Wściekła Posted September 11, 2008 Posted September 11, 2008 PIES, KTÓRY CHCIAŁ UJRZEĆ SŁOŃCE... Jest pies, wabi się Whiski. Pies, który nigdy nie biegał, który nigdy nie czuł trawy pod łapami i ciepłych promieni słońca na grzbiecie… Życie Whiska jest smutne i zawsze takie było, od lat żyje zamknięty w małym boksie, od góry dach z blachy, od dołu beton, nic więcej… Pies patrzy zza krat na toczące się gdzieś dalej życie, ale do niego rzadko kto zagląda. Życie do niego nie zachodzi… Od lat pusta egzystencja, od lat wpatrzone gdzieś daleko oczy… To smutna historia psa, o którym świat zapomniał, spisał go na straty… Moim marzeniem zawsze było, aby Whiski mógł wyprostować łapy, aby mógł pobiegać - pierwszy raz w swoim życiu. Marzyłam, że zanim zamknie oczy spotkają go jeszcze chwile szczęścia. Miałam nadzieję, że zamykając je kiedyś na zawsze nie będzie widział krat i betonu, a zieloną trawę, niebo, motyle… Myślałam, że to utopia… ALE UDAŁO SIĘ!!! PO LATACH ZNALAZŁAM MIEJSCE, GDZIE WHISKI BĘDZIE SZCZĘŚLIWY! Znalazłam osobę, która przyjmie go pod „swój dach” i zaopiekuje się nim. To prawdziwy CUD! Whiski będzie żył w stadninie koni pod lasem, będą drzewa i trawa, będą ptaki i motyle, będzie WSZYSTKO….. Do JEGO szczęścia brakuje tylko jednego małego kroku – musimy zbudować mu wybieg! Materiał na budowę wybiegu będzie kosztował ok. 2-2,5 tys. zł (potrzebna jest siatka ogrodzeniowa i słupki stalowe oraz cement na szalunek). Dlatego BARDZO PROSZĘ O POMOC wszystkich ludzi o wrażliwym sercu, proszę o pomoc tych, których przejął los tego smutnego stworzenia… Liczy się każda złotówka! Mam nadzieję, że nie zostawicie mnie bez odpowiedzi. I Whiski też ją ma…. ALLEGRO – aukcja cegiełkowa dla Whiska: [SIZE=2]http://www.allegro.pl/show_item.php?item=444632481 Whiski prosi o pomoc na YOUTUBIE: http://pl.youtube.com/watch?v=u0RamP-QbwA Konto, na które można wpłacać pieniądze: Fundacja Viva! ul. Kopernika 6/8 00-367 Warszawa Kredyt Bank S.A VI o/Warszawa 53 1500 2080 1220 8000 0100 0000 z dopiskiem "Whiski” Quote
monikab Posted September 11, 2008 Posted September 11, 2008 ma strasznie przejmujące i cholernie smutne spojrzenie,wpłacę parę złotych.Niewiele ale zawsze cos.W górę puchatku!!! Quote
Wściekła Posted September 15, 2008 Author Posted September 15, 2008 Zebraliśmy na Whiskiego już ponad 700 zł! Brakuje jeszcze 1500! PROSIMY O POMOC!!! Realizacja tej prośby zajmie 3 minuty, tyle wystarczy aby wypełnić internetowy przelew bankowy.. Nie proszę o dużo - 5, 10 zł....wszystkich nas na to stać....taki gest nie zmieni świata, ale zmieni świat tego jednego psa... Dla nas ten czas, gdy bedziemy robić przelew to nic nie znacząca chwila - dla tego psiaka życie w godnych waruknach... Konto, na które można wpłacać pieniądze: Fundacja Viva! ul. Kopernika 6/8 00-367 Warszawa Kredyt Bank S.A VI o/Warszawa 53 1500 2080 1220 8000 0100 0000 z dopiskiem "Whiski" Quote
Wściekła Posted September 24, 2008 Author Posted September 24, 2008 Nikt nie chce spojrzec w te smutne oczy? Hop do góry! Quote
lunarmermaid Posted September 24, 2008 Posted September 24, 2008 O mamusiu,jaka piękność!!! Jakbyś znalazła jeszcze jednego takiego pięknisia potrzebującego pomocy to daj znać.Być może będę mieć dla niego domek! Quote
