Moniek193 Posted April 14, 2009 Author Posted April 14, 2009 ageralion napisał(a):Uoooo matko!!! Jak juz mi groza kijem, to i fotki sie znajda :look3::nerwy:Do domu dotrzec chociaz moge? :rolleyes: Mozesz:diabloti:Byle szybko:diabloti: Onomato-Peja napisał(a):dziwak ten twój pies :D Dziwak nie dziwak ale te jej leki sa juz meczace:shake: Niektore psy sa wtedy agresywne a ona ucieka:shake:nawet z nia na porzadny spacer isc nie mozna jak sie ludzi boi:shake:A wystarczylo pare miesiecy:placz: Quote
Izuuus Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 Moniek193 napisał(a):Dziekuje:loveu:Sara jest Ci wdzieczna i zapewne pomocnikowi Fiodorowi tez:loveu: Moja kochana :loveu: Quote
Moniek193 Posted April 14, 2009 Author Posted April 14, 2009 [quote name='Izuuus']Jak śmiesz tak mówić na moją Sarunie? :mad: Osz ty bałwanie :mad: :cool1: Nie martw się Saruś nie pzowolę cie obrażać naawet na żarty :loveu: Dziekuje:loveu:Sara jest Ci wdzieczna i zapewne pomocnikowi Fiodorowi tez:loveu: Onomato-Peja Okazuje sie ze Sara jest strasznie nieufna i wystarczy ze w okresie szczeniecym zabraklo silnej socjalizacji o i mam:shake: Na poczatku mieszkalismy w bloku=pelno sasiadow, psow itp. potem przerowadzilismy sie w taka dosc sppokojna okolice, chodzilismy tylko w malo ruchliwe miejsca i na wiosne ona juz sie tak bala:shake: Za to moj 2 pies (zn. sie on jest babci:roll:) to taki odwazny ze nic go nie przestraszy i ja sie niespodziewalam poprostu ze Sara taka bojaca bedzie:placz:Jakbym wiedziala to bym z nia cale miasto obchodzila:shake: Quote
Onomato-Peja Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 oj to nie dobrze... szkoda ... to ja teraz socjalizuj pójdź z nią na miasto napakuj smaków ile wlezie i za kazdym razem jak wykaże czymś zainteresowaie i nie będzie próbowała uciekać ją nagradzaj Quote
ageralion Posted April 15, 2009 Posted April 15, 2009 Moniek193 napisał(a):Mozesz:diabloti:Byle szybko:diabloti: Szybko, to raczej nie bylo ale fotki wstawione. Zapraszam :roll: Ach ta dzisiejsza mlodziez :evil_lol: Quote
Moniek193 Posted April 15, 2009 Author Posted April 15, 2009 [quote name='Onomato-Peja']oj to nie dobrze... szkoda ... to ja teraz socjalizuj pójdź z nią na miasto napakuj smaków ile wlezie i za kazdym razem jak wykaże czymś zainteresowaie i nie będzie próbowała uciekać ją nagradzaj Nie da rady:shake:Probowalam juz wszytskiego, w takich chwilach nie dziala na nia zadny smakolyk nic:shake:Kiedys poszlysmy na spacer 10min drogi od domu ruchliwa ulica , to tak spanikowala ze wrocilam w minute:angryy:Nogi mnie przez tydzien bolaly:angryy: A ona sie tak wyrywa ze by jeszcze pod auto wpadla:shake: Ale pojdziemy na szkolenie zeby poznala obcych ludzi przywykla do ruchu szumu itp.:roll: ageralion Juz pedze:diabloti:Mam nadzieje ze duzo fot:diabloti: Quote
aneczka23 Posted April 15, 2009 Posted April 15, 2009 Skąd ja to znam. :roll: A socjalizowany był na mieście, na wystawach, na szkoleniu... już chyba w więcej miejsc pójść nie było gdzie.:shake: Quote
Moniek193 Posted April 15, 2009 Author Posted April 15, 2009 aneczka23 napisał(a):Skąd ja to znam. :roll: A socjalizowany był na mieście, na wystawach, na szkoleniu... już chyba w więcej miejsc pójść nie było gdzie.:shake: Jak nastepnym razem bede brala psa to piersze spytam o charakter:evil_lol: Biore odwazniaka:diabloti: Dzis Sara przelamala sie co do belki, polozylam ja w innym miejscu dalam inny smakolyk i znow skacze dziewucha:multi:Mniej pewnie ale skacze:multi: Quote
Onomato-Peja Posted April 15, 2009 Posted April 15, 2009 Kurde szkoda suni.. :-( a ja dziś byłam na zakupach - Atos pierwszy raz długo sam w domu i 0%zniszczeń :loveu: a no i świnka cała :D kupiłam mu suchego orjena i kotu pasztecik z Hillsa atos już trochę zjadł susza z jogurtem a do kota o 19 pójde I kupiłam książkę Marley i Ja :loveu: A co u Was ? Będa dziś jakieś fotencje ? :lol: Quote
