Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 179
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pluciarz napisał(a):
Mimisia wędruj na górę szukać domku.

Mimisia z każdym dniem "budzi się", z załatwianiem nie ma problemu, z trawieniem również. Jeszcze trochę boi się dotyku.
Jest b. wzruszająca ta "moja" piękna stara "brzydulisia".

Posted

rita60 napisał(a):
Domek dla malenstwa potrzebny,ona nie ma duzych wymagan-troche miłosci,opieki,czy to duzo:roll:

Tak, rzeczywiście, Maleństwo nie ma dużych wymagań, spokój, ciepły dotyk ludzkiej ręki...

Sunieczka przytyła, ma lśniącą mięciutką sierść, jej kondycja fizyczna poprawiła się. Najlepiej to widać, jak po spacerze "kłusuje";) do domu.

Największy problem to kłopoty ze wzrokiem.

Posted

Wzrok to nie największy problem. Ważne żeby maleńka zdrowa była. Mój Pluciak jamnior przez ostatnie 3 lata życia zupełnie nie widział, a radził sobie doskonale. Miał węch niesamowity i nawet jak byliśmy w lesie nie gubił się.

Posted

Malutka wygląda b. ładnie, nabrała ciałka, sierść się błyszczy. Nie ma już poprzednich problemów zdrowotnych.

Widać, że jest to stareńka sunia, niewiele mam z nią kontaktu, czasami nie wiem, czy ona rozumie co do niej mówię, ale szuka mnie tymi niewidzącymi ślepkami. Potrafi stać kilka minut nieruchomo, na spacerach chodzi w kółko, lub "tam i z powrotem", czasami wącha, czasami mechanicznie chodzi.
Dużo śpi, nie zawsze zdąży wyjść, aby zrobić co trzeba;), lubi głaskanie...
Psiaki cieszą się, gdy wraca ze spaceru, wylizują jej mordkę, a ona przywykła do tych czułych powitań.

Sądzę, że jest na swój sposób szczęśliwa, bo powrót ze spaceru to jest prawdziwy "cwał".:evil_lol:

...i tak sobie żyjemy...:razz: