Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 4.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Hej Moniek, już jestem u Ciebie z powrotem :p Gratuluję egzaminu :razz::razz:
Ależ Wasze boxy mają z Wami dobrze. U mnie reżim więzienny niemalże. Pół dawki dziennej karmy mają w nagrodę jak zasłużą na szkoleniu, a resztę jedzą na koniec dnia wieczorem + olej z łososia, sporadycznie dostają też Gammolen. Co do smaków lepszego gatunku, to dostają jak mają ćwiczenia o podwyższonym stopniu trudności, kiedy wprowadzamy jakąś nową "sztuczkę". Np dziś mały uskuteczniał reagowanie na komendy na odległość. :cool3:

Posted

[quote name='Kaya93']Hejaski:loveu:
Sarenka ma:loveu::loveu: łiii:loveu:
Sie udało :eviltong:
http://img2.imageshack.us/img2/6589/p1090736.jpg :loveu: trening czyni mistrza:evil_lol: i cierpliwośc również :eviltong: tylko jeszcze jakbys mogła je poprzekręcać :cool3: bo kark mnie boli xD
Mialas racje:loveu: Cos sie w paracie poprzestawialo i te zdjeica byly duze.Ale znow cos poklikalam i chyba sa dobre:multi:Zaraz wstawie kilka dla sparwdzenia:loveu:Hej hej wogole:diabloti:A wiesz co mnie boli:mad:
[quote name='aneczka23']Hej Moniek, już jestem u Ciebie z powrotem :p Gratuluję egzaminu :razz:
Ależ Wasze boxy mają z Wami dobrze. U mnie reżim więzienny niemalże. Pół dawki dziennej karmy mają w nagrodę jak zasłużą na szkoleniu, a resztę jedzą na koniec dnia wieczorem + olej z łososia, sporadycznie dostają też Gammolen. Co do smaków lepszego gatunku, to dostają jak mają ćwiczenia o podwyższonym stopniu trudności, kiedy wprowadzamy jakąś nową "sztuczkę". Np dziś mały uskuteczniał reagowanie na komendy na odległość. :cool3:
Hej hej, dzieki:loveu:
U nas gammolen mial wrecz odwrotny skutek:shake:Klaki lecialy z niej jeszcze bardziej:shake: Ale ona taka alergiczka pewnie i na tro sie uczulila:mdleje:
Wczoraj dostala surowe jajeczko:loveu:Jak wtryniala:evil_lol:
Dzis dostala kostke na zabki zeby jej troche odswiezyc oddech bo pasta do zebow jeszcze nie zamowiona.Wlasnie nie wiem czemu....:roll:
No i oprocz tego witaminki i pietruszka:evil_lol:Dzis w jedzonku miala pietruszke i zjadla:multi:

A Ty bys te swoje madre boksy tez porospieszczala bardziej:mad:Zla ciotka:mad:
Ja tam zaraz do Ciebie przyjade to je uratuje przed smiercia glodowa:evil_lol::diabloti:

Posted

gosiulaa napisał(a):
:multi::multi:
P.S niezła podłoga :evil_lol::evil_lol:

Prawda:cool3:Teraz przydaloby sie jeszcze tak Sarze fot porobic:D
Ale zaraz wybywam wiec chyba nie zdaze:placz:Moze tumoroł:evil_lol:

Posted

Dobra dobra, wlasnie widze jak wybywasz. Dostalam na maila 4 powiadomienia z roznych tematow z dogo, tylko dziwne bo adresat wszystkich wiadomosci ten sam...Moniek193...moze znasz? :cool3::cool3: W czasie paplania w innych dzialach juz bys Saruni porobila kilka fot :mad::mad::mad:

Posted

Moniek193 napisał(a):
Mialas racje:loveu: Cos sie w paracie poprzestawialo i te zdjeica byly duze.Ale znow cos poklikalam i chyba sa dobre:multi:Zaraz wstawie kilka dla sparwdzenia:loveu:Hej hej wogole:diabloti:A wiesz co mnie boli:mad:

No widzisz! A Ty mnie nigdy nie słuchasz :eviltong:
Ile razy mam Cie uczyć, że ja mam zawsze racje:mad::evil_lol:
Taaa podłoga git:eviltong: juz pare razy na niej spałam to wiem co mówie:evil_lol:
Eeeem a co sie stało?:hmmmm: :stupid:
Ktoś Ci krzywde zrobił :scared::evil_lol:
Jakie biedactwo tak strasznie mi przykro :siara:
Hej hej:cool3:

Posted

ageralion napisał(a):
Dobra dobra, wlasnie widze jak wybywasz. Dostalam na maila 4 powiadomienia z roznych tematow z dogo, tylko dziwne bo adresat wszystkich wiadomosci ten sam...Moniek193...moze znasz? :cool3::cool3: W czasie paplania w innych dzialach juz bys Saruni porobila kilka fot :mad::mad::mad:

No bo jak moge tak do innych nie zajrzec:roll:
Wlasnie mowiac ze wybywam mialam na mysli ze jak obejde wszytskie galerie+ciekawe watki:cool3:to bedzie godzina do wyjscia :roll:
Hah a wogole to Ty bys swojej tez probila wiesz:mad::mad:

PS Jakie karmy mokre polecacie?? Probowal ktos Animonde albo cos innego niz marketowki typowy (chappi, Darling):roll:??

Posted

Ej ej wstawilam dwa wczoraj, albo przed wczoraj... kurcze musze spojrzec :eviltong: Majowka idzie, beda foty noooooooo ;)

A co do mokrej karmy, to moja uwielbia jedna "Made by Pańcia Martusia" :eviltong:

Posted

ageralion napisał(a):
Ej ej wstawilam dwa wczoraj, albo przed wczoraj... kurcze musze spojrzec :eviltong: Majowka idzie, beda foty noooooooo ;)

A co do mokrej karmy, to moja uwielbia jedna "Made by Pańcia Martusia" :eviltong:

Wlasnie wczoraj przed wczoraj albo 100lat temu i ot tylko 2:mad:

Wiec u nas tez beda na majowce:eviltong:

Hah taka karme to ja znam:loveu:ale u nas pańcia Monika nie zawsze zdazy przygotowac a Sara suchej karmy nie lubi:roll:I co tedy:placz:
Nie chce w nia za duzo pakowac tych marketowek i chcialam kupic cos zdrowszego:roll:

Posted

[quote name='Kaya93']No widzisz! A Ty mnie nigdy nie słuchasz :eviltong:
Ile razy mam Cie uczyć, że ja mam zawsze racje:mad::evil_lol:
Taaa podłoga git:eviltong: juz pare razy na niej spałam to wiem co mówie:evil_lol:
Eeeem a co sie stało?:hmmmm: :stupid:
Ktoś Ci krzywde zrobił :scared::evil_lol:
Jakie biedactwo tak strasznie mi przykro :siara:
Hej hej:cool3:
Słucham Cie przecie slucham:roll:
No nie wiem kiedy spalas na podlodze...a juz pamietam NIGDY:diabloti:
Ja Ci zawsze materacyk i poduszeczke daje a Ty mi takie rzeczy mowisz:placz:Niewdzieczna- ja Ci dopiero urzedze piekielko przy nastepnym noclegu:diabloti:

A nie wiem taka jedna mi chciala rece z korzeniami powyrywac i mi sie cos w kregoslupie poprzestawialo ale juz nie pamietam kto...:diabloti::mad:

cockermaister Jezeli chodzi Ci o ta co Sara ma to ona jest super:loveu:
Jedna z bardziej wytrzymalych jak narazie;)I wzor tez ma piekny:loveu:

