cleo2000 Posted October 23, 2008 Posted October 23, 2008 ohisama napisał(a):Dla czego nie? W porównaniu z ANATĄ wygrał ONKEI !!!!!!!!!!!!!!!!! i to jest fakt:evil_lol: sędzia sie nie popisał :shake: albo sie zna na Akitach jak kret na gwiazdach :lol::evil_lol: taka wystawa jak tam powinna byc tak jak kiedys - wystawa Regionalna bez cwc tylko na oceny do psa hodowlanego Quote
Akegata Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 Świeta prawda! Stitch: zdjecie swietne na podsumownie tego tematu;) Quote
Taishi Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 zdjęcie podusumowujące super, myślę, że najwyższy czas juz zakończyć ten wątek. Quote
Mitsu Posted October 26, 2008 Posted October 26, 2008 Właśnie doskonale się znają bo piękne szczenięta zostawiają sobie albo rezerwują dla najlepszych hodowli , a wam pojedyńczym amatorom sprzedają za ciężkie pieniądze zwykły badziew który nie zdobywa uznania sędziów i potem jest płacz.....że tyle kasy wydałam czy wydałem a tu efekt mizerny...pewnie sędzia się nie zna...biedactwa:placz: Ja bym powiedziała, że to raczej normalna praktyka każdego hodowcy - najlepsze psy zostawia sobie. Natomiast nie zawsze i nie do końca !!! Tu w grę wchodzi zażyłość z danym hodowcą, czy też własnie znana hodowla itp. Mimo wszystko biorąc pod uwagę psa i sukę na poziomie , którzy są rodzicami szczeniaczków - mamy jednak szansę , że otrzymamy psa o klasę lepszego niż np. badziewnego z Pani hodowli - za to niby tanio !!!!!!!! Poza tym wnosimy jakąś fajną linię do kraju - o ile to jest przemyślana decyzja. No cóż i sądzę, że warto jeszcze dodać jedną istotną sprawę - taka ludzka rzecz - zazdrość. Niejeden/a chciałby mieć imporcika. Jedni zazdroszczą pozytywnie inni...... Sorry Taishi - ale tak mnie naszło, żeby coś napisać. Quote
MargoK Posted November 9, 2008 Posted November 9, 2008 ja tylko odnośnie zdjęcia a nie wątku :)) fota prześwietna, przypomniała mi, jak ja sama znosiłam Arinka z gór w plecaku gdy miał 2,5 miesiąca, bo już go łapki bolały :) Quote
Recommended Posts