Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 154
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

zapomniałam - witaj Elu, dobrze Cię tu widzieć

koniecznie pozdrów Eryka :loveu:

padam, napiszę rano, idę spać, jutro lecę do Rzymu, nie jestem w ogóle przygotowana do wyjazdu przez te bulwy :mad:

w każdym razie buldozka z allegro jest kupiona, dam znać rano co z nią

dobranoc

Posted

Jak wchodzę na to forum to robi się ze mną coś takiego:multi::multi::multi:
dziewczyny witam Was wszystkie i od razu proszę o wsparcie- to moja pierwsza psinka i chciałabym wrobić wszystko tak żeby nawet przez nadgorliwość wielką miłość nie skrzywdzić Kaji:) Nie wiem czy mnie rozumiecie- podstawy o wychowaniu, karmieniu przeczytałam, wyczytałam ale nie ma to jak praktyka- prawda? Piszcie więc co wolno a czego absolutnie nie- przyjmę to jako dobre rady a nie wtrącanie się i już z góry dziękuję:)
co najlepiej podawać jej jeść? jeżeli chodzi o "potrawy" gotowane to wiem ale zamierzamy z Kaja sporo podróżować (o podróżach też czytałam, że są bardzo wrażliwe- upały, zimno). Jaką karmę kupować wtedy kiedy mam problem z gotowaniem, np raz na dwa miesiące wykładam przez cały dzień i Eryk będzie z Kają sam więc łatwiej mu będzie podać coś z puszki- prawda? Jeżeli dobrze zrozumiałam Pati to z karmy suchej- royal canin a puszki Darling?
Piszcie, piszcie, piszcie!!!!!!!!
ps
wiecie co.....już dawno się tak nie cieszyłam a uświadomił mi to mój kochany synek mówiąc- mama Ty się dawno tak nie śmiałaś.....

Posted

Elu, ja tak na szybko
Kaja nie przepada chyba zbytnio za suchą karmą.

Powiem Ci jak karmię moje bulwy - dostają albo puszki ( moje lubią takie małe prostokątne puszeczki Animondy chyba, to właściwie nie są puszki tylko aluminiowe pojemniczki, w środku fajne mokre jedzonko), albo gotowane jedzenie - ryż lub brązowy makaron z mięskiem ( tylko wołowina lub kurczak), albo czasem samą drobno mieloną wołowinę surową - u mnie na bazarku kilogram kosztuje 17 zł, ale jak im kupię raz w tygodniu 1/2 kg, to wszyscy są szczęśliwi :-)

I jeszcze mam swoje własne patenty na ładną sierść - zawsze wylewam psom do misek oliwę lub sos własny z puszek z tuńczykiem lub z makreli, które my w domu czasami jadamy. Szczególnie olej po puszkach makrelowych jest super. Może to nie brzmi zbyt dobrze, ale psy to lubią, a poprawia to sierść jak nic. Dostają jeszcze też kapsułki na sierść, cośtam omega 6 - sprawdzę i napiszę.

A teraz chciałabym przeprosić wszystkie osoby, które dzwoniły i pisały w sprawie Kaji - nie zdążyłam wszystkim odpowiedzieć, proszę o wybaczenie, ale te ostatnie dni były szalone, z dodatkowym, nieplanowanym wyjazdem do Białegostoku i innymi problemami. Kaja ma już dom, jednak proszę się nie poddawać - na dzień dzisiejszy są jeszcze dwie inne buldożki do adopcji - jedna to ta z allegro, 3 letnia, druga 5 letnia z Radomia. O obu napiszę, tzn założę im wątki już po powrocie, w przyszłą niedzielę. Najprawdopodobniej do adopcji będzie równiez piękny, papierowy czarny piesek, 8 miesięczny, z drobną wadą do wyprowadzenia operacyjnego. To tyle. Przepraszam raz jeszcze, ale jestem tylko jedna, a spraw miliony.

