Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 501
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jeśli pomoże to kolejnym maluszkom znaleźć szczęśliwy dom - to będę tak naprawdę z siebie dumna. Kilka godzin pracy, ale oczy błyszczą z radości.
Tymczasem idę spać, dzisiaj dużo podróżowałam. Ale się opłacało:razz:
Dobranoc! :scared:

Posted

NaamahsChild - Klarcia otwiera sobie drzwi:cool1:, więc jeśli drzwi pozostałych domowników miałyby być zamknięte to tylko na zamek i pamiętajcie też o wejściowych, żeby nie wybiegła na ulicę.

Strasznie mi jej żal, że znów będzie w obcym miejscu. Mam nadzieję, że nie będzie bardzo tęsknić. Staram się jej do siebie aż tak bardzo nie przyzwyczajać

Posted

NaamahsChild napisał(a):
Tzn? Dlaczego? Nie zapominaj, że zwierzętom można pomagać na wiele sposobów, trzeba dawać z siebie wszystko - one cierpią z winy człowieka i dzięki niemu powinny odnaleźć szczęście..:-(

glownie rodzice... jestem na ich utrzymaniu, poniewaz studiuje dziennie, z nimi mieszkam i zeby nawe wziasc psa na tymczas , musze miec zgode.A ze oni za zwierzetami sa hmmm obojetnie... to juz wiadomo.:-(

Posted

Rozumiem. Ja studiuje poza domem. Rodzice się nie wtrącają w moje życie tak samo jak ja w ich. Mogę mieć zwierzęta, byle oni nie byli nimi obciążeni. Poza tym, przed 20. lat musieli się przyzwyczaić do córki - wariatki..

Posted

Wiesz Duniu - to jest właśnie to pytanie, na odpowiedź na które sama czekam - mieszkam na szczęście blisko uczelni (kwadrans niecały) i w ramach 'okienek' zawsze będę mogła do niej przyjechać. Mam nadzieję, że będę mieć jeden dzień w tygodniu wolny, a 4 dni nauki. Pomimo zajęć planuję wpadać najrzadziej co 4 godziny. Poza tym - moja koleżanka z wetu też może to spokojnie robić. Do końca września będę w domu non stop.

Co do świąt - o tym porozmawiam spokojnie z rodzicami, przedstawię im całą sprawę i myślę, że będzie jeździć ze mną. Jeśli nie - to moja koleżanka mieszka ze swoim narzeczonym niedaleko mnie (Chorzów) i myślę, że bez problemu mogłaby ją brać na ten czas. Dlatego nie chcę się deklarować na 100% - zobaczę jak rozwiąże się sprawa z kociakami, planem zajęć i kwotą stypendium (w końcu maluchy musza jeść Royala:cool3: ja dam radę na chudych serkach, zresztą ciągle jestem na diecie:eviltong:).

Zastanawiam się także nad dietą Klary. Myślałam na początek o Nutra Nuggets dla psów bardzo aktywnych (wysokokaloryczna, by nabrała nieco ciałka, myslę, że z 3 kg powinna), a potem Royal light medium?

Posted

Porozmawiam z moimi domami czy na święta będę mogła mieć dwa psy. Ja nie wyjeżdżam, a chyba lepiej dla niej gdyby wpadała na te parę dni do osoby znajomej, niż obcych, no chyba że ta dziewczyna z Chorzowa jest Twoją współlokatorką. Zobaczymy....

Posted

No właśnie jest - zresztą, pewnie się poznacie. O, to byłby super pomysł wiesz! Klarusia na pewno zdążyła Cię pokochać. Ostatnio wpadłam w jakiś trans, wiesz? Ciągle szukam czegoś, co jeszcze bardziej poprawi komfort życia maluchów. Mama mówi, że jestem wariatką, bo zwierzęciu oddałabym wszystko.