basia2202 Posted October 1, 2008 Posted October 1, 2008 [quote name='kuguareczka']Oj nie wiem co o sobie napisać Może w punktach będzie mi łatwiej: 1. Jestem z Łodzi -i w tym widzę największy problem,ponieważ nie dysponuję transportem. 2. Prowadzę domowy hotelik dla psiaków. 3. Specjalizuję się w terapii zaburzeń zachowań w psiaków. 4.A no i swojego psiaka rasy cane corso o anielskim charakterze(właściwie to nie wiem kto bardziej pomaga tym psiakom ja czy On :) wszystko potwierdzam :multi: świetny z Ciebie psycholog!! :loveu: uściski dla Tołdiego;) Tołdi to oaza spokoju :) to jak czia?;) pomyślałaś, czy warto czy nie warto?;) u Ciebie jeszcze tyle tych kociaków... mąż Ci się buntuje... :roll: mówię Ci - brać ten tymczas i się nie zastanawiać:) nawet gdyby musiała w grudniu iść do kolejnego tymczasu, to tak czy tak warto - Monika wyleczy jej psychikę Quote
czia Posted October 1, 2008 Posted October 1, 2008 jasne ze tak, jestem jak najbardziej za, spytam sąsiadów czy nie jadą do rodziców, jak nie to będę na wątku szukać, małą trzeba wychować, a ja nie mam czasu przy tylu zwierzakach i dzieciach. Jestem Wam bardzo wdzięczna. Quote
basia2202 Posted October 1, 2008 Posted October 1, 2008 [quote name='czia']jasne ze tak, jestem jak najbardziej za, spytam sąsiadów czy nie jadą do rodziców, jak nie to będę na wątku szukać, małą trzeba wychować, a ja nie mam czasu przy tylu zwierzakach i dzieciach. Jestem Wam bardzo wdzięczna. mała super trafi;) Monika ma to czas i tylko tym się zajmuje - tzn. wychowywaniem psiaków, ich psychiką itd. ale... nie zapominajmy, że domku będzie trzeba szukać nadal ;) bo mała u Moniki na stałe nie będzie mogła zostać to teraz trzeba czekać na jakieś pozytywne załatwienie transportu:) może nawet poznam osobiście suńkę, jak będę w Łodzi:) Quote
basia2202 Posted October 1, 2008 Posted October 1, 2008 aaa... będę wieczorem rozmawiać z Moniką... czia - podam Ci potem na PW kontakt do niej Quote
GameBoy Posted October 1, 2008 Author Posted October 1, 2008 Basce mozna zaufac, jak poleca kuguarke tzn, ze dziewczyna jest ok :cool3: Quote
czia Posted October 1, 2008 Posted October 1, 2008 okazuje się, że być może transport będzie już w piątek. Ktoś od męża z pracy jedzie na weekend do Łodzi, ale nie wiemy czy zechce zabrać NORĘ, jutro ma TZ zapytać.:-o Czy pasowałoby Monice?:roll: Tak wiem, ze to tymczasowo, ogłoszenia dalej będą, teraz umiem wstawiać zdjęcia, więc w weeken mogę zrobić nowe na gratce czy spróbować na allegro. Poza tym może w Łodzi albo w pobliżu coś się znajdzie. No i dalej jest na ogłoszeniach fundacji niemieckiej pomagającej ON. Quote
basia2202 Posted October 1, 2008 Posted October 1, 2008 sorki, że tak późno piszę, ale siedziałam dziś dłużej w pracy i nie mogłam się wyrobić... dopiero teraz znalazłam trochę czasu...;) [quote name='GameBoy']Basce mozna zaufac, jak poleca kuguarke tzn, ze dziewczyna jest ok :cool3: dzięki ciotka :cool3::loveu: [quote name='czia']okazuje się, że być może transport będzie już w piątek. Ktoś od męża z pracy jedzie na weekend do Łodzi, ale nie wiemy czy zechce zabrać NORĘ, jutro ma TZ zapytać.:-o Czy pasowałoby Monice?:roll: Tak wiem, ze to tymczasowo, ogłoszenia dalej będą, teraz umiem wstawiać zdjęcia, więc w weeken mogę zrobić nowe na gratce czy spróbować na allegro. Poza tym może w Łodzi albo w pobliżu coś się znajdzie. No i dalej jest na ogłoszeniach fundacji niemieckiej pomagającej ON. no więc tak... rozmawiałam z Moniką... stwierdziła, że najlepiej, jak między sobą ustalicie, kiedy ten transport, żeby Wam obu pasowało - sądzę, że sprawa jest do dogadania... nawet gdyby chwilowo w piątek Monika nie mogła odebrać suni, to pewnie madziorna pomoże - one obie dobre dusze;) na PW podałam Ci tel. do Moniki najlepiej kontaktować się z nią