Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Moja Lola od najmłodszego sikała w dziwny sposób. Gdy jest jakiś słupek, ogrodzenie, grzewo to tylne nozki opiera na tym i wtedy dopiero sika. Pewnie wszyscy będziecie się śmiać wyobrazając to sobie. A nawet mój chłopak nie chciał uwierzyć, że ona tak się załatwia. Gdy nie ma podparcia, np w trawie ciężar ciała jest na przednich łakach. Ona podnosi tył jak gimnastyczka i trzyma go w górze. Ludzie na ulicy patrzą się i śmieją. Ale nie o to mi chodzi. Lolka jest mała, waga jej to 2 kg i 1 września skończyła rok. Więc już pewnie nic nie przybędzie-bo od kilku msc nic nie tyje.
Czy ten sposób załatwiania się jest bezpieczny? Czy czasem stawy w przednich łapkach jej nie uszkodzą się? Gdy wychodzimy to ona dużo "sika", a raczej podnosi tył i zostawia kropelke-albo i nie.

Posted

Nie jest to problem z oddawaniem moczu. Gdy była szczeniakiem i załatwiała się w domu to kucała jak każda sunia i sikała. Jednak gdy zaczeła wychodzić to robi swój dziwny rytuał. Podobno przez to, że jest taka mała- tzn niska, nie chce aby obcierała ją np trawa, dlatego tył swojego ciałka podnosi do góry. Lecz czy to możliwe? :question:

Posted

tak samo potrafi sikac mama mojej Fibi, a robi to wtedy kiedy mija słup, stara się jak najwyżej, śmiesznie to wygląda :)
Fibi za to zawsze zadziera prawą tylną łapkę do góry ;)

Posted

W takim razie widze, że z Lolką wszystko dobrze:cool3:
Ja nie mam pojęcia skąd jej się to wzieło.
Lolka czasem też jak nie podniesie dupiny to tylko jedną łapke. Ale praktycznie przy każdym sikaniu jest podnoszony tył i dopiero wtedy się załatwia.

• 3 weeks later...
Posted

Moja ciocia kiedys miała pudelka miniaturką i ten pies też zamiast podnosić jedną łapę to.... unosił do gory całe dupsko, szedł na dwóch łapach i sikał:evil_lol: