DG32 Posted September 7, 2008 Posted September 7, 2008 Mam problem z psem którego chce wyadoptować, zaznaczam, że nie jest to mój pies. Pies ma 11 lat, nie jest wykastrowany i jest to jamnik. Psa właściciele chcieli uśpić i tak przez przypadek pies trafił do mnie. Od razu zauważyłam to, że pies jest nadpobudliwy w stosunku do suk, właściwie jeżeli taka znajdzie się w jego pobliżu to nic go nie interesuje tylko ona. Z czasem okazało się, że pies ma też niecne zamiary względem ludzi, a przynajmniej względem moich rąk, zaznaczam, że ja mam swoją prywatną sukę i psa. U mnie w stosunku do mojego psa nie wykazywał żadnego zainteresowania. Ale jak poszedł do adopcji, do domu gdzie jest 5 letni jamnik, wykastrowany, to okazało się jaki z niego romeo, tzn pies przez ok 24 godziny biegał za tamtym psem i usiłował na nim kopulować. Niestety byli właściciele nie uprzedzili mnie o tym problemie. Jedno jest pewne - pies przed ponowną adopcją zostanie wykastrowany, ale czy to coś da to trudno powiedzieć. A może można jeszcze coś zrobić. Może ktoś z was miał podobny problem i może mi coś doradzić. Może jest to spowodowane stresem, chociaż szczerze to wątpię, a na pewno nie jest to jedyny powód. Nie wydaje mi się też żeby to był w tym przypadku objaw dominacji. W chwili obecnej pies niestety wydaje mi się nie adopcyjny, bo w domu z psem będzie kopulował na psie, a w domu bez psa na człowieku. Z góry dziękuje za rady. Quote
maciaszek Posted September 7, 2008 Posted September 7, 2008 A rozmawiałyście już z jakimś behawiorystą? Np. Jackiem Gałuszką. Quote
Rybka_39 Posted September 8, 2008 Posted September 8, 2008 maciaszek napisał(a):A rozmawiałyście już z jakimś behawiorystą? Np. Jackiem Gałuszką. O ile wiem on prowadzi szkolenia, a nie usługi behawioralne...chyba, że coś przeoczyłam. Quote
maciaszek Posted September 8, 2008 Posted September 8, 2008 Rybka_39 napisał(a):O ile wiem on prowadzi szkolenia, a nie usługi behawioralne...chyba, że coś przeoczyłam.Przeoczyłaś :eviltong:. Napiszcie do Jacka, jego nick na dogo to jacol123. Quote
Rybka_39 Posted September 9, 2008 Posted September 9, 2008 A liczysz się z tym, że nie każdy ma portfel wypchany pieniędzmi?:roll: Quote
gemsi Posted September 9, 2008 Posted September 9, 2008 Rybka_39 napisał(a):A liczysz się z tym, że nie każdy ma portfel wypchany pieniędzmi?:roll: Zagadaj do joaaa Quote
Rybka_39 Posted September 9, 2008 Posted September 9, 2008 gemsi napisał(a):Zagadaj do joaaa Tzn? W jaki sposób mogła by pomóc?;) Quote
gemsi Posted September 9, 2008 Posted September 9, 2008 behawioralny ? nie wiem jak moglaby pomoc, to ona jest behawiorysta a nie ja ;), najlepiej do niej zagadac i sie dowiemy jak by mogla pomoc. Quote
maciaszek Posted September 9, 2008 Posted September 9, 2008 Rybka_39 napisał(a):A liczysz się z tym, że nie każdy ma portfel wypchany pieniędzmi?:roll:A co Ty taka nerwowa :eviltong:? Tak, liczę się. Dlatego zaproponowałam zagadanie Jacka. Zaproście go na wątek, na pewno się wypowie. Zagadajcie na gg, na pewno odpowie. Za darmo. Quote
Rybka_39 Posted September 9, 2008 Posted September 9, 2008 Ja nerwowa? A gdzie tam;) Najlepiej niech Dg zadecyduje co dalej..bo o ile wiem pies wrócił do właścicieli..:roll: Quote
Recommended Posts