JustynaM. Posted September 24, 2008 Posted September 24, 2008 Hop do gory!!!! obiecuje ze wplace jak bede w Wa-wie za 6dni Quote
JustynaM. Posted September 24, 2008 Posted September 24, 2008 a moze wrto byloby w naglowku watku napisac ze brakuje nam 1500zl na bude i kojec ? to by ludzi zachecialo do wplacania ,porozsylalam tez linka po znajomych Quote
BasiaD Posted September 24, 2008 Posted September 24, 2008 Piesku wracaj na początek, już taki niewiele potrzeba żeby spełniły się Twoje marzenia... Cioteczki do roboty! Quote
JustynaM. Posted September 27, 2008 Posted September 27, 2008 podnosze watek,co tu tak cicho???? Quote
BasiaD Posted September 27, 2008 Posted September 27, 2008 W poniedziałek wpłacam 100,00 dla pieska! Hopaj Niuniu do góry, już najwyżaszy czas dla Ciebie! Quote
BasiaD Posted September 29, 2008 Posted September 29, 2008 Nie udało mi się dzisiaj, ale na 200% musi udać się jutro! Piesku wracaj na początek, tak mało tego słoneczka teraz...:oops: Quote
BasiaD Posted September 29, 2008 Posted September 29, 2008 Piesku wracaj na początek przypominać o sobie cioteczkom! Quote
Wściekła Posted September 30, 2008 Author Posted September 30, 2008 Dziewczyny, dziękuję za zainteresowanie! Właśnie skończyliśmy budowę mniejszej części wybiegu (200m2). A to kilka zdjęć zrobionych podczas pracy na wybiegu Zapraszam do obejrzenia Picasa Web Albums - Monika - WHISKI-budowa... Quote
Wściekła Posted September 30, 2008 Author Posted September 30, 2008 Odnowiłam allegro nowy link do strony http://www.allegro.pl/show_item.php?item=444632481 (w pierwszym poście też zmieniłam) Z ostatniej aukcji sprzedało się 79 cegiełek :kiss_2: Mam nadzieję, że ta będzie równie udana!!! Zapraszam na ALLEGRO!!! Quote
BasiaD Posted September 30, 2008 Posted September 30, 2008 WHISKI pokazuj się na 1 stronce cioteczkom! Quote
Wściekła Posted October 1, 2008 Author Posted October 1, 2008 Wczoraj wieczorem spotkaliśmy się z naszym zaprzyjaźnionym weterynarzem Michałem, żeby omówić całą akcję przetransportowania Whiskiego na miejsce (będzie ok. 60 km). Ustaliliśmy, że przewozimy go w niedzielę (5.10), żeby uniknąć korków. Cała akcja nie będzie prosta, gdyż Whiski będzie musiał dostać "głupiego jasia", żeby było to dla niego jak najmniej stresujące przeżycie. W międzyczasie zostanie zbadany i spróbujemy pobrać krew do badania, gdyż Whiski od wielu lat nie był u weterynarza. Potem pędem pojedziemy na miejsce, żeby jak najkrócej był pod narkozą a potem..... mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze... Boję się, bo nasz weterynarz powiedział, że pewne ryzyko związane z podaniem narkozy u starszego psa zawsze istnieje Ale Whiski już tyle wytrzymał to musi wytrzymać jeszcze trochę! Musi!!! Quote
JustynaM. Posted October 1, 2008 Posted October 1, 2008 ja w koncu jestem w Wa-wie jak dam rade to dzisiaj a jak nie to jutro tez wpalce(wczoraj prosto z lotniska pojechalam odebrac moja nowa psia córeczke której watek jest na dogo)dotarlam do domu 20,20 zmasakrowana.Zrobiliscie kawal dobrej roboty kochani -jestescie wspaniali!!!! Trzymam kciuki za narkoze i badania,musi byc dobrze Quote
Recommended Posts