Izuuus Posted April 11, 2009 Posted April 11, 2009 Moniek193 napisał(a):U Ciebie tez dobrze bita smietanko czy tam plem...:loveu:Super:multi: No jak mam sie nie doksztalcac:loveu:Poprostu uwielbiam ich zdjecia i wogle wszytsko co z nimi zwiazane:evil_lol: Normalnie juz wariuje:evil_lol: Jak tak dalej pojdzie to sie kiedys doczekacie mej hodowli:diabloti: Ah.. to sobie kupie od ciebie wtedy boksia (oczywiście chłpczyka) :evil_lol: Ja jakieś pól roku temu strasznie chciałam boksera mimo iż mam Fiodorego (tak moja babka na niego woła- FIODORY) :evil_lol: Tak u mnie też wszystko ok poza tym,że... bitej śmietany nie mam! Gaz się w niej skończył i nie działa :placz: Quote
Moniek193 Posted April 11, 2009 Author Posted April 11, 2009 Izuuus napisał(a):Oj.. :loveu: To dobrze,że git, u mnie też :evil_lol: Tak ty ciągle się dokształcasz o boksiach ? Miznij Saruche :loveu: U Ciebie tez dobrze bita smietanko czy tam plem...:loveu:Super:multi: No jak mam sie nie doksztalcac:loveu:Poprostu uwielbiam ich zdjecia i wogle wszytsko co z nimi zwiazane:evil_lol: Normalnie juz wariuje:evil_lol: Jak tak dalej pojdzie to sie kiedys doczekacie mej hodowli:diabloti: Quote
Izuuus Posted April 11, 2009 Posted April 11, 2009 Moniek193 napisał(a):Chciałaś bokserka:crazyeye:A ja nic o tym nie wiedziałam:placz: Ja mimo iż mam Sare dalej chce boksa a najlepiej to jeszcze ze 2:diabloti: No to jak juz ta hodowla bedzie to dam Ci znac:cool3: Jak to nie ma gazu w bitej śmietance:crazyeye:To straszne:shake: Chciałam ale teraz chce westa albo onka :evil_lol: Ale i tak nie kupie bo na przeszkodzie stoją mi rodzice :angryy: Ok, będę czekać :cool1: No skończył się.. nie lubie go. Powiem mu,że się fochnęłam na niego! I o! :eviltong: Ale tak, to okrutne :placz: Quote
Moniek193 Posted April 11, 2009 Author Posted April 11, 2009 Izuuus napisał(a):Ah.. to sobie kupie od ciebie wtedy boksia (oczywiście chłpczyka) :evil_lol: Ja jakieś pól roku temu strasznie chciałam boksera mimo iż mam Fiodorego (tak moja babka na niego woła- FIODORY) :evil_lol: Tak u mnie też wszystko ok poza tym,że... bitej śmietany nie mam! Gaz się w niej skończył i nie działa :placz: Chciałaś bokserka:crazyeye:A ja nic o tym nie wiedziałam:placz: Ja mimo iż mam Sare dalej chce boksa a najlepiej to jeszcze ze 2:diabloti: No to jak juz ta hodowla bedzie to dam Ci znac:cool3: Jak to nie ma gazu w bitej śmietance:crazyeye:To straszne:shake: Quote
Moniek193 Posted April 11, 2009 Author Posted April 11, 2009 Izuuus napisał(a):Chciałam ale teraz chce westa albo onka :evil_lol: Ale i tak nie kupie bo na przeszkodzie stoją mi rodzice :angryy: Ok, będę czekać :cool1: No skończył się.. nie lubie go. Powiem mu,że się fochnęłam na niego! I o! :eviltong: Ale tak, to okrutne :placz: Ohoho jak Ty szybko zdania zmienisz:evil_lol:Trudno juz Ci boxa rezerwuje nie masz wyjscia:evil_lol: Mnie tez rodzice lekko denerwuja pod tym katem ale coz uparcie sobie powtarzam ze w koncu sie usamodzielnie i wtedy wszytskie psy beda moje:evil_lol:Prawie:roll: Ja np. nie widze wiekszych przeszkod w zapewnieniu DT dla psiaka ale oni oczywiscie maja 1000 problemow:shake: Nakrzycz na gaz zeby Ci sie wiecej nie skonczyl:mad: Quote
