Jump to content
Dogomania

12.10.2008, KWPR Legionowo (CWC)

Recommended Posts

Posted

ohisama napisał(a):
Dla czego nie? W porównaniu z ANATĄ wygrał ONKEI !!!!!!!!!!!!!!!!!
i to jest fakt:evil_lol:

sędzia sie nie popisał :shake:
albo sie zna na Akitach jak kret na gwiazdach :lol::evil_lol:

taka wystawa jak tam powinna byc tak jak kiedys - wystawa Regionalna bez cwc tylko na oceny do psa hodowlanego

• Replies 279
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Właśnie doskonale się znają bo piękne szczenięta zostawiają sobie albo rezerwują dla najlepszych hodowli , a wam pojedyńczym amatorom sprzedają za ciężkie pieniądze zwykły badziew który nie zdobywa uznania sędziów i potem jest płacz.....że tyle kasy wydałam czy wydałem a tu efekt mizerny...pewnie sędzia się nie zna...biedactwa
:placz:

Ja bym powiedziała, że to raczej normalna praktyka każdego hodowcy - najlepsze psy zostawia sobie. Natomiast nie zawsze i nie do końca !!! Tu w grę wchodzi zażyłość z danym hodowcą, czy też własnie znana hodowla itp.

Mimo wszystko biorąc pod uwagę psa i sukę na poziomie , którzy są rodzicami szczeniaczków - mamy jednak szansę , że otrzymamy psa o klasę lepszego niż np. badziewnego z Pani hodowli - za to niby tanio !!!!!!!!

Poza tym wnosimy jakąś fajną linię do kraju - o ile to jest przemyślana decyzja.

No cóż i sądzę, że warto jeszcze dodać jedną istotną sprawę - taka ludzka rzecz - zazdrość. Niejeden/a chciałby mieć imporcika. Jedni zazdroszczą pozytywnie inni......

Sorry Taishi - ale tak mnie naszło, żeby coś napisać.

• 2 weeks later...
Posted

ja tylko odnośnie zdjęcia a nie wątku :)) fota prześwietna, przypomniała mi, jak ja sama znosiłam Arinka z gór w plecaku gdy miał 2,5 miesiąca, bo już go łapki bolały :)