idusiek Posted July 30, 2009 Author Posted July 30, 2009 ale jak to ? Dziewczyny miały zapłacic, pisały, że to zrobiły. Przeciez to nie Hammera wina, że nie zapłaciły, on nie może byc odpowiedzialny za ich postepowanie :shake: Quote
onek Posted July 30, 2009 Posted July 30, 2009 rotek :) pisałam do Ciebie na Pw. Nie martw się :) Rozmawiałam z dotychczasowymi opiekunami Hammera. Niestety decyzja o jego oddaniu jest ostateczna. Okazało się, że dziecko tych bardzo zresztą miłych i w porządku ludzi jest uczulone na psią sierść. Początkowo to wyglądało niewinnie, ale obecnie objawia się dużą egzemą, która nie ustępuje... Pani nie odda Hammera byle gdzie, sama też szuka dla niego dobrego domku. Hammer jest w dobrej kondycji. Jest zaszczepiony i odrobaczony. Karmiony jest gotowanym. Nie załatwia się w domu ( na początku znaczył tylko nowe miejsce, ale uprzedzałam Roberta, że u mnie zrobił to samo). Bardzo wyraźnie sygnalizuje potrzebę piszczeniem. Wychodzi kilka razy dziennie na spacerek. Jest karny, posłuszny. Pani rozczuliła się opowiadając, że Hammer ma wspaniały charakter, jest po prostu do przytulania :) Hammer szuka domu , a z uwagi na chorobę dziecka chyba potrzebny bedzie domek na "tymczasem".... Quote
_ogonek_ Posted July 30, 2009 Posted July 30, 2009 onek wielkie dzięki ;) (idusiek, ja też nie :oops: ) Quote
idusiek Posted July 31, 2009 Author Posted July 31, 2009 cholerka..... onek ,wielkie dzięki za uratowaie sprawy ! A&S - nie rozumiem za bardzo co napisałaś;) Quote
_ogonek_ Posted July 31, 2009 Posted July 31, 2009 Tylko jednego nie rozumiem - pani ma już dziecko czy jest w ciąży? Bo chyba jeżeli to 2 to nie da się ustalić czy dziecko jest alergikiem.... Quote
idusiek Posted July 31, 2009 Author Posted July 31, 2009 no własnie... rotek pisała, ze będą mieli dziecko, tak szybko urodziła i juz alergia?:cool3: Quote
_ogonek_ Posted July 31, 2009 Posted July 31, 2009 alergia objawia się po czasie, często kiedy osoba obcuje na co dzień z alergenem... No chyba że oni chcą adoptować dziecko - to rozumiem. Quote
onek Posted July 31, 2009 Posted July 31, 2009 Pani ma już jedno dziecko :) o ciąży nie rozmawiałyśmy:) rotek_ odezwij się :p Quote
rotek_ Posted July 31, 2009 Posted July 31, 2009 wiadomość o Hammerze i całej sytuacji przekazałam Robertowi jeśli nawet zdarzyło by się tak że hammer wróciłby do nas nie odwrócilibyśmy się od niego wątek niczyich czytałam i nie będę się wypowiadać już na ten temat:shake: Quote
idusiek Posted August 1, 2009 Author Posted August 1, 2009 onek...ale to ona tego dziecka wcześniej nie miała czy jak ? :roll:\juz sie kompletnie pogubilam... nieważne, do kiedy Hammer może u nich zostać?? Quote
rotek_ Posted August 1, 2009 Posted August 1, 2009 dziecko było wcześniej i mieli też wcześniej psa Quote
idusiek Posted August 1, 2009 Author Posted August 1, 2009 no to cođ mi tu nie gra...co ya sierđc ma Hammer, ze teraz nastapiła alergia a przy wcześniejszym psie takowej nie było?:roll: Quote
_ogonek_ Posted August 2, 2009 Posted August 2, 2009 Każdy pies ma raczej taką samą sierść... Nie wiem o co tej pani chodzi... Quote
idusiek Posted August 2, 2009 Author Posted August 2, 2009 onek, do kiedy Hammer moze zostać u tych ludzi? i Offf....:oops: BAZAREK NA NASZEGO NOWEGO PODOPIECZNEGO : http://www.dogomania.pl/forum/f99/szal-wszystko-po-angielsku-zajrzyj-koniecznie-na-rozjechanego-ogonka-do-07-08-a-143271/#post12721958 ZAPRASZAM, DLA OGONKA..........:oops: Quote
idusiek Posted August 16, 2009 Author Posted August 16, 2009 onek, rotek- no własnie...wiemy coś więcej?:oops: Quote
maja602 Posted August 23, 2009 Posted August 23, 2009 Zapytałam co z Hammerem nie bez przyczyny. Zrobiłam mu ogłoszenia i chciałam wiedzieć czy są potrzebne. Dzisiaj je przedłużyłam, ale nie wiem czy dobrze zrobiłam. Quote
idusiek Posted August 24, 2009 Author Posted August 24, 2009 ja tez nie wiem co z Hammerem:cool1: Quote
onek Posted August 28, 2009 Posted August 28, 2009 Pani Hammera oddała. Trafił w ręce osoby, która odpowiedziała na ogłoszenia. Robert obiecał sprawdzić ten nowy dom. Pani nie zadzwoniła do mnie pomimo obietnicy, że zawiadomi o tym, że jest ktoś chętny ... Liczę zatem na Roberta... Przepraszam , że dopiero teraz piszę. Wiem , że się martwicie, że to ważne informacje, ale ...właściwie nie zaglądam na forum, mam teraz zły czas i swoją "górkę" :( Quote
idusiek Posted August 28, 2009 Author Posted August 28, 2009 cholerka, w Robert sprawdził? Gdzie on trafił?:-( rotek wiecie coś więcej??????????? Quote
maja602 Posted August 28, 2009 Posted August 28, 2009 Tę Panią należy umieścić na liście osób, którym nie należy oddawać zwierząt do adopcji. Jest nieodpowiedzialna i nie w porządku w stosunku do osób, które przyszły jej z pomocą i szukały domu dla Hammera. Quote
rotek_ Posted September 5, 2009 Posted September 5, 2009 fizycznie na razie nie jesteśmy sprawdzić domu zupełnie nie mamy na to czasu hammera do domu zawoziła właścicielka psa tylko ona widziała warunki myśmy nie uczestniczyli w tej adopcji Quote
_ogonek_ Posted September 5, 2009 Posted September 5, 2009 Można próbować dostać kontakt do DS Hamera i zapytać czy można przeprowadzić kontrolę poadopcyjną... Quote
idusiek Posted January 5, 2010 Author Posted January 5, 2010 czy ktoś może wie czy Hammer wrócił, nie wrócił? Czy on w ogole jeszcze zyje? :/ Quote
Recommended Posts