Jump to content
Dogomania

Skwierzyna.Sunia 4,5m,typ ON.Dom/ogłoszenia na cito! ma dom

Recommended Posts

Posted

cioteczki bardzo Wam dziękuję, przepraszam, że się obijam, ale pracuję codziennie do 18.00, a potem dzieci, dom i nawet nie zajrzałam do Was. Wczoraj jeszcze odebrałam z interwencji kolejną bidę- maleńką 5 miesięczną w typie shitz lub pudel mini, nie wiem. Facet trzymał ją dzień i noc na balkonie, bez osłony, schronienia, wody. Tak więc obecnie mam 4 psy ( 2 swoje i 2 tymczas)- wesoło jak cholera.:shake:
TZ na stopie wojennej. Obiecałam że oddam legitymację.;)

• Replies 224
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Czasem by sprawdzic stosunek czlowieka do swiata i siebie samego,zadaje mu sie proste pytanie nalewajac wode do szklanki:"czy jest ona do polowy pelna czy moze do polowy pusta".I pierwsza opcja jest optymistyczna odpowiedzia.Jednak sa sytuacje,gdy nie zawsze.A jest tak w przypadku kilkumiesiecznej sunieczki,ktora w miare napelniania szklanki alkoholem sprawdzala swoje szanse na dalsze zycie.Im więcej plynu w szkle tym wieksze rozterki i mnejsza nadzieja na lepsze jutro.Malenstwo zamiast opieki i ciepla,czulo jedynie strach,beznadzieję i lek przed kolejnym kieliszkiem swoich wlascicieli.Im czesciej do niego zagladali,tym bardziej sunia przegrywala z procentem.A jaki procent szans ma na to,ze nie wpadnie pod samochod pozostawiona samopas,gdy w koncu po kilku dniach ujrzala swat zewnetrzny?By zaczerpnac chocby powietrza innego niz te co bylo w szklance do polowy pelnej.Pomozmy jej zrozumiec swiat,pokazac,że wlasne szanse i zycie mozna badac w inny sposob niz tylko poprzez strach przed jutrem.Pokazac,ze ludzie nie tylko musza zagladac do kieliszka ale rowniez do serca bezbronnego malenstwa. A one na pewno zwroci z nawiazka cala milosc i energie,ktora niestety jej wlaciciele doslownie przelewali na alkohol.

:roll: i jak??:roll:

Posted

życiowe, alkohol i życie, co za różnica czy dziecko, czy pies, tak samo zaniedbane, dziś sunia, jutro ludzkie szczenię.:-(

Ciotka widziałam allegro, dzięki!

Posted

[quote name='anetek100']
Prześliczna, wilczasta Norcia i jej strach.
Czasem by sprawdzic stosunek czlowieka do swiata i siebie samego, zadaje mu sie proste pytanie nalewajac wode do szklanki: "Czy jest ona do polowy pelna, czy moze do polowy pusta?" Pierwsza opcja jest optymistyczna odpowiedzia. Jednak sa sytuacje, które nie zawsze jawią się różowymi kolorami utkane. Jest tak w przypadku kilkumiesiecznej sunieczki, ktora w miare, gdy jej panstwo napelniali szklanki alkoholem, sprawdzala swoje szanse na dalsze zycie. Im więcej nyło plynu w szkle, tym wieksze pojawiały się rozterki i mniejsza nadzieja na lepsze jutro. Malenstwo zamiast opieki i ciepla, czulo jedynie procentowy oddech na karku, strach przed kolejnym uderzeniem,beznadzieję i lęk. Norka, bo o niej tu mowa, zaczęła przegrywać. Jakie są szanse, ze nie wpadnie pod samochod pozostawiona samopas, gdy ucieka z domu, by szukać jedzenia i czyichś litościowych rąk? Pomozmy jej zrozumiec swiat, pokazac,że wlasne szanse i zycie mozna badac w inny sposob niz tylko poprzez strach przed jutrem. Pokazac,ze ludzie nie tylko musza zagladac do kieliszka ale rowniez do serca bezbronnego malenstwa. Nocia na pewno zwroci z nawiazka cala milosc i energie, ktora niestety jej wlaciciele doslownie lokują w alkoholu.
Sunieczka jest żywiołową istotką, pragnącą kontaktu z człowiekiem, jego ciepła i delikatności. Tam, gdzie jest, nie może na to liczyć. Lekiem na zło, jakie stało się jej udziałem jest nowy dom. Czy taki się znajdzie?
(...)
Dodałam tytuł, przecinki + wrzutka kilku zaledwie słów. Super Anetek. :multi:

Posted

tytuł jest dobry, bo dom potrzebny na cito, moja rodzina wysiada przy tylu zwierzakach i mam problemy.:angryy:

Nie pisałam ale mam jeszcze 20 kotów na stanie, które szukają ciagle domków. Tak więc zwierzyniec jest za duży.:shake:

Posted

Skwierzyna.Sunia 4,5m,typ ON.Dom/ogłoszenia na cito!
Jeśli tak by zmodyfikować tytuł to ilość znaków wejdzie, a treść zostanie wbogacona o oczywistą prośbę. Oczywiście nic na siłę. Sugerowałam zmianę by prośba ta wpadła w oko dogomaniaków. Bez solidnej listy ogłoszeń szanse na dom dla suni (co za tym idzie uwolnienie się od problemu) maleją.

Posted

nie nieglupi juz to robie, przepraszam ale od 8 bylam z Michasiem w lecznicy

ciotka jak wysylasz mi fotki zmiejszaj w nich prosze rozmiar
wrzuce je pozniej bo wymagaja obrobki

Posted

wczoraj, późno wieczorem dzwonił pan, który szuka suni dla wujka do Niemiec. Wujek stracił właśnie 14 letnią ON. Powiedziałam, że obowiązuje umowa adopcyna i najpierw sprawdzenie domu. Zasugerowałam, że w razie czego mamy kogoś tam, żeby przeprowadził kontrolę.
Ma porozmawiać z wujkiem i dziś oddzwonić, podać adres do kontroli przedadopcyjnej.

Sam udziela się w fundacji rotek, pomaga rotwailerom. Tak powiedział. Czekamy.

Inni nie dzwonili.