Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 4.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Moniek193 napisał(a):
1.8 chodzą nawet po 400zł, a jak pisałam 1.4 można dostać za 800-900zł (forum Nikona) bardzo często są tam korzystniejsze oferty niż na allegro :)

No to mówię, że z 1000 dasz.

Posted

Infortune. napisał(a):
Nie ma różnicy czy weźmie d80 czy d50...

Dotarłam do zdjęć i zachwycam się Sarciowymi cudownymi oczami! :loveu:

Jakby nie było różnicy między puszkami to nie byłoby ich tyle.

Posted

Shel, najwięcej zależy od obiektywu oraz umiejętności fotografa. Co z tego, że ktoś kupi najlepszą puszę, jeżeli będzie miał kitowy obiektyw? Albo małe umiejętności..

Posted

Izuuus napisał(a):
Shel, najwięcej zależy od obiektywu oraz umiejętności fotografa. Co z tego, że ktoś kupi najlepszą puszę, jeżeli będzie miał kitowy obiektyw? Albo małe umiejętności..

Ale my tu mówimy o puszce ,a nie umiejętnościach ani obiektywach fotografa. Z resztą ja tylko napisalam co ja bym robiła, nic jej przecież nie karzę.

Posted

Myślę, że dużych (bo jakieś na pewno są) między puszkami typu d40, d60 czy d80 różnic nie ma, choć wiadomo, że jeśli ktoś może sobie pozwolić na d80, to czemu miałby brać gorszy, czy bezsilnikowy. Na pewno w amatorskiej fotografii, czyli takiej jak moja, nie dostrzeże się tych różnic. Natomiast różnica między body d40, a d300 jest już większa i tu można byłoby polemizować, aczkolwiek ja na d300 się nie porywam z wiadomych powodów :diabloti:

Posted

Izuuus napisał(a):
Widzę, że troszkę nie rozumiesz :D

Moniek, coś tu dawno fot nie było, a jak są to w malutkich ilościach. Czas to zmienić :cool3:.

Wiem o co Ci chodzi, ale my piszemy o czymś innym.
PS kitowym obiektywem można zrobić cos fajnego, trzeba tylko umieć.

Posted

Shel napisał(a):
Jakby nie było różnicy między puszkami to nie byłoby ich tyle.

Ale zauważ, że większość z tych dxx to są swoi następcy polepszeni tylko o małe detale (nie licząc wersji z silniczkiem i bez)...

Posted

Infortune. napisał(a):
Ale zauważ, że większość z tych dxx to są swoi następcy polepszeni tylko o małe detale (nie licząc wersji z silniczkiem i bez)...

I migawkę:cool3::diabloti:

Posted

Przepraszam, że tak zaniedbuję galerię, ale zbliża się koniec roku, a mi połowa ocen się waha, ciągle muszę coś zaliczać, poprawiać, pisać, żeby mieć przyzwoite świadectwo, bo przyznaję, że LO to jednak LO :D Fotki jakieś mam, ale nie zgrane, wstawię jak znajdę trochę czasu, a tymczasem zmykam do fizyki :diabloti:

Tutaj wklejam link, z prośbą o podpisanie petycji, wszystkie szczegóły są na stronie, nie ma się co bać podawać danych, bo to do niczego nie zobowiązuje itp. a może pomóc :roll:

[FONT=MS Shell Dlg 2]http://www.ptroa.co.il/petition/[/FONT]

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='Moniek193']Się musiało samo zrobić, bo ja nic o tym nie wiem oO

Z tego co wiem to miałam ustawione na 400 :D[/QUOTE]
Exif kłamie! W d60 nie ma 110 :lol:.