Paulina87 Posted September 9, 2008 Posted September 9, 2008 Być może właśnie pogryzienie uratowało mu życie. Nie wiem dokładnie, ale wygląda trochę jak sznaucer. Został pogryziony przez innego psa w boksie i trafił do szpitalika. Wczoraj zabrałam go do obcięcia. Jego ciało pokrywały dredy i kołtuny. Jego łapy były jednym wielkim dredem. Gdy obcięłam mu pyszczek okazało się, że on nie ma oczu :crazyeye:. Tzn oczodoły są puste a na ich dnie są tak jakby płaskie gałki oczne. Czy to możliwe aby przez zarośnięcie zanikły mu oczy? :placz: W dodatku całe oczodoły były wypełnione zieloną gęsta ropą, nie wiem ale co przemyłam to zbierała się tam nowa :shake:. Jego ciało pokrywały dredy i kołtuny. Jego łapy były jednym wielkim dredem. Gdy obcięłam mu pyszczek okazało się, że on nie ma oczu :crazyeye:. Tzn oczodoły są puste a na ich dnie są tak jakby płaskie gałki oczne. Czy to możliwe aby przez zarośnięcie zanikły mu oczy? :placz: W dodatku całe oczodoły były wypełnione zieloną gęsta ropą, nie wiem ale co przemyłam to zbierała się tam nowa :shake:. Jego uszy również były w tragicznym stanie. Pracownik powiedział, że to staruszek, ale gdy zerknęłam mu w zęby to wcale nie wyglądały najgorzej, ja dałabym mu jakieś 6-7 lat. Quote
Paulina87 Posted September 9, 2008 Author Posted September 9, 2008 Zdjęcia http://img178.imageshack.us/my.php?image=dsc09675bh1.jpg http://img367.imageshack.us/my.php?image=dsc09678no8.jpg Oczy http://img204.imageshack.us/my.php?image=dsc09676nt5.jpg http://img178.imageshack.us/my.php?image=dsc09677zh6.jpg http://img178.imageshack.us/my.php?image=dsc09679cn0.jpg Quote
Paulina87 Posted September 9, 2008 Author Posted September 9, 2008 :roll:Zmieniłam na linki... coś dzisiaj mam problemy z wstawieniem zdjęć. Quote
gamoń Posted September 9, 2008 Posted September 9, 2008 Stan psa koszmarny.A wet schroniskowy coś wie czy on ma oczy czy co to wogóle jest????? Quote
Paulina87 Posted September 9, 2008 Author Posted September 9, 2008 Wczoraj weta nie było, pewnie nadal na urlopie. Są tylko technicy, ale pewnie ich zajecie się psem ograniczyło się do wsadzenia go do szpitalika. Quote
agusiazet Posted September 9, 2008 Posted September 9, 2008 Zdumiewająca wada! czy jest szansa, aby obejrzał go weterynarz? Quote
gamoń Posted September 9, 2008 Posted September 9, 2008 Tego psa powinien zdiagnozowac dobry okulista a ponadto mam pytanie .Wiesz na co on jest chory ??? Quote
sleepingbyday Posted September 9, 2008 Posted September 9, 2008 jezus maria, co to za schronisko, gdzie??? pomijając oczy wygląda gorzej, niż niektóre krężlowe psy!!! duży jest? reaguje na wołanie? w ogóle reaguje na coś? trzeba go wyciągnąć czym prędzej, albo przynajmnije doprowadzić do stanu używalności...:shake: Quote
Paulina87 Posted September 9, 2008 Author Posted September 9, 2008 Wet to go pewnie obejrzy jak wróci. pies jest w Poznaniu. On jest strasznie zrezygnowany... ledwo chodzi, jak go położyłam do obcinania tak leżał w ogóle się nie ruszając... czasami tylko podnosił głowę jak inne psy szczekały. W szpitaliku też cały czas tylko leżał. On trafił do szpitalika bo został pogryziony a nie ze względu na chorobę. jest wielkości sznaucera średniego. Quote
gamoń Posted September 9, 2008 Posted September 9, 2008 A jak obcinałąś mu siersć i dredy to nie kasłał i nie mial ropnej wydzieliny z nosa??? Quote
Paulina87 Posted September 9, 2008 Author Posted September 9, 2008 Nie nie nie miał żadnych objawów chorobowych. Nosek ok, jama ustna też, na zębach tylko lekki nalot. Jest tylko strasznie chudy, przez te dredy tego tak nie było widać, dopiero po obcięciu. Quote
gamoń Posted September 9, 2008 Posted September 9, 2008 Zaproś na wątek GoniaP ona jest chyba z Poznania a ponadto działa f fundacji .Może będzie mogła Ci pomóc w sprawie tego psiaka .On nie powinien czekac aż wet wróci z urlopu.Może miec zapalenie rogówki a to jest straszny ból. Quote
Paulina87 Posted September 9, 2008 Author Posted September 9, 2008 Już napisałam w wątku Pixie żeby poznaniacy zernęli. Quote
gamoń Posted September 9, 2008 Posted September 9, 2008 Z Poznania też jest super sympatyczna dogomaniaczka supergoga .Znakomity spec od ogłoszeń . Quote
sleepingbyday Posted September 9, 2008 Posted September 9, 2008 z tego, co Paulina pisze, to może on nie ma żadnej rogówki...:shake:. psa trzeba umyć, obciąć mu kudły do końca (o ile tego, paulina, nie zrobiłaś, to mogło być wyzwanie na 1 raz), podtuczyć, koniecznie wet od oczu..... same kudły wskazują na kompletne zaniedbanie psa. wiem, wiem, sytuacja wschronach jest nieciekawa... ale nie bajerujmy - można porównać niektóre psy ze schronów wyglądają bardzo dobrze, czyli, że mają regularną opiekę, inne - prawie wcale. boję się myślec, co jest na takim paluchu, gdzie jest ponad 200 samych psów.... Quote
gamoń Posted September 9, 2008 Posted September 9, 2008 Na Paluchu jest 2000 psiaków a nie 200 i nie wyglądają tak jak ten.Chodzę na Paluch i psiaki nie wyglądają takie pozlepiane błockiem jak ten.Jak jest bardzo zarośnięty to zostają strzyżone. Quote
Paulina87 Posted September 9, 2008 Author Posted September 9, 2008 Pies został cały obcięty, obcinałyśmy go we dwie z drugą wolontariuszką. Ja już musiałam iść bo szłam do pracy, ale możliwe, że Gosia go wykąpała. Obcięcie samej głowy i jenej łapy zajęło mi 1,5 godziny :roll: Zapalenie rogówki to to nie jest bo on albo wcale nie ma oka albo ma jakieś szczątki oka... nie wiem pierwszy raz coś takiego widziałam. Quote
Recommended Posts