Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 756
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Hammer- pilnie potrzebny dom...
Może cos napisać w tytule wątku, że taki kochany...i juz sama nie wiem co... Już niedługo będzie miesiąc , jak jest u nas i nic.

Posted

proponuję bardziej ludzki po pierwsze wzmiankę że szukany domek (nie domek tymczasowy)... po drugie że ma chore łapki (nie stawy)... jakoś to ująć bardziej po ludzku dla przeciętnego nie znającego się na takich rzeczach śmiertelnika który poprostu chce psiaka do kochana....

a wszelkie info o stawach i o tym jaki jest kochany i czego mu potrzeba umieścić w pierwszym poście...

Posted

Przeczytałam, na jednym z wątków, że potrzeba więcej ekspresji w tytule, bardziej dramatycznie...
Hammer, uratowany ze schroniska czeka wciąż na swoja szansę na dom. To jest wspaniały pies. Wytarczy zobaczyć zdjęcia :)

Posted

Idusiek :) możesz znowu uaktualnić :)
Hammer jest po badaniach , rtg cyfrowym i konsultacji ortopedy chirurga ( moim zdaniem jednego z najlepszych:loveu:).
Deformacja tkanek miękkich jest ewidentnie po urazie. Nadaje się do plastyki ze względów estetycznych jedynie (hihihi Hammer na mistera piekności?)
Bardzo lekkie ograniczenie w ruchomości. Zapalenie stawu nadgarstkowego możliwe:roll:, ale odczyn widoczny na zdjęciach to głównie reakcja na zapalenie tkanek miekkich. Jeżeli zapalenie stawu - to może w przyszłości nawracać i wtedy dopiero leczenie takie samo jak obecnie.

W klinice grzeczny pies. Lekarzy wylizał po czym się dało ( a takie czyste fartuszki mieli:evil_lol:) Nie atakował innych psów. Suczki uwielbia.

Hmmmm...., a na moje psy się od razu rzuca. Oznacza to, że Hammer nie lubi tylko moich psów:shake:
No to chyba czas, żeby zmienił miejsce pobytu. Szkoda go dalej tak izolować.
Socjalizacja nie przyniosła rezultatów żadnych - zachowuje się tak samo w stosunku do moich dogów jak pierwszego dnia.
Stan zdrowia- ok, gruba lśniąca sierść, biega w podskokach ( jakie ograniczenie ruchomości:cool3: )
Co robimy?

Posted

Ciotki z NIczyje juz nie zagladaja tak często:shake:.
Nikt nie kocha Hammera?:oops:
Napiszcie, że łapki wyleczone :)
Hammerek jest gotowy do wzięcia, nawet zaryzykowałabym małe psy :) suczki w ciemno. Dzieci - jak najbardziej.

Posted

No no no ,nie zagladałam tylko dzis, bo zarobiona bylam w pracy, nawet przy swoim kopmie nie siedziałam :shake:

A Hammer , zdrów jak rybka !!! no no no !!!! Widzisz onek, jak Ty go zmieniłas ?:cool3:

Co do zmiany miejsca pobytu, wiem trzeba bedzie pokombinować, bo idzie zima. Pogadam z nowym zarządem co on na to ...

a tymczasem- HUUUUUUUUUUUUURA ,HAMMER ZDROW JAK RYBA !:multi:

Posted

Ida :) dopisz, że jest piękny, wspaniały :):loveu: Ile się dzisiaj komplementów nasłuchał od obcych ludzi :)
Poznał też śliczna bokserkę, która do dzisiaj nie lubiła jak interesowały się nia psy:evil_lol:. Ale Hammer to co innego:cool3:. No nie mam słów!

Posted

onek napisał(a):
Na Hammerka - do Iduśka :)

:diabloti:na pw dokładne namiary konta i co wpisać w tytuł.... proszę się nie pomylić kaska dla Hammerka czeka;)

Posted

Ida :)
Zdjecie RTG cyfrowe- no, no. Wklej opis:
Wynik badania: RTG prawego nadgarstka: silny obrzęk tkanek miekkich, liczne kłaczkowe osteofity i odczyn odokostnowy widoczne wokól stawu nadarstkowego- prawdopodobnie reakcja na zapalenie okolicznych tkanek miękkich, ale możliwe też zapalenie stawu nadgarstkowego.
Wg naszego doktora ten obrzęk i zapalenie tkanek miękkich to wynik urazu, nie leczonego, zaniedbanego.Tę narośl można usunąć. Pytałam- najlepiej od razu z kastarcją.
Prawa łapa, prawe oko - może potrącił go samochód? A może krowa- sądząc po reakcji Hammera na mojego arlekina:evil_lol:
Jeszcze jedno - w obcym miejscu był troszke przestraszony... W domu tak nie reaguje...dobrze mu z nami...ale my nie możemy się przywiązać:-(