zoorpa Posted December 11, 2010 Posted December 11, 2010 pro plan weterynaryjny dla sterylizowanych ma mniej kalorii niz zwykły light ,ale dokłanie w tym momencie ci nie powiem a twoj psiak ma problem z nerkami ,czy zapobiegawczo po kastracji badz sterylizacji a ma tendencje do nadwaga? Ps,jesli ktos potrzebuje mam Pro Plan 18 kg adult kurczak za 165zł nowy orginalny ,nie otwierany(pomyłka w zakupie) Quote
Agnes Posted January 6, 2011 Posted January 6, 2011 paulinken napisał(a):A słyszeliście coś (dobrego) o Pro Planie dla wysterylizowanych? Na stronie Puriny nie mogę znaleźć żadnych info na temat tej karmy, a mnie interesuje kaloryczność, czy jest zbliżona do lighta, czy nie. Ktoś z Was odchudzał na lightcie? A jaka to jest dla sterylizowanych? Ja obecnie suke na diecie karmie seniorem z lososiem, ma mniej tluszczu i bialka niz adult, wiecej niz light. Na "klasycznym" lightcie to pies moze co najwyzej miec malo sily ;) W tych karmach nic nie ma, sa tak "jalowe" Quote
Ewa&Duffel Posted January 6, 2011 Posted January 6, 2011 Purina ma taką karmę dla psów po sterylizacji http://www.karusek.com.pl/produkt.php?prod_id=8090&cat=204 Quote
Agnes Posted January 6, 2011 Posted January 6, 2011 ooo bardzo fajna! nie widzialam jej edit: po przestudiowaniu stwierdzam, ze senior ma lepszy sklad;) a zawartosc bialka/tluszczu prawie taka sama Quote
Yuveza Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 Ja jutro jadę na "karmowe" zakupy :evil_lol: i właśnie zastanawiałam się nad Pro Planem, ale widze że opinie dobre, więc wrócę z opakowaniem Pro Planu:D zastanawiałam się jeszcze nad Orijen ale chyba nie jest najlepszy? Quote
Ewa&Duffel Posted January 8, 2011 Posted January 8, 2011 westie_justa napisał(a):Ja jutro jadę na "karmowe" zakupy :evil_lol: i właśnie zastanawiałam się nad Pro Planem, ale widze że opinie dobre, więc wrócę z opakowaniem Pro Planu:D zastanawiałam się jeszcze nad Orijen ale chyba nie jest najlepszy? Orijen to bardzo dobra karma, ale ma dość specyficzny skład, nie każdy pies toleruje tak wysoki poziom białka. Quote
Yuveza Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 Orijen chyba nie jest drogi, Pro Plan kupiłam, na razie średnio idzie, ale to pewnie dlatego że moja psina na Pedigree była a to same polepszacze.... następnym razem kupię Orijen lub Acane;) Quote
Ewa&Duffel Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 Orijen niestety jest dość drogi ;) Ale przy małym psie nie ma to aż takiego znaczenia. Quote
Kenzo Posted January 10, 2011 Posted January 10, 2011 westie_justa napisał(a):Orijen chyba nie jest drogi, Pro Plan kupiłam, na razie średnio idzie, ale to pewnie dlatego że moja psina na Pedigree była a to same polepszacze.... następnym razem kupię Orijen lub Acane;) U nas Acana sie nie sprawdziła. Kupy były ogromneeee i robione na kazdym spacerze w wielkosci arbuza...Wet powiedział, ze karma sie zle przyswaja...Po Purinie było na odwrot, kupa dziennie, moze dwie i to takie malenstwa... No ale kazdemu psiakowi pauje co innego;) My jak jemy Purine to tylko z łososiem;) Quote
Yuveza Posted January 12, 2011 Posted January 12, 2011 Ja kupiłam Purine Pro Plan, ale następnym razem może coś light, albo jakiś intensywny smak bo moja piesa jeszcze się nie przyzwyczaiła do tych 'lepszych' karm:) Quote
sachma Posted January 12, 2011 Posted January 12, 2011 Lenny zjadł już 6kg Pro Planu rybnego dla szczeniąt, teraz zamówiliśmy już dla dorosłych z jagnięciną - zobaczymy czy zmiana smaku spodoba się czy będzie trzeba wrócić do rybki :) ja jestem zadowolona, pies przestał mieć sensacje, cena jest przystępna i co najważniejsze - smakuje mu :) Quote
Weri7 Posted January 29, 2011 Posted January 29, 2011 Ja karmie Luśkę puriną pro plan . Karma jest świetna . Wcale nie taka droga . Sierść jest zdrowiutka i wszystko jest w porządku Quote
Autodiagnostyka Posted January 29, 2011 Posted January 29, 2011 Macie 100% info ,ze pro plana nie produkuja w Polsce?Bo rozne kraza opinie na ten temat. Quote
Klauzunka Posted February 2, 2011 Posted February 2, 2011 Tak, na 100% pro plan nie jest produkowany w Polsce. Quote
FLY Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 Czy ktoś miał Digestion'a Adult?? jest faktycznie delikatna i dobra dla wrażliwca?kurcze chciałabym zamienić Josere SensiPlus byćmoże właśnie na PP (na droższe niebardzo mnie stać, wór 15kg schodzi w miesiąc), tylko obawiam się żeby nie powrócił problem luźnych kupsk.. Z kolei po tej joserze "konsystencja" (sorry..:/) dobra, ale robi conajmniej 3 dziennie, wielkie.. Może ktoś ma jakiś inny pomysł na "delikatną" karmę..? Plis pomóżcie..od rana szukam i teraz to już totalnie nie wiem co wybrać. Quote
Ewa&Duffel Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 [quote name='FLY']Czy ktoś miał Digestion'a Adult?? jest faktycznie delikatna i dobra dla wrażliwca?kurcze chciałabym zamienić Josere SensiPlus byćmoże właśnie na PP (na droższe niebardzo mnie stać, wór 15kg schodzi w miesiąc), tylko obawiam się żeby nie powrócił problem luźnych kupsk.. Z kolei po tej joserze "konsystencja" (sorry..:/) dobra, ale robi conajmniej 3 dziennie, wielkie.. Może ktoś ma jakiś inny pomysł na "delikatną" karmę..? Plis pomóżcie..od rana szukam i teraz to już totalnie nie wiem co wybrać.[/QUOTE] A może Trovet ? My teraz będziemy próbować, znajoma bardzo chwali. Quote
Klauzunka Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 Dla wrażliwca polecam PRO PLAN Adult Salmon & Rice, jest rewelacyjna. Od ponad 2 lat karmię nią swoją sucz. Teraz mam już dwie dziewczyny i obydwie lecą na łososiu. Jagnięcinę kupuję raz na kilka miesięcy dla urozmaicenia i też wszystko super. Ale ten łosoś jest dla mnie strzałem w 10:multi: Quote
FLY Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 Myślałam nad łososiem ale jakoś mnie "wystraszyło" że to jest sensitiv chyba w sensie problemów skórnych a nie żołądkowych.. Twoje dziewczynki miały takie problemy? Ewa-z tego Trovetu wszystko dobrze ponad 200zł.. Quote
Nikandra35 Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 Moje psy jedzą Pro plan adult digestin lamb&rice, smakuje im,kupy ładne i w sam raz :razz: chłopak miał alergię jelitową i po przestawieniu go na tego pro plana jest super, rybkę też próbowały ale kupy były luźniejsze. Quote
Klauzunka Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 ja od początku karmiłam łososiem. I było git. Potem zaczęłam kombinować Royal, Acana, Totw-po 4-5 olbrzymiastych, luźnych kup dziennie ( czyli trawienie) i wszechogarniający łupież. Wróciłam do łososia, czasami, daję jagnięcinę i nie tykam już żadnej innej karmy. I jagnięcina i łosoś zdają u mnie egzamin. Quote
Rumi. Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 przed chwilą sprawdziłam na opakowaniu puriny proplan i jest napisane że we włoszech :) Quote
sabusia Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 a dog chow/ jest gorsza czy na rowni z pedigree czy chappi? Quote
Rumi. Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 nie znam się ale myślę że jednak trochę lepsza Quote
coco Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 Podpowiedzcie mi, moi drodzy, jakiej wielkości są krokieciki w Purina Pro Plan Puppy Sensitive Salmon & Rice??? Quote
CASIA&ttb Posted March 3, 2011 Posted March 3, 2011 coco napisał(a):Podpowiedzcie mi, moi drodzy, jakiej wielkości są krokieciki w Purina Pro Plan Puppy Sensitive Salmon & Rice??? malutkie w kształcie ziarenka ryżu jak mnie pamięć nie myli Quote
Recommended Posts