Katerinas Posted December 8, 2006 Posted December 8, 2006 Ja dając Nutrę nie daję żadnych dodatkowych preparatów witaminowych. Tu masz składy wszystkich karm Nutry Nuggets, trzeba klikać po lewo na worki karm http://www.kar-ma.com.pl/nutrapup.html Quote
śrubka Posted December 8, 2006 Posted December 8, 2006 Mój pies jadł jako szczeniak NN puppy i bardzo dobrze się rozwijał (choć to mieszaniec więc nie mam porównania). Jadł ją chętnie. Potem jak skończył rok kupiłam mu royal canin medium adult i... chyba nutrę jadł lepiej... Teraz kupiłam mu zieloną NN. Smakuje. Myślę, że to dobra karma, zaczęłąm ją podawać z polecenia hodowcy czarnych terierów :-) Quote
Light of Shin-Ra Posted December 15, 2006 Posted December 15, 2006 Kupiłam niebieską. Na razie psy "obrażone" łaskawie z ręki jedzą ale nie wiem czy to przez karmę bo one (szczególniej łysek) już tak mają, że lubią pogrymasić. Z drugiej strony trochę mniej jedzą a to im na pewno nie zaszkodzi bo oba za grube są. Zresztą moje psy tak mają co w misce co be a co ukradzione/wyżebrane/znalezione to cacy. Zobaczymy czy się qupy poprawią, bo na Pro Planie jeden był ok. ale drugi moim zdaniem za często się załatwiał -trzy , cztery razy na spacerze potrafił i to co spacer a wychodzą trzy razy najmniej dziennie Quote
Masi Posted December 19, 2006 Posted December 19, 2006 Mam doga kanaryjskiego i przygodę z suchą karmą zaczynałam od Eukanuby, którą mój pies bojkotował na tyle skutecznie,że zaczęłam szukać czegoś innego i tak był jeszcze royal, którego jadł chętniej niż eukanube, ale w końcu za radą weterynarza przeszłam na NN (także ze względów finansowych) i jestem baaaardzo zadowolona.Jak jeszcze wprowadzili nn dla dużych ras to normalnie :laugh2_2:. Pies dobrze wygląda, ma lśniącą sierść, robi zgrabne kupki więc same superlatywy:loveu: Quote
rozgwiazda Posted December 27, 2006 Posted December 27, 2006 Kachna napisał(a):Hurtownia MAX w Wawie jest na ul. Szeligowskiej. Jest jeszcze sklep na Rentgeana z dostawa do domu. . ktoś mógłby mi dać namiary na ten sklep?albo jakikowliek w którym kupię NN z dostawą do domu?bo niesttey samochodem nie dysponuję:shake: Quote
Katerinas Posted December 27, 2006 Posted December 27, 2006 rozgwiazda napisał(a):ktoś mógłby mi dać namiary na ten sklep?albo jakikowliek w którym kupię NN z dostawą do domu?bo niesttey samochodem nie dysponuję:shake: Jeśli Warszawa to polecam TEN SKLEP Quote
ANIMAL SERVICE Posted December 28, 2006 Posted December 28, 2006 Internetowe sklepy w Warszawie, które dostarczają Nutrę Nuggets do domu to między innymi:TUTAJ, TUTAJ i TUTAJ Jeżeli chodzi o inne miasto, proszę napisać jakie - wtedy chętnie podam namiary. Quote
Katerinas Posted December 29, 2006 Posted December 29, 2006 No mi telekarma wychodzi drożej ;) niż sklep przeze mnie podany ;) Quote
Agnes Posted December 29, 2006 Posted December 29, 2006 Moze mi ktos podac dawkowanie dla psa 35 kg nutry niebieskiej (Maintenance)? Dziekuje z gory:) Tu jest bardzo korzystna promocja :) http://www.karmydodomu.pl/index.php?go=searchk&f=20&path=5 Quote
Katerinas Posted December 29, 2006 Posted December 29, 2006 [quote name='Agnes']Moze mi ktos podac dawkowanie dla psa 35 kg nutry niebieskiej (Maintenance)? Dziekuje z gory:) Tu jest bardzo korzystna promocja :) http://www.karmydodomu.pl/index.php?go=searchk&f=20&path=5 Spisane z paczki pies 35 kg = 302 g dziennie Quote
Agnes Posted December 29, 2006 Posted December 29, 2006 bardzo bardzo dziekuje - ide zamawiac:multi::eviltong: Quote
sota36 Posted December 29, 2006 Posted December 29, 2006 Katerinas napisał(a):No mi telekarma wychodzi drożej ;) niż sklep przeze mnie podany ;)ja placilam za 15+3 - a45 zlotych (darmo przywoz) Katerinas napisał(a):Spisane z paczki pies 35 kg = 302 g dziennie a dla mojego smoka? l&R na 39 kilogramow? Bo nie wiem, czy dobrze obliczylam - jakies 330 gram Quote
Agnes Posted December 29, 2006 Posted December 29, 2006 a ja zamowilam 15+3 kg za 115 zl, gratis dowoz:multi::eviltong: Quote
Katerinas Posted December 29, 2006 Posted December 29, 2006 [quote name='sota36']ja placilam za 15+3 - a45 zlotych (darmo przywoz) Ja płacę 120 zeta za 15+3 kg. Dowoz gratis. A i kontakt miły bo właściciel mnie na tyle kojarzy, że jak nie mam gotówki w domu to zostawia karmę a ja mu następnego dnia na konto przelewam. :smile: Do tej pory zamawiałam u nich NN i Royala Renala dla Gajki. Teraz już tylko NN... [quote name='sota36']a dla mojego smoka? l&R na 39 kilogramow? Bo nie wiem, czy dobrze obliczylam - jakies 330 gram sota ... sorki ale nie mam worka L&R. Może gdzieś w necie poszukać. Nie masz wora NN L&R? Quote
Katerinas Posted December 29, 2006 Posted December 29, 2006 [quote name='Agnes']a ja zamowilam 15+3 kg za 115 zl, gratis dowoz:multi::eviltong: bdb cena :smile: życz Azie smacznego :smile: Quote
sota36 Posted December 29, 2006 Posted December 29, 2006 [quote name='Katerinas'] sota ... sorki ale nie mam worka L&R. Może gdzieś w necie poszukać. Nie masz wora NN L&R? no mam, ale wiesz - ja humanistka, i z matma mam klopoty, wiec wole sie upewnic! [quote name='Agnes']a ja zamowilam 15+3 kg za 115 zl, gratis dowoz:multi::eviltong: super cena!!!!!!!! Ale L&R zawsze jest drozsza niz inne karmy! Quote
Agnes Posted December 29, 2006 Posted December 29, 2006 [quote name='sota36']no mam, ale wiesz - ja humanistka, i z matma mam klopoty, wiec wole sie upewnic! super cena!!!!!!!! Ale R&R zawsze jest drozsza niz inne karmy! http://www.karmydodomu.pl/index.php?...hk&f=20&path=5 jeszcze bardziej oplacalo sie kupic 36 kg, ale nie moge tylke karmy brac na poczatek...i super kontakt - zadzwonilam dzisiaj i dzisiaj karma ma byc w domku juz Quote
Katerinas Posted December 29, 2006 Posted December 29, 2006 [quote name='sota36']no mam, ale wiesz - ja humanistka, i z matma mam klopoty, wiec wole sie upewnic! aaaa.... sorki... przeca pytałaś o 39 kg czyli pomiędzy podanymi wartościami :oops: Quote
Katerinas Posted December 29, 2006 Posted December 29, 2006 sota36 napisał(a):Ale R&R zawsze jest drozsza niz inne karmy! Racja, racja Quote
sota36 Posted December 29, 2006 Posted December 29, 2006 [quote name='Katerinas']aaaa.... sorki... przeca pytałaś o 39 kg czyli pomiędzy podanymi wartościami :oops: no wlasnie - to Ty Kasiu - ile bys dawala na te 39 kilo szczescia? Quote
Katerinas Posted December 29, 2006 Posted December 29, 2006 sota36 napisał(a):no wlasnie - to Ty Kasiu - ile bys dawala na te 39 kilo szczescia? Sota... ale czekaj ... bom się pogubiła :oops: Mówisz o NN Maint czy NN L&R bo nie wiem czy nie ma różnic w dawkach pomiędzy tymi karmami (na przykład różnice są pomiędzy NN Maint i NN Perfor). Podaj mi dawki na 35 i 45 kg L&R a napiszę Ci ile bym dawała. :smile: Quote
Katerinas Posted December 29, 2006 Posted December 29, 2006 Ja dla NN Maint wyliczam tak. Nie wiem czy dobrze... ale wydaję mi się logicznie :oops: Według opisu na worze 35 kg pies = 302 g 45 kg pies = 357 g 10 kg różnicy pomiędzy psami, nie? 357 g minus 302 g = 55 g - to dzielę na 10 i wypada po 5.5 g na kilogram. Twój psiak waży 39 więc do 302 g dodaję 4 x 5.5 g czyli 324 g. Quote
sota36 Posted December 29, 2006 Posted December 29, 2006 To chyba ja "zakalapućkałam" - chodzi mi o Lamb&Rice, tyle za ja juz wora nie mam!!!!! Quote
Katerinas Posted December 29, 2006 Posted December 29, 2006 sota36 napisał(a):To chyba ja "zakalapućkałam" - chodzi mi o Lamb&Rice, tyle za ja juz wora nie mam!!!!! No niestety nie mam wora L&R... nie miałam okazji karmić L&R. My kupujemy niebieską, czasami zimą zieloną (no w szczeniactwie Gajki czy Dorki była oczywiście Puppy) Quote
Recommended Posts