Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 134
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jesli nic sie nie znajdzie, to moze ten hotelik, ktory ktos zaproponowal na watku Kabelka (u dogomaniaczki)? Mialam przeznaczyc 50zl na tamtego, wiec moge zaplacic chociaz na poczatek na tego biedaka. No i koniecznie zabrac te biala malizne z tej wsi, zanim jakis cham mu cos zrobi, takie maluchy szybko znajduja domy.
A u Was w przytulisku nie ma adopcji wirtualnych ?

Posted

nie rozumiem juz nic teraz piszecie o malym piesku czy o tym pobitym
rozumiem ze pobity w jakims stopniu bezpieczny, skatowany ale juz nie na przystanku?

tylko ten maluch teraz jest w opałach czy tak?

Posted

Dorotko, jeszcze jeden i drugi są na ulicy. Czekam na info czy uda sie złapać pobitego spanielka z przystanku.
Miałam nadzieję, ze zlituje się nad nim jakiś DT, ale niestety nie widać go... :(

Malutki biały błąka sie w okolicach Warki.

Kopiuje ze strony Fundacji:
Adopcja na odległość

Jeśli nie możesz zaopiekować się osobiście naszym zwierzakiem, a bliski jest Ci los czworonożnych przyjaciół, mamy dla Ciebie propozycję zaadoptowania kota lub psa na odległoźść.
Adopcja na odległość to sponsorowanie wybranego przez Ciebie czworonoga. Wyżywienie, szczepienia ochronne i opieka weterynaryjna dla jednego z naszych kotów wynosi 140 zł miesięcznie, a na jednego psa: 200 zł miesięcznie

Nie przyglądaj się biernie naszej pracy - to właśnie Ty możesz nam pomóc - wydrukuj w kolorze nasze ogłoszenia o psach i kotach, czekających na adopcję i zawieś je: w lecznicach weterynaryjnych, w miejscu swojej pracy, w sklepach zoologicznych.
Na wsparcie czeka bardzo liczna gromadka potrzebujących "mniejszych braci": kotów i psów.
W zamian za to, zamieścimy Twoje imię i nazwisko przy zdjęciu Twojego podopiecznego na naszej liście ofiarodawców.

Posted

tymczas proponowala niedawno dla psa znalezionego w tramwaju Zuraw

mam do niej telefon moge podac na pw sprobujcie zadzwonic i spytac czy ma jeszcze wolne miejsce
wiem ze ma chyba psa w domu / dwa?
wiec jak?

Posted

Jasne! Wszystkiego warto spróbować... Czy możesz się z nią skontaktować? Dorotka zaoferowała 50zł na jego przetrzymanie... To zawsze ułatwienie choćby w wyżywieniu...

Posted

Tosia2 napisał(a):
Jasne! Wszystkiego warto spróbować... Czy możesz się z nią skontaktować? Dorotka zaoferowała 50zł na jego przetrzymanie... To zawsze ułatwienie choćby w wyżywieniu...

Tosiu podam zaraz telefon na pw do Zurawia.
Wyjasnicie o jakiego psa chodzi w jakim stanie.
Nie wiem gdzie ona mieszka, o co bedzie pytac i co mam odpowiadac.
Wysylam.
Wtedytj gdy pidzej znalalza psa w tramwaju mowila nawet ze jesli pies grzeczny to moze u niej czekac nawet do DS a to byl nagly tymczas.
Pies wrocil do domu do Zurawia nie pojechal ,moze jeszcze jest wolny.Moze kogos zna kto by go przetrzymal.

wyslalam smsem na Twoj awaryjny numer -
bardzo dlugo otwiera sie pw

Posted

Pies jest juz w samochodzie. Widać że był bardzo zadbany. Moze mieć ok. 6-8 lat. Jest to rasowy spanielek w czarnym kolorze, ma długi ogon, ale chyba już nie obcina się.
Błąkał się pod Warszawa w okolicach Izabelin-Truskaw. Jest super łagodny i kontaktowy... Straszna przylepka...