Izuuus Posted April 11, 2009 Posted April 11, 2009 Moniek193 napisał(a):Ohoho jak Ty szybko zdania zmienisz:evil_lol:Trudno juz Ci boxa rezerwuje nie masz wyjscia:evil_lol: Mnie tez rodzice lekko denerwuja pod tym katem ale coz uparcie sobie powtarzam ze w koncu sie usamodzielnie i wtedy wszytskie psy beda moje:evil_lol:Prawie:roll: Ja np. nie widze wiekszych przeszkod w zapewnieniu DT dla psiaka ale oni oczywiscie maja 1000 problemow:shake: Nakrzycz na gaz zeby Ci sie wiecej nie skonczyl:mad: Kobieta zmienną jest :cool3: Ta bo oni są nierozumni, nie wiedzą,że to dla czyjegoś dobra (psa) i nie obchodzi ich to,że chcemy pomagać innym. Nawet pytać nie warto :roll: Ale jeszcze tylko 2 lata i adijos z rozkazywaniem :evil_lol: A za zarezerwowanego boxa dzięki :cool3: Tylko zniżke chce! :lol: Quote
Moniek193 Posted April 11, 2009 Author Posted April 11, 2009 Karolina&Lucky napisał(a):Hej wam :grins: Hejo:loveu: Quote
ageralion Posted April 11, 2009 Posted April 11, 2009 Moniek193 napisał(a):Ja np. nie widze wiekszych przeszkod w zapewnieniu DT dla psiaka ale oni oczywiscie maja 1000 problemow:shake: Nie przejmuj sie. Ja juz od jakis 2 lat na swoim, a i tak mialam problem z przekonamien TŻ na DT ;) Tak mu tlumaczyla, marudzilam, plakalam itp ze pekl facet i to nie tylko na DT a le wrecz na DS :evil_lol: No i mam swojego wybrakna, tylko z transportem kombinujemy wciaz :shake: Ale ja nie o tym chcialam. Moze jak przygotujesz odpowiedni plan namowienia i przekonania rodzicow, zobacza ze Ci zalezy, moze sie zlamia :diabloti: Quote
Moniek193 Posted April 11, 2009 Author Posted April 11, 2009 ageralion napisał(a):Nie przejmuj sie. Ja juz od jakis 2 lat na swoim, a i tak mialam problem z przekonamien TŻ na DT ;) Tak mu tlumaczyla, marudzilam, plakalam itp ze pekl facet i to nie tylko na DT a le wrecz na DS :evil_lol: No i mam swojego wybrakna, tylko z transportem kombinujemy wciaz :shake: Ale ja nie o tym chcialam. Moze jak przygotujesz odpowiedni plan namowienia i przekonania rodzicow, zobacza ze Ci zalezy, moze sie zlamia :diabloti: A myslisz ze nie probowalam:angryy:Moja mama nawet na zolwia sie zgodzic nie chciala a co dopiero na psa:placz:Ja ja ciagle podpuszczam i wymyslam i kobinuje ale ona ma zawsze swoje cudowne zdanie na ten temat:placz: Pomoc psom w roznych formach jest ok ale nie DT:shake:No ale dobre i tyle:roll: Quote
ageralion Posted April 11, 2009 Posted April 11, 2009 Moniek193 napisał(a):A myslisz ze nie probowalam:angryy:Moja mama nawet na zolwia sie zgodzic nie chciala a co dopiero na psa:placz:Ja ja ciagle podpuszczam i wymyslam i kobinuje ale ona ma zawsze swoje cudowne zdanie na ten temat:placz: Pomoc psom w roznych formach jest ok ale nie DT:shake:No ale dobre i tyle:roll: Nie lam sie. Poza DT jest wiele mozliwosci pomagania psiakom ;) Dogomania jest genialnym do tego narzedziem, do tego wolontariaty wszelkiego rodzaju, np w miejscowym schronie. Zreszta mozesz sobie wyobrazic, czym dla psa ze schroniskowej klatki jest dobry spacer. Dzieki temu uczysz sie podejscia do roznych zwierzakow, co napewno w przyszlosci pomoze, jesli sie usamodzielnisz i bedziesz miala mozliwosc stwozenia DT dla jakiegos biedaka :cool3: Takze zbieraj doswiadczenie, napewno sie przyda w przyszlosci :p Quote
Moniek193 Posted April 11, 2009 Author Posted April 11, 2009 ageralion napisał(a):Nie lam sie. Poza DT jest wiele mozliwosci pomagania psiakom ;) Dogomania jest genialnym do tego narzedziem, do tego wolontariaty wszelkiego rodzaju, np w miejscowym schronie. Zreszta mozesz sobie wyobrazic, czym dla psa ze schroniskowej klatki jest dobry spacer. Dzieki temu uczysz sie podejscia do roznych zwierzakow, co napewno w przyszlosci pomoze, jesli sie usamodzielnisz i bedziesz miala mozliwosc stwozenia DT dla jakiegos biedaka :cool3: Takze zbieraj doswiadczenie, napewno sie przyda w przyszlosci :p Ale ja jestem wolontariuszka w rzeszowskim schronisku ,, Kudnelek":loveu:Juz prawie rok:multi:I do tego placimy 1%podatku na psiaki. No i ta dogomania (od ktorej jestem uzalezniona:evil_lol:)+ inne psiackie fora, no i teraz chce byc wolo w SOS bokserom:loveu:Takze w moim skromnym krotkim:evil_lol: zyciu tego jest juz naprwde wiele;) Ale i tak uwazam ze DT to jest cos niezastapionego dla psa ktory poddaje sie psychicznie:shake: Napewno kiedy taki ktoremus stworze ale narazie musze uzbroic sie w cierpliwosc:placz: Quote
