Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

nie masz swiatla w domu??

pies moze miec tatuaz tez w pachwinie, do ktorej moze u Ciebie zostac?
teraz w srodku nocy i tak nic nie wymyslimy, musisz dac mu troche czasu, zebysmy wszyscy tutaj mogli mu jakos pomoc

• Replies 444
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zdecydowanie potrzeba chwilę czasu na ogarnięcie się z sytuacją.
Żeby znalazł się dom w jedną noc i następny dzień, trzeba cudu. Oby się zdarzył. Pomyśl Iskierkooo o ruchach do wykonania, jakie zaproponowałam, żeby zwiększyć mu szansę na znalezienie domu.

Posted

Iskierka pisała do mnie na GG. Pytała czy mam możliwość dać mu tymczas. Muszę porozmawiać na ten temat, ale musiałby być to rzeczywiście TYLKO tymczas (mam za małe mieszkanie na drugiego psa :-( )

Posted

szafirkowa napisał(a):
Iskierka pisała do mnie na GG. Pytała czy mam możliwość dać mu tymczas. Muszę porozmawiać na ten temat, ale musiałby być to rzeczywiście TYLKO tymczas (mam za małe mieszkanie na drugiego psa :-( )

oby Twoj pies zgodzil sie ew z drugim doroslym samcem

Posted

Szafirkowa pliz...zresztą, co ja piszę. Nie wolno na nikogo naciskać, przepraszam. Ja mam jeszcze większy cyrk i to psio - koci. Liczę, że dziewczyny z FNiZ wejdą na ten wątek, może ruszą świeższą głową niż moja. Tak, czy inaczej dziękuję, że w ogóle wzięłaś taką opcję pod uwagę.

Posted

musimy czekac do rana, teraz wiekszosc ludzi spi... chyba, ze sie ma w domu szczeniaki :roll:, ktore wstaja co godzine i dra japki :evil_lol:

szkoda, ze Iskierka nie napisala ile mamy czasu

Posted

Moja sunia kocha absolutnie wszystkich i wszystko. Więc myślę, że nie byłoby to problemem. Iskierka pisała, że wyżeł jest spokojny. Podobno akceptuje inne zwierzęta. W tym również koty, które mam dwa. Oby tak było rzeczywiście, bo w razie czego nie mam nawet jak odizolować zwierząt...
Nie wiem, niczego nie obiecuję. Mój TZ nie zgodził się na psa, który miałby zosrać na stałe. Może na tymczasowca uda mi się go namówić.

Mam tylko nadzieję, że jeśli zdecydujemy się pomóc nie wyniknie żadna przykra sytłacja... Jak z tym małym amstaffem ...

Posted

Mam nadzieję, że realny czas doprecyzuje jak wstanie. Mam też nadzieję, że zerknie w posty z sugestiami, co by tu można jeszcze zrobić.
...no i fotki...się pojawią...

Posted

mam swiatlo w domu ale nie chce go budzic. Czas do jutra , nie wiem, chyba ,ze nie bedzie innej opcji, to moze ewentualnie jeszcze jutro ozstanie, nie iwem, nie zalezy to niestety tlyko ode mnie:/

Posted

szafirkowa napisał(a):
Moja sunia kocha absolutnie wszystkich i wszystko. Więc myślę, że nie byłoby to problemem. Iskierka pisała, że wyżeł jest spokojny. Podobno akceptuje inne zwierzęta. W tym również koty, które mam dwa. Oby tak było rzeczywiście, bo w razie czego nie mam nawet jak odizolować zwierząt...
Nie wiem, niczego nie obiecuję. Mój TZ nie zgodził się na psa, który miałby zosrać na stałe. Może na tymczasowca uda mi się go namówić.

Mam tylko nadzieję, że jeśli zdecydujemy się pomóc nie wyniknie żadna przykra sytłacja... Jak z tym małym amstaffem ...

nie wyniknela zadna orzykra sytuacja i nie wynikie teraz, jesli cos to ja moge go zaweisc gdzie bedzie trzeba.

Posted

to nie chodzi o ulice o tym nawet nie pomyslalam, chodzilo mi raczej o schron... Lodzki schron jaki jest wiemy wszyscy....

szafirkowa myslalam, ze masz psa, tak jakos zrozumialam to co napisalas, jezeli to sunia to rzeczywiscie latwiej ( choc nie zawsze, vide Hexa :oops:)

no coz, poczekajmy na fotki, rano pewnie zajrzy wiecej osob z Lodzi, miejmy nadzieje, bedzie wiecej opcji

ps. Iskierko zmien tytul w watku szczeniaka, przeciez jest juz w nowym domu

Posted

GameBoy napisał(a):
to nie chodzi o ulice o tym nawet nie pomyslalam, chodzilo mi raczej o schron... Lodzki schron jaki jest wiemy wszyscy....

szafirkowa myslalam, ze masz psa, tak jakos zrozumialam to co napisalas, jezeli to sunia to rzeczywiscie latwiej ( choc nie zawsze, vide Hexa :oops:)

no coz, poczekajmy na fotki, rano pewnie zajrzy wiecej osob z Lodzi, miejmy nadzieje, bedzie wiecej opcji

ps. Iskierko zmien tytul w watku szczeniaka, przeciez jest juz w nowym domu

schron nie wchodzi w gre!

ok zmienie

Posted

więc.....

TŻ się zgodził :loveu: ..... ale słuchajcie, on musi naprawdę tolerować koty. To jest w tej chwili jedyny warunek. Jeśli rzeczywiście nie ma nic przeciwko kociastym, to nie ma żadnego innego problemu.

To tyle, musiałam Wam napisać :p

Dobranoc

EDIT: Iskierka, proszę, odezwij się rano do mnie na GG. Porozmawiamy

Posted

w wątku Inki, założonym przez Karilkę, gdzie rownież Iskierkaaa apelowała o pomoc wyżła wkleilam link do tego watku

proszę mnie oświecić, co to jest FNiZ ? :roll:

przypominam o ofertach pomocy Łodzian z Mapy Pomocy Dogo
/już interaktywnej, ale i w stare wpisy warto zajrzeć, nie wszyscy jeszcze aktualizowali swoje oferty w Mapie klik/
pięknie się spisali w akcji z Inka:loveu:

moja uwaga:

tytuł wątku powinien zawierac informacje ze pies zostal znaleziony, jaki pies i gdzie Lodz/.... + pomocy lub DT czy DTA etc
w obecnej formie nie rózni sie od poszukiwania domu np dla psa bedącego np w schronisku

akcja pomocowa jest jeszcze na etapie poszukiwania właściciela, zabezpieczamy psa chwilowo, a nowy dom docelowy /tzn wolanie o ...tak odbieram ten tytuł/ jeszcze nie teraz

Posted

pixie napisał(a):
w wątku Inki, założonym przez Karilkę, gdzie rownież Iskierkaaa apelowała o pomoc wyżła wkleilam link do tego watku

proszę mnie oświecić, co to jest FNiZ ? :roll:

Fundacja niechciane i zapomniane :)

trzymam kciuki za dt :)

Posted

toleruje kotki bo mam persa i wszystko jest ok miedzy nimi:-) na bank ma tatuaz.... wklejam fotki.

Bylismy na spacerku,bylo sniadanko, on wogole nie ma w sobie agresji, nic a nic, kompletnie... jest taki slodki i kochany.

Posted

Pamiętaj Iskierkooo, że te sprawy kocie to musi być pewniak! Nie można zagotować Szafirkowej.
Zrób to, o co prosiłam, by dać szansę właścicielowi trafienia na własnego psa. Ja widzę tylko 1 fotkę, reszta chyba Ci nie weszła.

Posted

Piękny i raczej rasowy pies. Jeśli jak poiszesz ma tatuaż, proponuję odczytać i zadzwonić do Związku Kynologicznego w Łodzi. Może był na polowaniu (nie wiem czy teraz się poluję bo osobiście jestem wrogo do tego "sportu" nastawiona) ale może się wystraszył czegoś i uciekł. Za ładny i za dobrze wygląda. Jeśli długo biegł - był zmęczony. Ogłoś więc też w Związku Kynologicznym łódzkim - że znalazłaś.

Posted

supergoga napisał(a):
Piękny i raczej rasowy pies. Jeśli jak poiszesz ma tatuaż, proponuję odczytać i zadzwonić do Związku Kynologicznego w Łodzi. Może był na polowaniu (nie wiem czy teraz się poluję bo osobiście jestem wrogo do tego "sportu" nastawiona) ale może się wystraszył czegoś i uciekł. Za ładny i za dobrze wygląda. Jeśli długo biegł - był zmęczony. Ogłoś więc też w Związku Kynologicznym łódzkim - że znalazłaś.

tak zrobie, tylko nie moge odczytac co tam jest....