Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witajcie.

Chciałabym Was prosić o opinie na temat tej karmy (póki co słyszałam w większości pozytywne) jako,ze planuję zmienić Boscha (Lamb & Rice) na coś innego..
Nie rozważałam jej zakupu wcześniej ze względów finansowych ale jako ,ze w tej chwili można ją kupić w niezłych cenach to postanowiłam spróbować..

Zastanawiam sie nad takimi wersjami (z reguły kupuje karme w dwupaku więc dwie różne wersje i mieszam):

-Adult Digestion Lamb & Rice
-Adult Large Breed Athletic Lamb & Rice
-Adult Large Breed Robust Chicken & Rice
-Adult Sensitive Salmon & Rice

Które byście polecili dla 5,5 rocznego boksia po kastracji z umiarkowaną ilością ruchu?
Będę wdzięczna za szybką odpowiedź

• Replies 188
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Moj psiak jakd Purine najpierw z jagniecina czy tez z ryba a potem dla psow starszych. Bylam bardzo zadowolona, qupka piekna, baczkow nie bylo :cool3: jadl ze smakiem a nie byl zarlokiem.

Pro Plana polecam z czystym sumieniem. Nie wiem czy maja cos dla kastratow ale mozesz mu kupic z ryba np albo z kurczakiem jesli nie ma na niego uczulenia.

Beata

Posted

Mi Pro Plana poleciła pani z poznańskiej hodowli dogów i jestem zadowolona :) Karma wydajna, oczywiście nie smakuje mu tak jak gotowane jedzenie, ale nie wybrzydza tak jak np. przy nutra nuggets.

Posted

Miło mi to słyszeć. Nabyłam dwa worki 18 kg ( z Łososiem a drugi dla psów o atletycznej budowie z kurczakiem) Póki co Graf wcina aż mu się uszy trzęsą.. Jak skończymy oba to powinnam już widzieć ewentualne efekty.. Wówczas dam znać.. :)

Posted

Marta !!! napisał(a):

-Adult Digestion Lamb & Rice

Czy to jest zwykła wersja czy wet? Gdzieś mi się obiło o oczy, że pp wprowadziła wersje wet? :hmmmm:

Kiedyś dawałam jakąś wersję z jagnięciny i byłam zadowolona.;)

Posted

Marta !!! napisał(a):
drugi dla psów o atletycznej budowie z kurczakiem

Athletic jest na jagnięcinie.
Jeżeli pies ma ograniczony ruch to uważaj, bo ta karma ma właściwości karmy wysokoenergetycznej - 29% białka, 19% tłuszczu.

Posted

ja rowniez z tego powodu, ze cena spadla to kupilam pierwszy worek PPP - z ryba dla doroslych. Daje dosc krotko, bo jakies 2 tygodnie, ale tyle moge napisac ze suka je ze smakiem, granulki odpowiedniej wielkosci dla psow wiekszych, karma tlusta w dotyku i pachnie rybka;) kupki male i nie za czesto - tak akurat. Poki co tyle. Wiecej napisze jak skonczymy worek

• 2 weeks later...
Posted

Moj jadl purile pro plan z jagniecina i przyznam,ze mu bardzo smakowala jadl chetnie tylko wydaje mi sie,ze kupki robil wieksze niz zjadal :roll: przeszlismy na acane z jagniecina po kotrej kupek mniej tylko nie zjada tak chetnie jak puriny :mad:.

Posted

No i niestety młodemu nie posmakowała ta karma. Zjada ją z wielką łaską.
A pachnie tak ładnie:lol: Ciekawe jak ta rybka wpłynie na sierść, która ostatnio niestety nie najlepiej się prezentuje.