Posted

Moniek193 napisał(a):
Słucham Cie przecie slucham:roll:
No nie wiem kiedy spalas na podlodze...a juz pamietam NIGDY:diabloti:
Ja Ci zawsze materacyk i poduszeczke daje a Ty mi takie rzeczy mowisz:placz:Niewdzieczna- ja Ci dopiero urzedze piekielko przy nastepnym noclegu:diabloti:

Dobra dobra, już sie nie podlizuj tak publicznie:evil_lol::eviltong:
Dziecko nie wiesz jak sie gości przyjmuje:-o, ja tu królewskeigo łoża potrzebuje, a Ty masz mi materacyk do zaoferwoania?:crazyeye::evil_lol:
kurka zapomniałabym Ci powiedzieć, że mam kare od rodziców:placz: do 18 nie moge nocować u żadnych Monik :shake: Co za pech, chyba nie dam rady uczestniczyć w tym piekełku alez mi szkoda:evil_lol:
Moniek193 napisał(a):
A nie wiem taka jedna mi chciala rece z korzeniami powyrywac i mi sie cos w kregoslupie poprzestawialo ale juz nie pamietam kto...:diabloti::mad:

No wiesz co za niedobra dziewucha! Jak ona mogła Ci coś takiego zrobić:cool1:, poprostu bezczelna:roll: za grosz uczuć nie ma, ja to bym nigdy Ci czegoś takiego nie zrobiła:cool3::diabloti:

Posted

Moniek193 napisał(a):
Hah taka karme to ja znam:loveu:ale u nas pańcia Monika nie zawsze zdazy przygotowac a Sara suchej karmy nie lubi:roll:I co tedy:placz:
Nie chce w nia za duzo pakowac tych marketowek i chcialam kupic cos zdrowszego:roll:

MOja oprocz Pedigree czy Czapi (jakkolwiek to sie nei pisze), ktore dostala bo nie bylo innego wyjscia (popapraniec w klatce, powodujacy ewakuacje) to dostala kiedys puszke Hill's, wsunela calusienka, az jej sie uszy trzesly. Niestety taka przyjemnosc droga jest :-(

Posted

ageralion napisał(a):
MOja oprocz Pedigree czy Czapi (jakkolwiek to sie nei pisze), ktore dostala bo nie bylo innego wyjscia (popapraniec w klatce, powodujacy ewakuacje) to dostala kiedys puszke Hill's, wsunela calusienka, az jej sie uszy trzesly. Niestety taka przyjemnosc droga jest :-(

No wlasnie:-(Ale sa tez karmy drozsze ale nie az tak drogie jak Hill's czy Purina:roll:Tylko musze takie znalezc bo czasami sa dorzsze a wcale nie lepsze:shake:

Posted

A wogole powiem Ci tak szczerze, ze moja tez krecila nosem na suche i to strasznie. Nie lubila nic a nic, poki nie dostala wlasnie Hill's pod nos. Na poczatku omijala, poki nie bylo wyjscia (wyjadla wsio z miski na mokra karme) i glodek zapedzil ja do miseczki z sucha. Tak zasmakowala, ze pozniej jako nagrody dostawala. Jaaaaaka ona byla wtedy posluszna i przywolywalna :evil_lol::evil_lol:

Posted

ageralion napisał(a):
A wogole powiem Ci tak szczerze, ze moja tez krecila nosem na suche i to strasznie. Nie lubila nic a nic, poki nie dostala wlasnie Hill's pod nos. Na poczatku omijala, poki nie bylo wyjscia (wyjadla wsio z miski na mokra karme) i glodek zapedzil ja do miseczki z sucha. Tak zasmakowala, ze pozniej jako nagrody dostawala. Jaaaaaka ona byla wtedy posluszna i przywolywalna :evil_lol::evil_lol:

Mojej jedyna sucha karma ktora jej smakuje to probki np. Hill's, Purina itp.
Ale to tez tylko na pewnien czas, jej sie to potem poprostu znudzi:placz:
Wiec nawet nie oplaca kupowac mi sie duze wory drogiej karmy jezeli ona jej po tygodniu nie tknie zapewne:placz:

Posted

Jak nie bedzie miala wyjscia, to tknie ;) A ja swojej tez karme urozmaicalam. Olejem, albo kawaleczkami konserwy, itp itd. Nawet czasami robilam jej takie puree z karmy. Do miksera z goraca woda, plus jakies dodatki smakowe (kwalek miecha, parowki, jajko, tluszczyk od kotletow albo ryby) i dawalam jej w miske. Nawet nie zalapala, ze je karme sucha :eviltong:

Posted

[quote name='Kaya93']Dobra dobra, już sie nie podlizuj tak publicznie:evil_lol::eviltong:
Dziecko nie wiesz jak sie gości przyjmuje:-o, ja tu królewskeigo łoża potrzebuje, a Ty masz mi materacyk do zaoferwoania?:crazyeye::evil_lol:
kurka zapomniałabym Ci powiedzieć, że mam kare od rodziców:placz: do 18 nie moge nocować u żadnych Monik :shake: Co za pech, chyba nie dam rady uczestniczyć w tym piekełku alez mi szkoda:evil_lol:

No wiesz co za niedobra dziewucha! Jak ona mogła Ci coś takiego zrobić:cool1:, poprostu bezczelna:roll: za grosz uczuć nie ma, ja to bym nigdy Ci czegoś takiego nie zrobiła:cool3::diabloti:
To sobie to łoże kup to je gdzies tu u mnie upchniemy:diabloti:
A tam kara, ja tam Twoich rodzicow przekonam albo zmienie imie:diabloti:
Wiec wiesz tak czy siak jestes skazana:diabloti::evil_lol:

No to cos co mi tak kregoslup uszkodzilo bylo okropne:diabloti:Ja wiem ze ty bys nigdy(czyt. zawsze) czegos takiego nie zrobila:loveu::diabloti:

ageralion Ale Ty masz pomysly:evil_lol:
Onomato-Peja Zaraz sobie posprawdzam te karmy a teraz wybywam z domu:placz:Wiec dowidzenia paniom:loveu:

Posted

Hej, no co poradzę, czasem trzeba krówska zagłodzić, jak nie mam innego wyjścia. One są takie rozpieszczone i najedzone, że w nosie mają "smaki". Kenzo to nawet na gotowanego kuraka kręci kufą. A wiesz ile się nakombinowałam, żeby znaleźć mu ATRAKCYJNY smak na wystawę i skupienie? Gotowana wątróbka wysmarowana pasztetką. Ineego wyjścia nie ma :roll: Mały Burżuj.
Co do karm.. Moje gnidki są na Royalu. Polecam tą karmę wszystkim psim niejadkom, bo pałaszują aż miło patrzeć.
Teraz będę zmieniać na Nutro, bo niby jeszcze lepsiejsza :cool1: czego to nie wymyślą. Ale głównie dlatego, że ma mniejszą zawartość protein. W sumie jako nowicjusz szukałam najpierw karmy najbogatszej w proteiny, ale się dowiedziałam od FACHOWEJ behawiorystki ( ło lol), że jestem durna bo to spowoduje słabe stawy na starość. Już człowiek sam głupieje, co opinia to inna.
Na próbę bieżemy dla małego Nutro suche i puszkowane. Jeśli już o puszkach mowa, to też testowaliśmy Hillsa i moim zdaniem dobry produkt. Nie śmierdzi ( jak Pedigree) przy otwieraniu, a wręcz niemal pachnie tk smakowicie jak ludzka konserwa. :oops:

Posted

aneczka23 napisał(a):
Nie śmierdzi ( jak Pedigree) przy otwieraniu, a wręcz niemal pachnie tk smakowicie jak ludzka konserwa. :oops:

:lol::lol::lol: a myslalam, ze tylko ja mialam takie skojarzenia wechowe :evil_lol: