Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 109
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Do tej pory na konto dla Whiskiego wpłynęło 1 675 zł. To dużo, bardzo dziękuję za wszystkie nawet najmniejsze wpłaty!

Niestety brakuje nam jeszcze ok. 700-800 zł Pieniądze te potrzebne są na dobudowanie tej większej części wybiegu (400 m2). Część siatki mamy, ale część musimy dokupić. Do tego musimy jeszcze kupić słupki ogrodzeniowe i cement na podmurówkę.

Bardzo byśmy chcieli zdążyć przed zimą, ale to zależy czy uda nam się zebrać potrzebne pieniądze!

Dlatego BARDZO BARDZO proszę prześlijcie info o zbiórce dla Whiskiego do jak największej liczby swoich przyjaciół, albo zaproście na wątek znajomych użytkowników forum, może przyłączą się do pomocy!

No i zapraszam na ALLEGRO tych, którzy jeszcze tam nie byli
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=444632481

Posted

Była niedziela, niby normalny dzień, ale wcale nie normalny, to niezwykły dzień... Miało się spełnić marzenie pewnego psa... moje marzenie...
Wstałam trochę poddenerwowana, setki pytań w głowie - jak to będzie, czy wszystko się uda, jak Whiski zniesie narkozę, jak przeżyje podróż???
W pewnym momencie zadzwoniła moja mama i powiedziała: "Nie martw się, wszystko będzie dobrze, zobacz nawet Słońce specjalnie dla niego wyszło..."
I przestałam się bać, nagle poczułam, że się uda, że będzie dobrze, no bo przecież Słońce nie na darmo wyszło po tylu chmurnych dniach

Powiem tylko tyle, że dnia 5 października 2008 roku spełniło się moje wielkie marzenie! Więcej nie powiem, bo nie potrafię znaleźć odpowiednich słów

Zapraszam do obejrzenia zdjęć!
Picasa Web Albums - Monika - WHISKI - prze...

Jak będę miała chwilę to zrobię filmik, taki jak ten pierwszy, tylko, że nie będziemy już płakać, no chyba że z radości

Posted

lunarmermaid napisał(a):
Parę chwil na słonku i wybiegu i wygląda o parę lat mlodziej! Piękny jest i taki zadowolony...

Ja to samo od razu stwierdziłam! Whiski jakby odmłodniał :evillaug:

Posted

Tak w ogóle to chciałam Wam bardzo, bardzo gorąco podziękować za wsparcie! Za to, że wierzyłyście, że trzymałyście kciuki, że nie byliśmy z tym sami no i że mamy z kim dzielić się radością :calus:

Zebraliśmy ok. 2 200 zł!!!

Na ALLEGRO sprzedaliśmy 160 cegiełek!!!! Wpływały pieniądze nawet z zagranicy!

JESZCZE RAZ OGROMNE DZIĘKI :lol:

Posted

Najnowsza relacja!

Tomek jest z nim od niedzieli non stop i zostanie do środy do wieczora (śpi w samochodzie obok wybiegu). Cały czas zdaje mi przez telefon relacje!

Whiski jest bardzo, bardzo szczęśliliwy, cały czas chodzi sobie po terenie i zwiedza. Czasem pośpi w wiacie czasem w budzie. W nocy wybiera budę, jest ocieplona styropianem i wyłożona słomą ;-)

Tomek mówi, że wieczorami szczeka razem z okolicznymi burkami, ale jego szczekanie jest teraz zupełnie inne, radosne i wesołe :lol:

Czasem odwiedza go Reksio, mały kundelek sąsiadów, wtedy Whiski pokazuje mu, że on tu jest panem ;-), szczeka i obsikuje drzewa znacząc teren (kiedyś przy sikaniu nie zadzierał nogi bo nie miał żadnego drzewa, sikał na beton jak suczka). Teraz jest dumnym psem, widać to w jego spojrzeniu!

Najbardziej niesamowita wiadomość to to, że Whiski nawet kopał w piachu, specjalnie zostawiliśmy mu zaczęty dół i górkę z piasku, żeby go do tego zachęcić no i udało się :multi:

Whiski jest o wiele łagodniejszy, daje się głaskać i jest spragniony kontaktu! Już nie mogę się doczekać soboty, kiedy do niego pojadę (oczywiście będą fotki!)