Posted

Ewa&Duffel napisał(a):
No i niestety młodemu nie posmakowała ta karma. Zjada ją z wielką łaską.
A pachnie tak ładnie:lol: Ciekawe jak ta rybka wpłynie na sierść, która ostatnio niestety nie najlepiej się prezentuje.

a u nas super - sucz uwielbia ta karme i widze pozytywny wplyw na siersc;)

• 2 weeks later...
Posted

dodam jeszcze tu:
Nie wiem gdzie najlepiej to napisac...
Otoz...w moim sklepie telekarma jest fajna promocja od jakiegos czasu. Karma 2x18 kg za 249 zl. Jest ktos z Warszawa-Ursynow kto kupuje Purine Pro Plan i chcialby kupic na spolke ze mna taki dwupak? Czyli po jednym worku 18 kg za 125 zl. Do wyboru w zasadzie dwie karmy:
PRO PLAN ADULT LARGE BREED ROBUST CHICKEN & RICE
Dla dorosłych psów ras dużych. O masywnej budowie ciała.

PRO PLAN ADULT ORYGINAL CHICKEN & RICE
Dla dorosłych psów.

Czy jest ktos chetny?

Chyba ze pojawi sie dla doroslych z jagniecina to ew tez wchodzi w gre

Posted

My już też teraz na proplanie, już 3 miesiąc :lol: Najpierw była ryba, intensywny zapach ale Kropek potem coś wybrzydzał, teraz zamówiłam jagnięcine i nie ma opcji by jakaś kulka została :evil_lol:
Dodam, ze ładnie wygladą, skóra bez podrażnień i zapaszku, kupy małe, gęsto porasta, energii aż za dużo :evil_lol:

Posted

Nugatowa napisał(a):
My już też teraz na proplanie, już 3 miesiąc :lol: Najpierw była ryba, intensywny zapach ale Kropek potem coś wybrzydzał, teraz zamówiłam jagnięcine i nie ma opcji by jakaś kulka została :evil_lol:
Dodam, ze ładnie wygladą, skóra bez podrażnień i zapaszku, kupy małe, gęsto porasta, energii aż za dużo :evil_lol:

a mozesz napisac jak w porownaniu do ryby wielkosciowo wyglada jagniecina? mniejze, wieksze?

Posted

moja suninka od 1,5 roku na pro planie i ma się bardzo dobrze.
zaczynałyśmu od PP Puppy Lamb&Rice potem Adult Lamb& Rice a teraz Performance.
ładna, wyrzeźbiona sylwetka, ładna sierść, w pełni zdrowa (wet przed sterylką zaczwycał się jej stanem zdrowia). Qoopy malutkie.

próbowałyśmy też PP dla szczeniąt z rybką ale kończyło się rozwolnieniem. Podobno proporcje tłuszczu walnięte w niej. ale to było jakiś czas temu więc może się coś zmieniło.

Posted

[FONT=Verdana]Mój psiak też był na PP z rybką ale niestety musieliśmy przejść na coś tańszego, ale po PP czuł się najlepiej. Rzeczywiście w telekarmie są niezłe promocje ale słyszałam że karmy od nich mają krótkie terminy ważności więc lepiej sprawdzajcie. [/FONT]

Posted

[quote name='Astaroth'][FONT=Verdana]Mój psiak też był na PP z rybką ale niestety musieliśmy przejść na coś tańszego, ale po PP czuł się najlepiej. Rzeczywiście w telekarmie są niezłe promocje ale słyszałam że karmy od nich mają krótkie terminy ważności więc lepiej sprawdzajcie. [/FONT]

U mnie nic takiego nie bylo...karma zawsze na czas i z dlugim terminem - nie wiem czemu coraz wiecej slysze minusow o tym sklepie a ja jestem zachwycona;)

Posted

ryba jest dosc mala ale...moze byc

a daje ktos [FONT=Verdana]PURINA PRO PLAN ADULT LARGE ROBUST[/FONT][FONT=Verdana] ?
[/FONT][FONT=Verdana]
[/FONT]
[FONT=Verdana]jakie tu sa granulki?[/FONT][FONT=Verdana]
[/FONT]