groszek83 Posted April 29, 2009 Posted April 29, 2009 A skąd wszystko zeżrą bo wiedzą że jak nie to po prostu nie dostana:evil_lol: Quote
Moniek193 Posted April 29, 2009 Author Posted April 29, 2009 Izuuus napisał(a):Dzień dobry :loveu: Ja niedługo Fiodorowi karme zmieniam :cool1: Może dawaj jej ryż z warzywami i kurczakiem albo kasze- Fiodor uwielbia:eviltong: Wlasnie mowiem ze nie zawsze zdaze ugotowac:roll:Czasami potrzebne cos na szybko albo dla odmiany:roll: aneczka23 napisał(a):Hej, no co poradzę, czasem trzeba krówska zagłodzić, jak nie mam innego wyjścia. One są takie rozpieszczone i najedzone, że w nosie mają "smaki". Kenzo to nawet na gotowanego kuraka kręci kufą. A wiesz ile się nakombinowałam, żeby znaleźć mu ATRAKCYJNY smak na wystawę i skupienie? Gotowana wątróbka wysmarowana pasztetką. Ineego wyjścia nie ma :roll: Mały Burżuj. Co do karm.. Moje gnidki są na Royalu. Polecam tą karmę wszystkim psim niejadkom, bo pałaszują aż miło patrzeć. Teraz będę zmieniać na Nutro, bo niby jeszcze lepsiejsza :cool1: czego to nie wymyślą. Ale głównie dlatego, że ma mniejszą zawartość protein. W sumie jako nowicjusz szukałam najpierw karmy najbogatszej w proteiny, ale się dowiedziałam od FACHOWEJ behawiorystki ( ło lol), że jestem durna bo to spowoduje słabe stawy na starość. Już człowiek sam głupieje, co opinia to inna. Na próbę bieżemy dla małego Nutro suche i puszkowane. Jeśli już o puszkach mowa, to też testowaliśmy Hillsa i moim zdaniem dobry produkt. Nie śmierdzi ( jak Pedigree) przy otwieraniu, a wręcz niemal pachnie tk smakowicie jak ludzka konserwa. :oops: No tak wybor karm jest teraz przeogromny, ja juz sie dawno pogubilam wiec pytam Was:cool3: Ale faktycznie Twoje krówska to wybredne, moja zje wszystko(procz koperku:evil_lol:):oops: Bede musiala pokupic kilka malych puszeczek hill'sa itp. eksperymentow:evil_lol: Sie zobaczy:loveu: A jezeli chodzi o kasze i ryzyk:eviltong:Co by dla nich Sara nie zrobila, zjada je tak szybko ze musze potem podloge scieram 2m od miski bo i tak cos odlecialo:evil_lol: A teraz ide na kawe<mniam>:loveu: Quote
Moniek193 Posted April 29, 2009 Author Posted April 29, 2009 groszek83 napisał(a):Ja swoim gotuje, na karmach sie nie znam ale moje ich nie lubią, próbowałam purine eukanabe royala nawet chapii i nic nie wchodzi tak jak mięcho z ryżem albo koski;) Ale wybradniaki male:loveu::evil_lol: Quote
Moniek193 Posted April 29, 2009 Author Posted April 29, 2009 groszek83 napisał(a):A skąd wszystko zeżrą bo wiedzą że jak nie to po prostu nie dostana:evil_lol: Hah to ja Sarze bede mowic: Sara dzis nic nie dostaniesz żryj:evil_lol::diabloti: Moze zadziala:roll::D Quote
Izuuus Posted April 29, 2009 Posted April 29, 2009 Może ty zacznij jeść jak zobaczy,że tobie smakuje to może i jej zasmakuje :cool1: Quote
groszek83 Posted April 29, 2009 Posted April 29, 2009 Moniek193 napisał(a):Hah to ja Sarze bede mowic: Sara dzis nic nie dostaniesz żryj:evil_lol::diabloti: Moze zadziala:roll::D Ja jak widziałam że nie chcą jeść a zazwyyczaj jak jeden nie chce to reszta też nie nie wiem czemu:evil_lol: to zabierałam michy i nic więcej przez cały dzień nie dostały, więc nie musze im nic mówić one to wiedzą:eviltong: Zresztą do tej pory jak widze że zaczynają wybrzydzać np. obierają kurczaczka z ryżyku rozrzucaja żarcie itd. to robie im głodóweczke i to działa, mam psy cieszace sie apetytem;) Quote
