Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

prittstick, swięta racja ;)

najwięcej do powiedzenia przeciwko obroży mają zazwyczaj właściciele kanapowców i psów bezproblemowych :P
nie i nie, bo nie :evil_lol:

• Replies 12k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

puzzle napisał(a):
Fajnei lezalyby kolce na swiezutko ogolonej szyi miniatury:cool3:

Swoja droga jestem przerazona jak widze nieodpowiednie uzycie kolcow na miniaturowym psie, ktory jeszcze w dodatku jest na flexi, toc to jakas paranoja...:cool1:

ja widzilam dzisiaj yorka w kolczatce :evil_lol:
zdziwilam sie ze taki rozmiar jest wogole...
Marta_Ares napisał(a):

P.s Za co psiara banana dostała:lol:

dostala :diabloti:
niewiem za co ale smiesznie :razz:
ariss napisał(a):
a ja właśnie wróciłam ze sklepu i oczywiście się nie powstrzymałam i wlazłam do zoologa:diabloti:oprócz smaków mamy jeszcze coś takiego:

sliczna ta z lancusszkiem :loveu:

Posted

prittstick-kłaniam się nisko:)Święte słowa.
Justa-z tego co wiem gala to twój 1 pies wiec masz mizerne doświadczenie w szkoleniu psa trudnego po przejściach.
Bardzo przyjemnie mi sie patrzy jak Czarek wraca z pogoni po lesie/łące z jenotem/szczurem/kotem w pysku.OE rozwiązałaby problem

Posted

gops napisał(a):

sliczna ta z lancusszkiem :loveu:

no fajna,ale dziwnie robiona,
nylon ma 45cm i jest to rozmiar S,mniejsza to była na jorka

skóre kupiłam 35-43cm i nie zapinam jej na ostatnią dziurkę:shake: i jest to rozmiar M

Posted

olekg18 napisał(a):
Justa-z tego co wiem gala to twój 1 pies wiec masz mizerne doświadczenie w szkoleniu psa trudnego po przejściach.
Bardzo przyjemnie mi sie patrzy jak Czarek wraca z pogoni po lesie/łące z jenotem/szczurem/kotem w pysku.OE rozwiązałaby problem

zgadzam się ;)
jakbym wiedziała jak wykorzystać i miałabym zbędną kasę pewnie bym tego nawet użyła ;)

Posted

olekg18 napisał(a):

Olek przynajmniej jest co na obiad jesc

ja jestem bardziej przekonana do OE niz do kolczatki bo wiem ze ludzie ktorzy ja kupuja to wiedza do czego sluzy i jak jej uzywac bo kolczatke to prawie kazdy u mnie ma i to nie jako narzedzie szkoleniowe tylko zwykla obroze lub "magiczne obroza ktora sama oducza psa ciagnac"...

czuje w moczu ze jutro przyjdzie loganowy golfik...

Posted

Kolczateczka też jest ok.
A niech może panie przeciwne kolcom powiedzą mi jak prawidłowo się je zaklada.Bo jestem ciekaw jaką wiedzą dysponujecie wydając takie osądy.

Posted

ariss napisał(a):
no fajna,ale dziwnie robiona,
nylon ma 45cm i jest to rozmiar S,mniejsza to była na jorka

skóre kupiłam 35-43cm i nie zapinam jej na ostatnią dziurkę:shake: i jest to rozmiar M

hmmm no to na mojego jak zwykle by rozmiaru nie bylo :roll:
dziwna rozmiarowka

diabelkowa napisał(a):

czuje w moczu ze jutro przyjdzie loganowy golfik...

:evil_lol: fajne uczucie? :diabloti:

Posted

olekg18 napisał(a):
Kolczateczka też jest ok.
A niech może panie przeciwne kolcom powiedzą mi jak prawidłowo się je zaklada.Bo jestem ciekaw jaką wiedzą dysponujecie wydając takie osądy.

u mnie na osiedlu nie widzialam ani jednej dobrze zalozonej kolczatki...

czy na prawde nikt nie pamieta adresu tej strony z tymi obrozkami z collara?