telefonicznie, bo na dogo rzadko bywa... acha... i Monika poruszyła jeszcze kwestię karmy - będzie chyba potrzebować pomocy, sama może nie dać rady wyżywić małej (ma jeszcze swojego psa, kota i nie wiem czy przypadkiem jeszcze jakiegoś psiaka.. u niej co jakiś czas jakieś nowe stworzenie się przewija...) mam nadzieję, że uda się w tej kwestii coś załatwić, albo jakoś zebrać trochę pomocy na karmę - bo naprawdę warto oddać małą do takiego DT Monika od dawna zajmuje się psią psychologią i tresurą... pomoże małej pozbyć się tego sikania ze strachu Norka nauczy się znowu ufać człowiekowi no i nabierze trochę manier i ogłady ;) daj znać, jak się dogadałyście zajrzę jutro pozdrowionka Quote
madziorna Posted October 2, 2008 Posted October 2, 2008 [quote name='basia2202']Nawet gdyby chwilowo w piątek Monika nie mogła odebrać suni, to pewnie madziorna pomoże - one obie dobre dusze;) Pewnie, że Madziorna pomoże :razz: Ja ze swojej strony też polecam Kuguareczkę. Nie znałam wcześniej osoby z TAKIM podejściem do psów. To jest coś niesamowitego. Jakby jakiś szósty zmysł do kontaktu z tym gatunkiem. Quote
czia Posted October 2, 2008 Posted October 2, 2008 Niestety nie zgodził się, nie miał do czynienia z psami w podróży, nie przepada za nimi, sam nie weźmie, chyba że w towarzystwie drugiej osoby, a kogo mam wysłać na weekend do Łodzi i do kogo?:cool3: Nie mam rodziny czy znajomych żeby się zatrzymać, czy nawet syna posłać. Jeszcze spytam sąsiadkę, :shake: Quote
basia2202 Posted October 2, 2008 Posted October 2, 2008 [quote name='madziorna']Pewnie, że Madziorna pomoże :razz: Ja ze swojej strony też polecam Kuguareczkę. Nie znałam wcześniej osoby z TAKIM podejściem do psów. To jest coś niesamowitego. Jakby jakiś szósty zmysł do kontaktu z tym gatunkiem. dzięki kochana:) wiedziałam, że można na Ciebie liczyć:) czia - a może na transportowym załatwi się jakiś przewóz? a dzwoniłaś do Moniki? gadałyście w sprawie karmy? aa... i czy mała wymaga jakiegoś leczenia? żeby było wiadomo, co i jak... no... poza leczeniem psychiki oczywiście, bo o tym wiemy ;) Quote
czia Posted October 3, 2008 Posted October 3, 2008 Dzwoniłam, na razie nie mam transportu. Nora jest zdrowa i nie wymaga leczenia. Je suchą karmę, plus gotowane w weekendy. Ma apetyt, nadrabia niedobory. Jest radosną, chętną do zabawy suczką. Robi postępy odnośnie zachowania. Szybko się uczy. Wie już, że nie wolno gryźć o rękach. Dalej pracujemy nad skakaniem na człowieka, ale co niektórzy lubią, bo widać jak pies cieszy się na nasz widok.:roll: Tak więc dla niektórych może to być zaletą. Lubi gryźć zabawki, ale i nie tylko, np. stare buty.:cool3::evil_lol: Quote
basia2202 Posted October 3, 2008 Posted October 3, 2008 może zmień coś w tytule, że pilnie transport do Łodzi potrzebny i na transportowym umieść... Quote
czia Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 czekamy i przypominamy się.:loveu::shake: Robię postępy, rozumiem komendy- na miejsce, zostaw, nie wolno. Ładnie bawię się zabawką. Quote
czia Posted October 7, 2008 Posted October 7, 2008 Nora uczy się niemieckiego, przygotowuje się do wyjazdu.:multi:;) Quote
czia Posted October 7, 2008 Posted October 7, 2008 Najprawdopodobniej do Hannoveru, pani przeszła weryfikację, Nora też:evil_lol:. Quote
GameBoy Posted October 7, 2008 Author Posted October 7, 2008 super, ciesze sie a wiadomo kiedy? Quote
czia Posted October 7, 2008 Posted October 7, 2008 nie, trwają formalności, być może w niedzielę, ale koleżanka zabiera ze sobą kudłacza- briarda dla dobermanhielfe, więc nie wiem czy też przy okazji da radę NORĘ. Być może Niemcy sami przyjadą po Norę. Czekam na szczegóły.:roll: Quote
czia Posted October 7, 2008 Posted October 7, 2008 masz zamknięty tymczas? Co to oznacza?:roll::-o Quote
Recommended Posts