Marta !!! Posted September 10, 2008 Posted September 10, 2008 Witajcie. Chciałabym Was prosić o opinie na temat tej karmy (póki co słyszałam w większości pozytywne) jako,ze planuję zmienić Boscha (Lamb & Rice) na coś innego.. Nie rozważałam jej zakupu wcześniej ze względów finansowych ale jako ,ze w tej chwili można ją kupić w niezłych cenach to postanowiłam spróbować.. Zastanawiam sie nad takimi wersjami (z reguły kupuje karme w dwupaku więc dwie różne wersje i mieszam): -Adult Digestion Lamb & Rice -Adult Large Breed Athletic Lamb & Rice -Adult Large Breed Robust Chicken & Rice -Adult Sensitive Salmon & Rice Które byście polecili dla 5,5 rocznego boksia po kastracji z umiarkowaną ilością ruchu? Będę wdzięczna za szybką odpowiedź Quote
BeataJ Posted September 10, 2008 Posted September 10, 2008 Moj psiak jakd Purine najpierw z jagniecina czy tez z ryba a potem dla psow starszych. Bylam bardzo zadowolona, qupka piekna, baczkow nie bylo :cool3: jadl ze smakiem a nie byl zarlokiem. Pro Plana polecam z czystym sumieniem. Nie wiem czy maja cos dla kastratow ale mozesz mu kupic z ryba np albo z kurczakiem jesli nie ma na niego uczulenia. Beata Quote
Jogurt Posted September 12, 2008 Posted September 12, 2008 Moje brzydactwo :evil_lol: na Pro Planie wyroslo i niczego mu nie brakuje ;) wiec zdecydowanie moge polecic. Quote
Baskaaa Posted September 14, 2008 Posted September 14, 2008 Mi Pro Plana poleciła pani z poznańskiej hodowli dogów i jestem zadowolona :) Karma wydajna, oczywiście nie smakuje mu tak jak gotowane jedzenie, ale nie wybrzydza tak jak np. przy nutra nuggets. Quote
Aga i Eto Posted September 14, 2008 Posted September 14, 2008 mam owczarka, kastrata, na pro planie z rybą - wygląda wzorowo, wetka była zachwycona Quote
Marta !!! Posted September 14, 2008 Author Posted September 14, 2008 Miło mi to słyszeć. Nabyłam dwa worki 18 kg ( z Łososiem a drugi dla psów o atletycznej budowie z kurczakiem) Póki co Graf wcina aż mu się uszy trzęsą.. Jak skończymy oba to powinnam już widzieć ewentualne efekty.. Wówczas dam znać.. :) Quote
Aten@ Posted September 14, 2008 Posted September 14, 2008 moje suki też jedzą Pro Plana z jagnięcinką, starsza już ponad 2 lata, młoda od lutego :) żadnych problemów nie ma, polecam z czystym sumieniem! :D Quote
Shel Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 Ja karmię moje psy ppp i jestem zadowolona :laugh2_2: Quote
Chefrenek Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 Marta !!! napisał(a): -Adult Digestion Lamb & Rice Czy to jest zwykła wersja czy wet? Gdzieś mi się obiło o oczy, że pp wprowadziła wersje wet? :hmmmm: Kiedyś dawałam jakąś wersję z jagnięciny i byłam zadowolona.;) Quote
moth Posted September 23, 2008 Posted September 23, 2008 Marta !!! napisał(a):drugi dla psów o atletycznej budowie z kurczakiem Athletic jest na jagnięcinie. Jeżeli pies ma ograniczony ruch to uważaj, bo ta karma ma właściwości karmy wysokoenergetycznej - 29% białka, 19% tłuszczu. Quote
Agnes Posted September 24, 2008 Posted September 24, 2008 ja rowniez z tego powodu, ze cena spadla to kupilam pierwszy worek PPP - z ryba dla doroslych. Daje dosc krotko, bo jakies 2 tygodnie, ale tyle moge napisac ze suka je ze smakiem, granulki odpowiedniej wielkosci dla psow wiekszych, karma tlusta w dotyku i pachnie rybka;) kupki male i nie za czesto - tak akurat. Poki co tyle. Wiecej napisze jak skonczymy worek Quote
Ardzio Posted October 8, 2008 Posted October 8, 2008 Moj jadl purile pro plan z jagniecina i przyznam,ze mu bardzo smakowala jadl chetnie tylko wydaje mi sie,ze kupki robil wieksze niz zjadal :roll: przeszlismy na acane z jagniecina po kotrej kupek mniej tylko nie zjada tak chetnie jak puriny :mad:. Quote
Ewa&Duffel Posted October 11, 2008 Posted October 11, 2008 Nam wczoraj przywieźli worek 15 kg Puriny Pro Plan z łososiem i ryżem, dla dorosłych psów. Mam nadzieję, że posmakuje mojemu niejadkowi... Quote
Ewa&Duffel Posted October 18, 2008 Posted October 18, 2008 No i niestety młodemu nie posmakowała ta karma. Zjada ją z wielką łaską. A pachnie tak ładnie:lol: Ciekawe jak ta rybka wpłynie na sierść, która ostatnio niestety nie najlepiej się prezentuje. Quote
