Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

W Chrustach Nowych niedaleko Łodzi znalazłam w lesie suczkę. Jest to mieszaniec owczarka niemieckiego. Suczka nie mogła się poddnieść, oddychała, rusza głową, pozwala się się dotknąć. Na przedniej łapce miała trzy rany, jakby wyrwane ciało. Nie krwawiła. Dałam jej jeść, próbowałam dać pić, okryłam, aby się nie wychlodziła i poinforowałam odpowiednie służby. Po interwencji polcji została przewieziona do Łódzkiego Przytuliska na ul. Kosodrzewiny.

O stanie jej zdrowia będę na bieżąco informować w wątku. Szukamy jej wspaniałego domku!

• Replies 82
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Uspokoiłam się trochę i zadzwoniłam jeszcze raz na policję. Powiedzieli, że zadzwonią do wójta i suczką się zajmą.
Dziękuję za odzew. Suczka jest spora, ma posiwiały pyszczek, porusza głową, jak rzucałam jej karmę, ale nie zjada. Na przedniej łapce ma dwie rany - spore i głębokie.

Abrakadabra, dziękuję za chęć pomocy, ale wstrzymajmy się ... ja nawet nie miałabym jak wyłożyć tych pieniążków, a tu jest wieś... chyba nawet nie ma normalnego weta....

Czekam co załatwi ten policjant..

Posted

Kurcze, żeby to chciaż był dzień. Nawet nie mogę teraz tam do niej iść. Jestem sama z dziadkami, którzy nie pzowalają mi jej zabrać, zresztą nawet nie miałabym jak... Mam nadzieję, że wójt coś zorganizuje i jej pomoże. Gdyby ktoś z Łodzi lub okolic mógł po nią przyjechac :(

Posted

No właśnie możesz :p zadzwoń do kogoś z nich, pewnie ktoś przyjedzie.
chyba że macie spoko wójta, bo z tego co ja się nasłuchałam o tym jak to "władze miasta/wsi" troszczą się o zwierzęta to bym na nich nie liczyła...

Posted

Poszłam do niej z dziadkiem, nakryłam ją grubym materiałem zasłonowym, dałam parówkę do jedzenia, karmy nie tknęła widać nie wie co to jest. Chciałam dać wodę, ale się przestraszyła i próbowała poderwać... Wylizała ranę na nodze. Wymiziałam ją i z bólem serca zostawiłam. Pójdę do niej rano i mam nadzieję, ze do tej pory wójt zareaguje i jej pomoże. Idę wziąść coś na uspokojenie...

Posted

Kolia napisał(a):
Poszłam do niej z dziadkiem, nakryłam ją grubym materiałem zasłonowym, dałam parówkę do jedzenia, karmy nie tknęła widać nie wie co to jest. Chciałam dać wodę, ale się przestraszyła i próbowała poderwać... Wylizała ranę na nodze. Wymiziałam ją i z bólem serca zostawiłam. Pójdę do niej rano i mam nadzieję, ze do tej pory wójt zareaguje i jej pomoże. Idę wziąść coś na uspokojenie...

kurcze a sprawdzałaś czy ma czucie w łapach?...czy rany głębokie czy powierzchowne?......świeże czy już już gojące się?......czy aby nie ma jakiegoś krwotoku?
ja wiem że czasem człowiek jest bezsilny ale jak to napisałaś "wymizianie' to trochę nie w tej sytuacji i nie w takich okolicznościach
dziewczyny podały Ci namiary do fundacji...proszę zadzwoń

Posted

Dziadek wrócił od niej - suczka jest zabrana. Ten materiał, którym była okryta został zlożony i położony na boku. Na ściółce widać ślady kół, jednak wójt zaregagował. Szłam rano do niej zaopatrzona w numery fundacji, ale dziadek był pierwszy. Szkoda tylko, że nie wiem gdzie ją zabrali :(

Co do jej stanu zdrowia. Nie leciała jej krew, w przedniej łapce miała 3 wyrwy w ciele wielkości dużego paznokcia. Kiedy chciałam dać jej wody przestraszyła się i poderwała do pozycji waruj, podnosiła głowę i kręciła nią, więc to raczej nie jest wina kręgosłupa.

Ja chyba przestanę wychodzi z domu, poprostu nie nadaję się do takich sytuacji. Teraz się dowiedziałam, że muszę mieć telefon do gminy, bo to ona ma obowiązek zajmować się takimi przypadkami. No cóż cieszę się, że druga interwencja na policji przyniosła efekt.

Mam pytanie czy ktoś może mi powiedzieć, pod jakie schronisko podlega miejscowość Chrusty Nowe k.Rokicin? Dzwoniłam do schroniska w Tomaszowie i powiedzieli, że to nie ich rejon.