na dodatek przez mój dzisiejszy wyjazd, nie będzie mnie też na Zlocie Buldożków jutro, a miał być tam kącik adopcyjny :shake:. Nic to, siła wyższa, mam nadzieję, że Anutka też mi wybaczy, już do niej piszę

Jeśli uda mi się zalogować z Rzymu, to oczywiście będę pisała :-)

Posted

Elu ja jej daje Royala i puszki Darlinga ale moze byc to kazda inna karma jaka ona bedzie lubila. Ja mialam ta wiec daje ta ale jak sie skonczy kupie inna z innej polki cenowej ze tak powien :p
Kaja sprawdzalam lubi Frolica, Darling , Dog Chow tez sprobowala Dalam jej nieco poprobowac co mam w domu dla niej bez roznicy.
Dostaje tez jedzonko gotowane co 3-4 godziny. Ryz z kurczakiem lub wolowina. Wczoraj mama ugotowala jej tez kluseczek i z wolowina wciela .Jednym slowem je wszystko jak na razie. Rano suche , pozniej gotowane czy puszki. Sucha daje raz bo co puszka i gotowane jakos bardziej smakuje :evil_lol:

Posted

Kaju witam w gronie zabuldozionych

Z jedzeniem to jest tak, że trzeba je dobrać metodą prób i błędów. Bulwy są wrażliwe i czasem mają alergie np. na kuraka itd. Ja generalnie daję tylko suchą karmę (wersję wet, na tym pies się najlepiej czuje), od czasu do czasu surową wołowinę, biały ser. Ponad to codziennie dodaję oliwę z pestek winogron albo olej lniany (na sierść, efekt niesamowity). Tak jak Lavinia polecam puszki lub paszteciki Animondy. ;) Unikam wszelkiego rodzaju duperel jak czipsy, orzeszki, kości.

ps. pytaj, pytaj. Kto pyta nie błądzi. ;)

edit: a jeszcze mi się przypomniało. Daję też nagródki, np. dropsy mleczne albo psie ciasteczka.

Posted

taj jak Cefrenek i ja piszemy sama zobaczysz na czym psiak najlepiej wyglada co mu sluzy. Ja mialam psa ktory nie tolerowal np zadnego suchego chudl na nim . Trzeba bylo mu gotowac caly czas. Takze kazdy pies inny tzreba traktowaz indywidualnie

Posted

Powiem szczerze, że nie rozumiem czemu rozmnaża się tyle tych buldogów. W Polsce takie psy nigdy nie były i nie będą popularne ze względu na swoją urodę. To są psy dla koneserów a Polacy mają jednak dość pospolity gust. Jedyne co mi przychodzi do głowy to to że większość tych biedaków jedzie w kartonie na zachód.:(

Posted

halo, halo, jest tu ktos?

witajcie z Rzymu ;-)

tu jest PIEKNIE !!!!!

wlasnie siedze w hotelowym lobby, bylam na kolacji, napilam sie wina i jest po prostu bosko. Temperatura w ciagu dnia 26 stopni, wieczorem 18. Wlosi przystojni, wloszki piekne, jedzenie fantastyczne.

buldozka jeszcze nie widzialam, ale w samolocie lecial ze mna mopsik we wlasnej torebce ;-)

Posted

ok to powracamy do naszej bohaterki Kaja ma sie swietnie jest rozkoszna bulwa. Urocza, grzeczmna, inteligentna. Nie mam z nia problemow. W domu spokojna na dworze rozniez. Na smyczy nieco ciagnie ale to do dopracowania. uwielbia sie wylegiwac w lozku. Znalazla sobie jedno miejsce i tam najczesciel pzrebywa moje lózko :cool3:

Dostalam nowa zabaweczke

jeszcze z niewinna minką

i poszly konie po betonie :diabloti:

i znow niewinna minka

gdzie jest Kaja.....

....tu jest :loveu: