Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

mam takie pytanie - klasa młodzieży obowiązuje do 18 miesięcy - i teraz jak to rozumieć. przykładowo jeśli pies jest z 14.05.07 a wystawa 16.11.08 to czy może jeszcze wystąpić w klasie młodzieży? (będzie to 2 dni po rozpoczęciu 18-tego miesiąca życia psa), czyli czy ten 18sty miesiąc jest włącznie i jak ściśle jest to egzekwowane?

Posted

Nie może. Według regulaminu liczy sie dzień przed wystawą. Jeśli pies skończy na dzień przed wystawą 18 miesięcy to już nie może być wystawiany w młodzieży.

Chyba, że ktoś pofałszuje datę urodzenia - bo i tacy artyści się zdarzają.

Posted

Organizator wystawy przeważnie sprawdza na zgłoszeniach datę urodzenia psa i przesuwa go do kl.otwartej.Jeżeli jednak zdaży się tak że ktoś to przeoczy i pies zostanie wystawiony w kl. młodzieży,to w razie uzyskania tytułu Zw.Młodzieży nie będzie on zaliczony do młodzieżowego championatu.

Posted

joAŚKA napisał(a):
Organizator wystawy przeważnie sprawdza na zgłoszeniach datę urodzenia psa i przesuwa go do kl.otwartej.Jeżeli jednak zdaży się tak że ktoś to przeoczy i pies zostanie wystawiony w kl. młodzieży,to w razie uzyskania tytułu Zw.Młodzieży nie będzie on zaliczony do młodzieżowego championatu.

Program komputerowy sprawdza daty przy wpisywaniu zgłoszeń.

• 4 weeks later...
Posted

Ja też mam problem z dopasowaniem klasy...Zastanawiam się nad lutowym Rzeszowem...Wystawa jest 7-8 luty,Kolaki są oceniane 8 .Moja Kendra urodziła się 7 sierpnia 2007 i kończy 7 lutego 2009 18 mc-łapie się jeszcze do młodziezy czy juz musi byc w pośredniej?

Posted

Mona napisał(a):
Wystawa jest 7-8 luty,Kolaki są oceniane 8 .Moja Kendra urodziła się 7 sierpnia 2007 i kończy 7 lutego 2009 18 mc-łapie się jeszcze do młodziezy czy juz musi byc w pośredniej?

niestety, juz musi w starszej, natomiast 7 by jeszcze mogla