Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 501
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

O matko, jak dobrze, że jesteście, dziękuję.

Sunia jest na Osobowicach, na terenie SM Leśna

Ja mam już ugadanego lekarza, który ewentualnie uśpiłby ślepy miot, ale nie potrafię podjąć tej decyzji, tak samo o sterylizacji aborcyjnej, mam moralny dylemat, choć wiem, że być może takie rozwiązania byłyby najlepsze.

Martwie się o te sunie, gdzie urodzi? Jak ona z tymi maluchami w budzie sie zmieści? kto się nią zajmie po porodzie, przecież suczki najczęściej rodzą w nocy (nad ranem) a ja nie mam klucza do spółdzielni.... :placz:

Posted

majqa napisał(a):
A propos dobka...nadaj temat dzodzo (bardzo życzliwa dziewczyna), ona poda go dalej na pewno (zaznacz, że to mix tej rasy). Na wszelki wypadek podsuń temat jeszcze jednej osobie, nick Kamila_s. Łebska kobieta z 6tym zmysłem do zorganizowania pomocy finansowej. Niesamowicie w tej materii pomogła suni Sati.

Jestem - dzięki za PW ;)

Czy ktoś kontaktowała się z dzodzo??
Niestety ja we wrocławiu tylko czasami ale jeśli zdecydujecie zostawić małe, powiedz tej Pani, że my zrobimy wszystko żeby znaleźć małym dobre domy!!!!
Pomoc w ogłoszeniach z mojej strony zapewniona
Co do miejsca porodu to faktycznie zmartwienie :( Przydałaby się jakieś większe i cieplejsze pomieszczenie - noce są zimne :(

Sunia jest prześliczna!!
Ja mam nadzieję, że dziewczyny od dobków pomogą nam jej też znaleźć dom z kanapą :razz:

Posted

Na ocieplenie budy nie ma szans, a tym bardziej na przyjęcie jej przez osoby ze spółdzielni do domu. Poproszę by na czas porodu, połogu i tych kilkunastu tygodni zorganizowano jej jakieś pomieszczenie, najlepiej choć trochę ogrzewane. Jeśli Pani nie będzie na tyle władna, by móc wygospodarować dla suki jakieś lokum - wtedy może uderzmy TOZ-em, SdZ itp.

Jest tam jeszcze jeden pies, samiec, pracuje jako stróż, też mieszka w budzie na łańcuchu, być może on jest ojcem. Pani widać ma serce do zwierząt, bo jak tylko przychodzi od razu psa z łańcucha spuszcza.

Posted

mhmmmm, kolejna bieda-zaraz nadam temat reszcie ciotek dobkowych, moze razem cos wymyślimy.
A co do szczeniąt-czy nie lepiej uspic slepy miot niż pozwolic na trafienie maluchów w ręcę przypadkowych ludzi?

Posted

dzodzo napisał(a):
mhmmmm, kolejna bieda-zaraz nadam temat reszcie ciotek dobkowych, moze razem cos wymyślimy.
A co do szczeniąt-czy nie lepiej uspic slepy miot niż pozwolic na trafienie maluchów w ręcę przypadkowych ludzi?

ja też jestem za uspieniem :placz:chociaż nie nawidze tego pisac, ale to lepsze niż oddawanie je kolejnym niewiadomym.
Napisac o suni do niemieckiej fundacji?

Posted

[quote name='justysiek']tak tak pisalam:p

Justysiak ozloce Cie! :loveu:Wspaniala robota!
Dzieki Tobie moglam spac! Zlota dziewczyna!:multi:

Kochani jestescie! dzieki!:multi:

co do szczeniakow..hmmm chyba jednego bym zostawila...
nie czytalam jeszcze wczesniejszych wypowiedzi,

do niemieckiej organizacji jesli sprawdzona napisz aisak, oczywiscie jestem za!:lol:

juz kilka psow pojechalo np dzieki Tundrze i sa we wspanialych i sprawdzanych domach
tyle bid jest jesli tylko znajda dla niej miejsce i sa rzetelni w tym co robia:roll:

Seaside ciesze sie ze cie widze..wiedzialam ze nie zawiedziesz
tak jak i inni tez jak zwykle! brawo !

wielu z was nie znam bo mialam troche przerwy technicznej / net../ ale prosze wpiszcie moje nowe gg i nie zapominajcie o wpisach do mapy Pomocy Dogo ..interaktywnej juz trzeba aktualizowac wkrotce bedzie mozna edytowac wpisy i dodawac / zmieniac swoje oferty

Posted

Też rozważałam uśpienie. Gdy sobie wyobrażę te bide z malcami jak się snuje po osiedlu i lesie to już się boję co się z nimi stanie. Niestety, ale ludzie tam mieszkający, już wrogo na mnie patrzą, że karmię bezdomne psy. W spółdzielni podejrzewam, że ta Pani też jest odosobniona i jak się pojawi 6 szczeniąt to i ona może na tym ucierpieć, bo to ona przecież ją przyjęła na teren. Jednego wraz z sunią jakoś się uchowa, ale wet okreslił, że może mieć i szóstkę.

Osobowicki las obfituje w porzucone psy. Przedwczoraj znów jeden wyszedł z lasu, chudy, młody, zalękniony. Dostał jeść, ale gdy próbowałam go oswoić wybiegł na niego jakiś inny, duży i pogonił biedaka, a sam pomaszerował dalej...

Posted

[quote name='pixie']Justysiak ozloce Cie! :loveu:Wspaniala robota!
Dzieki Tobie moglam spac! Zlota dziewczyna!:multi:

Kochani jestescie! dzieki!:multi:

co do szczeniakow..hmmm chyba jednego bym zostawila...
nie czytalam jeszcze wczesniejszych wypowiedzi,

do niemieckiej organizacji jesli sprawdzona napisz aisak, oczywiscie jestem za!:lol:

juz kilka psow pojechalo np dzieki Tundrze i sa we wspanialych i sprawdzanych domach
tyle bid jest jesli tylko znajda dla niej miejsce i sa rzetelni w tym co robia:roll:

Seaside ciesze sie ze cie widze..wiedzialam ze nie zawiedziesz
tak jak i inni tez jak zwykle! brawo !

wielu z was nie znam bo mialam troche przerwy technicznej / net../ ale prosze wpiszcie moje nowe gg i nie zapominajcie o wpisach do mapy Pomocy Dogo ..interaktywnej juz trzeba aktualizowac wkrotce bedzie mozna edytowac wpisy i dodawac / zmieniac swoje oferty
naprawde nic wielkiego nie zrobilam:oops:poprostu ciesze sie ze moglam pomoc:loveu::multi::multi::multi:

Posted

diuna_wro napisał(a):
No tak, ale jaka jest pewność, że te domy co ze schronu biorą są dobre:roll:

Jak ktoś wchodzi z mety i dostaje szczenię to żadnej pewności nie masz ale jeśli ktoś deklaruje (a na wątku takie deklaracje padły), że od ręki będzie trzymał rękę na pulsie ze szczeniakami by trafiły dobrze, to zdecydowanie zmienia postać rzeczy.

Nie czuję się na siłach by doradzać, co zrobić. W każdej z opcji jest jakiś minus. Napiszę może tyle, że kiedyś, lat temu hoho albo i więcej, byłam
u weta przy takim zabiegu...i...nigdy więcej, za żadne skarby świata.
Jak dokonać selekcji, by zostawić szczenię, bo...które? Nawet to jest katuszą. Tu trzeba naprawdę silnego psychicznie człowieka. Jak wskazać palcem to tak, a tamte out?

Posted

Spróbuję powalczyć w spółdzielni o pomieszczenie dla suki i małych. Jak byłby jakiś twardszy opór ze strony władz spółdzielni będę potrzebowała pomocy kogoś z legitymacją TOZ-u albo Straży.

Bo rozwiązanie, że ta mała urodzi, a Pani jak najszybciej zawiezie oseski do schronu też nie jest zadowalające. Liczę, że jeśli będą mieli grupę wsparcia lub grupę nacisku :diabloti: - da się załatwić suchy, ciepły kąt dla tej rodzinki, do momentu znalezienia domów.

Posted

Pani ze spółdzielni do jutra pomyśli i uzgodni z szefostwem temat pomieszczenia. Ze swojej strony zaoferowałam pomoc fizyczną w budowie "skrzyni" do porodu i poprosiłam o klucz do bramki spółdzielni by wieczorem doglądać, karmić.

W zamian obiecałam szukanie domów dla mamy i jej dzieci:roll:

Posted

Seaside napisał(a):
(...) Jakakolwiek decyzja nie zostanie podjęta - na pewno pomożemy

Oczywiście, że pomożemy. Diuna - Budowniczy skrzyni porodowej! :-o
Zdejmuję czapkę z głowy Dziewczyno. Masz jaja! :loveu: Musi się udać!

Posted

[quote name='majqa'] Budowniczy skrzyni porodowej!

dobre:grins: Postaram się zasłużyć na to miano. Choć jestem urzędnikiem, prace konstruktorskie mi nie obce.

Ogrodzenie tej spółdzielni nie jest kompletne i trochę się boję, że sunia wylezie i urodzi gdzieś w polu albo krzakach. Zawsze miałam psy, nigdy suczki, a tym bardziej ciężarnej. Czy zawsze ciągnący się śluz z pochwy oznacza, że poród nastąpi w ciągu 24-48 h?

Posted

Wetka zgodziła się asystować przy porodzie za darmo:lol:. Co do późniejszej sterylki jestem w trakcie negocjacji z innym wetem.

Mam nadzieję, że spółdzielnia znajdzie jakieś przyzwoite miejsce... trzymajcie kciuki do jutra!