Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 444
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Majqa, spokojnie, one nie zostaną same w domu :lol: Jeszcze mnie nie pogięło :eviltong: Mój TŻ będzie cały dzionek w domciu, tylko po prostu nie chcę go obarczać odbiorem psa. Wolę to zrobić osobiście. A że ja kończę po 22 (jutro może się zdarzyć, że nawet później), to wolałabym to zrobić przed południem.

Wydaje mi się, że najrozsądniejszym rozwiązaniem jest spacerek z rtk na teo. Co o tym myślicie?
Iskierka, pasowałoby Ci na przykład o 9 pod mcdonaldem na rogu retkińskiej i wyszyńskiego?

Posted

[quote name='majqa']

Wstawiam link dla czytających wątek, z góry przepraszam za offa.
Kolejny wyżełek w potrzebie:

http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=10852426#post10852426

:( bez komentarza...

Iskierko, ja już naprawdę musze uciekać, bo obiecałam komuś spacer. Napisz mi najlepiej w sms-ku co Ty na moją propozycję z postu nr 230. Będę czekała na Twoją odpowiedź. Jeśli będzie Ci to odpowiadało, to widzimy się jutro pod mcdonaldem o 9. Nie mam innego pomysłu.

Dobranocka :p

Posted

szafirkowa napisał(a):
Niestety, nie mam samochodu. Mogę jechać po niego autobusem, to wszystko.

Godzina 15 mi nie pasuje, bo jak pisałam po 13 wychodzę do pracy. Masz dla niego obrożę i smycz? Bo chyba w tym momencie tylko MKP wchodzi w grę? Co o tym myslisz?

rano bede wiedziala czy mama da mi samochod, ewentualnie czy bedzie miala czas by podrzucic go do ciebie, bede to wiedziala kolo 9 mysle ze sie zgodzi albo na jedno albo na drugie rozwiazanie, bo mpk to tak troszke.,. a smycz i obroze mam. na 99% nie bezie problemu z transportem.

Posted

juz u szafirkowej, okazalo sie ze znamy sie z gosia juz duzo wczesniej:-) ale.... Dukat zacząl dzis sikać krwią.... ;( Gosia poszla z nim do wet, jeszcze nic nie wiem, nie ma mnie w domu wiec net tez mam z doskoku. Trzymajcie za niego kciuki prosze..

Posted

Ja bym się nie niepokoiła aż tak o brak wpisu. Przecież Szafirkowa, o ile pamiętam, bo o tym wspominała, pracuje do 22.00. Masz Iskierkooo do niej tel. potrzebujesz się uspokoić, co zrozumiałe, dzwoń.

Posted

Więc od początku.
Na smsy nie odpisywałam, bo nie mam już nic na koncie, ale ci którzy mieli się do mnie do dzwonić nie mieli z tym problemu.
Na wątku nie odzywałam się, ponieważ dosyć długo zeszło się nam u weta. W pracy nie byłam, pewnie mi podziękują. Resztę dnia sprzątałam mieszkanie po Dukacie, który jak już wyżej wspomniano siusia krwią. Sikał nagminnie, średnio co 10 minut. Co jest przyczyną? Nie przekażę Wam dokładnie co mówił wet, bo nie znam się na tych rzeczach i trochę zapomniałam :oops: Generalnie trochę spanikowałam, strasznie się przestraszyłam - na szczęście bezpodstawnie. Wyobrażałam sobie najgorsze rzeczy (jakiś nowotwór). Nic takiego nie ma. Lekarz powiedział, że to niemożliwe, by pies NAGLE zaczął sikać krwią. U Ciebie Iskierko też musiało się to zdarzyć, może poprostu nie zauważyłaś. Ale do rzeczy. Wet podejrzewa stan zapalny. Zapisał Dukatowi komplet leków (Keflex, Lacidofil, Scanodyl), podał jakieś zastrzyki, zrobił USG. Poza tym musiałam kupić maty na podłogę dla siusiających piesków. Za wszystko wyszło ponad 100 zł., a to przecież dopiero początek... Jeśli krwiomocz ustąpi mam pojawić się u weta pod koniec tygodnia. Wtedy będzie robione USG, by sprawdzić czy w pęcherzu nie ma jakichś polipów (pęcherz ma być pełen). Lekarz powiedział, że będzie dobrze. A mnie osobiście wydaje się, że ktoś mógł go wyrzucić ze względu na chorbę (?):angryy:. Może tak jak u mnie sikał komuś w domu. Nie wiem... Ale jestem pewna, że cokolwiek by się nie działo będę go ratować. Bo jest cudownym psem! Wierzcie mi, naprawdę łapie za serce. Jest grzeczny, toleruje koty, uwielbia się przytulać :loveu:

Zdjęć narazie nie mam jak zrobić

Czy ktoś ma jeszcze jakieś pytania? O czymś zapomniałam?

Posted

[quote name='szafirkowa']Najważniejsze, że Dukat bezpieczny ;)

wiecie co? kocham go :oops:
Ja nie mam wątpliwości, że jest bezpieczny, a że podbił serce??? Mój Boże, według opisu, pies złoto!!!

Posted

ja tezgo kicham caly dzien ryczlalam za nim, u mnie to triszke ciezko bylo zaobserwowac, czesto sikal to fakt, ale bardzo duzo tez pil, myslalam ze to moze odwodnienie itd... krwiomoczu naprawde nie widzialam, moze faktycznie cos przeoczylam.... jesli chcesz jutro podrzuce Ci kasę bo wiem,że z tym moze byc ciezko w takich chwilach a czuje sie za niego odpwoiedzialna, tez nie moglam pozniej zadzwnoic, z tych samych powodow z ktorych Ty nie moglas odpisac:-) ale juz sie doladowalam.

Posted

czytalam jestem ..bardzo bardzo sie ciesze ze jest bezpieczny
padam na nos..dopiero wrocilam z pracy...po tez koszmarnym dniu

wszyscy dzis beda spac snem anielskim
mam nadzieje ze bedzie spokojny

czy pisalyscie moze maila do tego hodowcy-wg beluli on musi musi miec adres kupca
nie bedzie go mial ZK ale hodowca nawet jesli zamknal hodowle musi zachowac

nie czytalam watku tylko ostatnie posty.nie mam sily...

Posted

iskierkaaa po pierwsze pisz tak żeby można było cię czytać (sprawdzaj pisownię przed wysłaniem), a po drugie nie uwierzę, ze mając tyle czasu psa w domu nie zauważyłaś tak szczególnej przypadłosci, którą stwierdziła szafirkowa w niespełna kilka godzin.

Posted

iskierkaaaa napisał(a):
(...) czesto sikal to fakt, ale bardzo duzo tez pil, myslalam ze to moze odwodnienie itd...(...).

Szkoda, że którakolwiek z tych rzeczy Cię nie zaniepokoiła (nadmierne sikanie, picie, a i tknąć powinno własne podejrzenie odwodnienia). Mniejsza. Ważne, że zostało to wyjaśnione i zostało ustawione leczenie.