greenrabbit Posted May 2, 2011 Posted May 2, 2011 dla precyzji ... fakt przegapiłem PRO PLAN ADULT SENSITIVE SALMON & RICE .... składało się to z większych kawałków w kształcie powiedzmy ośmiokąta i mniejszych w kształcie ryżu - oczywiście wiekszych niż ryż. Zależy mi żeby to sprawdzić bo cena w sklepie jest dosyć konkurencyjna - 12,50 kg a z doświadczenia wiem że mój pies jak kupie 15kg wór przez neta to wtedy właśnie stwierdzi że już mu nie smakuje :/ Niby na zooplusie są pod ofertą "zdjęcia' krokietów ale trudno coś z tego wywnioskować ... więc jeśli ktoś akurat karmi tą karmą to jeszcze raz proszę o fotkę lub opis. Quote
anka11 Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 Mam prośbę o opisanie lub zdjęcia tej karmy z oryginalnego opakowania. Na próbę karmę kupiłem w zoologiku na kilogramy i trochę dziwiło mnie że składa się z dwóch różnej wielkości pastylek - może w sklepie coś mieszają ? wątpie, żeby były dwa różne rodzaje krokiecików w jednym opakowaniu, więc raczej mieszają nie podaję psu co prawda adult tylko puppy sensitive, ale z tego co widzę na zooplusie niczym się nie różnią. Stronę wcześniej dodawałam zdjęcia ;) http://img13.imageshack.us/img13/5644/srrgc.jpg http://img215.imageshack.us/img215/3823/18621154.jpg Quote
greenrabbit Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 no dzięki sprawdzę jeszcze może w innym sklepie... Quote
Dyo Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 anka11, dla dorosłych są w tym samym kształcie, ale ciut większe, o ile mnie pamięć nie myli. Miałam kilka worków dla suczynki i zawsze był taki kształt, jak na Twoich fotkach. Quote
greenrabbit Posted May 28, 2011 Posted May 28, 2011 Dodają purine dog chow :( .... i to tyle. A zwierze tak jak przewidywałem nie chce teraz ruszyć wogóle tej karmy. Dzięki za pomoc. Quote
gayka Posted July 4, 2011 Posted July 4, 2011 Jestem ciekawa jak innym sprawdziła się PPP Light ! Moja psica jest zachwycona smakiem PP a ja jestem zdziwiona bezkłopotliwym przejściem na tą karmę. Dotychczas każda zmiana okupiona była większymi lub mniejszymi , ale sensacjami ! a tu nic! PP miał być tylko na czas ciąży urojonej,ale powaznie zastanawiam się , czy nie zostawić suce jej na dłuzej. Quote
Klauzunka Posted July 5, 2011 Posted July 5, 2011 Ja od 3 lat prowadzę swoją sucz (Teq) na ppp łososiu. Rok temu zaadoptowałam drugą sunię (Lola - z pseudo, w wieku 3,5 roku miała już 7 miotów za sobą) też jest na ppp łososiu. Moje córki (Teq i Lola) są na ppp i z czystym sumieniem tą karmę polecam! gayka miałam też ppp light dla Loli, light nie odchudza a utrzymuje wagę, wbrew pozorom mi na tej karmie Lola schudła i to ładnie. Lighta jadła ze smakiem, zero problemów jakichkolwiek. Teraz zafundowałam jej ppp dla suk sterylizowanych i też smakuje. Polecam te karmy! Quote
gayka Posted July 5, 2011 Posted July 5, 2011 [quote name='Klauzunka']Ja od 3 lat prowadzę swoją sucz (Teq) na ppp łososiu. Rok temu zaadoptowałam drugą sunię (Lola - z pseudo, w wieku 3,5 roku miała już 7 miotów za sobą) też jest na ppp łososiu. Moje córki (Teq i Lola) są na ppp i z czystym sumieniem tą karmę polecam! gayka miałam też ppp light dla Loli, light nie odchudza a utrzymuje wagę, wbrew pozorom mi na tej karmie Lola schudła i to ładnie. Lighta jadła ze smakiem, zero problemów jakichkolwiek. Teraz zafundowałam jej ppp dla suk sterylizowanych i też smakuje. Polecam te karmy! dzięki ! u nas kluczwe jest wlaśnie utrzymanie wagi , bo sucz jest po odchudzaniu . Postanowiłam zostawić Fugę na PPP light jakieś dwa, trzy miesiące i zobaczę jak będzie. Odnoszę wrażenie, że acana jest dla niej zbyt tłusta niestety, co najbardziej zadziwiające to odkąd dostaje PPP jest jakaś energiczniejsza...pojącia nie mam czy to ma związek z karmą, ale naprawdę tak jest . Quote
murakami Posted July 6, 2011 Posted July 6, 2011 [quote name='gayka']dzięki ! u nas kluczwe jest wlaśnie utrzymanie wagi , bo sucz jest po odchudzaniu . Postanowiłam zostawić Fugę na PPP light jakieś dwa, trzy miesiące i zobaczę jak będzie. Odnoszę wrażenie, że acana jest dla niej zbyt tłusta niestety, co najbardziej zadziwiające to odkąd dostaje PPP jest jakaś energiczniejsza...pojącia nie mam czy to ma związek z karmą, ale naprawdę tak jest .[/QUOTE] Pro Plan light i ten dla sterylizowanych mają obniżoną zawartość tłuszczu, ale dość wysoką białka 27-29%. Tu bym upatrywała wzrostu energii u psa. Ja skarmiam dla sterylizowanych, ale krótko, na efekty spadku wagi trzeba jeszcze poczekać. Quote
gayka Posted July 7, 2011 Posted July 7, 2011 A czy jakoś dodtkowo suplementujecie swoje psy na PPP? Quote
Klauzunka Posted July 7, 2011 Posted July 7, 2011 [B][URL="http://www.dogomania.pl/members/4115-gayka"]gayka[/URL][/B] żadnych dodatkowych witamin [B]nie podaję. [/B]To zbilansowana karma nie trzeba jej uzupełniać. Mam dwa labradory. Jedynie co to podawałam arthroflex - preparat na stawy (w dawce profilaktycznej) oraz efa olie (krople na sierść - bo laby masakrycznie linieją). Nic innego nigdy nie podawałam. Myślę, że każdy wet jak się zapytasz to powie Ci, że nie powinno się przy tej karmie nic dodawać, bo można jedynie psu zaszkodzić. Raz na rok robię kompleks badań (około 30 wskaźników - 157 zł) zawsze wszystkie normy wypośrodkowane, niczego za mało, niczego za dużo. Sucze w doskonałej kondycji. Quote
gayka Posted July 7, 2011 Posted July 7, 2011 [quote name='Klauzunka'][B][URL="http://www.dogomania.pl/members/4115-gayka"]gayka[/URL][/B] żadnych dodatkowych witamin [B]nie podaję. [/B]To zbilansowana karma nie trzeba jej uzupełniać. Mam dwa labradory. Jedynie co to podawałam arthroflex - preparat na stawy (w dawce profilaktycznej) oraz efa olie (krople na sierść - bo laby masakrycznie linieją). Nic innego nigdy nie podawałam. Myślę, że każdy wet jak się zapytasz to powie Ci, że nie powinno się przy tej karmie nic dodawać, bo można jedynie psu zaszkodzić. Raz na rok robię kompleks badań (około 30 wskaźników - 157 zł) zawsze wszystkie normy wypośrodkowane, niczego za mało, niczego za dużo. Sucze w doskonałej kondycji.[/QUOTE] dzięki ! na siersc ja zawsze podaję Omegan lub wieesiołek lub coś podobnego z NNKT, bo niestety moja jamniczyca nie jest włochaczem. Quote
murakami Posted July 7, 2011 Posted July 7, 2011 [quote name='gayka']A czy jakoś dodtkowo suplementujecie swoje psy na PPP?[/QUOTE] Ja tylko NNKT, jak Ty. Oeparol, olej z wiesiołka, olej z ogórecznika, jeszcze lepszy na sierść i skórę. Oczywiście nie na raz:evil_lol: Oba moje psy obecnie na PPP Quote
cockermaister Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 Ja też daje moim suczą PPP obecnie z jagnięcinką ale mysle,że następny wór zamówie łososia :cool3: i bardzo polecam tą karmę tylko moja mała coś zaczeła się ostatnio drapać tylko właśnie nie wiem czy od karmy bo sierść ma ładną, skóra też, kupki ładne no to nie wiem bo karmy nie chciałabym zmieniać bo boję się, że będzie jeszcze gorzej :roll: ( a i jeszcze moje sucze oprócz tego jedzą jeszcze gotowane jedzonko ) ;) Quote
