Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 444
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A właściciel?
No cholera przecież pies jest chyba zarejestrowany w związku!!!!!!!
Iskierka, w jakiej dzielnicy go znalazłaś? Skoro nie ma telefonu to trzeba rozwiesić dużo papierowych ogłoszeń, najlepiej ze zdjęciem!!!

Posted

właściciel reproduktora nie ma nr do hodowcy? swoja drogą nie każdy hodowca ma kontakt do wlaścicieli swoich szczeniąt(nawet nazwiska czy telefonu). Mysle ze ogłoszenia mogą pomóc. Fakt są wakacje ale żeby wyrzucic zdrowego, kochanego, rasowego psa na ulice?Nie wierze, ktoś go szuka.

Posted

no nie bardzo mam jak sprawdzic .. znalzalam faceta jozefa majdasa ktory teraz w peczniewie - pod lodzia zajmuje sie rybami... moze zmienil fach.. ?! mam do niego numer ale oczywiscie nikt nie podnosi... Co to jest zeby po tatuazu nie mozna bylo trafic do wlasciciela psa!!!

Posted

Ciotki, jeśli trop "hodowca - właściciel" jak na razie nie wypalił, przyszło mi do głowy, żeby spróbować tropem myśliwych. Trwa już sezon polowań na kaczki (od 19 sierpnia bodajże). Może gdzieś w okolicy polowali, a z tego, co mi się kołacze po głowie - każde polowanie musi być zgłaszane przez łowczego do właściwego oddziału Polskiego Związku Łowieckiego (przynajmniej kiedyś tak było). Trzebaby dotrzeć do właściwego koła łowieckiego, które ma obwód w tamtej okolicy. Jeśli np. ktoś przyjechał z nim na polowanie, to on mógł się po prostu zagubić w nieznanym terenie. Może właściciel musiał wrócić do domu i teraz główkuje, jak i gdzie rozesłać wici, że mu zginął pies.
Sorry, że się wcinam, ale może to jakiś sposób.

Posted

dziewczyny słuchajcie zostawie go jeszcze na noc u siebie, nie ma sensu go wozic po nocach. Jesli jutro niczego nie ustaomy do zawioze go do szafirkowej. I tak jest juz pozno wiec noc nie zrobi roznicy. A szafirrkowa napewno tez zmeczona bedzie po pracy, przywieziemy go jutro jesli nic nie da sie ustalic.

Posted

To adres do okręgowej Rady Łowieckiej : e-mail zo.lodz@pzlow.pl -

Polski Związek Łowiecki - O/Łódź, ul. Zachodnia 53, tel 042 636 45 46. Proponuję jutro tam zadzwonić i przedstawić sprawę. Może zechcą pomóc. Najlepiej, żeby to zrobiła któraś łódzka Ciotka. Ja niestety nie mogę się włączyć, bo od jutra nie ma mnie w W-wie (delegacja), ale postaram się zaglądać na wątek.

Biuro czynne pn- pt od 8.00 do 16.00
Sorry, że tak na raty, ale pracuję nad wystąpieniem, które mam wygłosić i co chwila zaglądam tutaj, a w międzyczasie usiłuję znaleźć namiary do Okręgu.

Posted

Beta&Czata napisał(a):
Ciotki, jeśli trop "hodowca - właściciel" jak na razie nie wypalił, przyszło mi do głowy, żeby spróbować tropem myśliwych. Trwa już sezon polowań na kaczki (od 19 sierpnia bodajże). Może gdzieś w okolicy polowali, a z tego, co mi się kołacze po głowie - każde polowanie musi być zgłaszane przez łowczego do właściwego oddziału Polskiego Związku Łowieckiego (przynajmniej kiedyś tak było). Trzebaby dotrzeć do właściwego koła łowieckiego, które ma obwód w tamtej okolicy. Jeśli np. ktoś przyjechał z nim na polowanie, to on mógł się po prostu zagubić w nieznanym terenie. Może właściciel musiał wrócić do domu i teraz główkuje, jak i gdzie rozesłać wici, że mu zginął pies.
Sorry, że się wcinam, ale może to jakiś sposób.

witaj Beta
ostatnia akcja wspolna? hmmm psy z nowoursynowskiej...bedzie ze dwa lata...
wlasnie mowilam o polowaniu na kaczki kilka postow temu, ze mogl sie zagubic..
Kolo Lowieckie hmmm zaraz bedziemy szukac
a co do tej wlascicielkki Denara z Pyskowic to co nie ma sensu ja namierzyc i spytac o kontakt do hodowcy bo pewnie go nie ma
ale tez i niewykluczone ze pies moze byc wlasnie ze slaska
moze moze siostra z bratem kupili wystawowe rodzenstwo Dukata i Denara

moze jednak warto dotrzec do Pyskowic co Wy na to?
moze zbiegiem okolicznosci pies jest wlasnie ze slaska
a na slasku mamy duzo dogo...

Posted

tanitko przecztyalam ten watek...hmmm chyba nie ma co do nich dzwonic
czytalas co goshka napisala
hmmm
chyba jednak na Kolo Lowieckie poczekamy chyba ze bellula bedzie miala jeszcze jakis inny pomysl na razie pojechala do szpitala z corka

co za dziwna historia z tym DUKATEM...on reaguje na to imie? bo mi to umknelo...

Posted

pixie napisał(a):
tanitko przecztyalam ten watek...hmmm chyba nie ma co do nich dzwonic
czytalas co goshka napisala
hmmm
chyba jednak na Kolo Lowieckie poczekamy chyba ze bellula bedzie miala jeszcze jakis inny pomysl na razie pojechala do szpitala z corka

co za dziwna historia z tym DUKATEM...on reaguje na to imie? bo mi to umknelo...

tak reaguje. podobno ta pani od denara jest w londynie.Ide z moimi na długi spacerek, jakos ta moja calkiem fajnie dogaduje sie z nim na dworzu,szkoda ze to pies a nie sunia... kurcze podejrzana historia, bede kolo 23 jak ferajna pojdzie lulac:-) dziekuje wam wszystkim za pomoc:*

Posted

Dostałam od znajomej mail takiej treści:
"rasa (...) wyżeł niemiecki krótkowłosy. Sprobujcie zrobic jeszcze kilka zdjęć samego tatuażu. Ułóżcie psa tak, żeby był jak najlepiej widoczny, można trochę podgolić włosy w tym miejscu.(...) Wydaje mi się, że w grę wchodzi jeszcze 217. Na razie nie udało mi się dodzwonic do hodowcy, ale jest poniedziałek, a myśliwi są bardzo aktywni w weekendy, więc mógł jeszcze nie wrócić (...)"

Posted

Najnowsze wieści. Właściciel hodowli nie zapisał komu sprzedał psa. Jeśli właściciel psa nigdzie sam go nie zarejestrował to po zawodach.
Info dalej.
Jeśli ten pies był szkolony do polowań to takie szkolenia uskutecznie się między innymi na kotach (trochę mnie zszokował taki news).
Niezależnie od zmęczenia ten wyżeł powinien chcieć dorwać kota. Jeśli tego nie robi to znaczy, że nie był szkolony na myśliwskiego. Kupił go więc ktoś dla przyjemności.
Według informacji, które udało mi się zebrać psy tej rasy, w przypadku zagubienia się na polowaniu, wracają do miejsca, w którym po raz ostatni widziały właściciela, stąd sugestia nie moja bynajmniej, by oplakatować teren znalezienia psa.