Posted

co do OE i do kolczatek

Niestoje za ty murem , ale uważam ,ze odpowiednio uzyte i nie jako obroza na codzienny sapcerek duzo dają nie wyrządzając psu krzywdy , ale jak mi sie tu taki typek trafi , co psa pradem sieka to dzieki ...

u mnie na osiedlu kolczatka ma opinie magicznej obrozy co sama oducza psa ciagnąc ;/

Posted

diabelkowa napisał(a):

czy na prawde nikt nie pamieta adresu tej strony z tymi obrozkami z collara?

z tego co wiem jakieś zamieszania powstawały przy collarze, czekanie miesiącami na obroże i zwroty pieniędzy ;)

Posted

ja nigdy na zywo nie spotkałam osoby, ktora by prawidłowo używała kolcy. Zawsze luzno wiszą a do tego podpieta jest do nich flexi. Np czerwony husky z 12 letnim moze chlopcem na luzno zapietych kolcach i flexi na psa 100kg chyba, chlopiec stoi na bramce (gra w pilke nozna) rzuca sie na pilke, pies sie miota obok niego...

To nie ejst tak, ze ja bym siegala po kolce czy OE od razu jak jest problem. jezeli problemu nie da sie skutecznie rozwiazac inaczej to razem ze szkoleniowcem podejmuje sie decyzje i uzywa z głową.

Z reszta osoby, ktore znam i ktore musialy uzywac OE (tez nie uzywa jej sie caly czas) sami zakladali sobie oe na reke i dawali sobie po zyłach prądem:evil_lol: podobno nic starsznego. To ma byc impuls, ktory wyrywa psa z amoku, takie nieprzyjemne wibrowanie ktore na odległosc mowi psu "nie".
mysle nawet ze OE jest mniej bolesna niz kolce. jak bede miala oakzje założyc sobie OE to zobacze:diabloti:

ale nie jest to temat o szkoleniu, kolcach i OE:)

teraz moje pytanie-

Czy ktos widział (spotkał) w internecie (lub nie) porzadna skórzana smycz, o długości 1,5 do 2m. NIE PRZEPINANĄ??

pozdrawiam:)

jutro powinny (muszą!) przyjsc moje szelki Manmat i obroza moro ezydog. musialam wymieniac.

edit:
Słyszałam keidys, gdzies czytałam (ale nie potwierdzam swoim słowem) ze OE nosza psy głuche. ze wtedy sie wlacza ten najmniejszy impuls i na ten impuls sa nauczone przychodzenia.

Posted

prittstick08 napisał(a):

Czy ktos widział (spotkał) w internecie (lub nie) porzadna skórzana smycz, o długości 1,5 do 2m. NIE PRZEPINANĄ??

ja mam nie przepinaną : P
1,8m, rozpruła się po prostu:razz: i zrobiłam normalną

Posted

prittstick08 napisał(a):
Ale skórzana? skad ja masz? ja nigdzie nie moge takiej znalesc.

skórzana ;) z zoologa, dingo:razz:
w sumie to miałam bo się rozpadła po paru przyjemnych wizytach w wodzie : P

Posted

hehe, aporpos kolcy i Oe. przypmnialo mi sie cos.
W parku ze znjaoma i moim bernenczykiem spotkalysmy huskiego na kolcahc, ktore prawie sie kładły na szyi i karku jak szelki, haszczaka, oczywiscie tez byl na flexi. starsznie chcial sie bawic z moja salmą, ona sie go bała i goniła. Pan mu poluzował troche flexi... wow:evil_lol:
moj komentarz jak odeszli "Ale bym tego psa wzieła na kolce i przeszkoliła. Chodziłby jak w zegarku":diabloti:

teraz to kolce pewnie na niego ne działaja, wiec OE by była grana:cool3:

miałampiekne wizje tego psa spuszczonego ze smyczy. jego 50 kółek dookoła parku i spier***ania w siną dal ze szczesciem na pysku. Tyle by go Pan widział. :evil_lol:

Posted

prittstick08 napisał(a):
dingo mowisz... zaraz poszukam tej frimy w necie:)

teraz chyba robią nitowane- tamtą smycz miałam wieki temu przy starszym psie(obecnie 7-mio letnim), mozesz poszukać ale nie jestem pewna ;)

Posted

Tinka:) napisał(a):
z tego co wiem jakieś zamieszania powstawały przy collarze, czekanie miesiącami na obroże i zwroty pieniędzy ;)

Dokładnie :razz: i firma zniknęła. A tak fajnie sie zapowiadali.. bardzo lubie obroże od nich i chciałam jeszcze jedną :roll:

puchu napisał(a):
Tą większa flexi kupiłam na Banacha za 7 zł :cool3:

:crazyeye: czemu tak tanio? :razz:

Posted

Przypadkiem wypatrzyłam na straganie wśród jakiś śrubek.

Zastanawiam się nad rogzem właśnie. Może nitkę, albo limitowaną fioletową.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...