Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

diuna_wro napisał(a):
Poczekam chwilę na odp ARKI, bo tylko ona zaproponowała zabieg w schronisku.

Arka nie może wejść na dogo :shake: wyskakuje jakiś Error coś tam :angryy: ale już jej skopiowałam Twój post na gg i niedługo powinna być odpowiedź.

• Replies 501
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzieki Ziutka, poczyscilam adresy i takie tam, zresetowalam i jestem.

Rozmawialam z dyrektorka i tak jak pisze Ziutka.
A jest tez mozliwosc u innego weta? Czy tak czy siak kazdy z wetow musi sunie zobaczyc i ocenic jej stan zdrowia, ogolny.

I dowiedz sie ile bedzie kosztowal zabieg w klinice.

Posted

diuna_wro napisał(a):
zabieg: najbliższy czwartek godz. 13:00

boję się, aż brak mi tchu...

Za tydzien, dopiero??:crazyeye:

Sluchaj, skoro chcesz sunie i tak wyslac do Niemiec,z tego co pisesz, to moim zdaniem dogaduj sie z organizacja niemiecka. Sunia do prywatnej lecznicy i pokryja koszt zabiegu i tyle. po tygodniu po zabiegu szczepienia, po trzech paszport i czip.

A sunia jest zaszczepiona p/wsciekliznie?

Posted

Nie mam kontaktu z organizacją niemiecką, nie znają mnie.

Poza tym: koszty jakiego zabiegu pokryją? aborcji? To ktoś musiałby już teraz na cito, dać mi zapewnienie żebym mogła ją zawieźć do kliniki.

Poza tym, co stoi na przeszkodzie żeby wysłac ją potem do Niemiec, bez wzgledu na to gdzie odbedzie się zabieg? Ja ją mogę zaszczepić za jakiś czas.

Posted

Wet mówił, że przez tydzień będzie musiała się oszczędzać, nie ma opcji buda i budowa, więc Mamcia będzie u mnie przez 2-3 dni, potem spółdzielnia da pomieszczenie, zrobię jej tam legowisko, będzie zamykana na noc, dostanę klucz i będę ją wyprowadzać na spokojne spacery.

Posted

diuna_wro napisał(a):

Poza tym, co stoi na przeszkodzie żeby wysłac ją potem do Niemiec, bez wzgledu na to gdzie odbedzie się zabieg? Ja ją mogę zaszczepić za jakiś czas.

Chyba rozumiem. Skoro zabiorą, niech zapłacą.

Posted

Załatwilam zabieg dla suni na jutro na godz. 19.00.
Dzis wieczorem ostatni posilek podajesz przed zabiegiem, to WAZNE, wode odstawia sie 2 godziny przed zabiegiem.

Na pw namiary na Przychodnie.

Suna musi byc juz dzis gdzies w pomieszczeniu aby nie dorwal sie do jakiegos zarelka:cool1:
Jakis cieply kocyk zabierasz ze sobą do przychodni aby sunie cieplo okryc po zabiegu, aby szybciej wychodzila z narkozy i temperatura cial sie podniosla, obniza sie po narkozie.

Posted

Diuna moze byc Ci ciezko zawalczyc z pania ze społdzielni,w najgorszym wypadku wymysl cos,ze zabierasz ja na USG,zeby zobaczyc,jak liczny miot i czy w dobrej kondycji.

ARKO,diuna teraz pewnie w drodze,moze jej to info smsmkiem wyslac?

Posted

epe napisał(a):
Ja natomiast zrozumiałam,że org.wziełaby sunię,ale ciężarną:shake:
Chyba,że źle zrozumiałam!

:roll: jak moga zabrac ciezarna sunie, czy jakiegokolwiek psa, bez szczepienia p/wsciekliznie, ktore musi byc 3 tygodnie przed wyjazdem zrobione?

Posted

Sunia niestety dziś już coś jadła, wieczorem mam nadzieję, że nic nie znajdzie. Raczej nie, bo tu dużo jest wolno biegających psów, więc pewnie wszystko wywąchane, a poza mną jej nikt nie dokarmia. Od jutra rano będzie zamknięta, bez jedzenia.

Mam nadzieję, że ma prawidłową krzepliwość krwi.

Posted

diuna_wro napisał(a):
Sunia niestety dziś już coś jadła, wieczorem mam nadzieję, że nic nie znajdzie..

Jeszcze dzis daj jej jesc tak do godz 20-stej, biegnij ja karmic:loveu:
Mam nadziej,ze w nocy nic nie znajdzie do jedzenia.:shake:
A moze ją jacys ludzie tez dokarmiaja, nie mozesz juz wieczorem jej gdzies zamkną?

Posted

Nie karmią, bo jak chodzę do niej ok. 22 a nawet 23 to jest głodna. Tu zresztą nie ma ludzi, którzy by dokarmiali jakiegokolwiek bezdomnego psa.

Nie mam gdzie jej zamknąć. Do domu mogę ją wziąć od jutra, w garażu przecież jej nie zamknę:roll: