Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Na teren spółdzielni mieszkaniowej niedaleko mnie przyjęto błąkającą się młodą suke w typie dobermana. Sunia jednak krąży po osiedlu, a nawet sypia na wycieraczkach, jakby w nadziei, że kroś ją wpuści do domu. Karmię ją, zabieram na spacer, ale nie mogę jej przyjąc (nie mieszkam u siebie). W spółdzielni ma budę i Panią, która się nią opiekuje gdy jest w pracy, więc sprawa suczki nie jest tragiczna ani na cito, choć ewidentnie mieszkała przed porzuceniem w mieszkaniu, nie w budzie, nie czuje sie w niej dobrze. Najgorszy jest fakt, że sunia jest w ciąży. Wet stwierdził, że będzie rodzić pod koniec września.

Wspólnie opiekujemy się nią, ale co z małymi? Uśpić, a zostawić jej tylko jednego i szukać mu domu? Czy pozwolić żyć wszystkim? Pani ze spóldzielni jednak ma zamiar wydać te maluchy do schronu, albo byle komu - kto weźmie.
Nie wiem co robić....

DECYZJA: sterylizacja aborcyjna. SUNIA JUŻ PO ZABIEGU!

ZOSTAJE U MNIE.

• Replies 501
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

pomocy...wroclaw trzeba zawiadomic dogomaniakow z wroclawia
moze sterylizacje aborcyjna moznaby zrobic
hmmmm
zaraz podesle watek wroclawianom

przepraszam, ze tak spadasz z tym watkiem ale napisz w tytule WROCLAW to lokalni sie zbiegna

koniecznie trzeba pomoc!

Posted

justysku bardzo ci dziekuje
wklejam teraz osoby ktore chcialy pomagac przy watkach
Milutki
Korenia
Asia & Ginger
asiawroclawchciałabym ;)alispo1

czy moglabys do nich wyslac pw z linkiem i jeszcze spojrzec w mapie pomocy dogo interaktywnej kogo jeszcze trzeba zawiadomic
sa tam kontakty weterynaryjne
alispo1 jest chyba lekarzem weterynarii bardzo waznym byloby jej uczestnictwow tym watku

czy moge na Ciebie liczyc juz padam ze zmeczenia

caly dzien stukania...

Posted

justysiek napisał(a):
podnosze:loveu:

Jestem justysiek. O matko. :-( Pisz do Koperek i o ile pamiętam GoskaGoska (tu nie pamiętam, czy to Wrocław ale raczej tak). Oczywiście konieczne jest dodanie miasta do tytułu. Ta sunia wygląda mi na mix dobermana, może i to dodać? :roll:

Posted

majqa napisał(a):
Jestem justysiek. O matko. :-( Pisz do Koperek i o ile pamiętam GoskaGoska (tu nie pamiętam, czy to Wrocław ale raczej tak). Oczywiście konieczne jest dodanie miasta do tytułu. Ta sunia wygląda mi na mix dobermana, może i to dodać? :roll:

juz wyslalam do 5 osob pw:loveu: i wysylalam dalej:pno mi tez sie wydaje ze ma cos z dobka:loveu:

Posted

[quote name='pixie']justysku bardzo ci dziekuje
wklejam teraz osoby ktore chcialy pomagac przy watkach
Milutki
Korenia
Asia & Ginger
asiawroclawchciałabym ;)alispo1

czy moglabys do nich wyslac pw z linkiem i jeszcze spojrzec w mapie pomocy dogo interaktywnej kogo jeszcze trzeba zawiadomic
sa tam kontakty weterynaryjne
alispo1 jest chyba lekarzem weterynarii bardzo waznym byloby jej uczestnictwow tym watku

czy moge na Ciebie liczyc juz padam ze zmeczenia

caly dzien stukania...
:loveu:juz pomagam a ty spij spokojnie:loveu:

Posted

A propos dobka...nadaj temat dzodzo (bardzo życzliwa dziewczyna), ona poda go dalej na pewno (zaznacz, że to mix tej rasy). Na wszelki wypadek podsuń temat jeszcze jednej osobie, nick Kamila_s. Łebska kobieta z 6tym zmysłem do zorganizowania pomocy finansowej. Niesamowicie w tej materii pomogła suni Sati.

Posted

majqa napisał(a):
A propos dobka...nadaj temat dzodzo (bardzo życzliwa dziewczyna), ona poda go dalej na pewno (zaznacz, że to mix tej rasy). Na wszelki wypadek podsuń temat jeszcze jednej osobie, nick Kamila_s. Łebska kobieta z 6tym zmysłem do zorganizowania pomocy finansowej. Niesamowicie w tej materii pomogła suni Sati.

wyslalam 11 pw,miejmy nadzieje ze sie jutro odezwia:lol:zaraz jeszcze wysle tym ktore podalas:roll:

Posted

hm to jestem.
Ja Wroclaw , ale teraz na emirgacji. Najlepszym wyjsciem byla by aborcja , ale nie wiem czy na to nie za pozno.
Ja szczeniakom moge zrobic ogloszenia inrnsywnie, pewnie szybko znajda domki, ja uwazam,ze jesli urodzi, to niech odkarmi i po 8tyg juz moga do adpocji.
Ja bym nie umiala uspic maluchow:-(.
napisze do paru dziewczyny, zeby zajrzaly to moze cos wymysla.
znalesc domki na maluchy bedzie latwo,i nie trzeba dawac byle komu.
Ja nawet slepego szczeniorka bym nie umiala.......ale coz kazda z nas bedzie miala inne zdanie.
Moze jakas ciotka cos wymysli.

Posted

GoskaGoska napisał(a):
(...) napisze do paru dziewczyny, zeby zajrzaly to moze cos wymysla.
znalesc domki na maluchy bedzie latwo,i nie trzeba dawac byle komu.
Ja nawet slepego szczeniorka bym nie umiala.......ale coz kazda z nas bedzie miala inne zdanie.
Moze jakas ciotka cos wymysli.

Dziękuję Gosiu, że jesteś. :mdleje:Jeśli uda Ci się "zagospodarować" psiaki to ja się wezmę, jak sunia urodzi, za ogłaszanie jej.

Posted

GoskaGoska napisał(a):
bianka1 przyjmuje na dt psiaki, moze ona by sie zlitowala nad paroma maluchami,

Ciotka Bianka ma na razie 3 maluchy, ale jak je wyda to kto wie:cool3:

Posted

kurcze, ciężki orzech do zgryzienia....

myślę, ze na sterylkę za późno...

Co do szczeniaków, jeśli ktoś "może" to lepiej uśpic i zostawić jednego, ja usypiać nie potrafię...

Która to spółdzielnia? Pani bardzo lubi tą sunie? Może jak by tak inspektorzy TOZ- w sensie ja, podeszli i choć porozmawiali, że piesio nie może luzem biegać, że potrzeba książeczke zdrowia, ze w zimie to buda odpada...
Nie wiem, może jakoś sie człowiek dogada. Bo na schron jej nie ma co skazywać! A może by się w miedzy czasie chałupki szukało?

NAjgorszy ten brzuchol :shake:

Posted

dzieki dziewczyny , ze weszlyscie :)
Moze faktycznie Demi podjedz, zaswiec legitymacja i porozmawiaj z Pania. Ze jak cos domku bedziemy szukac jej i maluchom, ale na to trzeba czasu. A czy w TOZ sa kupony na steryliki?Tak wogole na przyszlosc sie pytam.