Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 4.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Izuuus napisał(a):
Dzień dobry :loveu:

Ja niedługo Fiodorowi karme zmieniam :cool1:
Może dawaj jej ryż z warzywami i kurczakiem albo kasze- Fiodor uwielbia:eviltong:

Wlasnie mowiem ze nie zawsze zdaze ugotowac:roll:Czasami potrzebne cos na szybko albo dla odmiany:roll:
aneczka23 napisał(a):
Hej, no co poradzę, czasem trzeba krówska zagłodzić, jak nie mam innego wyjścia. One są takie rozpieszczone i najedzone, że w nosie mają "smaki". Kenzo to nawet na gotowanego kuraka kręci kufą. A wiesz ile się nakombinowałam, żeby znaleźć mu ATRAKCYJNY smak na wystawę i skupienie? Gotowana wątróbka wysmarowana pasztetką. Ineego wyjścia nie ma :roll: Mały Burżuj.
Co do karm.. Moje gnidki są na Royalu. Polecam tą karmę wszystkim psim niejadkom, bo pałaszują aż miło patrzeć.
Teraz będę zmieniać na Nutro, bo niby jeszcze lepsiejsza :cool1: czego to nie wymyślą. Ale głównie dlatego, że ma mniejszą zawartość protein. W sumie jako nowicjusz szukałam najpierw karmy najbogatszej w proteiny, ale się dowiedziałam od FACHOWEJ behawiorystki ( ło lol), że jestem durna bo to spowoduje słabe stawy na starość. Już człowiek sam głupieje, co opinia to inna.
Na próbę bieżemy dla małego Nutro suche i puszkowane. Jeśli już o puszkach mowa, to też testowaliśmy Hillsa i moim zdaniem dobry produkt. Nie śmierdzi ( jak Pedigree) przy otwieraniu, a wręcz niemal pachnie tk smakowicie jak ludzka konserwa. :oops:

No tak wybor karm jest teraz przeogromny, ja juz sie dawno pogubilam wiec pytam Was:cool3: Ale faktycznie Twoje krówska to wybredne, moja zje wszystko(procz koperku:evil_lol:):oops:

Bede musiala pokupic kilka malych puszeczek hill'sa itp. eksperymentow:evil_lol:
Sie zobaczy:loveu: A jezeli chodzi o kasze i ryzyk:eviltong:Co by dla nich Sara nie zrobila, zjada je tak szybko ze musze potem podloge scieram 2m od miski bo i tak cos odlecialo:evil_lol:
A teraz ide na kawe<mniam>:loveu:

Posted

groszek83 napisał(a):
Ja swoim gotuje, na karmach sie nie znam ale moje ich nie lubią, próbowałam purine eukanabe royala nawet chapii i nic nie wchodzi tak jak mięcho z ryżem albo koski;)

Ale wybradniaki male:loveu::evil_lol:

Posted

groszek83 napisał(a):
A skąd wszystko zeżrą bo wiedzą że jak nie to po prostu nie dostana:evil_lol:

Hah to ja Sarze bede mowic: Sara dzis nic nie dostaniesz żryj:evil_lol::diabloti:
Moze zadziala:roll::D

Posted

Moniek193 napisał(a):
Hah to ja Sarze bede mowic: Sara dzis nic nie dostaniesz żryj:evil_lol::diabloti:
Moze zadziala:roll::D

Ja jak widziałam że nie chcą jeść a zazwyyczaj jak jeden nie chce to reszta też nie nie wiem czemu:evil_lol: to zabierałam michy i nic więcej przez cały dzień nie dostały, więc nie musze im nic mówić one to wiedzą:eviltong: Zresztą do tej pory jak widze że zaczynają wybrzydzać np. obierają kurczaczka z ryżyku rozrzucaja żarcie itd. to robie im głodóweczke i to działa, mam psy cieszace sie apetytem;)

Posted

Zgadzam sie z przedmowca w 100% :p moja tylko rano dostaje gotowane. Pozniej sucha w misce (gotowana sie psula) a na wieczor surowizna (kosci lub korpus kurczaka czy inna szyjka) wsuwa az jej sie uszy trzesa. A musi jesc sucha, bo jest weterynaryjna, na te jej nieszczesne wyniki badan moczu :-( Stad tez wynikaja moje kombinacje zywieniowe (czytaj mielenie suchej i inne wynalazki :eviltong:)

Posted

Moniek193 napisał(a):

Ostatnio jak bylam w schronisku to rozgryzalam psie chrupki zeby jedna wystarczyla dla 4:cool3: Mmmm jakie to bylo pyszne:evil_lol:

Cóż za poświęcenie :diabloti:

Co tam u Was? :razz:

Posted

[quote name='Izuuus']Może ty zacznij jeść jak zobaczy,że tobie smakuje to może i jej zasmakuje :cool1:
Hmmm... dobry pomysl:evil_lol:
Ostatnio jak bylam w schronisku to rozgryzalam psie chrupki zeby jedna wystarczyla dla 4:cool3: Mmmm jakie to bylo pyszne:evil_lol:

Ageralion, Groszek
Haha no moze sprobowac:evil_lol:Ale jak to tak moja dzidzie glodzic:evil_lol:
Jak ja jej nie dam to mama jej rzuci znajac zycie:eviltong:
Za to psa mojej babci niczym nie przekona:shake:On potrafi nie jesc i 2 dni jak sie uprze az dostanie cos co mu smakuje:roll:Wybredniak:evil_lol:Sara dostaje po nim sucha karme co mu niesmakuje a babcia mu gotuje ryzyk miesko bla bla bla:D On jest wogole tak rozpieszczony:-oMowie babci daj mi go tu na pare dni to go nie poznasz, ale ona mnie tylko wzrokiem spiorunowala:evil_lol:
Moja Sara to przy nim aniolek:loveu:Zreszta ona wogole grzeczna jest:loveu:

Posted

Błenos dijas:loveu:
A ja nie weim co napisać tarararara :ylsuper:
wiec nie będe nic pisać tylko powiem emmmm że :thinkerg:... że że nie wiem co powiem ale jak cos wymysle to Ci napisze:diabloti::laugh2_2:
BZIUUUM:loveu:
Sarcia Sarcia ja chce Sarcie!:loveu:

Posted

Izuuus napisał(a):
Moja grzeczniucha Sarenka :loveu:

A co do chrupek psich toto nie wiem czy bym się odważyłą :evil_lol:

Nie lubisz chrupek:-o tosz to jest pyszne:cool3: ja mam takie swoje ulubione, jak Majka nie widzi to jej podjadam :evil_lol:
A Monika to w ogóle, zajada sie nimi tak, że nawet w schronisku psom nie da :shake::diabloti:

Posted

Kaya93 napisał(a):
Nie lubisz chrupek:-o tosz to jest pyszne:cool3: ja mam takie swoje ulubione, jak Majka nie widzi to jej podjadam :evil_lol:
A Monika to w ogóle, zajada sie nimi tak, że nawet w schronisku psom nie da :shake::diabloti:

No troche im zabieram bo nie moge sie oprzec:roll:
A Ty Maji nie zabieraj bo ja zaglodzisz:mad:Ja ja uratuje:loveu:
Kaya93 napisał(a):
Błenos dijas:loveu:
A ja nie weim co napisać tarararara :ylsuper:
wiec nie będe nic pisać tylko powiem emmmm że :thinkerg:... że że nie wiem co powiem ale jak cos wymysle to Ci napisze:diabloti::laugh2_2:
BZIUUUM:loveu:
Sarcia Sarcia ja chce Sarcie!:loveu:

No ja tez BZIUM nie wiem co na te Twoje glupty odpisac:diabloti::evil_lol:
Moze to ze nie ma Sarci:eviltong:Znaczy jest ale nie ma fot:cool3:
Kisses napisał(a):
Cóż za poświęcenie :diabloti:

Co tam u Was? :razz:

No wlasnie co oni by beze mnie zrobili:roll:Ehhh....
A u nas wszytsko w porzadku:loveu:Do Sarci przyjechal kolega Cezar i sie ladnie bawili:multi:No i zabralam Cezara na dluugi spacer po okolicy bo on sie tak nie cyka jak Sara:multi: I bylo fajnie:loveu:Wogole juz zapomnialam co to jest prawdziwy spacer z psem przez tego mojego tchorza:placz:Ja juz nie wiem co mam z nia zrobic:shake:

A teraz jem duzego MAXI Chupa Chupsa i cos mnie ząb boli:evil_lol:
I chyba tylo:roll:

Posted

Onomato-Peja napisał(a):
A wiecie co ?
Royal canin dla szczeniaka Onka jest gorzki :diabloti: wiem, bo próbowałam :P

To czemu szczeniakom to samkuje:roll::evil_lol:

Izuuus napisał(a):
Moja grzeczniucha Sarenka :loveu:

A co do chrupek psich toto nie wiem czy bym się odważyłą :evil_lol:

Ja bym Cie namowila:evil_lol::diabloti:To jest pyszne<mniam>:eviltong:

Posted

ageralion napisał(a):
Ja wszystko rozumiem. Dieta dietą, utrzymanie figury i moze wazne, ale zeby odrazu chrupki psom zjadac? To wcale nie jest takie malo kaloryczne :evil_lol:

No wiem:roll:Ale to one mię zmusily:diabloti:
Onomato-Peja napisał(a):
No co ty ~Light jest git :cool3:

Taaaaa??:cool3:Musze sprobowac:evil_lol:
Izuuus napisał(a):
Nie :evil_lol:

Tak:diabloti:

Posted

HuSkYy-Paulina-94 napisał(a):
miałaś dzisiaj okazje zjeść w schronisku chrupaski albo ....... pozytywne lub negatywne :D:D:D:D:evil_lol::evil_lol::evil_lol::loveu::loveu:wtajemniczeni wiedza o co b :D:D:D

Mnam Forlic pychota:evil_lol:Ja dzis im takze kupilam Frolica na sobote ( ale musze tez kiedys kupic na czwartek bo dzis Was troche z niego okradlam ale dalam pieskom:loveu:)
:evil_lol::evil_lol:Pozytywnie mi tu....:evil_lol: Ja jako ta wtajemniczona przyjade kiedys wachnac to twoje pozytywne bo ostatnio cos same negatywne czuje....:evil_lol::roll:

Posted

Moniek193 napisał(a):

No wlasnie co oni by beze mnie zrobili:roll:Ehhh....
A u nas wszytsko w porzadku:loveu:Do Sarci przyjechal kolega Cezar i sie ladnie bawili:multi:No i zabralam Cezara na dluugi spacer po okolicy bo on sie tak nie cyka jak Sara:multi: I bylo fajnie:loveu:Wogole juz zapomnialam co to jest prawdziwy spacer z psem przez tego mojego tchorza:placz:Ja juz nie wiem co mam z nia zrobic:shake:

A teraz jem duzego MAXI Chupa Chupsa i cos mnie ząb boli:evil_lol:
I chyba tylo:roll:

Sie by stoczyli :razz: Bo kto by ciasteczka dzielił?

Ejj, też chce się z nią pobawić :placz::diabloti:

Dobre są. Cola?