Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 501
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie jest taka malutka, raczej szczuplutka i potrafi ciasno zwinąć się w kłębek, aż się sama zdziwiłam, że zmieściła się na tym fotelu. A jak na fotel wchodzi, to oczywiście przy mojej asyscie, za doopkę łapię i podnoszę. Jak chciała zejsc to ją delikatnie zdjęłam, ale to tylko raz, teraz leży na posłaniu Felka.

Dobrze, zmieniam tytuł. I imię, bo ona na Sarenka reaguje.

Guest Elżbieta481
Posted

A my obje dziękujemy za mądrość,odpowiedzialność i dojrzałość.
E/W

Posted

[quote name='majqa']Justysiek, ponieważ rozsyłałaś link i zgrabnie Ci idzie czuwanie nad całością :loveu:, zrób proszę (jeśli się oczywiście zgodzisz) taki post, w który będziesz wrzucać/ dorzucać pewne, podkreślam pewne, pojawiające się deklaracje pomocy (domki dla szczeniaków, pomoc finansowa, ogłoszeniowa itp.)
przepaszam, ze sie nic nie odzywalam , ale mnie dogo wywalalao:-(czytalam czy jeszcze cos moge pomoc, czy juz nic?:roll:

Posted

justysiek moze z domami tymczasowymi powalcz na dolnym slasku..wyslij zapytanie pw / gg z linkiem do tych ktorzy oferowali pomoc w mapie pomocy

juz nie aktualne, domki nie potrzebne, ale jak bede cos mogla pomoc piszcie na gg lub Pw.

Posted

justysiek napisał(a):
przepaszam, ze sie nic nie odzywalam , ale mnie dogo wywalalao:-(czytalam czy jeszcze cos moge pomoc, czy juz nic?:roll:

No chyba domek szukamy dla Suni!:loveu:;)

Posted

justysiek napisał(a):
porobic ogloszenia?

justysiek mozesz poczekac chwilke? Az pojawi sie diuna, ona tu decyduje;)

Takie przezycia bardzo łączą, kto wie, moze domek juz jest?:cool1:;)

Posted

ARKA napisał(a):
justysiek mozesz poczekac chwilke? Az pojawi sie diuna, ona tu decyduje;)

Takie przezycia bardzo łączą, kto wie, moze domek juz jest?:cool1:;)

pewnie , ze moge:evil_lol:no lacza , lacza, wiem cos o tym:p,a wtedy sunia mialaby super dom:multi:

Posted

justysiek napisał(a):
pewnie , ze moge:evil_lol:no lacza , lacza, wiem cos o tym:p,a wtedy sunia mialaby super dom:multi:

;) A Felek tez nie bylby samotny. Jak to mowia, we dwoje razniej:evil_lol:

Posted

Jestem, musiałam się zdrzemnąć.

Sunia jest po rosołku z mięsem i ryzem, jajku po wiedeńsku, drugim spacerku, ale koopki nie było. Cały czas śpi...

Zostaje u mnie do soboty:razz:, a w sobotę jedzie do Namaaschild na DT, lecz... jeśli nie pogoni jej kociąt zostanie na stałe:multi:

Mam już kubraczek, bardzo młodzieżowy - w moro:razz:. Jeszcze nie zakładam bo szwów nie rusza. Odwiedziła ją dziś Pani ze spółdzielni, widać, że się zżyły. Sunia chwilę po jej wyjściu chciała wyjść ode mnie, ale ją zainteresowałam pieszczotami i już jest spokojna.

Ah, Feluś - broni jej jak rycerz swojej damy. Na Namaaschild warczał i chronił sunię swoim małym ciałkiem, a Panią ze spółdzielni bacznie obserwował i przy każdym jej dotyku podnosił lament i warczał.

Posted

Tak, Felusiowi przydałoby się towarzystwo, uważam, że każdy pies powinien mieć. Jeden pies wydaje mi się samotny.

TZ mięknie:cool3: kto wie? może za jakiś czas drugi piesio znajdzie u mnie dom. Z Felutka charrrrakterkiem w grę wchodzić będzie tylko sterylizowana, starsza sunia. Szczenięta (nawet suczki) i samce - atakuje. Jednak pewnie będę musiała się dostowac do gustu TZ, a on marzy o typie wilczaka czechosłowackiego:cool1:

Posted

"porcelanowe" oko-tzn nie wie jak to opisac ale moja dobka miała przy krwotoku wewnętrznm zupełnie białą śluzówkę oka i potem zawsze tak ja sprawdzałam-tak jak mi pokazał wet, który tez po tym oku własnie poznał i skierował ja na transfuzję

Posted

diuna_wro napisał(a):
Sprawdzam co jakiś dziąsła, czy nie bledną. I temperaturę. Czy są jeszcze jakieś inne objawy, które wskazywały by np. na krwotok wewnętrzny?

:roll: a dlaczego takie mysli Ci do glowy przychodzą?

Posted

Wetka mówiła, że naczynia były bardzo przekrwione i że ryzyko istnieje, więc wolę mieć na to oko.

Dostała p/bólowy żel.

Koopka była, ale taki wymęczony maleńki bobek, więc rano dam jej więcej rosołu i dodam olej.

Posted

Widziałam sunię - jest przecudna, zawojowała mnie kompletnie:D
Jeśli tylko polubi kocurki to nie wypuszczę jej ani na krok:D
Operacja udana, z medycznego punkt widzenia jest w doskonałym stanie, oczywiście, nadal zmęczona - to logiczne w jej przypadku (niezwykle inwazyjny zabieg + duża dawka środków anestezyjnych).
Ale jest przepiękna:D

Posted

Cioteczki, czy któraś robiła ogłoszenia Sarence? Pytam, bo mam 1 zainteresowanego.

Sunia nie może się wypróżnić. Powiem o tym dziś wetowi, a na razie dam jej zupę z olejem.

Posted

Namaaschild - suńka dobrze reaguje na imię Sara, Sarenka. Dziś zawołałam Klara i też się obróciła. Klara... całkiem sympatycznie, nawet do niej pasuje. Chodzi ładnie także bez smyczy, ale pewnie będziesz musiała najpierw ją do siebie przyzwyczaić. Lubi rano wchodzić do łóżka na "dzień dobry":p.

Wydaje mi się, że nie niszczy gdy zostaje sama, ale powiem Ci w poniedziałek jak wrócę z pracy:roll:

Teraz cały dzień leży grzecznie na posłaniu, ale może to być wynikiem zmęczenia. Jeśli nie, oznacza to, że to bardzo spokojny, potulny pies.

Interesują ją Felkowe zabawki ze sznura, takie do szarpania. Patyki na spacerze także. A najbardziej interesują ją wszelkie przejawy czułości, przytulanki, mizianki po brzuszku i całusy w czoło, wtedy aż pomrukuje.

Posted

diuna_wro napisał(a):
Cioteczki, czy któraś robiła ogłoszenia Sarence? Pytam, bo mam 1 zainteresowanego.

Sunia nie może się wypróżnić. Powiem o tym dziś wetowi, a na razie dam jej zupę z olejem.

Dzis jest dzien przesilenia po zabiegu.

Dzis koopol bedzie;)
A kolejka wiadomo, ze po Klarę ustawi sie sama:p