miniaga Posted September 13, 2008 Posted September 13, 2008 Suczki Młodzież: Nababka niebrzydka suka, ale brak jej tego błysku, który ma Nabab. Troszkę podfarbowana, więc nie jest już kolorystycznie taka nijaka.Nio i ma śliczną, długa szyjkę:loveu: Mnie jednak zdecydowanie dużo bardziej w ruchu podobała się BLEKI Siringara. Sunia ma cudowny wykrok, z tego co wiem sędzia powiedział że jakby podniosła ogon byłaby pierwsza. Jak słyszę takie frazesy to mi się nóż w kieszeni otwiera i proponuję uświadamiać sedziów, że ogon w ruchu może noszony w górze lub opuszczony. Ok Lecimy: Shadow White EROTICA NABABKA Persymona Nesjana BLEKI Siringara Quote
miniaga Posted September 13, 2008 Posted September 13, 2008 I na zakończenie Sasquehanna (FCI) ANDALUZJA Quote
miniaga Posted September 13, 2008 Posted September 13, 2008 A jeszcze mam suczkę szczeniaka z finałów: Quote
Deirdre Posted September 13, 2008 Posted September 13, 2008 miniaga napisał(a):Suczki Młodzież: Nababka niebrzydka suka, ale brak jej tego błysku, który ma Nabab. Troszkę podfarbowana, więc nie jest już kolorystycznie taka nijaka.Nio i ma śliczną, długa szyjkę od kiedy zmiana koloru włosa tak częsta w tej rasie (o czym [czyli o zmianie koloru] sama piszesz nie raz) jest "troszkę podfarbowanem" ????? :shake: Quote
miniaga Posted September 13, 2008 Posted September 13, 2008 Deirdre napisał(a):od kiedy zmiana koloru włosa tak częsta w tej rasie (o czym [czyli o zmianie koloru] sama piszesz nie raz) jest "troszkę podfarbowanem" ????? :shake: Dardire widziałam suczkę 3 krotnie. Była wypłowiała i dużo jaśniejsza i raczej grzywacze to się rozjaśniają niż ciemnieją. Niejednokrotnie tez już pisałam na tym forum, że w naszej rasie wszystkie kolory szaty są dopuszczalne, więc zastosowanie np szamponów porudzających nie jest w mojej ocenie czymś niedopuszczalnym. Podfarbowanie grzywacza nie jest tym samym co przefarbowanie białego psa na np czarny w rasie gdzie barwa biała jest niedopuszczalna. Erotica została potraktowana jakimś szamponem uwydatniejącym rudą barwe - byc może nawet tylko tym optycznym i nie wiem czy zauważyłaś, ale w moim poście nie był to zarzut . Moim zdaniem dobrze jej to zrobiło bo jest bardziej wyrazista Quote
flashka-g Posted September 13, 2008 Posted September 13, 2008 e tam ja bym ja mocniej zafarbowala jak juz ma byc farbowana..tylko czym by tu najlepiej??:diabloti:;) Gratulacje dla wszystkich:) Quote
natalia31 Posted September 13, 2008 Posted September 13, 2008 Moja uwaga do Miniagi, powklejałas foty psów i kilka źle podpisałaś , w młodzieży jest Sasquehanna Pedant a nie paser czy jakoś oraz pies ten co wygrał w młodzieży to ROSINI Capo Vaticano a nie Rosario ,którego nie było. Quote
natalia31 Posted September 13, 2008 Posted September 13, 2008 i prosze o poprawienie nieprawidlowych nazw. Quote
Ilka21 Posted September 13, 2008 Posted September 13, 2008 Można psa "podrudzić" na jedzeniu.Moja Molly jedząc karmę FORZA10 zaczęła się wybarwiać na ciemniej, bardziej rudo i odrost był ciemniejszy niż wczesniejszy, jak przestałam karmić tą karma to zaczeła znowu wybarwiac się jak przed podawaniem tej karmy. U posokowców też ta karma bardzo wpływa na kolor, bardzo intensyfikuje. zdjęcia z wystawy http://Ilka21.fotosik.pl/albumy/504868.html Quote
kate8828 Posted September 13, 2008 Posted September 13, 2008 Podrudzic to i beta karotenem sie da:razz: tja lokaty w szczeniakach to byla tendencja wzrostowa, ale i tak gratuluje Pandusiowi super debiut! I wszystkim zadowolonym tym bardziej i tym mniej Ja bym chciala rude klaczki przy uszach u benia takie jak mial jak go brałam bardziej w oranż ale fakt ze bardzo mu nie jansieja to tez zasluga suplementacji narazie i uf nie zapowiada sie zeby to w bialy przeszło Quote
Recommended Posts