Posted

Tosia2 napisał(a):
Pies jest juz w samochodzie. Widać że był bardzo zadbany. Moze mieć ok. 6-8 lat. Jest to rasowy spanielek w czarnym kolorze, ma długi ogon, ale chyba już nie obcina się.
Błąkał się pod Warszawa w okolicach Izabelin-Truskaw. Jest super łagodny i kontaktowy... Straszna przylepka...

Kamień spadł mi z serca.
Czy psiak ma gdzie się podziać?

Posted

Odpada... Zuraw jest w trasie i wraca dopiero za 10 dni.... :(
Mama podjedzie pod mój dom, zrobię mu jakąś fotkę... Błagam Was cioteczki, kombinujcie !!! Please ! Jest podobno strasznie grzeczny i dobrze wychowany, spokojny i posłuszny....

Posted

jefta
Neigh
malagos
Astaroth
laviniatylko małe suczkiKostekgryzonieAnia-tygrysiczka
AnetaWtylko z zapewnioną karmą dla tymczasowiczajayo
beatarogalajak wyżej nadziejamam wlasny lokalGrubbaRybbaNieduży psiak, łagodny do innych zwierząt. Max kilka dni. W tygodniu pracuję, więc psiak musi być spokojny.Aleksandra_Bprzyjmuje tylko szczenieta lub kocietagallegro
karo20
Ziutabenia
DIFmax 3-5 dniDobermania
psyija
magdyska25ewentualnie kilka dni-> tylko sunia lubiąca koty i inne zwierzęta (gryzonie i koty bo takie również posiadam:))Selenga
Ewusek
Bazyliah1 pies w danym momencie, psy młode, nieagresywneIsadora7
konisia
Ewusek
abrakadabra3000
GameBoy
Marcikw wyjątkowych sytuacjach na kilka dni dla małego, nieniszczącego (nie moje mieszkanie) psaSylwia K

Posted

sa Domy Tymczasowe w Mapie Pomocy Dogo takze...znacznie mniej niestety

sadze jednak, ze sposrod tych DTA jakze licznych moze na dwa trzy dni znajda sie osoby a potem hotelik czy inna sytuacja

klikniecie otwiera dostep do danych osoby
DTA to takze jak sadze mozliwosc dzwonienia w nocy wiuec jeszcze teraz sprobujcie
jesli nieczytelne bo ciasny post to zapraszam do mapy p[omocy w moim pierwszym poscie / mapa w podpisie/

Posted

Większosć z tych propozycji niestety wiem, że odpada... :(
Wklejam fotki... On naprawdę jest boski, na bank miastowy, chodzi przy nodze, a po 30 min z mamą po prostu jej na krok nie odstępuje.... Psi ideał normalnie!!! Uważam, ze mimo kilku lat jest zupełnie adopcyjny. Dla miłośnika Spanieli wręcz wymarzony !!!
Tak sobie myślę... Może staruszka umarła i wylądował na ulicy?

Posted

Większosć z tych propozycji niestety wiem, że odpada... :-(

hmmm no coz na tyle domow moze jednak znalazlby sie jeden ale jesli jest jakies inne rozwiazanie to tym lepiej

kilka z listy jest rzeczywiscie zajeta ale nie wiem np czy Isadora,/ miala ostatnio jamniki lecz wyadoptowala/ Selenga, i jeszcze kilka innych nie mialyby miejsca ?

Posted

Wczoraj dostał kamieniem w głowę. Po tym miał wyciek z nosa, lekko krwawy (jakby krew z katarem) który wysechł już i oblepił nos, ma też ranki na skórze, również na pysku, jednak już nieco przyschnięte oraz bolesne podbrzusze i lewe biodro. Po drodze był w lecznicy i wet stwierdził ze jest tylko poobijany, kazał obserwować czy nie bedzie wymiotów i biegunki... Jest makabrycznie zmęczony......