Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dlaczego tak mało ONków startuje w zawodach agility?? Ostatnio oprócz mojego psa na zawodach nie ma żadnego innego owczarka! No może czesem jakiś się pojawi ale to rzadkość. A te psy są przecież bardzo dobre dobre do tego sportu!! Napiszcie co o tym sądzicie i dlaczego Wy ze swoimi ONkami nie bawicie się w agility!!

Pozdro!!

• 5 months later...
Posted

To bądźcie!! Tylko ja nie wiem jak Ty się rozdwoisz na treningu!! Przecież Kenia robi zupełnie co innego niż szczeniaki i nowi uczestnicy zajęć...

No ale cóż...!! POdobno kobieta potrafi!!

Posted

Myślę, że trzeba spróbować.

Ale ona jest bardzo zabawowa i potrzebuje, żeby się nią ktoś zajął.

Lubi jak się jej coś każe robić.

Lubi się uczyć.

Więc jest szansa! :lol:

Posted

Juhu , Carry!

Nie, jeszcze nie, bo w zeszłym tygodniu nie miałam już siły po nią jechać. Ale w ten weekend juz będę ją miała. Rodzice mają mi ją jutro przywiezć, tak, że zobaczymy jak sobie ON-ek radzi. :roll:

Posted

Ksenia & Ada:

Skąd jesteście?? Może w Waszym mieście jest taki tor?? Mozna nauczyc samemu psa skakać ale trzeba w to włożyć dużo więcej pracy... Dobrze byłoby gdybyś mogła podjechać gdzieś gdzie jest taki tor i zobaczyć jak wyglądają takie treningi i zebrać jak najwięcej informacji o tym i potem wykorzystywać to w przaktyce ze swoim psiakiem...

:)

Posted

Juhu PATI :D

I jak bylo ? 8)

Kseniu wydaje mi sie ze mozna samemu nauczyc......Ja nie mialam blisko toru agillity ani nic i uczylam psa w lesie :roll:

Teraz np.na slowo hop skacze przez prawie dwumetrowy plot :lol:

Posted

Juhu, Carry :wink:

Było super. Nawet nie myślałam, że mam takiego pojętnego psa w rodzinie! Ma problemy z podstawowymi komendami typu: zostań, ale popracujemy nad tym.

Bałam sie też, że jak zobaczy tyle psów na raz to zfurnieje, a było wręcz odwrotnie. Cały czas na mnie patrzyła i musze powiedzieć, że jak na pierwszy raz całkiem sporo przeskoczyła tak jak trzeba. :roll:

Poza tym nauczyła sie już łazić po palisadzie i w tunelu tez już nurkuje w miarę chtnie.

A w ten weekend pierwsze nasze zawody. :o

Posted

Ja sobie w ogóle nie wyobrażam, żeby ci pies z toru zwiał!!!!!!!!! :evil: Nie może być obciachu bo ja publikę :laola: ściągam jak mogę i musicie się pokozac od najleprzej strony!! :D Poćiczycie sobie w sobote i w niedziele będzie już ok!!:P

Posted

Ja się nie droczę, jeśli już to Kobra się może droczyć!

A Kenia szykuje się do porodu, więc też ma kaprysy, poza tym nic nie je od 4 dni, więc boję się, żeby mi jej wiatr nie porwał.

Ważne, że publika będzie! :wink:

Posted

Póki co jestem zachwycona wyczynami Kobry! Jednak to pożądna niemiecka rasa! Uczy się w mig, serio! Myślałam, zę będzie gorzej!

Tylko ciiii, żeby nie słyszła, bo się zbiesi!