Onomato-Peja Posted April 15, 2009 Posted April 15, 2009 Moniek193 napisał(a):No szkoda, szkoda ze nie wiedzialam wczesniej ze ona taka strachliwa, na tamtym mieszkaniu nie dawala po sobie poznac:shake:Jako szczeniak co 5 min zmieniala wlasciciela:evil_lol:Ide sobie ide a nagle Sara idzie za kims innym w zupelnie innym kierunku:evil_lol: Dzis znow trenowalysmy skoki a wlasciwie skoczki:diabloti:Fotek narazie nie ma beda na weekendzie bo zaczela sie szkola:placz: Nom... :( haha :p Właściciel mojego psa to każdy napotkany człowiek :cool1: Wytrzymam rozumiem ^^ ale jak w weekend to w szeleczkach :loveu: Quote
Moniek193 Posted April 15, 2009 Author Posted April 15, 2009 Onomato-Peja napisał(a):Kurde szkoda suni.. :-( a ja dziś byłam na zakupach - Atos pierwszy raz długo sam w domu i 0%zniszczeń :loveu: a no i świnka cała :D kupiłam mu suchego orjena i kotu pasztecik z Hillsa atos już trochę zjadł susza z jogurtem a do kota o 19 pójde I kupiłam książkę Marley i Ja :loveu: A co u Was ? Będa dziś jakieś fotencje ? :lol: No szkoda, szkoda ze nie wiedzialam wczesniej ze ona taka strachliwa, na tamtym mieszkaniu nie dawala po sobie poznac:shake:Jako szczeniak co 5 min zmieniala wlasciciela:evil_lol:Ide sobie ide a nagle Sara idzie za kims innym w zupelnie innym kierunku:evil_lol: Dzis znow trenowalysmy skoki a wlasciwie skoczki:diabloti:Fotek narazie nie ma beda na weekendzie bo zaczela sie szkola:placz: Quote
Moniek193 Posted April 15, 2009 Author Posted April 15, 2009 Onomato-Peja napisał(a):Nom... :( haha :p Właściciel mojego psa to każdy napotkany człowiek :cool1: Wytrzymam rozumiem ^^ ale jak w weekend to w szeleczkach :loveu: Ciesze sie ze rozumiesz:evil_lol::multi:Oczywiscie specjalnie dla Cie beda w szeleczkach:loveu: Sara cos mi sie ostatnio rozbrykala ohohohoo nie poznaje dziewuchy:evil_lol: Quote
Onomato-Peja Posted April 15, 2009 Posted April 15, 2009 Moniek193 napisał(a):Ciesze sie ze rozumiesz:evil_lol::multi:Oczywiscie specjalnie dla Cie beda w szeleczkach:loveu: Sara cos mi sie ostatnio rozbrykala ohohohoo nie poznaje dziewuchy:evil_lol: Rozumiem, Rozumiem - sama takie głupie wymówki daję :diabloti: To dzięki mnie :loveu: czekam na weekendowe fotasy :lol: Quote
Yana Posted April 16, 2009 Posted April 16, 2009 witamy się po dłuższej nieobecności :multi: fotki śliczne, takie wiosenne :loveu: co do lęków Sarci to może być jej taki charakter, a może brak odpowiedniej socjalizacji w okresie wczesnoszczenięcym gdy jeszcze była z matką. Podobno duży wpływ na lękliwość ma charakter matki, gdy suka lękliwa to i szczeniaki mogą mieć podobne charaktery. Ale na pewno można to ćwiczyć, tylko powoli, małymi kroczkami, żęby jej nie zniechęcić. Moja też wychowana na uboczu w spokojnej okolicy, jak pierwszy raz poszłam z nią na spacer chodnikiem wzdłuż ulicy, to bardzo bała się przejeżdzających samochodów, ale po kilku spacerach było ok i ruch uliczny i tłumy ludzi dzisiaj już nie są straszne :evil_lol: Quote
Izuuus Posted April 16, 2009 Posted April 16, 2009 Pomidorku witaj :loveu: I księżniczko Saro :loveu: Quote
Kaya93 Posted April 16, 2009 Posted April 16, 2009 Hejo moje dziewuszki:loveu: Gratulacjon:multi: Sarcia skończyła 100 stron:loveu: To tak dla upieczętowania jakąś fotke wstaw! Szybciutko!:buzi::buzi: Quote