Balbina. Posted September 27, 2011 Posted September 27, 2011 A my sobie jemy od piątku purinę pro plan-adult.I...takich pięknych kup nie było na niczym-ani na royalu,ani na gotowanym,BARFie czy nawet acania:shake:Cudowne qpki:diabloti:No i cena fajna bo royal mnie powoli wykańczał-już podeszło do 30 zł/pół kilo dla yorków:roll:Czyli 120 zł miesięcznie.Trochę przesada jak dla 3 kg psa;)A składem prawie wacale się nie różnią,tylko ppp ma pierwsze w składzie mięsko a rc kukurydzę więc nie wiem czemu taka różnica cenowa:shake: Quote
filodendron Posted September 28, 2011 Posted September 28, 2011 [quote name='Balbina12']A my sobie jemy od piątku purinę pro plan-adult.I...takich pięknych kup nie było na niczym-ani na royalu,ani na gotowanym,BARFie czy nawet acania:shake:Cudowne qpki:diabloti:No i cena fajna bo royal mnie powoli wykańczał-już podeszło do 30 zł/pół kilo dla yorków:roll:Czyli 120 zł miesięcznie.Trochę przesada jak dla 3 kg psa;)A składem prawie wacale się nie różnią,tylko ppp ma pierwsze w składzie mięsko a rc kukurydzę więc nie wiem czemu taka różnica cenowa:shake: Jak to czemu - reklama kosztuje. Szkolenia dla wetów, bajery do ich gabinetów, obstawienie wszystkich zoologików, gratisy w rodzaju kolorowych albumów na kredowym papierze i wszystko to, co sprawia, że RC sam wyskakuje z lodówki - to wszystko kosztuje. I potem nie wystarcza na mięso. Quote
KarinaK83 Posted September 28, 2011 Posted September 28, 2011 ja też karmię yorka PPP dla psów małych ras, co fakt to fakt kupy idealne :mdrmed: ogólnie suczka je tą karmę już od dawna i jest ok, acanę próbowaliśmy, początkowo trochę jadła, ale potem jej się odmieniło i zwiewała na widok miski z acaną :lol:, rc jej nie służył, ale to tylko jakiś czas jadła jak była szczeniakiem Quote
Balbina. Posted September 29, 2011 Posted September 29, 2011 a ktoś mógłby jeszcze porównać skład ppp i rc?Byłabym wdzięczna ;) Quote
Klauzunka Posted September 29, 2011 Posted September 29, 2011 wszystko to, co sprawia, że RC sam wyskakuje z lodówki - to wszystko kosztuje. I potem nie wystarcza na mięso. filodendron tak to napisałaś, że rechoczę do monitora:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
gayka Posted October 27, 2011 Posted October 27, 2011 Zastanawiam się , czy nie zmienić RC vet dla sterylizowanych na ProPlana dla sterylizowanych. Czy ktoś ma sunię po sterylizacji na PPP ? jakie wrażenia? Quote
cockermaister Posted November 28, 2011 Posted November 28, 2011 Widzieliście nowy smak pro plana z indykiem ?? wie ktoś gdzie można kupić 3kg lub ok 7kg worek ?? Quote
Kaaasia Posted November 28, 2011 Posted November 28, 2011 Mój boksiołek zajada się PPP Athletic z jagnieciną i ryżem a dla urozmaicenia PPP Sensitive z łososiem i ryżem. Obydwie karmy mu smakują i z brzuszkiem jest ok ;) A PP z indykiem nigdzie nie widziałam ale mam nadzieję, że wprowadzą coś nowego :lol: Quote
cockermaister Posted November 29, 2011 Posted November 29, 2011 http://www.grandecane.pl/purina-plan-adult-small-mini-digestive-comfort-p-2255.html tu jest z indykiem Quote
Kaaasia Posted November 29, 2011 Posted November 29, 2011 Rzeczywiście taką karmę widziałam ale nie zwracałam na nią uwagi, gdyż mój pies mieści się w większym przedziale wagowym :wink: Quote
iskra_wroc Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 Czy Ktoś karmi PP Adult z jagnięciną dla małych i średnich ras?? I czy byłby Ktoś tak miły i przesłał mi na próbę tak z 300 -400 gram? Zapłacę oczywiście. Quote
Recommended Posts