majqa Posted September 16, 2008 Posted September 16, 2008 Super. :lol: Zostało tylko sukcesywne uzupełnianie zakładek. Quote
NaamahsChild Posted September 16, 2008 Posted September 16, 2008 Taaak, czekam na fotki od ewyp i prof Kosowskiej (teraz mnóstwo małych kociaków będzie). Zresztą, każdy psiak z Wrocka lub okolic powinien się tam znaleźć, w kupie łatwiej. Cały dzień pracowałam, operując photoshopem i notatnikiem. Eh, po roku przerwy znajomość html'a po raz kolejny się przydała:cool3: Walczmy, bo jest dla kogo! Quote
NaamahsChild Posted September 16, 2008 Posted September 16, 2008 Dobranoc, Klaruniu, dobranoc wszystkim:loveu: Quote
NaamahsChild Posted September 17, 2008 Posted September 17, 2008 Witam:cool3: Kupiłam dla Klarusi karmę w lecznicy - Nutra Nuggets Super Premium (dla psów aktywnych i ciężko pracujących) - wysokokaloryczna, ale z powodu ogromnej ilości białka, a nie niezdrowego tłuszczu. 3-4 kg myślę, że powinna hopnąć w górę. Pani z zoologicznego (pierwotnie szukałam Acany Premium, potem jednak doszłam do wniosku, że Nutra lepsza na tycie, a Acanę włączy się jej później) była tak wzruszona losem naszej suni, że dostałam 300 g próbki Pro Planu'u i Hill'sa:lol: Diuniu - powiedz mi Kochana, co potrzebuje młoda na wyprawkę? Smyczkę? Obróżkę? Miseczki? Założyłam jej książeczkę zdrowia, ale czy mam wziąć ze sobą Paratex, Frontline'a i szczepionkę? Ponieważ jest młoda, optowałabym za Nobivac DHPPI i osobno Rabisin R? Pisz, czego mała potrzebuje! Quote
diuna_wro Posted September 17, 2008 Author Posted September 17, 2008 Jestem. Klara juz nieco przytyła, jadła gotowane mięso drobiowe, ryż, warzywa, oliwa + Royal niskokaloryczny. Teraz myślę, że jak przejdzie na samą karmę suchą to na wysokokaloryczną będzie OK. Smycz mam pożyczoną, obróżka jest jej, dostała od wet, na szczęście. Ja swoim psom w domu zdejmuje obroże, zakładam tylko na spacer. Nie odrobaczałam jej, ani nie szczepiłam, choć chciałam to zrobić - podobno za wcześnie. Dołożę się do kosztów, daj znać co i ile będzie Cię kosztowało. Kubraczek ma. Miskę ma, 1 szt. Dam Ci coś co jest jej, żeby czuła swój zapach. Może pled, który ma obok posłania? Quote
diuna_wro Posted September 17, 2008 Author Posted September 17, 2008 Koopy robi łatwo, warto chyba będzie dać jej czasem coś płynnego, zeby się nie musiała napinać, szczególnie po zdjeciu szwów. Pani wet stanowczo prosi by przyjechac na zdjęcie szwów do niej, chciałaby sama poprowadzić sunię do końca. Najlepiej w pon. Podam Ci adres na PW. Quote
NaamahsChild Posted September 17, 2008 Posted September 17, 2008 Dobry pomysł, niech nie czuje się zupełnie osaczona. Jutro lecę ostatni raz przed wyjazdem do lecznicy. Przyniosłam prześliczną książeczkę, moją ulubioną, wydawaną przez Pfizer (schowałam ją na specjalną okazję:cool3:). Myślę, że poczekamy ze wszystkim aż do ściągnięcia szwów, co nie przeszkadza, bym zabrała ze sobą tabletki na odrobaczanie, spot-on'a i szczepionki - w lodówce mogą spokojnie poczekać, a z mojej lecznicy będzie zdecydowanie taniej. W takim razie poszukam jakiejś ładnej smyczki i miseczek (może na stojaczku?). Co do karmienia - nie chcę jej dawać samej suchej karmy, ale uważam, że na początek - po rekonwalescencji - powinna dostać wysokokalorycznego kopa, z dodatkami (zapytaj się kocurka, czego to on już nie jadł:lol:). Tak w ogóle, to moje rude stworzonko czeka na mnie u Krzysia w domu i strasznie tęskni:roll: Szuka mnie wieczorami i miauczy - mamusia wraca na szczęście już w sobotę:multi: Quote
diuna_wro Posted September 17, 2008 Author Posted September 17, 2008 Wczoraj byłam z nią na kontroli, dostała zastrzyk p/zapalny i antybiotyk. Quote
NaamahsChild Posted September 17, 2008 Posted September 17, 2008 Masz gdzieś napisane nazwy tego, co otrzymała? Synergal/Synulox? Wolałabym wiedzieć, żeby potem jej dietetycznie nie pomieszać, a lekarka pewnie ma kartę choroby. Czekam na jej adres - muszę się zorientować co i jak:diabloti: Quote
diuna_wro Posted September 17, 2008 Author Posted September 17, 2008 Szew od jutra będę jej przemywać. Nie za bardzo mam jak pisac bo mi sie wlasnie laduje na kolana. Pewnie dlatego, ze jem orzechy. Jest wszystkożerna. Quote
NaamahsChild Posted September 17, 2008 Posted September 17, 2008 Smacznego, Klarusiu:loveu: Cieszę się, że jest w świetnej formie:multi: Quote
diuna_wro Posted September 17, 2008 Author Posted September 17, 2008 Jutro Ci wszystko napiszę, właśnie wróciłam z ostatniego spaceru i padam.... Klara ma szczenięce zachowania:loveu:, co Felciowi nie bardzo się podoba:cool1:. Dobranoc. Quote
diuna_wro Posted September 17, 2008 Author Posted September 17, 2008 Chce biegać i poskakiwać, w lesie i na polu widać, że jest silna, ale staram się jej nie forsować. Rozbrykała się, pewnie myśli, ze to juz jej domek. Quote
NaamahsChild Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 Na razie trzeba jej miareczkować ruch, przynajmniej aż do ściągnięcia szwów. Ostrzegam, Klaruś, Naa Cię wykończy:diabloti: Moja goldenica po spacerach ze mną pada na podłogę i nie podnosi się z niej przez 2 godziny minimum:eviltong: Ale jest szczęśliwa:loveu: A ja ruszam dzisiaj na Klarusiowe zakupy weterynaryjno-zoologiczne:cool3: Quote
diuna_wro Posted September 18, 2008 Author Posted September 18, 2008 Naa - pamiętaj, że będę partycypować w kosztach (sprzeciwu nie uznaję:eviltong:), więc podaj mi info ile co Cie kosztowało. Jeśli Klarcia zostałaby u Ciebie - deklaruję co miesiąc wpłaty na Twoje konto. W razie potrzeby - służę transportem. Cokolwiek - jestem i będę... :cool1: Quote
NaamahsChild Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 Kochana, Ty już wykonałaś wielki i odważny gest - zdecydowałaś się na sterylkę połączoną z aborcją. Wiem ile Cię to kosztowało, zarówno finansowo, jak i (a może przede wszystkim) psychicznie! Weterynaryjne sprawy dostanę po kosztach, na karmę byłam przygotowana finansowo. Diuniu - napisz mi, czego młoda potrzebuje, prócz smyczki, miseczek, zabawek (legowisko i karmę mam). Quote
diuna_wro Posted September 18, 2008 Author Posted September 18, 2008 Za sterylkę zapłaciła ARKA, pozostałe koszty były niewielkie, jak normalne, codzienne utrzymanie. Naa - bardzo Cie proszę, pozwól mi dołożyć... przynajmniej do szczepień, odrobaczeń, odpchleń. Quote
diuna_wro Posted September 18, 2008 Author Posted September 18, 2008 Co do zabawek - najbardziej lubi sznur do szarpania, nie ten największy ale średniego rozmiaru, takie bez plastikowych elementów, sam kolorowy sznur. Quote
NaamahsChild Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 O tym też dla niej myślałam - moja sunia też to uwielbiam (wystarczy zawołać "dawaj sznura!", a ta wariatka już leci:eviltong:). Diuniu, dobrze, jak wrócę, to wszystko napiszę co i jak i po jakich cenach. W tej chwili dumam nad miskami - dla niej lepiej na regulowanym stojaczku czy na takim normalnym? Quote
diuna_wro Posted September 18, 2008 Author Posted September 18, 2008 Smyczkę - najlepiej FLEX na taśmie. Jest dość droga, ale dla niej będzie najlepsza - zapłacę za połowę. Quote
diuna_wro Posted September 18, 2008 Author Posted September 18, 2008 Aha, jeśli chodzi o obrożę. Ona ma, jakąś taką "z odzysku", chyba po jakimś agresorze, jest skórzana, gruba, z ćwiekami. Wydaje mi się trochę niewygodna, choć wygląda w niej kozacko:diabloti:. Jeśli wpadnie Ci jakaś w oko - też można jej kupić. W nic, poza kubraczkiem, jej nie zaopatrywałam, bo nawet nie miałam jak, po pracy leciałam na tę moją wieś jak najszybciej żeby nie musiała trzymać długo siku. Quote
NaamahsChild Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 Ok, poszukam:diabloti: Tak na marginesie, zawsze wyobrażam sobie dobka jako psa niezwykle eleganckiego i z klasą - bo taki jest. Wiesz, obróżka, cieńka, ale skórzana z lackiem lub z ćwiekami, do tego smycz na łańcuchu, też cieńkim. I przede wszystkim pies - dumny, z błyszczącą sierścią i diablikiem w oczach:cool3: Ten diablik mówi: 'to moja pani, jestem miły, póki się do niej nie zbliżysz'. Wiem, wiem, głupol ze mnie:eviltong: Tak a' propos - znalazłam śliczna jeansową bandankę - powinna pasować młodej:razz: Quote
NaamahsChild Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 Ooo, właśnie, odnośnie błyszczącej sierści - ponieważ ona jest młodziutka i zaniedbana - myślałam o dodatku do karmy w postaci Dermocanu. To tylko 17 zł za duże opakowanie. Quote
diuna_wro Posted September 18, 2008 Author Posted September 18, 2008 Naa - a teraz pytanie najważniejsze: czy mam ją ogłaszać, czy wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że zostanie u Ciebie? Jeśli nie będziesz mogła zawozić jej do domu rodziców, a ja będę we Wro - zawsze możesz ją zostawić u mnie na parę dni i dłużej. Raczej nie wyjeżdżam na święta Bożego Narodzenia, więc wtedy na pewno. Co do Wielkiej Nocy - różnie, ale raczej też nie, unikam tłumów - dlatego te terminy raczej mi nie odpowiadają na wypoczynek. Quote
Recommended Posts