Asia&zuza Posted September 10, 2008 Posted September 10, 2008 Moja zuzka urodziła się 26.06.08r. mam ja od 3 tygodni a mała leje gdzie popadnie nawet gdy pod nosem ma szmatkę zeby tam siusiała. Ale ona nie siusia na nią. Czasami jej się zdarzy zrobic gdzie tzreba ale rzadko, prawie wcale co mam robic help!!:placz::placz::placz::shake::shake::angryy: Quote
Asia&zuza Posted September 13, 2008 Author Posted September 13, 2008 czy na to forumowisko nikt nie zagląda?? :(:(:( Quote
Bzikowa Posted September 14, 2008 Posted September 14, 2008 Zagląda ale Twój problem jest problemem tysięcy dogomaniaków - na dgm (nawet zdaje się wśród tematów w dziale westie) jest masa tematów o nauce czystości szczeniaka. Szczeniaki mają to do siebie , że trzeba je dopiero nauczyć, że swoje potrzeby załatwia się poza domem. Nie jest to żadne odkrycie. Po prostu zawsze po jedzeniu/piciu/spaniu/zabawie wynoś swojego szczeniaka w miejsce gdzie ma się załatwiasz (jeśli jeszcze nie na dworze to na gazety/podkładki) i NAGRADZAJ bardzo bardzo. Nigdy nie karć szczeniaka po fakcie. Przyłapując na gorącym uczynku możesz krzyknąć fe, złapać szczeniaka , postawić w miejscu gdzie ma sie załatwiac/wyniesc na dwor i NAGRODZIĆ. Ot, cała filozofia. ;) I nie martw się tym wcale. Jedne szczeniaki uczą się tego szybciej, inne wolniej, to cecha osobnicza. Wystarczy żelazna konsekwencja. ;) Pozdrawiam. No i jak już weszłaś do naszego działu - miło by było gdybyś przywitała się w temacie 'poznajmy się' , powiedziała coś o sobie i swoim westiku. ;) Quote
Recommended Posts