Przed zimą chcemy mu dobudować jeszcze taki wielki wybieg (ok. 600-700 m2) gdzie będzie "wychodził na spacery" :Dog_run:

A może z czasem jak będziemy już pewni jego zachowania, weźmiemy go na smycz i pójdziemy na prawdziwy spacer do lasu... Wszystko wskazuje, że to się uda, bo Whiski robi ogromne postępy :Cool!:

Posted

brawo dziewczyny , brawo przez wiekie B, jestescie wspaniale , , to piekne co zrobilyscie dla tego pieknego psa, mial szczescie Whiski:p , poplakalam sie jak ogladalam zdjecia , wspaniala , akcja , , Whiski wyglada na szczesliwego , czekamy na ZDJECIA , POZDRAWIAM WSZYSTKICH

Posted

W weekend oczywiście byliśmy u Whiskiego. Czuje się świetnie, z dnia na dzień młodnieje i pięknieje! Robi ogromne postępy, nie jest już agresywny, nie szczeka ani na psy ani na dzieci ani na obcych ludzi podchodzących do siatki. Mi daje się miziać i głaskać. W niedzielę w końcu się odważyłam i weszłam do niego na wybieg, żeby trochę go poczesać! Trochę się bałam się, ale Whiski kompletnie nie pokazał żadnych oznak agresji! Myślę, że za jakiś czas będziemy mogli go wyprowadzić na spacer :bigcool:

Whiski nie jest już tak odosobniony jak kiedyś, cały czas ktoś do niego zagląda, najczęściej wpada Mirek (właściciel stadniny), żeby z nim trochę pogadać ;-)

Whiski dostaje leki na stawy. Niestety wiemy, że bolą go łapki i długie chodzenie sprawia mu problem. Mamy nadzieję, że lekarstwa przepisane przez naszego weta Michała mu pomogą.

Ale generalnie wszystko jest w najlepszym porządku, Whiski jest bardzo szczęśliwy, a my razem z nim :-D

Zapraszam do obejrzenia najnowszych zdjęć:
Picasa Web Albums - Monika - WHISKI w nowy...

Posted

Piekne zdjecia , i Whiski taki szczesliwy , te zdjecia to miod na dusze, kiedy jest mi zle , to wchodze na watek Whiskiego , i igladam zdjecia , i jestem wtedy spokojniejsza.Whiski to piekny pies , taki misio z niego i wyglada na to ,ze to pieszczoszek , Jk bedziecie u niego w sobote , to prosze go odemnie wymiziac . :p

Posted

ida47 napisał(a):
... kiedy jest mi zle , to wchodze na watek Whiskiego , i igladam zdjecia , i jestem wtedy spokojniejsza..

To bardzo miłe, naprawdę! Takie słowa to miód na moją duszę :lol:

• 2 weeks later...
Posted

Wściekła, gdybym tylko mogła, to za serce i dom dla tego psa niebo bym Ci oddała:loveu:.
Siedzę i ryczę ( taki typ) ale uśmiech na pyszczku tego przystojnego staruszka jest wart każdej moje łzy.
Dziękuję i czekam na nowe wieści od Whiskiego.
Podziękuj też tym facetom, którzy Ci pomagali i Mirkowi za dom!!!:loveu:

Posted

Podziękuję facetom ;)
Jeżdżę do Whiska co tydzień, jest coraz piękniejszy i coraz młodszy! Ostatnio nawet biegał, co sprawiło, że o mało się nie posikałam z radości :sweetCyb:
Może uda mi się zamieścić filmik z Whiskim w roli głównej, który ostatnio nakręciła Tomka siostra, ale nic nie obiecuję...

Posted

Whiski jest teraz w swoim własnym niebie,więc nie ma się co dziwić,że młodnieje z dnia na dzień.To naprawdę super Wściekła,że go wypatrzyłaś i zabrałaś z jego byłego "domu".Teraz jest naprawdę szczęśliwy i pięknieje coraz bardziej.Niech żyje jeszcze długie lata w zdrowiu i szczęściu a my czekamy na zdjęcia i filmik!!!

Posted

Wątek przeczytałam dwukrotnie , a zdjęcia.... nie wiem już ile razy :???: Whiski jest cudowny :loveu:
Wściekła i panowie faceci jesteście cudowni :oops:, za to co zrobiliście dla tego psiaka :loveu:
Czekam na kolejną sesję zdjęciową ... z niecierpliwością ;)

Posted

Witam wszyskich serdecznie!
Co tydzień jeździmy do Whiskiego, co tydzień przywozimy do domu plecak pięknych wspomnień i zachwytów

Whiski robi ogromne postępy, zmienił się nie do poznania! Jest bardzo przyjazny, nie denerwuje się już w obecności obcych, nie wścieka się już na małe psy (kiedyś strasznie ich nie lubił)! Dzięki lekom ma lepszą kondycję, czasem nawet biega po wybiegu, nie dużo ale zawsze! Mogę do niego wchodzić na wybieg, żeby mu posprzątać, mogę go głaskać i mogę.... (zobaczycie na zdjęciach)

Zapraszam na wycieczkę! (kliknij)