ageralion Posted April 30, 2009 Posted April 30, 2009 Zgadzam sie z przedmowca w 100% :p moja tylko rano dostaje gotowane. Pozniej sucha w misce (gotowana sie psula) a na wieczor surowizna (kosci lub korpus kurczaka czy inna szyjka) wsuwa az jej sie uszy trzesa. A musi jesc sucha, bo jest weterynaryjna, na te jej nieszczesne wyniki badan moczu :-( Stad tez wynikaja moje kombinacje zywieniowe (czytaj mielenie suchej i inne wynalazki :eviltong:) Quote
Kisses Posted April 30, 2009 Posted April 30, 2009 Moniek193 napisał(a): Ostatnio jak bylam w schronisku to rozgryzalam psie chrupki zeby jedna wystarczyla dla 4:cool3: Mmmm jakie to bylo pyszne:evil_lol: Cóż za poświęcenie :diabloti: Co tam u Was? :razz: Quote
Moniek193 Posted April 30, 2009 Author Posted April 30, 2009 [quote name='Izuuus']Może ty zacznij jeść jak zobaczy,że tobie smakuje to może i jej zasmakuje :cool1: Hmmm... dobry pomysl:evil_lol: Ostatnio jak bylam w schronisku to rozgryzalam psie chrupki zeby jedna wystarczyla dla 4:cool3: Mmmm jakie to bylo pyszne:evil_lol: Ageralion, Groszek Haha no moze sprobowac:evil_lol:Ale jak to tak moja dzidzie glodzic:evil_lol: Jak ja jej nie dam to mama jej rzuci znajac zycie:eviltong: Za to psa mojej babci niczym nie przekona:shake:On potrafi nie jesc i 2 dni jak sie uprze az dostanie cos co mu smakuje:roll:Wybredniak:evil_lol:Sara dostaje po nim sucha karme co mu niesmakuje a babcia mu gotuje ryzyk miesko bla bla bla:D On jest wogole tak rozpieszczony:-oMowie babci daj mi go tu na pare dni to go nie poznasz, ale ona mnie tylko wzrokiem spiorunowala:evil_lol: Moja Sara to przy nim aniolek:loveu:Zreszta ona wogole grzeczna jest:loveu: Quote
Kaya93 Posted April 30, 2009 Posted April 30, 2009 Błenos dijas:loveu: A ja nie weim co napisać tarararara :ylsuper: wiec nie będe nic pisać tylko powiem emmmm że :thinkerg:... że że nie wiem co powiem ale jak cos wymysle to Ci napisze:diabloti::laugh2_2: BZIUUUM:loveu: Sarcia Sarcia ja chce Sarcie!:loveu: Quote
Kaya93 Posted April 30, 2009 Posted April 30, 2009 Izuuus napisał(a):Moja grzeczniucha Sarenka :loveu: A co do chrupek psich toto nie wiem czy bym się odważyłą :evil_lol: Nie lubisz chrupek:-o tosz to jest pyszne:cool3: ja mam takie swoje ulubione, jak Majka nie widzi to jej podjadam :evil_lol: A Monika to w ogóle, zajada sie nimi tak, że nawet w schronisku psom nie da :shake::diabloti: Quote
Izuuus Posted April 30, 2009 Posted April 30, 2009 Moja grzeczniucha Sarenka :loveu: A co do chrupek psich toto nie wiem czy bym się odważyłą :evil_lol: Quote
Onomato-Peja Posted April 30, 2009 Posted April 30, 2009 A wiecie co ? Royal canin dla szczeniaka Onka jest gorzki :diabloti: wiem, bo próbowałam :P Quote
Moniek193 Posted April 30, 2009 Author Posted April 30, 2009 Kaya93 napisał(a):Nie lubisz chrupek:-o tosz to jest pyszne:cool3: ja mam takie swoje ulubione, jak Majka nie widzi to jej podjadam :evil_lol: A Monika to w ogóle, zajada sie nimi tak, że nawet w schronisku psom nie da :shake::diabloti: No troche im zabieram bo nie moge sie oprzec:roll: A Ty Maji nie zabieraj bo ja zaglodzisz:mad:Ja ja uratuje:loveu: Kaya93 napisał(a):Błenos dijas:loveu: A ja nie weim co napisać tarararara :ylsuper: wiec nie będe nic pisać tylko powiem emmmm że :thinkerg:... że że nie wiem co powiem ale jak cos wymysle to Ci napisze:diabloti::laugh2_2: BZIUUUM:loveu: Sarcia Sarcia ja chce Sarcie!:loveu: No ja tez BZIUM nie wiem co na te Twoje glupty odpisac:diabloti::evil_lol: Moze to ze nie ma Sarci:eviltong:Znaczy jest ale nie ma fot:cool3: Kisses napisał(a):Cóż za poświęcenie :diabloti: Co tam u Was? :razz: No wlasnie co oni by beze mnie zrobili:roll:Ehhh.... A u nas wszytsko w porzadku:loveu:Do Sarci przyjechal kolega Cezar i sie ladnie bawili:multi:No i zabralam Cezara na dluugi spacer po okolicy bo on sie tak nie cyka jak Sara:multi: I bylo fajnie:loveu:Wogole juz zapomnialam co to jest prawdziwy spacer z psem przez tego mojego tchorza:placz:Ja juz nie wiem co mam z nia zrobic:shake: A teraz jem duzego MAXI Chupa Chupsa i cos mnie ząb boli:evil_lol: I chyba tylo:roll: Quote
