Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Oglądaliście milionerów dzisiaj? Było pytanie o legendę związaną z pekińczykiem. Gościu tak zaczął kombinować i mówi: no pekińczyki to takie trochę złośliwe i agresywne. Brak mi słów. I tak już się splułam przy gadaniu jaki to pan mądry wymysla takie pierdoły, a potem jakieś mity sie z tego robią.

Posted

Tak, oglądałam i jestem w szoku... Pekińczyk ma charakter zazwyczaj nieustraszony, ale lojalny. Niełatwo się spoufala, lecz nie może być ani złośliwy, ani lękliwy... Chyba, że zajdzie potrzeba, wtedy może stawić czoła każdemu przeciwnikowi...
I jakich tu ludzie mitów nie wymyślą w programach?? :shake:

Posted

Jak usłyszałam tą bzdurę to myślałam że padnę na podłogę i już nie wstanę :evil_lol:

A ten gościu w miare mądry się wydawał... i takie coś wymyśla :shake: Nie ma psów złośliwych, a agresja-zależy od wychowania :roll: Ale ludzie na pewno w to uwierzą, tylko czekać, jak więcej ludzi będzie gadać takie głupoty :shake:

Posted

kamilka91 napisał(a):
Jak usłyszałam tą bzdurę to myślałam że padnę na podłogę i już nie wstanę :evil_lol:

A ten gościu w miare mądry się wydawał... i takie coś wymyśla :shake: Nie ma psów złośliwych, a agresja-zależy od wychowania :roll: Ale ludzie na pewno w to uwierzą, tylko czekać, jak więcej ludzi będzie gadać takie głupoty :shake:

Mądry to może i tak, ale nie w dziedzinie psów... W temacie psiaków to Dogomaniacy powinni wystartować :-D.

Posted

diabelkowa napisał(a):
ja zawsze to samo slysze ale o jamnikach ...

ja również o jamnikach
mój mix jamnika jakoś nie jest wredną parówką tylko grzecznym, miłym pieskiem

Posted

diabelkowa napisał(a):
ja zawsze to samo słyszę ale o jamnikach ...

a jest tak dlatego ze jamnik to pies myśliwski, który potrzebuje trochę więcej ruchu niż 3xpo 15 minut :shake: pozniej widzimy rzucające się jamniki na smyczy itp. a dla większości ludzi to wredne zachowanie psa... :evil_lol:

Guest Agata_B
Posted

E tam przezywacie.
Ja to ogladałam i zaczełam sie śmiac :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

Nikki napisał(a):
Przecież żaden pies nie jest złośliwy!! Ludzie!

Aaajj!
To bardzo ciekawy temat jest! :multi:
Czy zwierzę może być złośliwe?
Czy może wykazywać tak umyślną, 'ludzką cechę'?

Polecam:
http://www.focus.pl/przyroda/zobacz/publikacje/wredne-z-natury/

Jak ktoś jest spragniony wiedzy w dziedzinie socjobiologii to polecam „Socjobiologię” Edwarda O. Wilsona :loveu:klasyka, biblia socjobiologów - warto! :loveu:

Posted

Agata_B napisał(a):
E tam przezywacie.
Ja to ogladałam i zaczełam sie śmiac :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Ty się śmiałaś, ale ty wiesz, że to nieprawda, tylko głupota jakaś, a tacy mniej świadomi ludzie wezmą sobie to do serce i potem coraz więcej mitów

Guest Agata_B
Posted

Nikki napisał(a):
Ty się śmiałaś, ale ty wiesz, że to nieprawda, tylko głupota jakaś, a tacy mniej świadomi ludzie wezmą sobie to do serce i potem coraz więcej mitów
Wiem, wiem ;)
Dobrze że tak powiedział. Będzie mniej pseudo pekińczyków w schroniskach, bo nikt nie będzie kupowal takiego psa (zapewne pseudopekinczyka) ''bo przeciez one sa złośliwe'' ;)

Posted

Agata_B napisał(a):
Wiem, wiem ;)
Dobrze że tak powiedział. Będzie mniej pseudo pekińczyków w schroniskach, bo nikt nie będzie kupowal takiego psa (zapewne pseudopekinczyka) ''bo przeciez one sa złośliwe'' ;)

Z drugiej strony tak, ale mogą też je porzucać...

Posted

Szczerze mówiąc nie wiem nad czym ta dyskusja ;) Facet może ma nieprzyjemne doświadczenia z pekińczykami, może jakiś go obszczekał, albo w rodzinie ma niewychowanego psa tej rasy. Nie każdy jest alfą i omegą na temat każdej psiej rasy.
Podobnie jak połowa tego forum twierdzi, że TTB to agresywni mordercy, tak ten sądzi, że pekińczyki są takiego usposobienia a nie innego ;)