Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Biszkopt to psiak z podkieleckiej wsi zabrany od chłopa , alkoholika , który odgrażał się ,że go spali . Jego braciszek przepadł w nieznanych okolicznościach. Małego Biszkopcika - 2,5 mniesiaca udało sie uratować. Za pośrednictwem prezes TOZ-u trafił do Erki , a potem do mnie.

Psiak był wylękniony, a na każdą próbę wzięcia go na ręce czy złapania reagował histerycznym jazgotem. Jest to prawdopodobnie skutek traktowania przez "własciciela" i sposobu łapania go przez niego.
Pierwsze 2 dni w domu Erki , spędził prawie w całosci za tapczanem. Teraz jest już zdecydowanie lepiej, choć nadal potrzebuje chwil
odosobnienia i nie przepada, gdy ktoś go wyciąga z jego kryjówki , czy bierze na ręce. Trzoszkę protestuje , ale potem się uspokaja.

Tak wygladał psiak w jeszcze u swojego pseudo właściciela.

• Replies 144
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Biszkopt jest u nas na DT, podróż z Kielc spędził bardzo spokojnie , śpiąc na kolanach Moniki. W domu najpierw zwiedził mój pokój , a potem swoim zwyczajem zamierzał zaszyć sie za tapczanem. Złośliwi państwo zastawili schowek i niestety musiał zostać "na wierzchu". Zjadł kurze skrzydełko obrane od kostki, popił trochę wody i połknął pastylkę na odrobaczenie. Teraz leży na kanapie i cierpi w towarzystwie tylu stworzeń. Inka i Brysia na razie niezbyt rade , choć nie agresywne raczej obrażone na nas.
Na dzisiaj dajemy mu spokój i wolną łapkę

Kilaka fotek Biszkopcika.

Posted

Melduję ,że noc minęła dobrze - do 2 pod moim łóżkiem od 2 na moim łóżku, ( o tej porze zaczęły się wykopki pod łóżkiem i popiskiwanie pt. :" nie chcę być sam")w towarzystwie boczącej się Inki. Rano spacerek ( tam gdzie nie ma psów , żeby nie złapał choróbska) i duża kopa na dworze , a po spacerku równie duże siu w domu na chodnik, rekonesans po mieszkanku i znawu na łóżeczko. Ślicznie merdamy ogonkiem.
Mały jest uroczy w zasadzie bardzo pogodny , jedyny moment , kiedy piszczy i panicznie się boi, to chwila gdy się go podnosi. Widocznie została mu trauma po tym łapaniu.
Na razie musimy pilnować, żeby nasze pany przypadkiem go nie kłapnęły ząbkami , bo nie sa zachwycone jego obecnościa , ale to kwestia kilku dni i wszystko dojdzie do normy.Po południu , po pracy założę Biszkoptowi wątek;-) Ale najpier chyba troszke pośpię.:sleep2: (teraz mam nieplanowane okienko, więc dorwałam się do kompa w mojej pracowni)

Ps. Dobra Ciocia Erka:loveu: przez 2 dni pobytu psiaka u niej troszkę go oswoiła, więc nam będzie łatwiej. Dostał też wyprawkę: pastyleczki na robaczki , preparat na pchełki ( trzeba będzie jednak zastosować, bo jeszcze tu i ówdzie się drapie i iska) i super karmę dla szczeniorów. No i oczywiście wcisnęła nam pieniądze za podróż.Nie chciała nas z domu wypuścić bez tej nieszczęsnej kasy - szalona kobieta.
:razz:

Posted

Kiedy wróciłam z pracy, okazło sie że nasz Biszkopcik się rozhulał, spaceruje już po całym domu , ogonek mu się mało nie urwie od machania, bawi się zaczepia niechętne temu jeszcze sunie i bardzo radą z tego powodu Monikę. Apetyt ma niezły. Dostał wczoraj pastylkę na odrobaczenie , a na 18 planujemy szczepienie na parwo.

Żeby powoli przyzwyczajał się do siusiania na dworku i chodzenia na smyczy wynosimy go na dwór , ale z daleka od obcych psów , aby ograniczyć ewentualnośc zakażenia.

Jest cudownym psiakiem i sądzę, że za pare tygodni będzie już w pełni zsocjalizowany.

Oto kolejne fotki:
Jeszcze wczorajsze

Posted

Inka z zazdrości zmieściła się w małym "koszyczku" Biszkopta:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Koniec na dzisiaj , to są fotki ranno-dopołudnowe , a mam jeszcze mnóstwo świetnych wieczornych z zabawy Biszkopta z Inką i Brysią- oczywiście na moim łóżku, ale wkleję je jutro:)

Jeszcze krótka wiadomość , kiedy wieczorem wychodziliśmy z Moniką do dentysty , zostawiliśmy Biszkopta z jego legowiskiem w łazience a sunie w kuchni , bo na razie nie chcemy bez nadzoru pozostawiać ich razem.
Zanim zdążyliśmy wyjść z domu, z łazienki dobiegł rozpaczliwy płacz!!! Jak widać Biszkopt stał się stworzeniem towarzyskim:lol: