Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wąteczek na prosbę Tosi2.
Od trzech tygodni na przystanku siedzi biedny,starszy czarny cocker spaniel.Przepędzany,bity przez przechodniów.
Musi znaleźć bezpieczne miejsce inaczej może nie przeżyć.
Zdjęcia będa trochę później.
Sprawa szalenie pilna:(
kontakt z Tosia2 - 508 430 284

• Replies 134
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Generalnie od 3 tyg koczuje w okolicy. Jden facet uparł się wręcz na niego, rucając kamieniami, kopiąc w brzuch... Psiak był niezwykle miły i lgnął na kolana....
Wczoraj owy bandyta sprał psinkę totalnie!!! Obolały biedacek dalej trzyma się ulicy, ale zadyszany już nie podszedł do rąk kobiety.
Jest niby karmiony, ale co to zmienia gdy ma tam swego oprawcę?!

PILNIE SZUKAMY DLA NIEGO JAKIEGOŚ SCHRONIENIA, ZANIM DZIAD GO TRWALE USZKODI......

JAK FACET MUSI BYĆ PODŁY, SKORO POTRAFIŁ TAK PASTWIĆ SIĘ NAD ZWIERZAKIEM UFNIE I Z MIŁOŚCIĄ PATRZĄCYM MU W OCZY...

RANY, POMÓŻMY MU JAKOŚ!!! BŁAGAM WAS.... NIE ZNIOSĘ MYŚLI ZE GO ZAKATOWAŁ DIAD JEDEN....

SWOJĄ DROGĄ CO MOZEMY MU ZROBIĆ?! :placz::-(:angryy:

Anetko, dodaj w tytule " Starszy pobity mix COCER SPANIEL KATOWANY NA ULICY !!! Tymczas PILNIE, oby zdążyć ! "

Posted

Pomocy dla biedaka !!! Wyobrażacie go sobie?! Taki dobry i poczciwy psiak, tak potraktowany.... Co on czuł gdy okrutny człowiek tłukł go za niewinnosc, za to że był ufny i kochał ludzi, za to że nie miał w sobie agresji.... Tera nie chce podejść, wylizuje obolałe ciało i pewnie próbuje zrozumieć......:-(

Posted

Na początek to najlepsza opcja odłowienie i lecznica. Jasne, zdaję sobie sprawę, że 3eba mieć w odwrocie tymczas. On może mieć i stłuczenia
i złamania (choćby przetrącone żebra), a jeśli ma rany to moment
i zakażenie się wda.

Posted

Zgadzam się że trzeba biedaka szybko złapać, zabrać do weta, ale jeśli nie bedzie kwalifikował się do leczenia szpitalnego to po prostu go nam nie przyjmą... Dlatego tymczas tak jest ważny....

Przecież na ulicy nie moze zostać.... :(

Posted

Tosia, złap Belulę (Boże broń nie o jej własne możliwości ale może ma kogoś, kto byłby skłonny przetrzymać psa). Anetek, wrzuć w wyszukiwarkę dogo spaniele, tam znajdziesz ich wątki i nicki osób od spanieli.

Posted

Tosia2 napisał(a):
Wiesz, myślałam juz o niej, ale bałam się żeby Kabuś nie stracił domu, bo sam w schronisko zaliczy, a jest już na drodze do szcęścia....

Nie wierzę by Belula z powodu innego psa miała się wypiąć na Kabusia. :shake:
Może natomiast ruszy mniej zmęczoną głową niż Twoja Tosiu (i tak się dziwię, że Ty jeszcze funkcjonujesz :-() i ktoś przyjdzie jej na myśl.

Posted

zofia&sasza napisał(a):
(...)
Tosiu, Majqa ostatnio napisała "Lessi" zamiast "Lassie" - więc jednak myli się czasami :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

O Ty Podłoto !!! :diabloti: :mad:

Posted

Rany!, czy nikt nie potrafi wezwać straży widząc jak katuje tego psinkę?, zrobić fotkę chociażby telefonem, przecież poniesie wtedy konsekwencję za znęcanie się nad zwierzętami i może to mu przemowi do rozsądku-(sory, on z pewnością go nie ma), no przecież to nie może tak się ciągnąć! Może ktokolwiek zrobić fotki bidulka?

Posted

Myślę, że w takim przypadku fotki są najmniej ważne. Wielosć psa znana, ogólny opis, płeć. Z fotką czy bez porzebuje szybkiej pomocy. Wieczorem po pracy będzie tam moja mama z koleżanką, może uda się mu cyknąć fotkę, ale póki co kombinujmy gdzie go zabrać... Please !!!
On jest we wsi, wiec nie dziwcie się reakcji ludzi a w zasadzie jej brakiem...:shake:

Własnie miałam tel, że w innej wsi błąka się 3 dzień maciupki biały długowłosy piesek, podobno ok.20cm w kłębie ! ...i też już nie mam pomysłu... W ostatnich dniach zapchałyśmy się na amen... Musimy coś oddać zanim nowe trafi.... Właśnie zaczynam robić świey spis psiaków i az sie boję liczby...

Posted

Tylko co ja mam z nim robic? U mojej jest juz 25 psiaków i 5 kotów... To naprawdę cieżki orzech i to każdego dnia... Nie ukrywam że mama utrzymuje je z własnej kieszeni, do tego również trzeba im ugotować, posprzątać, napoić i jeszcze pracować zawodowo...
... Z drugiej strony on jest przegrany..... :placz::placz::placz: