diuna_wro Posted September 8, 2008 Posted September 8, 2008 Na teren spółdzielni mieszkaniowej niedaleko mnie przyjęto błąkającą się młodą suke w typie dobermana. Sunia jednak krąży po osiedlu, a nawet sypia na wycieraczkach, jakby w nadziei, że kroś ją wpuści do domu. Karmię ją, zabieram na spacer, ale nie mogę jej przyjąc (nie mieszkam u siebie). W spółdzielni ma budę i Panią, która się nią opiekuje gdy jest w pracy, więc sprawa suczki nie jest tragiczna ani na cito, choć ewidentnie mieszkała przed porzuceniem w mieszkaniu, nie w budzie, nie czuje sie w niej dobrze. Najgorszy jest fakt, że sunia jest w ciąży. Wet stwierdził, że będzie rodzić pod koniec września. Wspólnie opiekujemy się nią, ale co z małymi? Uśpić, a zostawić jej tylko jednego i szukać mu domu? Czy pozwolić żyć wszystkim? Pani ze spóldzielni jednak ma zamiar wydać te maluchy do schronu, albo byle komu - kto weźmie. Nie wiem co robić.... DECYZJA: sterylizacja aborcyjna. SUNIA JUŻ PO ZABIEGU! ZOSTAJE U MNIE. Quote
diuna_wro Posted September 8, 2008 Author Posted September 8, 2008 Podnoszę, proszę pomóżcie radą. Jakie rozwiązanie będzie najlepsze? Quote
pixie Posted September 8, 2008 Posted September 8, 2008 pomocy...wroclaw trzeba zawiadomic dogomaniakow z wroclawia moze sterylizacje aborcyjna moznaby zrobic hmmmm zaraz podesle watek wroclawianom przepraszam, ze tak spadasz z tym watkiem ale napisz w tytule WROCLAW to lokalni sie zbiegna koniecznie trzeba pomoc! Quote
pixie Posted September 8, 2008 Posted September 8, 2008 justysku bardzo ci dziekuje wklejam teraz osoby ktore chcialy pomagac przy watkach Milutki Korenia Asia & Ginger asiawroclawchciałabym ;)alispo1 czy moglabys do nich wyslac pw z linkiem i jeszcze spojrzec w mapie pomocy dogo interaktywnej kogo jeszcze trzeba zawiadomic sa tam kontakty weterynaryjne alispo1 jest chyba lekarzem weterynarii bardzo waznym byloby jej uczestnictwow tym watku czy moge na Ciebie liczyc juz padam ze zmeczenia caly dzien stukania... Quote
majqa Posted September 8, 2008 Posted September 8, 2008 justysiek napisał(a):podnosze:loveu: Jestem justysiek. O matko. :-( Pisz do Koperek i o ile pamiętam GoskaGoska (tu nie pamiętam, czy to Wrocław ale raczej tak). Oczywiście konieczne jest dodanie miasta do tytułu. Ta sunia wygląda mi na mix dobermana, może i to dodać? :roll: Quote
justysiek Posted September 8, 2008 Posted September 8, 2008 majqa napisał(a):Jestem justysiek. O matko. :-( Pisz do Koperek i o ile pamiętam GoskaGoska (tu nie pamiętam, czy to Wrocław ale raczej tak). Oczywiście konieczne jest dodanie miasta do tytułu. Ta sunia wygląda mi na mix dobermana, może i to dodać? :roll: juz wyslalam do 5 osob pw:loveu: i wysylalam dalej:pno mi tez sie wydaje ze ma cos z dobka:loveu: Quote
justysiek Posted September 8, 2008 Posted September 8, 2008 [quote name='pixie']justysku bardzo ci dziekuje wklejam teraz osoby ktore chcialy pomagac przy watkach Milutki Korenia Asia & Ginger asiawroclawchciałabym ;)alispo1 czy moglabys do nich wyslac pw z linkiem i jeszcze spojrzec w mapie pomocy dogo interaktywnej kogo jeszcze trzeba zawiadomic sa tam kontakty weterynaryjne alispo1 jest chyba lekarzem weterynarii bardzo waznym byloby jej uczestnictwow tym watku czy moge na Ciebie liczyc juz padam ze zmeczenia caly dzien stukania... :loveu:juz pomagam a ty spij spokojnie:loveu: Quote
majqa Posted September 8, 2008 Posted September 8, 2008 A propos dobka...nadaj temat dzodzo (bardzo życzliwa dziewczyna), ona poda go dalej na pewno (zaznacz, że to mix tej rasy). Na wszelki wypadek podsuń temat jeszcze jednej osobie, nick Kamila_s. Łebska kobieta z 6tym zmysłem do zorganizowania pomocy finansowej. Niesamowicie w tej materii pomogła suni Sati. Quote
justysiek Posted September 8, 2008 Posted September 8, 2008 majqa napisał(a):A propos dobka...nadaj temat dzodzo (bardzo życzliwa dziewczyna), ona poda go dalej na pewno (zaznacz, że to mix tej rasy). Na wszelki wypadek podsuń temat jeszcze jednej osobie, nick Kamila_s. Łebska kobieta z 6tym zmysłem do zorganizowania pomocy finansowej. Niesamowicie w tej materii pomogła suni Sati. wyslalam 11 pw,miejmy nadzieje ze sie jutro odezwia:lol:zaraz jeszcze wysle tym ktore podalas:roll: Quote
justysiek Posted September 8, 2008 Posted September 8, 2008 wyslalam w sumie 14 pw:razz:oby byl jakis odzwew:placz: Quote
GoskaGoska Posted September 8, 2008 Posted September 8, 2008 hm to jestem. Ja Wroclaw , ale teraz na emirgacji. Najlepszym wyjsciem byla by aborcja , ale nie wiem czy na to nie za pozno. Ja szczeniakom moge zrobic ogloszenia inrnsywnie, pewnie szybko znajda domki, ja uwazam,ze jesli urodzi, to niech odkarmi i po 8tyg juz moga do adpocji. Ja bym nie umiala uspic maluchow:-(. napisze do paru dziewczyny, zeby zajrzaly to moze cos wymysla. znalesc domki na maluchy bedzie latwo,i nie trzeba dawac byle komu. Ja nawet slepego szczeniorka bym nie umiala.......ale coz kazda z nas bedzie miala inne zdanie. Moze jakas ciotka cos wymysli. Quote
justysiek Posted September 8, 2008 Posted September 8, 2008 juz niektorym osobom z wroclawia wyslalam pw, jak mi powiedziala pixie:pjak do tej pory kilka sie odezwalo, ale pewnie spia, wiec moze jutro...:roll: Quote
majqa Posted September 8, 2008 Posted September 8, 2008 GoskaGoska napisał(a):(...) napisze do paru dziewczyny, zeby zajrzaly to moze cos wymysla. znalesc domki na maluchy bedzie latwo,i nie trzeba dawac byle komu. Ja nawet slepego szczeniorka bym nie umiala.......ale coz kazda z nas bedzie miala inne zdanie. Moze jakas ciotka cos wymysli. Dziękuję Gosiu, że jesteś. :mdleje:Jeśli uda Ci się "zagospodarować" psiaki to ja się wezmę, jak sunia urodzi, za ogłaszanie jej. Quote
GoskaGoska Posted September 8, 2008 Posted September 8, 2008 bianka1 przyjmuje na dt psiaki, moze ona by sie zlitowala nad paroma maluchami, Quote
Edi100 Posted September 8, 2008 Posted September 8, 2008 GoskaGoska napisał(a):bianka1 przyjmuje na dt psiaki, moze ona by sie zlitowala nad paroma maluchami, Ciotka Bianka ma na razie 3 maluchy, ale jak je wyda to kto wie:cool3: Quote
demi Posted September 8, 2008 Posted September 8, 2008 kurcze, ciężki orzech do zgryzienia.... myślę, ze na sterylkę za późno... Co do szczeniaków, jeśli ktoś "może" to lepiej uśpic i zostawić jednego, ja usypiać nie potrafię... Która to spółdzielnia? Pani bardzo lubi tą sunie? Może jak by tak inspektorzy TOZ- w sensie ja, podeszli i choć porozmawiali, że piesio nie może luzem biegać, że potrzeba książeczke zdrowia, ze w zimie to buda odpada... Nie wiem, może jakoś sie człowiek dogada. Bo na schron jej nie ma co skazywać! A może by się w miedzy czasie chałupki szukało? NAjgorszy ten brzuchol :shake: Quote
majqa Posted September 8, 2008 Posted September 8, 2008 Tak, brzusio to istotna przeszkoda. Mało kto będzie chciał dać dom ciężarnej. Quote
GoskaGoska Posted September 8, 2008 Posted September 8, 2008 dzieki dziewczyny , ze weszlyscie :) Moze faktycznie Demi podjedz, zaswiec legitymacja i porozmawiaj z Pania. Ze jak cos domku bedziemy szukac jej i maluchom, ale na to trzeba czasu. A czy w TOZ sa kupony na steryliki?Tak wogole na przyszlosc sie pytam. Quote
Waldek Posted September 8, 2008 Posted September 8, 2008 a nie rozważacie możłiwości aborcyjnej sterylizacji ? to chyba najbardziej rozsądne wyjście z sytuacji ... Quote
majqa Posted September 8, 2008 Posted September 8, 2008 Tylko po takim zabiegu sunia powinna trafić w jakieś ciepełko i pod troskliwą opiekę. Quote
Korenia Posted September 8, 2008 Posted September 8, 2008 Ja dostałam PW, ale suni niestety nie mogę wziąć. Jedynie 'co' to mogę podnosić, czy ma ktoś konto na Akagerze? Tam są miłośnicy dobków. Quote
majqa Posted September 8, 2008 Posted September 8, 2008 Ja niestety nie. Korenio, może wytłuść to zapytanie, by nie umknęło między postami. Quote
Korenia Posted September 8, 2008 Posted September 8, 2008 Wytłuściłam :) I jeszcze prosze podaj na jakim osiedlu jej sucz. Quote
Recommended Posts