Natalia&Lola Posted September 10, 2008 Posted September 10, 2008 Moja Lola od najmłodszego sikała w dziwny sposób. Gdy jest jakiś słupek, ogrodzenie, grzewo to tylne nozki opiera na tym i wtedy dopiero sika. Pewnie wszyscy będziecie się śmiać wyobrazając to sobie. A nawet mój chłopak nie chciał uwierzyć, że ona tak się załatwia. Gdy nie ma podparcia, np w trawie ciężar ciała jest na przednich łakach. Ona podnosi tył jak gimnastyczka i trzyma go w górze. Ludzie na ulicy patrzą się i śmieją. Ale nie o to mi chodzi. Lolka jest mała, waga jej to 2 kg i 1 września skończyła rok. Więc już pewnie nic nie przybędzie-bo od kilku msc nic nie tyje. Czy ten sposób załatwiania się jest bezpieczny? Czy czasem stawy w przednich łapkach jej nie uszkodzą się? Gdy wychodzimy to ona dużo "sika", a raczej podnosi tył i zostawia kropelke-albo i nie. Quote
Jagódka&Uzi Posted September 11, 2008 Posted September 11, 2008 hmm dziwne, że się tak odchyla..pytałas sie lekarza czy to nie jest jakis problem z oddawaniem moczu? Quote
Natalia&Lola Posted September 15, 2008 Author Posted September 15, 2008 Nie jest to problem z oddawaniem moczu. Gdy była szczeniakiem i załatwiała się w domu to kucała jak każda sunia i sikała. Jednak gdy zaczeła wychodzić to robi swój dziwny rytuał. Podobno przez to, że jest taka mała- tzn niska, nie chce aby obcierała ją np trawa, dlatego tył swojego ciałka podnosi do góry. Lecz czy to możliwe? :question: Quote
g@l@xy Posted September 15, 2008 Posted September 15, 2008 tak samo potrafi sikac mama mojej Fibi, a robi to wtedy kiedy mija słup, stara się jak najwyżej, śmiesznie to wygląda :) Fibi za to zawsze zadziera prawą tylną łapkę do góry ;) Quote
Natalia&Lola Posted September 16, 2008 Author Posted September 16, 2008 W takim razie widze, że z Lolką wszystko dobrze:cool3: Ja nie mam pojęcia skąd jej się to wzieło. Lolka czasem też jak nie podniesie dupiny to tylko jedną łapke. Ale praktycznie przy każdym sikaniu jest podnoszony tył i dopiero wtedy się załatwia. Quote
g@l@xy Posted September 16, 2008 Posted September 16, 2008 to taki jej osobisty zwyczaj, nie stresuj sie Quote
ladyyork Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 Moja jedna sunia też tak robi:loveu: wszystko jest ok:p Quote
Natalia&Lola Posted October 13, 2008 Author Posted October 13, 2008 To dobrze:) Często ludzie patrzą się na nas dziwnie gdy Lolka robi te swoje rytualne sikanie. A ja za każdym razem gdy to widze to się śmieje. Bo wtedy komicznie wygląda. Quote
vikiii Posted October 14, 2008 Posted October 14, 2008 Moja ciocia kiedys miała pudelka miniaturką i ten pies też zamiast podnosić jedną łapę to.... unosił do gory całe dupsko, szedł na dwóch łapach i sikał:evil_lol: Quote
Recommended Posts