ZUZANNA11 Posted September 7, 2008 Posted September 7, 2008 Edit: Suka pod opieką lawini. Był ślepy miot, liczył 9 szczeniąt. Zostawiliśmy jednego, reszta zosatała uśpiona. Potrzebujemy środków na utrzymanie suni. Suka jest dzika, potrzebujemy raz osób, które miały doświadczenie z psami dzikimi, nie nieufnymi. Malwa nie miała nigdy łatwego życia. Jej matka oszczeniała się jakiś czas temu w okolicy. Jako, że polowała na leśne zwierzęta została zastrzelona. Miała wtedy 4 szczeniaki, 3 tamtego dnia pobiegły za nią i zostały wraz z nią zastrzelone. Ocalała Malwinka, która została w norze, ponieważ miała złamaną łapkę. Teraz Malwinka kumpluje się z Żółtkiem. Mieszkają na jednym polu. Malwinka ma bardzo utrudzone życie, bardzo boi się ludzi. Gdy ludzie dają jej jedzienie, ona ucieka, a całe jedzenie wyjada jej Żółtek. Nie da pogłaskać, nie da się złapać. Najgorsze jest to, że jakieś 2-3 tygodnie temu miała cieczkę. Napewno jest w ciąży. Malwina jest śliczna. Taka do kolan. Jest długowłosa. Czarna podpalana. Plan wydarzeń, który jest moim marzeniem: Należy załatwić "klatkę-łapkę", aby złapać sunię. Następnie przwieźć do lecznicy i wykonać sterylkę aborcyjną. A potem przewieźć do DT, w którym sunia mogłaby się oswoić i uwierzyć, że człowiek może być dobry. Plan wydarzeń, który jest najbardziej realistyczny :-(: Sunia oszczeni się gdzieś w polu. Narodzi się kilka następnych psich istnień. Miejscowi poroznoszą te szczeniaki po wsi, suczki będą sie dalej romnażać, pieski pójdą na łańcuch. Przykład Maliny. Jaki plan wydarzeń, wam się bardziej podoba ? Chyba wszytkim ten pierwszy, prawda ? Więc... DZIAŁAJMY ! To nie jest trudne, już wiele razy dogomaniacy pokazali, że potrafią bardzo dużo. Niech teraz nie będzie inaczej. POMÓŻMY MALWINCE ! Quote
ZUZANNA11 Posted September 7, 2008 Author Posted September 7, 2008 Dla niezorientowanych w temacie, Wątek Maliny: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=114926 Wątek Żółtka: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=119184&highlight=%C5%BB%C3%B3%C5%82tek Podnoszę ! Quote
Tosia2 Posted September 7, 2008 Posted September 7, 2008 Zuziu, zmień tytuł na " CIĘŻARNA suczka w polu !!! Jest nieufna, RATUNKU !!! " Quote
ZUZANNA11 Posted September 8, 2008 Author Posted September 8, 2008 Tosiu, już zmieniam. Proszę o wstawienie zdjęć. ;) Quote
Tosia2 Posted September 8, 2008 Posted September 8, 2008 Wkleję na razie 2 zdjęcia bo mam krucho z czasem, a komp mi sie zawiesza...:angryy: Sunia jest młodziutka, z tego co zrozumiałam urodzona tam... Choc wydaje się wilczasta, to żeby było śmieszniej jest zupełnie nieduża, tak do kolana... Jest nieco nieufna, ale z moim skromnym zdaniem, niewiele czasu jejpotrzeba by zakochac się w opiekunie... ;) Musimy jej pomóc, bo tylko szczeniąt w polu brakuje... Suczka żyje tam z psim przyjacielem dla którego moze szykuje się tymczas u koleżanki Zuzi... Jestem w stanie załatwić sterylkę na terenie Warszawy, ale musi być tymczas dla małej.... Pomóżcie !!! Quote
ZUZANNA11 Posted September 8, 2008 Author Posted September 8, 2008 Wstawiłam zdjęcia do pierwszego postu. PILNIE DT DLA SUNI ! Quote
Tosia2 Posted September 9, 2008 Posted September 9, 2008 ...................................................................................................... Quote
pixie Posted September 10, 2008 Posted September 10, 2008 o rety ...znowu szczenna sunia ! a ja myslalam ze to watek suczki z wrocka Klatka-lapka hmmm jak duz jest ta suczka Lapano ostatnio suczke ale 'liskowa" na klatke lapke w Warszawie - Tosia wie..chyba nie da rady bo ta wieksza Quote
Tosia2 Posted September 10, 2008 Posted September 10, 2008 Klatka się znajdzie... Najważniejsze to co z nią potem... DT potrzebny.... :( Poza tym jak juz pisałam ta suczka wygląda na wiekszą, przez podobieństwo do wilka, ale ONA JEST NIEDUŻA !!! :) Quote
ZUZANNA11 Posted September 13, 2008 Author Posted September 13, 2008 Czy tak dużo, zwykła budka w ogródku, trochę miłości i jedzenia ??? :( Quote
ZUZANNA11 Posted September 15, 2008 Author Posted September 15, 2008 Czy mógłby ktoś zrobic jej alegro ? Może wtedy ktoś się nią zainteresuje. :( Quote
ZUZANNA11 Posted September 15, 2008 Author Posted September 15, 2008 Sunia jest na kupsprzedaj.pl. PODNOSZĘ ! Quote
Olena84 Posted September 16, 2008 Posted September 16, 2008 Ale jesli ona miala cieczke 3 tyg temu to jeszcze nie wiadomo czy lada dzien urodzi, chyba ze miala wczesniej. Czy sterylka jest juz umowiona? A moze przetrzymac ja w klinice po sterylce, no ale to koszty... juz nie mam pomyslu. Co do alegro napisze do kogos kto robi. Quote
MagYa^^ Posted September 16, 2008 Posted September 16, 2008 Ale kiepska sytuacja !!! :crazyeye: Teraz jest zimno, nie daj boze urodzi.. tragedia :shake: DOM TYMCZASOWY NA CITO!!! Moze jakis platny? Tej suni potrzebny jest ktos kto ja nauczy zyc z ludzmi. Quote
ZUZANNA11 Posted September 16, 2008 Author Posted September 16, 2008 Jej wystarczy kojec ze spacerami, to już byłby dla niej cud. :shake: Quote
Recommended Posts