Moniek193 Posted April 16, 2009 Author Posted April 16, 2009 [quote name='Yana']witamy się po dłuższej nieobecności :multi: fotki śliczne, takie wiosenne :loveu: co do lęków Sarci to może być jej taki charakter, a może brak odpowiedniej socjalizacji w okresie wczesnoszczenięcym gdy jeszcze była z matką. Podobno duży wpływ na lękliwość ma charakter matki, gdy suka lękliwa to i szczeniaki mogą mieć podobne charaktery. Ale na pewno można to ćwiczyć, tylko powoli, małymi kroczkami, żęby jej nie zniechęcić. Moja też wychowana na uboczu w spokojnej okolicy, jak pierwszy raz poszłam z nią na spacer chodnikiem wzdłuż ulicy, to bardzo bała się przejeżdzających samochodów, ale po kilku spacerach było ok i ruch uliczny i tłumy ludzi dzisiaj już nie są straszne :evil_lol: Mozliwe ze to kwestia charkteru lub wlasnie charakteru matki:roll: Jednak nie spodziewalam sie ze pies moze byc az tak lekliwy bo Sara to w sumie moj 1 pies:roll: Ale nie poddajemy sie :diabloti:O nie ze mna te numery:diabloti:Jeszcze ja ja z socjalizuje:cool3: A wogole to witamy witamy:loveu:Po baaarzo dluuugij nieobecnosci:diabloti::evil_lol: Izuuus Doberek Isssss:loveu:Mam nadzieje ze moja prace z religi masz na tapecie:evil_lol: A wogole to gaduly moje drogie o ile mi post nie przeszkoczy to przegadalysmy juz 100 stron:crazyeye::crazyeye: :multi:tralallala:multi: Quote
Izuuus Posted April 16, 2009 Posted April 16, 2009 [quote name='Moniek193']Izuuus Doberek Isssss:loveu:Mam nadzieje ze moja prace z religi masz na tapecie:evil_lol: Właściwie to jeszcze nie :evil_lol: A tak zapomniałam spytać z jakiej to okazji takie cudo dostałam? :cool3: I znowu podziękuję :loveu::loveu: :laola: [SIZE="5"]Gratki 100 :laola: Quote
Izuuus Posted April 16, 2009 Posted April 16, 2009 Bardzo fajny miałeś pomysł :loveu: Tak mnei zaskoczył i przerwał w słuchaniu mojoego kochanego nagrania :evil_lol: Ale jak zobaczyłam ten piękny rysunek to wybaczyłam odrazu :loveu::loveu::evil_lol: A ja jutro ma rele :placz: Quote
Moniek193 Posted April 16, 2009 Author Posted April 16, 2009 [quote name='Kaya93']Hejo moje dziewuszki:loveu: Gratulacjon:multi: Sarcia skończyła 100 stron:loveu: To tak dla upieczętowania jakąś fotke wstaw! Szybciutko!:buzi::buzi: Na weekendzie postaram sie wstawic jakies swieze foty:loveu:Prometo:roll: [quote name='Izuuus']Właściwie to jeszcze nie :evil_lol: A tak zapomniałam spytać z jakiej to okazji takie cudo dostałam? :cool3: I znowu podziękuję :loveu::loveu: :laola: Gratki 100 :laola: Dzienkowac:loveu: A to okazja bezokazyjna czyli moje dzielo (bardzo religijne:evil_lol:) bo siostra Feliksa(:evil_lol:) tam troche przynudzala:evil_lol:I stwierdzialam ze Ci to namaluje i wysle:cool3:Fajnie nie:loveu: Quote
Izuuus Posted April 16, 2009 Posted April 16, 2009 Moniek193 napisał(a):O to mi cos namalujesz oki:cool3: :loveu::loveu: Namaluje ale ja nie ma w kom opcji mms tylko e-mail :evil_lol: Albo ja jestem na to za głupia :roll: Więc ci na gg wyślę. O 12 będę w domciu Quote
Moniek193 Posted April 16, 2009 Author Posted April 16, 2009 Izuuus napisał(a):Bardzo fajny miałeś pomysł :loveu: Tak mnei zaskoczył i przerwał w słuchaniu mojoego kochanego nagrania :evil_lol: Ale jak zobaczyłam ten piękny rysunek to wybaczyłam odrazu :loveu::loveu::evil_lol: A ja jutro ma rele :placz: O to mi cos namalujesz oki:cool3: :loveu::loveu: Quote
Izuuus Posted April 17, 2009 Posted April 17, 2009 http://lh3.ggpht.com/_nQ1B7uI708M/SejCGPgCI0I/AAAAAAAAEPU/SQWdZvasHt8/s512/P1090332.JPG moją piękna :loveu: A wsyłałam bo jakoś się naumiałam. Musiałam to szybko rysować bo baba z angola jest na mnie cięta :evil_lol::cool3: Quote
Moniek193 Posted April 17, 2009 Author Posted April 17, 2009 [quote name='Izuuus']Namaluje ale ja nie ma w kom opcji mms tylko e-mail :evil_lol: Albo ja jestem na to za głupia :roll: Więc ci na gg wyślę. O 12 będę w domciu A jednak mi wyslalas:loveu:Mądralo Ty:loveu: Fotki w szelczkach na prosbe Onomato-Peji:loveu: :evil_lol::evil_lol: Quote
Moniek193 Posted April 17, 2009 Author Posted April 17, 2009 A tu kwiatuszki dla Was:loveu: A Sara ma na faflu wielkiego pryszcza:placz:Ehh te alergie robia mi z ksiezniczki pryszczatke:evil_lol::cool1: Quote
Recommended Posts