Karolina. Posted April 11, 2009 Posted April 11, 2009 Moniek193 napisał(a):Ale ja jestem wolontariuszka w rzeszowskim schronisku ,, Kudnelek":loveu:Juz prawie rok:multi:I do tego placimy 1%podatku na psiaki. No i ta dogomania (od ktorej jestem uzalezniona:evil_lol:)+ inne psiackie fora, no i teraz chce byc wolo w SOS bokserom:loveu:Takze w moim skromnym krotkim:evil_lol: zyciu tego jest juz naprwde wiele;) Ale i tak uwazam ze DT to jest cos niezastapionego dla psa ktory poddaje sie psychicznie:shake: Napewno kiedy taki ktoremus stworze ale narazie musze uzbroic sie w cierpliwosc:placz: Mieszkasz w Rzeszowie? To w tym woj. co ja :cool3: Ty masz i tak chociaż lepiej, bo w moim małym miasteczku nie ma schroniska, i pomimo że bardzo chciałabym być wolontariuszką, to nie mam takiej możliwości :-( A co do DT...to ja się tak zastanawiałam. Bo przecież jak wezmę psiaka do siebie na jakiś czas, on się do mnie przywiąże (psychicznie ;)), a ja do niego, to jak pójdzie do nowego domu, to będzie (przynajmniej na początku) za mną tęsknił...no i ja za nim...Więc jak to tak właściwie jest?! To musi być przeżycie dla obu stron... Quote
Moniek193 Posted April 11, 2009 Author Posted April 11, 2009 Izuuus napisał(a):Kobieta zmienną jest :cool3: Ta bo oni są nierozumni, nie wiedzą,że to dla czyjegoś dobra (psa) i nie obchodzi ich to,że chcemy pomagać innym. Nawet pytać nie warto :roll: Ale jeszcze tylko 2 lata i adijos z rozkazywaniem :evil_lol: A za zarezerwowanego boxa dzięki :cool3: Tylko zniżke chce! :lol: Lux dla Ciebie Isss to i za darmo:cool3: No Ty mnie rozumiesz z tymi rodzicami:loveu:Zacznijmy juz sobie te 2 lata odliczac:cool3: Quote
Cimi Posted April 11, 2009 Posted April 11, 2009 a postawcie się na miejscu rodziców ;) i pomyślcie dlaczego się nie zgadzają ;) Quote
Moniek193 Posted April 11, 2009 Author Posted April 11, 2009 Cimi napisał(a):a postawcie się na miejscu rodziców ;) i pomyślcie dlaczego się nie zgadzają ;) No ja wlasnie nie wiem:shake:Moja mama kocha psy przeciez nawet mamy 1 :loveu:Tylko boi sie brac obcego psa do domu:roll: A moj tata za psami nie przepada az tak zeby je ,,adoptowac" wiec moje zdanie sie tu nie liczy:-( Quote
Moniek193 Posted April 11, 2009 Author Posted April 11, 2009 Karolina&Lucky napisał(a):Mieszkasz w Rzeszowie? To w tym woj. co ja :cool3: Ty masz i tak chociaż lepiej, bo w moim małym miasteczku nie ma schroniska, i pomimo że bardzo chciałabym być wolontariuszką, to nie mam takiej możliwości :-( A co do DT...to ja się tak zastanawiałam. Bo przecież jak wezmę psiaka do siebie na jakiś czas, on się do mnie przywiąże (psychicznie ;)), a ja do niego, to jak pójdzie do nowego domu, to będzie (przynajmniej na początku) za mną tęsknił...no i ja za nim...Więc jak to tak właściwie jest?! To musi być przeżycie dla obu stron... No ja wiem:roll:Dlatego nieraz psiaki zostaja na zawsze w DT:loveu: Ale czasami DT jest jedynym wyjsciem jezeli pies poddaje sie psychicznie i nie akceptuje zycia w schronie, zaczyna chudnac mimo przyjmowanych posilkow, staje sie apatyczny itp. Odżywa dopiero kiedy jest tym jedynym otoczonym miloscia,zreszta w DT nie zosatje sie latami tylko miesiacami wlasnie dlatego zeby ta wiez nie stworzyla sie zbyt silna:roll: Quote