Agnes Posted October 18, 2008 Posted October 18, 2008 Ewa&Duffel napisał(a):No i niestety młodemu nie posmakowała ta karma. Zjada ją z wielką łaską. A pachnie tak ładnie:lol: Ciekawe jak ta rybka wpłynie na sierść, która ostatnio niestety nie najlepiej się prezentuje. a u nas super - sucz uwielbia ta karme i widze pozytywny wplyw na siersc;) Quote
Agnes Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 dodam jeszcze tu: Nie wiem gdzie najlepiej to napisac... Otoz...w moim sklepie telekarma jest fajna promocja od jakiegos czasu. Karma 2x18 kg za 249 zl. Jest ktos z Warszawa-Ursynow kto kupuje Purine Pro Plan i chcialby kupic na spolke ze mna taki dwupak? Czyli po jednym worku 18 kg za 125 zl. Do wyboru w zasadzie dwie karmy: PRO PLAN ADULT LARGE BREED ROBUST CHICKEN & RICE Dla dorosłych psów ras dużych. O masywnej budowie ciała. PRO PLAN ADULT ORYGINAL CHICKEN & RICE Dla dorosłych psów. Czy jest ktos chetny? Chyba ze pojawi sie dla doroslych z jagniecina to ew tez wchodzi w gre Quote
Nugatowa Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 My już też teraz na proplanie, już 3 miesiąc :lol: Najpierw była ryba, intensywny zapach ale Kropek potem coś wybrzydzał, teraz zamówiłam jagnięcine i nie ma opcji by jakaś kulka została :evil_lol: Dodam, ze ładnie wygladą, skóra bez podrażnień i zapaszku, kupy małe, gęsto porasta, energii aż za dużo :evil_lol: Quote
Agnes Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 Nugatowa napisał(a):My już też teraz na proplanie, już 3 miesiąc :lol: Najpierw była ryba, intensywny zapach ale Kropek potem coś wybrzydzał, teraz zamówiłam jagnięcine i nie ma opcji by jakaś kulka została :evil_lol: Dodam, ze ładnie wygladą, skóra bez podrażnień i zapaszku, kupy małe, gęsto porasta, energii aż za dużo :evil_lol: a mozesz napisac jak w porownaniu do ryby wielkosciowo wyglada jagniecina? mniejze, wieksze? Quote
Chefrenek Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 Agnes napisał(a):a mozesz napisac jak w porownaniu do ryby wielkosciowo wyglada jagniecina? mniejze, wieksze? Jagnięcina to takie duże, tłuste trójkąty.;) Quote
Od-Nowa Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 moja suninka od 1,5 roku na pro planie i ma się bardzo dobrze. zaczynałyśmu od PP Puppy Lamb&Rice potem Adult Lamb& Rice a teraz Performance. ładna, wyrzeźbiona sylwetka, ładna sierść, w pełni zdrowa (wet przed sterylką zaczwycał się jej stanem zdrowia). Qoopy malutkie. próbowałyśmy też PP dla szczeniąt z rybką ale kończyło się rozwolnieniem. Podobno proporcje tłuszczu walnięte w niej. ale to było jakiś czas temu więc może się coś zmieniło. Quote
Astaroth Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 [FONT=Verdana]Mój psiak też był na PP z rybką ale niestety musieliśmy przejść na coś tańszego, ale po PP czuł się najlepiej. Rzeczywiście w telekarmie są niezłe promocje ale słyszałam że karmy od nich mają krótkie terminy ważności więc lepiej sprawdzajcie. [/FONT] Quote
Agnes Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 [quote name='Astaroth'][FONT=Verdana]Mój psiak też był na PP z rybką ale niestety musieliśmy przejść na coś tańszego, ale po PP czuł się najlepiej. Rzeczywiście w telekarmie są niezłe promocje ale słyszałam że karmy od nich mają krótkie terminy ważności więc lepiej sprawdzajcie. [/FONT] U mnie nic takiego nie bylo...karma zawsze na czas i z dlugim terminem - nie wiem czemu coraz wiecej slysze minusow o tym sklepie a ja jestem zachwycona;) Quote
taxelina Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 PP Puppy Lamb&Rice potem Adult Lamb& Rice - tak u nas i Sherry je chetnie, Niunia to pies co nie lubi suchej wiec musze z puszka mieszac i wtedy jest dobrze :D Quote
Nugatowa Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 Ja wole osobiście trójkąty jagnięciny ;-) sa większe dla moje ciapka, bo ryba czasami zostawala wypluwana :cool3: Quote
Agnes Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 ryba jest dosc mala ale...moze byc a daje ktos [FONT=Verdana]PURINA PRO PLAN ADULT LARGE ROBUST[/FONT][FONT=Verdana] ? [/FONT][FONT=Verdana] [/FONT][FONT=Verdana]jakie tu sa granulki?[/FONT][FONT=Verdana] [/FONT] Quote
Recommended Posts