Nikki Posted September 6, 2008 Posted September 6, 2008 Oglądaliście milionerów dzisiaj? Było pytanie o legendę związaną z pekińczykiem. Gościu tak zaczął kombinować i mówi: no pekińczyki to takie trochę złośliwe i agresywne. Brak mi słów. I tak już się splułam przy gadaniu jaki to pan mądry wymysla takie pierdoły, a potem jakieś mity sie z tego robią. Quote
Klaudysiaczek Posted September 6, 2008 Posted September 6, 2008 Tak, oglądałam i jestem w szoku... Pekińczyk ma charakter zazwyczaj nieustraszony, ale lojalny. Niełatwo się spoufala, lecz nie może być ani złośliwy, ani lękliwy... Chyba, że zajdzie potrzeba, wtedy może stawić czoła każdemu przeciwnikowi... I jakich tu ludzie mitów nie wymyślą w programach?? :shake: Quote
Iss Posted September 6, 2008 Posted September 6, 2008 taaa dobre to było , niestety wśród ludzi krąży mit o złośliwym i nieobliczalnym pekińczyku. Quote
Nikki Posted September 6, 2008 Author Posted September 6, 2008 Przecież żaden pies nie jest złośliwy!! Ludzie! Quote
diabelkowa Posted September 6, 2008 Posted September 6, 2008 ja zawsze to samo slysze ale o jamnikach ... Quote
Klaudysiaczek Posted September 6, 2008 Posted September 6, 2008 A kiedyś pokazywali materiał w ''Faktach'', że jamnik został najzłośliwszym psem świata, taką ''Wredną Parówką'' i ludzie zniechęcają się do tych psów... Bid w schroniskach coraz więcej... :-( Quote
kamilka91 Posted September 6, 2008 Posted September 6, 2008 Jak usłyszałam tą bzdurę to myślałam że padnę na podłogę i już nie wstanę :evil_lol: A ten gościu w miare mądry się wydawał... i takie coś wymyśla :shake: Nie ma psów złośliwych, a agresja-zależy od wychowania :roll: Ale ludzie na pewno w to uwierzą, tylko czekać, jak więcej ludzi będzie gadać takie głupoty :shake: Quote
Klaudysiaczek Posted September 6, 2008 Posted September 6, 2008 kamilka91 napisał(a):Jak usłyszałam tą bzdurę to myślałam że padnę na podłogę i już nie wstanę :evil_lol: A ten gościu w miare mądry się wydawał... i takie coś wymyśla :shake: Nie ma psów złośliwych, a agresja-zależy od wychowania :roll: Ale ludzie na pewno w to uwierzą, tylko czekać, jak więcej ludzi będzie gadać takie głupoty :shake: Mądry to może i tak, ale nie w dziedzinie psów... W temacie psiaków to Dogomaniacy powinni wystartować :-D. Quote
Nikki Posted September 7, 2008 Author Posted September 7, 2008 diabelkowa napisał(a):ja zawsze to samo slysze ale o jamnikach ... ja również o jamnikach mój mix jamnika jakoś nie jest wredną parówką tylko grzecznym, miłym pieskiem Quote
Klaudysiaczek Posted September 7, 2008 Posted September 7, 2008 Nikki napisał(a):ja również o jamnikach mój mix jamnika jakoś nie jest wredną parówką tylko grzecznym, miłym pieskiem Tylko wytłumacz to teraz ludziom, którzy słuchają takich bzdur... :-( Quote
zaba14 Posted September 7, 2008 Posted September 7, 2008 diabelkowa napisał(a):ja zawsze to samo słyszę ale o jamnikach ... a jest tak dlatego ze jamnik to pies myśliwski, który potrzebuje trochę więcej ruchu niż 3xpo 15 minut :shake: pozniej widzimy rzucające się jamniki na smyczy itp. a dla większości ludzi to wredne zachowanie psa... :evil_lol: Quote
Dinka Posted September 7, 2008 Posted September 7, 2008 Najczescie pekinczyki sa szczekliwymi, zlosliwymi, malpami.,... :shake: Quote
Guest Agata_B Posted September 7, 2008 Posted September 7, 2008 E tam przezywacie. Ja to ogladałam i zaczełam sie śmiac :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Saint Posted September 7, 2008 Posted September 7, 2008 Nikki napisał(a):Przecież żaden pies nie jest złośliwy!! Ludzie! Aaajj! To bardzo ciekawy temat jest! :multi: Czy zwierzę może być złośliwe? Czy może wykazywać tak umyślną, 'ludzką cechę'? Polecam: http://www.focus.pl/przyroda/zobacz/publikacje/wredne-z-natury/ Jak ktoś jest spragniony wiedzy w dziedzinie socjobiologii to polecam „Socjobiologię” Edwarda O. Wilsona :loveu:klasyka, biblia socjobiologów - warto! :loveu: Quote
kamilka91 Posted September 7, 2008 Posted September 7, 2008 Saint- stronka mi sie nie otwiera... :roll: Quote
Nikki Posted September 7, 2008 Author Posted September 7, 2008 Agata_B napisał(a):E tam przezywacie. Ja to ogladałam i zaczełam sie śmiac :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Ty się śmiałaś, ale ty wiesz, że to nieprawda, tylko głupota jakaś, a tacy mniej świadomi ludzie wezmą sobie to do serce i potem coraz więcej mitów Quote
Guest Agata_B Posted September 7, 2008 Posted September 7, 2008 Nikki napisał(a):Ty się śmiałaś, ale ty wiesz, że to nieprawda, tylko głupota jakaś, a tacy mniej świadomi ludzie wezmą sobie to do serce i potem coraz więcej mitówWiem, wiem ;) Dobrze że tak powiedział. Będzie mniej pseudo pekińczyków w schroniskach, bo nikt nie będzie kupowal takiego psa (zapewne pseudopekinczyka) ''bo przeciez one sa złośliwe'' ;) Quote
Klaudysiaczek Posted September 7, 2008 Posted September 7, 2008 Agata_B napisał(a):Wiem, wiem ;) Dobrze że tak powiedział. Będzie mniej pseudo pekińczyków w schroniskach, bo nikt nie będzie kupowal takiego psa (zapewne pseudopekinczyka) ''bo przeciez one sa złośliwe'' ;) Z drugiej strony tak, ale mogą też je porzucać... Quote
Nikki Posted September 8, 2008 Author Posted September 8, 2008 Klaudysiaczek napisał(a):Z drugiej strony tak, ale mogą też je porzucać... Może i nie ;) ale kupic to pewnie nie kupią :diabloti: Quote
*Daria* Posted September 8, 2008 Posted September 8, 2008 Szczerze mówiąc nie wiem nad czym ta dyskusja ;) Facet może ma nieprzyjemne doświadczenia z pekińczykami, może jakiś go obszczekał, albo w rodzinie ma niewychowanego psa tej rasy. Nie każdy jest alfą i omegą na temat każdej psiej rasy. Podobnie jak połowa tego forum twierdzi, że TTB to agresywni mordercy, tak ten sądzi, że pekińczyki są takiego usposobienia a nie innego ;) Quote
Nikki Posted September 8, 2008 Author Posted September 8, 2008 *Daria* napisał(a):Szczerze mówiąc nie wiem nad czym ta dyskusja ;) Pogadac sobie nie możemy? :cool3: i ponarzekać :diabloti: ? hehe Quote
Recommended Posts