Karolina. Posted April 11, 2009 Posted April 11, 2009 Moniek193 napisał(a):No ja wiem:roll:Dlatego nieraz psiaki zostaja na zawsze w DT:loveu: Ale czasami DT jest jedynym wyjsciem jezeli pies poddaje sie psychicznie i nie akceptuje zycia w schronie, zaczyna chudnac mimo przyjmowanych posilkow, staje sie apatyczny itp. Odżywa dopiero kiedy jest tym jedynym otoczonym miloscia,zreszta w DT nie zosatje sie latami tylko miesiacami wlasnie dlatego zeby ta wiez nie stworzyla sie zbyt silna:roll: No, ja bym najchętniej wzieła do siebie wszystkie psiaki :loveu: W przyszłości nie wykluczam (bardzo chciałabym) DT dla jakiegoś ogonka :loveu: Tylko że matrwią mnie te rozstania :placz: Ale znając siebie i swoje podejście do zwierząt, to bedę chciała zapewnić psu DT, a wezmę go na stałe :p Quote
Cimi Posted April 11, 2009 Posted April 11, 2009 Moniek193 napisał(a):No ja wlasnie nie wiem:shake:Moja mama kocha psy przeciez nawet mamy 1 :loveu:Tylko boi sie brac obcego psa do domu:roll: A moj tata za psami nie przepada az tak zeby je ,,adoptowac" wiec moje zdanie sie tu nie liczy:-( a ja Twojej mamie się nie dziwię, żeby wziąć psa pod swój dach trzeba znać plusy i minusy, może Twoi rodzice uważają, że jest więcej minusów ? Posiadanie psa to są koszta, czasami nie małe, może rodzice nasłuchali się od jakiś właścicieli psów, że ich psy dewastują całe mieszkanie.. i się boją, że dorobek ich życia pójdzie z dymem w 5 minut ;) Żeby nie było to mieszkam z rodzicami, mam dwa psy i myślę o trzecim ;) Quote
Moniek193 Posted April 11, 2009 Author Posted April 11, 2009 Cimi napisał(a):a ja Twojej mamie się nie dziwię, żeby wziąć psa pod swój dach trzeba znać plusy i minusy, może Twoi rodzice uważają, że jest więcej minusów ? Posiadanie psa to są koszta, czasami nie małe, może rodzice nasłuchali się od jakiś właścicieli psów, że ich psy dewastują całe mieszkanie.. i się boją, że dorobek ich życia pójdzie z dymem w 5 minut ;) Żeby nie było to mieszkam z rodzicami, mam dwa psy i myślę o trzecim ;) Mysle ze nie oto chodzi:roll:Moi rodzice predzej zgodziliby sie na szczeniaka(a to wieksze zagrozenie demolką) niz na psine na DT:roll:Staram sie to zrozumiec ze widza w tym wiecej minusow niz plusow ale to nie znaczy ze ja mam myslec jak oni:diabloti: Ja narazie mam 1 boksie ale bardzo chetnie mialabym 2 :loveu:Moze kiedys moze:loveu: Quote
Izuuus Posted April 11, 2009 Posted April 11, 2009 Onomato peja ma racje, fotki Moniko dawaj :evil_lol: Quote
Onomato-Peja Posted April 11, 2009 Posted April 11, 2009 hmnn czegoś mi tu brakuje ... Moze FOTEK!!! :mad: Quote
Moniek193 Posted April 11, 2009 Author Posted April 11, 2009 Onomato-Peja napisał(a):hmnn czegoś mi tu brakuje ... Moze FOTEK!!! :mad: Upsss a ja mam nie zrobione:roll: No coz musicie jeszcze poczekac kwilke:diabloti:Dluższą kwilke:roll: Quote
Moniek193 Posted April 11, 2009 Author Posted April 11, 2009 Izuuus napisał(a):Onomato peja ma racje, fotki Moniko dawaj :evil_lol: Alez ja nie mam przecie:roll:Moze jeszcze cos dzis pstrykne i wstawie:roll: A jak nie to jutro;) Quote
Izuuus Posted April 11, 2009 Posted April 11, 2009 Onomato-Peja napisał(a):izuus jakie wymagania :-o :eviltong: dawaj jakies domowe porób i wstawiasz, wstawiasz :cool3: Sie odezwała ta, co foty ma w galerii :evil_lol: Też zrób Atosowi :cool3: Tylkoja tu myślę o fotach, których i tak niekt nie chce ale to szczegół :cool3: Quote
Recommended Posts