Elka Posted June 3, 2003 Posted June 3, 2003 Dlaczego tak mało ONków startuje w zawodach agility?? Ostatnio oprócz mojego psa na zawodach nie ma żadnego innego owczarka! No może czesem jakiś się pojawi ale to rzadkość. A te psy są przecież bardzo dobre dobre do tego sportu!! Napiszcie co o tym sądzicie i dlaczego Wy ze swoimi ONkami nie bawicie się w agility!! Pozdro!! Quote
Mami Posted June 3, 2003 Posted June 3, 2003 Elka: Nie martw się :) Mój trener swoje dwa ONy przygotowuje do agility. Już niedługo będziesz mieć konkurencje Quote
PATIszon Posted November 26, 2003 Posted November 26, 2003 Elka, masz to załatwione! :lol: Moi rodzice mają ON-kę, młodą, której troszku się nuda na ogródku, więc mogę z nią przyjechać! Skoczna jest , bestyja! :wink: Quote
Elka Posted November 26, 2003 Author Posted November 26, 2003 Przyjezdząj!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D Quote
Elka Posted November 26, 2003 Author Posted November 26, 2003 To bądźcie!! Tylko ja nie wiem jak Ty się rozdwoisz na treningu!! Przecież Kenia robi zupełnie co innego niż szczeniaki i nowi uczestnicy zajęć... No ale cóż...!! POdobno kobieta potrafi!! Quote
PATIszon Posted November 26, 2003 Posted November 26, 2003 A mam pomysł. Ty w niedziele jesteś bez Brutuska, prawda??? :lol: Quote
Elka Posted November 26, 2003 Author Posted November 26, 2003 Zgadza się!! Myślisz, że ona by ze mna biegała?? :lol: Quote
PATIszon Posted November 26, 2003 Posted November 26, 2003 Myślę, że trzeba spróbować. Ale ona jest bardzo zabawowa i potrzebuje, żeby się nią ktoś zajął. Lubi jak się jej coś każe robić. Lubi się uczyć. Więc jest szansa! :lol: Quote
PATIszon Posted December 4, 2003 Posted December 4, 2003 Juhu , Carry! Nie, jeszcze nie, bo w zeszłym tygodniu nie miałam już siły po nią jechać. Ale w ten weekend juz będę ją miała. Rodzice mają mi ją jutro przywiezć, tak, że zobaczymy jak sobie ON-ek radzi. :roll: Quote
Ksenia&ADA Posted December 6, 2003 Posted December 6, 2003 czy samemu można nauczyć psa skakać ?? jak wygląda tor agility?? chcialabym nauczyć sunię skakania ale nie wiem zabardzo jak zacząć? Quote
Elka Posted December 6, 2003 Author Posted December 6, 2003 Ksenia & Ada: Skąd jesteście?? Może w Waszym mieście jest taki tor?? Mozna nauczyc samemu psa skakać ale trzeba w to włożyć dużo więcej pracy... Dobrze byłoby gdybyś mogła podjechać gdzieś gdzie jest taki tor i zobaczyć jak wyglądają takie treningi i zebrać jak najwięcej informacji o tym i potem wykorzystywać to w przaktyce ze swoim psiakiem... :) Quote
Ksenia&ADA Posted December 8, 2003 Posted December 8, 2003 jestesmy z Sieradza ale chyba raczej nie będziecie wiedzieć gdzie t jest więc powiem że jest to niedaleko łodzi Quote
tunio Posted December 9, 2003 Posted December 9, 2003 Juhu PATI :D I jak bylo ? 8) Kseniu wydaje mi sie ze mozna samemu nauczyc......Ja nie mialam blisko toru agillity ani nic i uczylam psa w lesie :roll: Teraz np.na slowo hop skacze przez prawie dwumetrowy plot :lol: Quote
PATIszon Posted December 9, 2003 Posted December 9, 2003 Juhu, Carry :wink: Było super. Nawet nie myślałam, że mam takiego pojętnego psa w rodzinie! Ma problemy z podstawowymi komendami typu: zostań, ale popracujemy nad tym. Bałam sie też, że jak zobaczy tyle psów na raz to zfurnieje, a było wręcz odwrotnie. Cały czas na mnie patrzyła i musze powiedzieć, że jak na pierwszy raz całkiem sporo przeskoczyła tak jak trzeba. :roll: Poza tym nauczyła sie już łazić po palisadzie i w tunelu tez już nurkuje w miarę chtnie. A w ten weekend pierwsze nasze zawody. :o Quote
tunio Posted December 9, 2003 Posted December 9, 2003 Juhu PATI :wink: Bedziemy trzymac kciuki za zawody :D A z kim wystepujesz ? Z Kenia ?? Quote
PATIszon Posted December 9, 2003 Posted December 9, 2003 No więc dowiedziałam sie , że z Kobrą też! Na szczęście w klasie szczeniąt, więc mniej obciachu jak mi zwieje z toru! :oops: Quote
tunio Posted December 11, 2003 Posted December 11, 2003 Juhu PATI :wink: A czemu Ci ma zwiac z toru ?Bedzie porzadku :D Quote
Elka Posted December 12, 2003 Author Posted December 12, 2003 Ja sobie w ogóle nie wyobrażam, żeby ci pies z toru zwiał!!!!!!!!! :evil: Nie może być obciachu bo ja publikę :laola: ściągam jak mogę i musicie się pokozac od najleprzej strony!! :D Poćiczycie sobie w sobote i w niedziele będzie już ok!!:P Quote
PATIszon Posted December 12, 2003 Posted December 12, 2003 Ja się nie droczę, jeśli już to Kobra się może droczyć! A Kenia szykuje się do porodu, więc też ma kaprysy, poza tym nic nie je od 4 dni, więc boję się, żeby mi jej wiatr nie porwał. Ważne, że publika będzie! :wink: Quote
tunio Posted December 12, 2003 Posted December 12, 2003 i tam...Dobrze bedzie....Zachwycicie wszystkich :D Quote
PATIszon Posted December 13, 2003 Posted December 13, 2003 Póki co jestem zachwycona wyczynami Kobry! Jednak to pożądna niemiecka rasa! Uczy się w mig, serio! Myślałam, zę będzie gorzej! Tylko ciiii, żeby nie słyszła, bo się zbiesi! Quote
tunio Posted December 13, 2003 Posted December 13, 2003 czyli rozumiem ze dobrze poszlo :D. kiedy te zawody ? :fadein: Quote
Recommended Posts