Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 756
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

hammer jest dużym psem ale na smyczy mozna go spokojnie prowadzic-nie szarpie do przodu a na komende stoj, zatrzymuje się i patrzy na właściciela

pierwsza noc nie zniosl źle;)
przywital roberta szczekaniem i merdaniem ogona
oni sa w sobie zakochani:eviltong:
robert przyjechal na osrodek o 8 rano zeby facet sie samotny nie czul
to dosc dziwne zachowanie jak na niego, bo zbudzic go o 8 rano udalo mi sie tylko raz, a potem po 10 min rozmowy przez tel zasnął:angryy: ...w trakcie rozmowy oczywiscie:evil_lol:

obejde dogo i wysylam ogloszenie do gw
z adresu mailowego schroniska, wtedy jakos czesciej pojawiaja sie tam nasze ogloszenia

z gory przepraszam na malo polskie pisanie, ale klawiatura mi strajkuje... na razie musze zrezygnowac z częsci polskich znaków

nr tel do ogloszen Robert 510 433 322

Posted

Dzwoniłam wczoraj wieczorem. Wszystko OK.
nadal potrzebna pomoc w szukaniu domku dla Hammera. Ma byc ogłoszenie w lokalnej prasie, ale wiecej wie rotek_ :)

Posted

onek napisał(a):
Dzwoniłam wczoraj wieczorem. Wszystko OK.
nadal potrzebna pomoc w szukaniu domku dla Hammera. Ma byc ogłoszenie w lokalnej prasie, ale wiecej wie rotek_ :)

a i ja wiem :) w GW i WW ( to chyba cos Waszego ..) ;)

Posted

dzięki mnie już parę psiaków znalazło domy dzięki ogłoszeniom w gazetach
Hammer ma kilka ciekawych zdjęc które mogą przykuc uwagę
ogłoszenia w świdnicy na pewno będą

Hammer ma uszkodzone oko
wygląda to na uraz mechaniczny

nie wymaga regularnego podawania leków ale co jakiś czas jak "psuje" się rogówka trzeba mu zakrapiac i to potrwa chyba do końca dni HammerA
nie jest to uciążliwe wbrew pozorom

Posted

tak ,z tym okiem to podejrzewano najpierw zapalenie rogówki a potem krwiaka.... coś z nią jest na pewno, ale po podawaniu kropli jest ok ;)

Trzymam kciuki za ogłoszenia i zainteresowanie !

Posted

onek napisał(a):
...
Hammer wg mojej oceny jest w dobrej formie. Przytył , gołym okiem widać :evil_lol:,
ma ładną, błyszczącą, puszystą sierść. Oczy - prawie bez zastrzeżeń, to po urazie chyba już "takie" zostanie:roll:, ale i tak o niebo lepiej :)
Biega , skacze, ale przy dotykaniu łapki w miejscu zniekształcenia - reaguje- co oznacza, że troszkę go boli. ...

Tak pisałam o oku Hammera. Tak, to może być np. po uderzeniu samochodu. Tak jak łapka, zreszta po tej samej stronie. Zostawiłam Robertowi kropelki do oczka. Ale uwaga, to oczko go boli i trzeba dużo cierpliwosci żeby zakropić.
Mój sposób: Hammerek się kładzie na boczku, troche pieszczot i da sobie zakropic, pod warunkiem, że zakrapalcz jest w pewnej odległości, ale można mu delikatnie odciągnąć powiekę :)
Biorąc jednak pod uwage stan oka we wrześniu a dzisiaj , to nie jest wykluczone, że może da się naprawić :) Poprawa jest bowiem bardzo duża.

Posted

Szperam i szukam fantow na bazarek, od mamy coś wydębie - pomyślałam, że dochody można podzielić między Hammerka i Lordzia. Co Wy na to??

Znajdzie się ktoś do wystawienia bazakru? Porobie zdjęcia, opisze przedmioty, zajme się wysyłka tylko jakby ktoś mógl wystawic i aktualizować??

Posted

jeśli nikt nie zrobi to ja mogę zrobić bazarek dla naszych dwóch macho :diabloti::diabloti: tylko weźcie wejdźcie na wątek Lorda i wytłumaczcie mi o co chodzi z rozliczeniami z bazarków bo głupolowata blondi ze mnie:cool1:

od siebie też coś dorzucę...

Posted

tifet napisał(a):
podnoszę...:diabloti:

jest podobny do Maxa..tego od mru, ktora wlasnie znalazl dom
moze mru wysle zdjecia Panu ktory interesowal sie Maxem po aukcji allegro ...poprosilam mru o to

wiem ze od zdjec do adopcji daleka droga, lecz zadnej szansy nawet najbardziej niklej nie wolno zmarnowac!

Posted

słuchajcie mogę robić bazarki... pojedynczy dla Lordzia, pojedynczy dla Hamerka lub jeden dla obu przystojniaków :diabloti: ale na koniec muszę się
z bazarków rozliczyć w dogomani... więc tak sobie pomyślałam że najłatwiej będzie jak będą rozliczane spod jednej "organizacji" czyli Dogi Adopcje, bo do niej oba należą.... a do Dogi Adopcje onek należy to po uzbieraniu pieniążków i podzieleniu ich przeze mnie i przekazaniu ich na dane psiaki to Onek by potwierdzała czy zostały przekazane pieniążki czy nie...