Moniek193 Posted April 30, 2009 Author Posted April 30, 2009 Onomato-Peja napisał(a):A wiecie co ? Royal canin dla szczeniaka Onka jest gorzki :diabloti: wiem, bo próbowałam :P To czemu szczeniakom to samkuje:roll::evil_lol: Izuuus napisał(a):Moja grzeczniucha Sarenka :loveu: A co do chrupek psich toto nie wiem czy bym się odważyłą :evil_lol: Ja bym Cie namowila:evil_lol::diabloti:To jest pyszne<mniam>:eviltong: Quote
ageralion Posted April 30, 2009 Posted April 30, 2009 Ja wszystko rozumiem. Dieta dietą, utrzymanie figury i moze wazne, ale zeby odrazu chrupki psom zjadac? To wcale nie jest takie malo kaloryczne :evil_lol: Quote
Izuuus Posted April 30, 2009 Posted April 30, 2009 Moniek193 napisał(a):Ja bym Cie namowila:evil_lol::diabloti:To jest pyszne<mniam>:eviltong: Nie :evil_lol: Quote
ageralion Posted April 30, 2009 Posted April 30, 2009 Onomato-Peja napisał(a):No co ty ~Light jest git :cool3: :laugh2_2: Quote
HuSkYy-Paulina-94 Posted April 30, 2009 Posted April 30, 2009 miałaś dzisiaj okazje zjeść w schronisku chrupaski albo ....... pozytywne lub negatywne :D:D:D:D:evil_lol::evil_lol::evil_lol::loveu::loveu:wtajemniczeni wiedza o co b :D:D:D Quote
Onomato-Peja Posted April 30, 2009 Posted April 30, 2009 ageralion napisał(a)::laugh2_2: :evil_lol: Quote
Moniek193 Posted April 30, 2009 Author Posted April 30, 2009 ageralion napisał(a):Ja wszystko rozumiem. Dieta dietą, utrzymanie figury i moze wazne, ale zeby odrazu chrupki psom zjadac? To wcale nie jest takie malo kaloryczne :evil_lol: No wiem:roll:Ale to one mię zmusily:diabloti: Onomato-Peja napisał(a):No co ty ~Light jest git :cool3: Taaaaa??:cool3:Musze sprobowac:evil_lol: Izuuus napisał(a):Nie :evil_lol: Tak:diabloti: Quote
Moniek193 Posted April 30, 2009 Author Posted April 30, 2009 HuSkYy-Paulina-94 napisał(a):miałaś dzisiaj okazje zjeść w schronisku chrupaski albo ....... pozytywne lub negatywne :D:D:D:D:evil_lol::evil_lol::evil_lol::loveu::loveu:wtajemniczeni wiedza o co b :D:D:D Mnam Forlic pychota:evil_lol:Ja dzis im takze kupilam Frolica na sobote ( ale musze tez kiedys kupic na czwartek bo dzis Was troche z niego okradlam ale dalam pieskom:loveu:) :evil_lol::evil_lol:Pozytywnie mi tu....:evil_lol: Ja jako ta wtajemniczona przyjade kiedys wachnac to twoje pozytywne bo ostatnio cos same negatywne czuje....:evil_lol::roll: Quote
Kisses Posted April 30, 2009 Posted April 30, 2009 Moniek193 napisał(a): No wlasnie co oni by beze mnie zrobili:roll:Ehhh.... A u nas wszytsko w porzadku:loveu:Do Sarci przyjechal kolega Cezar i sie ladnie bawili:multi:No i zabralam Cezara na dluugi spacer po okolicy bo on sie tak nie cyka jak Sara:multi: I bylo fajnie:loveu:Wogole juz zapomnialam co to jest prawdziwy spacer z psem przez tego mojego tchorza:placz:Ja juz nie wiem co mam z nia zrobic:shake: A teraz jem duzego MAXI Chupa Chupsa i cos mnie ząb boli:evil_lol: I chyba tylo:roll: Sie by stoczyli :razz: Bo kto by ciasteczka dzielił? Ejj, też chce się z nią pobawić :placz::diabloti: Dobre są. Cola? Quote
Recommended Posts