Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tak przemkneło mi przez myśl, że może ją do schroniska lepiej by było oddać? Tam oni podejmują decyję o uśpieniu szczylków.. zostawiają jednego. Poza tym od razu miałaby sterylkę zrobioną, a podczas pobytu w schronisku szukać jej bardzo intensywnie domu - tylko że to już schronisko - czyli najgorsze miejsce dla psa... Chyba, że znalzłby się tymczas, a na schronisko wciągnąć ją jako znaleziona - bo w końcu jest - i poprostu kwarantanne spędziła by na tymczasie, ale byłaby na ewidencji schro.... wtedy sterylka byłaby za 35zł - czyli tyle co adopcja.

• Replies 501
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Myślę, ze sterylka aborcyjna w grę nie wchodzi, mało który wet bedzie chciał sie jej podjąć- chyba, ze Niedzielski :diabloti: za odpowiednie wynagrodzenie:roll:

Hm... to co, czekamy co tam w spółdzielni powiedzą...
Jak bedą bzdury gadać, to w połowie przyszłego tygodnia podjadę tam. I porozmawiam. Biedna psineczka:shake:

Posted

dostalam link, wiec sie wypowiem
uwazam, ze szczenieta powinny zostac uspione po urodzeniu
jezeli beda zyly, dwom moge zapewnic tymczas jakby co ( o ile suka nie pojedzie do niemiec, nie zostana uspione lub znajda szybciej domy)
niestety suki szczennej nie mam gdzie wziac

Posted

Nie czytalam wszystkiego, więc w pół zdania...

BLAGAM, NIE ZOSTAWIAJCIE SZCZENIAKÓW!:shake: Niech się ktokolwiek przejedzie z nią do schronu, lekarz zbada i powie co sądzi: i albo urodzi i maluchy się uśpi, albo jeszcze teraz można to zrobić- ale w to wątpię, zbyt zaawansowana ciąża.

Kurczę, w schronie już coraz mniej jest maluchów i jest ogólna radość, a tu ktoś chce na siłę ludzi szczeniakami uszczęśliwiać :shake:

Posted

Mamcia... slicznie
Maluszki juz sie ruszaja...hmmm nie wiem sama czy usypiac, okropna decyzja
i tak jak Majqa pisala i inni tego zostawic a inne nie a dlaczego tego a dla innych wyrok hmmm
Za chwile wyjda na swiat i co tu z sierotami robic....

Domek dla szcze nej suczki by sie przydal
mam karme dla troszke sarszych szczeniakow wiec jesli przetrzymac je gdzies ten miesiac..ale co dalej..hmmm
odrobaczanie szczepionki
karma to nie wszystko

alispo sie nie odezwala napisze do niej...

Posted

Jeśli nawet padnie decyzja o uśpieniu - co najmniej jednego na pewno nie dam ruszyć, wiadomo dlaczego.

W spółdzielni na razie nikt nie odbiera.

Koperek skarbie, nikt nie chce ludzi na siłę szczeniakami uszczęsliwiać, chcemy tylko uszczęśliwić szczeniaki;) A jak coś to Tobie na tymczas podrzucę:diabloti:, he he, jednego już prosto z meliny Ci przyniosłam i co? nie było fajnie? no, przyznaj się jaka to była radość, a domek z ogrodem znalazłam w mig:evil_lol:

Sytuacja jest ciężka, trzeba podjąć decyzję, może zagłosujmy:roll: jak dowiemy się czy znajdzie kat w spółdzielni.

Posted

Justysiek, ponieważ rozsyłałaś link i zgrabnie Ci idzie czuwanie nad całością :loveu:, zrób proszę (jeśli się oczywiście zgodzisz) taki post, w który będziesz wrzucać/ dorzucać pewne, podkreślam pewne, pojawiające się deklaracje pomocy (domki dla szczeniaków, pomoc finansowa, ogłoszeniowa itp.)

Posted

majqa sciagnelam z mapy dogo lekarzy wwet

kelpie0"Zaprzyjaźniony"alispo1
NaamahsChild

jak widac zaprzyjaznionego ma kelpie0 nie wiem czy jest nam teraz potrzebny ale to tak na wszelki wypadek poza tym jest dwoch wetow autentycznych

pomysl z postem informujacym tzn wpisywanie co , kto i jakie propozycje dotychczas bardzo dobry! popieram

raczej jednak umiescic info w pierwszym poscie, bedzie jak "na talerzu"
aktualne propozycje od razu po otwarciu

justysiek moze z domami tymczasowymi powalcz na dolnym slasku..wyslij zapytanie pw / gg z linkiem do tych ktorzy oferowali pomoc w mapie pomocy

medar jest lek.wet moze tez do niego sie zwrocic? moze wyczaruje DT dla szczeniakow z mamcia?

Posted

Ja też jestem raczej za uśpieniem choć części szczeniąt. Idą chłody i jeśli nie znajdzie się tymczas, będą miały trudny start... Poza tym jeśli sunia sypnie tych dzieci 8 albo 10... :roll:

Posted

Dodzwoniłam się do SM. Będzie pokoik w baraku :multi:(było tam kiedyś biuro kierownika:cool3:), umówiłam się na sobotę by przygotować jej tam legowisko, zobaczę ile jest miejsca i jakie warunki. Dostanę klucz by ją doglądać. Jak ktoś chce ze mną Mamcie odwiedzać - zapraszam:lol:

W transporcie do weta pomoże Pani ze spółdzielni, koszt późniejszej sterylki postara się pokryć, więc zostaną mi tylko szczepienia, odrobaczenia malców. Po sterylce po południu ja się będę Mamcią opiekować, a w ciągu dnia Pani ze spółdzielni.

Więc wszystko super, tylko DS szukać, dla Mamci także, choć ta, jak się nic nie znajdzie, może zostać na terenie SM.

Bravo dla Pani ze spółdzielni! Widać, ma serce kobitka! A sunia, dziś się dowiedziałam, początkowo do drzewa była przywiązana, ktoś ją odwiązał, a SM udostępniła budę.

Posted

diuna_wro napisał(a):

Bravo dla Pani ze spółdzielni! Widać, ma serce kobitka! A sunia, dziś się dowiedziałam, początkowo do drzewa była przywiązana, ktoś ją odwiązał, a SM udostępniła budę.

Oby więcej takich ludzi, zamiast bezdusznych urzędników...

Posted

mam informacje od weszki / Krakow/ pytalam na gg - nie moze niestety teraz wejsc..zajrzy pozniej - jest w pracy

jesli czop sluzowy odszedl to suczka moze urodzic w ciagu 24 godzin

weszka KRAKOW/12:46:18
na około dobę przed porodem może spaść nawet do 36 stopni, amieć powinna 38,5

weszka KRAKOW/ 12:46:32
więc jeśli ma niżej niż 38,5 to będzie sygnał

weszka KRAKOW/12:47:01
przed porodem suka jest niespokojna, chodzi, ziapie, grzebie miejsce - to tak do obserwacji

do tego dodala

jesli czop sluzowy odszedl to suczka moze urodzic w ciagu 24 godzin

czyli kupujcie pieluchy!:placz::placz::placz::placz:

prostuje weszka nie jest weterynarzem ale ..hmmm orientacje ma lepsza ode mnie... i dziekuje bardzo za te info

Posted

diuna nie da rady zmierzyc jej temperatury? byloby juz cos wiecej wiadomo
czia? czy pisalas do niej?

edit:
co z pomieszczeniem dla suni, by sie gdzies nie wymknela i nie zaszyla lepiej by ja w pomieszczeniu jakims umiescic
cos z tych negocjacji wyszlo?

Posted

do czia nie pisałam jeszcze...

pomieszczenie jest, jeszcze go nie widziałam, ale będę miała klucz i Mamcie na oku. W sobotę najpóźniej obejrzę ten lokal. Temp będę mierzyć.

Oby się jak najmniej urodziło:roll: