Weronia Posted September 7, 2008 Posted September 7, 2008 Balbinka mieszka w schronisku już kilka dni.. Przywiozła ją Pani z Szamotuł. Znalazła psinkę na ulicy. Pani nie mogła u siebie zatrzymać suczki- nie ma jej w domu całymi dniami.. Suczka jest maleńka, myślę, że nie ma jeszcze 0,5 roku. Jest śliczna, urocza, miła, przytulaśna. Na pierwszy rzut oka - z wielką szansą na adopcje. Ma tylko jeden problem: JEST NIEWIDOMA :-( Zupełnie nic nie widzi.. Jest przestraszona, znalazła się nagle wśród masy piesków, ciężko jej się odnaleźć. Nie wiadomo, czy Balbinka nie widzi od zawsze. Łza się w oku kręci, jak patrzę na Balbinkę, która niepewnie podchodzi do wszystkiego.. boi się, dopiero jak przekona się, że nie grozi jej niebezpieczeństwo- zaczyna merdać ogonkiem. Pomóżmy Balbince odnaleźć dobry dom.. Kto z odwiedzających schronisko zapragnie przygarnąć niewidomego pieska??? Bez naszej pomocy dorośnie i z minimalnych szans na adopcję zostaną szanse zerowe :( kto pomoże Balbince w szukaniu domu??? kontakt: 511819130 BANEREK ! http://www.zwierzakiuwandy.ovh.org/ Quote
Weronia Posted September 7, 2008 Author Posted September 7, 2008 W górę piesku!! nikt nie zagląda do ślepej Balbinki???? :( Quote
Weronia Posted September 9, 2008 Author Posted September 9, 2008 Pomóżcie niewidomej Balbince!!!!! :( :( :( Quote
Neczka Posted September 9, 2008 Posted September 9, 2008 Oj widzę, że przyda się banerek... :roll: postaram się zająć tym wieczorem ;) Quote
gusia0106 Posted September 9, 2008 Posted September 9, 2008 Niewidomym psinkom trudno jest znaleźć dom niestety.....:shake: Trzymam kciuki i podnoszę Quote
Rybka_39 Posted September 9, 2008 Posted September 9, 2008 Balbinka: http://ale.gratka.pl/ogloszenie/1682682_balbinka_malutka_przytulasna_sunieczka.html Quote
Erazm Posted September 9, 2008 Posted September 9, 2008 Wcale nie jest tak źle z niwidomymi bidulami. Znajdują domy, ode mnie bezpośrednio poszły dwa i mają się świetnie. Czy badał ją okulista? Wiadomo co jest przyczyną ślepoty? Może powinna trafić do Garncarza Quote
mru Posted September 9, 2008 Posted September 9, 2008 do ślepków wrzucona? :) śliczna mała!!! (link Charlyemu podesłany!) Quote
MagdaH Posted September 9, 2008 Posted September 9, 2008 Ojej:shake:, jaka słodkość...nie dość, że bez domku, to jeszcze bez wzroku:-( hopaj maleństwo, hopaj... Quote
kaczadupka Posted September 9, 2008 Posted September 9, 2008 wiem, ze napewno bedize jej trudniej o adopcje ale do wszytkich kt. sie wahaja: moj piesio, Bas, jest juz sędziwym gentelmenem i nic prawie nie widzi, ale w mieszkaniu w bloku w ogole mu to w niczym nie przeszkadza, doskonale orientuje sie w naszych 3 pokojach, doskonale trafia do miski (albo w szczegónosci tam wlasnie trafia) itd ;-) czasami tylko na dworze jak jestesmy musze np. dzwonic kluczami w jego strone albo wykonywac dziwne zwracajace na mnie uwage ruchy (bo jednak cos tam widzi i taka zywa skaczaca postac zawsze go i nie tylko go.. zainteresuje),ale to nie jest gorszy piesek, ani wymagajacy szczegolnie wiekeszej opieki. Napewno wiekszej spostrzegawczosci i przewidywalnosci, ale to nie jest problem, naprawde. Wiekszy problem mialam z sikaniem mego drugiego pieska niz slepota Basa. Wyslalam juz link o Balbince swoim znajomym, niech oni powysylaja, moze ktos sie zlituje nad balbinką.. Quote
kaczadupka Posted September 9, 2008 Posted September 9, 2008 slepy piesek, to ne jest jak slepy czlowiek, on nie kontepluje przyrody, nie jest esteta, utrudnia mu to zycie, ale nie jest przez to zdesperowany, smutny itd. tak samo chce czulosci, pieszczot.. Niczym nie gorszy piesio. Quote
magda222 Posted September 9, 2008 Posted September 9, 2008 Przy robieniu ogłoszeń na kogo podawać namiary? Quote
Becia66 Posted September 9, 2008 Posted September 9, 2008 Biedne maleństwo...:-( Dobrze Weroniu przynajmniej że do was trafiła..... Sliczna jest, to może i domek szybko znajdzie....:lol: Quote
gusia0106 Posted September 9, 2008 Posted September 9, 2008 Ja tylko chciałam wyjaśnic, że nie uważam, że niewidomy jest gorszy;) Mój osobisty też niewiele już widzia a nie zamieniłabym go nawet na jasnowidza;) Wspomniałam tylko, że nie znajdują domków tak hop siup. Ale w ogóle to znajdują. Na szczęście;) Quote
Rybka_39 Posted September 9, 2008 Posted September 9, 2008 Chciałam jeszcze powiedzieć, że pies nie używa wzroku tak jak człowiek, może się on bez niego spokojnie obejść. Dzięki wibrysom- wąsom, może on wyczuwać ściany i nie będzie zderzał się z nimi, po za tym najsilniejszy psi zmysł- wech. Dlatego niewidomy pies radzi sobie bardzo dobrze... Czy ktoś jest w stanie wyróżnić sms moja alegratke? Quote
Weronia Posted September 9, 2008 Author Posted September 9, 2008 [quote name='Margo05'] Dziękujemy!! Zaraz Neczka wsadzi banerek w 1 post i w mój podpisik też. Quote
Weronia Posted September 9, 2008 Author Posted September 9, 2008 magda222 napisał(a):Przy robieniu ogłoszeń na kogo podawać namiary? można moje: Weronia 511819130 Quote
mru Posted September 9, 2008 Posted September 9, 2008 ale dostałam Balbinkowy spam na gadu :D:D:D Quote
Recommended Posts