Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Koperku:loveu: - dzięki za wsparcie. Fakt, zapomniałam, że Twój numer tam jest także. OK, zdejmę ogłoszenie.

Okazało się, że ten gronkowiec jest wrażliwy na sporą ilośc antybioli, więc jest szansa na szybkie uśpienie cholery! Ale rany się paskudzą bardzo, sączą i rozwalają, szycia na razie nie było, podaję na razie antybiotyk p/gronkowcowy w zawiesinie prosto w ranę.

• Replies 501
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Rana na plecach w początkowym stadium. Ani steryd, ani antybiotyk, ani aluminium w sprayu nie pomaga:shake: Mam nadzieję, że teraz te antybiotyki doustne i miejscowe zadziałają, bo już jej się dziura zrobiła

• 2 months later...
Posted

ARKA napisał(a):
:crazyeye::loveu::multi: Ale PIĘKNA!!

Nie będę się wymądrzać, więc zgadzam się w całej rozciągłości!!!:loveu:

małe porownanko:

...było...

...jest...

Posted

Kompletna przemiana..
Pamiętasz diuniu jak przyjechaliśmy do Ciebie, a ona taka zmęczona była? I ten wieelki ciążowy brzuchol.. Tak jej ze ślepków przeszłość wyzierała, że serce się krajało.. A teraz:loveu:
Kawał dobrej roboty kochana!

Posted

BeataJ napisał(a):
WOW - ubylo jej kilka lat! Pieknie!

Na początku myślałam, że ona jest stara. Tylko zęby wskazywały, że jest tak młodziutka, że to chyba była jej pierwsza cieczka. Wyglądała jak wyeksploatowana sucz, z łupieżem, brakami w owłosieniu, wydętymi żebrami i miną "przepraszam, że żyję". Życie na ulicy nie oszczędza.

Skoczna, zwinna, szybka, grzeczna, kochana, rozumna, miła istotka. Wystarczy jeden gwizd a już jest przy mnie, wystarczy szept by wykonała komendę. Jedynie ze smyczą nie chce się pogodzić:painting:, na szczęście tuż za moim domem jest wejście do lasu i może szybko usłyszeć upragnione "biegaj". Nabrała mięśni i zmieniła jej się postawa. Chyba urosła.

Na razie na wrocławskich Osobowicach nie znajduje się więcej psów przywiązanych do drzew. Latem znów się zacznie - przed wakacjami:mad:.

Posted

diuna_wro napisał(a):
Na początku myślałam, że ona jest stara. Tylko zęby wskazywały, że jest tak młodziutka, że to chyba była jej pierwsza cieczka. Wyglądała jak wyeksploatowana sucz, z łupieżem, brakami w owłosieniu, wydętymi żebrami i miną "przepraszam, że żyję". Życie na ulicy nie oszczędza.

Dokladnie tak. Jak porownalam zdjecia, ktore wstawilas. Teraz piekna i zgrabna jak psia modelka:loveu:Dumna, wyprostowna, szczupla, wciecie w talii, cuudo dziewczynka:loveu:
A probowalas ją w szelkach prowadzic? Takie dlugoszyjne psiaki zle sie chyba czuja w obrozach,"przyduszaja je", moze miec tez niedobre skojarzenia;obroza, sznurek i drzewo:-(
Moja charcica sw.p. wlasnie lepiej czula sie w szelkach i mnie sie ją lepiej prowadzilo.

Posted

ARKA napisał(a):
Takie dlugoszyjne psiaki zle sie chyba czuja w obrozach,"przyduszaja je", moze miec tez niedobre skojarzenia;obroza, sznurek i drzewo:-(
Moja charcica sw.p. wlasnie lepiej czula sie w szelkach i mnie sie ją lepiej prowadzilo.

Faktycznie, nie pomyślałam o urazie psychicznym jaki ona może mieć. Spróbuję z szelkami, dziękuję.

Wiesz ARKO, zawsze gdy przechodzę koło spółdzielni i widzę oczami wyobraźni moją sukę, która by się w te mrozy tułała po budowie z 3-miesięcznymi szczeniakami to dziękuję losowi, że wpadłaś na nasz wątek:loveu:.

• 2 weeks later...
Posted

Klarcia od tygodnia śmiga w szelkach i rzeczywiście jest o niebo lepiej. Zobaczymy czy to nie chwilowa poprawa spowodowana nowym odczuciem. Widać obroża przywołuje w niej wspomnienie zaciśniętego na szyi kabla, którym była przywiązana do drzewa i który powodował duszność. Straszne - - osamotnienie i brak tchu. Musiała być przerażona.

Kilka fotek :loveu:

Klara na domowym placu zabaw, czyli łóżku w sypialni:evil_lol:

Klara przed tv, a co:cool1:

Relaksik:cool3:

• 3 months later...