Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 4.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Izuuus napisał(a):
Wg. mnie to niesprawiedliwe, że yorki są tak wychwytywane, sprzedawane albo oddawane wszędzie, byle nie do schronu. Bez obrazy oczywiście ale dużo psów ma owiele więcej uroku w sobie, a too yorków w schronisku się nie widuje :shake: :eviltong:

Ale dla tych małych szczurków to w sumie dobrze. :eviltong:
Chociaż one mają tego 'farta'.

Nie wiem czy można oceniać w sposób 'inne psy mają więcej uroku', bo to jest sprawa indywidualna. Dla jednego jest ładny york, a dla drugiego bokser czy spaniel ;)

No w sumie dobrze, ale najgorsze jest to, że ktoś kupi sobie takiego yorka, żeby go ponosić w torebce, albo trzymać na rękach. Za kilka miesięcy znudzi mu się taka 'zabawka', i sprzedaje ją komu innemu :roll: Ostatnio widziałam w ogłoszeniu 'Sprzedam roczną sunię rasy york'. Ten pies się przywiązał do właściciela, a teraz ma być sprzedany :-( Smutne, ale jedynym pocieszeniem jest to, że ten kto go kupi będzie się nim odpowiednio zajmował, i będzie go kochał. Lepsze to niż schron.
Dzisiaj przyjechał facet montować nam barierkę na balkon, i zaczął gadać że chce kupić yorka, bo jego córka go na to namawia. Córka ma chyba 7lat. Ciekawe co będzie jak się 'zabawka' znudzi :cool1:

Posted

HuSkYy-Paulina-94 napisał(a):
a może od ciebie załapała te pchły :roflt::roflt::roflt: albo ode mnie wkoncu nosilam jej szelki :evil_lol::evil_lol::roftl:

Ona nie miała pcheł:mad:
Ale już prędzej od Ciebie je złapała:evil_lol::diabloti:
HuSkYy-Paulina-94 napisał(a):
o bosh właśnie ostatnio mi odbija i mowie na Fifke Fizia co mi sie dzieje :-o:-o poprawka Fifka :D:D trza zedytowac zeby sie nie blaznic xD

No właśnie:evil_lol: I tak Cie zacytowałam, Twój błąd został ujęty:evil_lol:

Posted

Karolina&Lucky napisał(a):
Nie wiem czy można oceniać w sposób 'inne psy mają więcej uroku', bo to jest sprawa indywidualna. Dla jednego jest ładny york, a dla drugiego bokser czy spaniel.

No w sumie dobrze, ale najgorsze jest to, że ktoś kupi sobie takiego yorka, żeby go ponosić w torebce, albo trzymać na rękach. Za kilka miesięcy znudzi mu się taka 'zabawka', i sprzedaje ją komu innemu :roll: Ostatnio widziałam w ogłoszeniu 'Sprzedam roczną sunię rasy york'. Ten pies się przywiązał do właściciela, a teraz ma być sprzedany :-( Smutne, ale jedynym pocieszeniem jest to, że ten kto go kupi będzie się nim odpowiednio zajmował, i będzie go kochał. Lepsze to niż schron.
Dzisiaj przyjechał facet montować nam barierkę na balkon, i zaczął gadać że chce kupić yorka, bo jego córka go na to namawia. Córka ma chyba 7lat. Ciekawe co będzie jak się 'zabawka' znudzi :cool1:

Ta.. dokładnie. York, maltańczyk, shih tzu.. i te pieski :roll: Ja widziałam, że ktoś sprzeda 6 letniego labradowa cena była 200 zł. Ogłoszenie było w darmowej gazecie, a wyczytała moja koleżanka, która przegląda sobie czasami ogłoszenia bo chce kupić psa :shake: A yorki.. co chwilę wiszę ogłoszenia 'sprzedam yorka' :shake:

Posted

Moniek193 napisał(a):
Ona nie miała pcheł:mad:
Ale już prędzej od Ciebie je złapała:evil_lol::diabloti:

No właśnie:evil_lol: I tak Cie zacytowałam, Twój błąd został ujęty:evil_lol:

ale nie ,,,mysle ze te pchly to jednak od Cie :diabloti::evil_lol::evil_lol:

a tam błąd w cytacie zawsze można powiedzieć że ty sama sobie zmieniłaś mój tekst w cytacie xD:evil_lol:

Posted

[quote name='Izuuus']Ta.. dokładnie. York, maltańczyk, shih tzu.. i te pieski :roll: Ja widziałam, że ktoś sprzeda 6 letniego labradowa cena była 200 zł. Ogłoszenie było w darmowej gazecie, a wyczytała moja koleżanka, która przegląda sobie czasami ogłoszenia bo chce kupić psa :shake: A yorki.. co chwilę wiszę ogłoszenia 'sprzedam yorka' :shake:

Ech... ludzie nie zdają sobie sprawy, że pies to odpowiedzialność ( z resztą nie tylko pies). Biorą, oddają, sprzedają, biorą nowego - 'To tylko pies' :shake: I nie wydaje mi się żeby mentalność ludzi szybko się zmieniła...

[SIZE=2]Dobra koniec OFFa :eviltong:

Posted

Moniek193 napisał(a):
Hehe, dobrze ma tam u Cie:evil_lol:
Ja Sarze codziennie oczka zapuszczam kropelkami:roll: Wycieram śpiochy, nosek nacieram:evil_lol:

Ehhh....

No moja też dostaje kropelki, bo czasem ropieją jej oczka i ją swędzą:roll: No a nochal musi być zawsze czysty:evil_lol:

Posted

[quote name='Moniek193']:cool1: To że Duduś już dawno byłby w domku gdyby tylko zaraz po przyjeździe nie rozgonił wszytskich po kątach chyba o czymś świadczy:cool1:

Wiem, że Dudek na wybiegu czy w boksie nie jest agresywny, ale z tego co wiem to już nie pierwszy raz tak zrobił i nie ja to wymyśliłam, ale Ewa z Mati opowiadały:cool1:

Na pewno
potencjalni nowi właściciele są informowani o tym jaki Dudek potrafi być (z resztą ja nawet w ogłoszeniach o tym pisze). Wiedzą, że pies ze skłonnościami do dominacji potrzebuje "silnej ręki", kogoś, kto już miał doświadczenie z dominującymi psami. Mają świadomość (albo dopiero w domu to zauważają =/), że to nie jest słodziutki złoty spanielek, z oklapniętymi uszkami do miziania, tylko pies, którego ktoś kiedyś skrzywdził. Pies z jakimiś problemami, które trzeba postarać się zredukować do minimum. Spaniele potrzebują dużo ruchu, o szkoleniu nie wspominając, więc przyszli właściciele powinni wiedzieć już wcześniej, na co się "piszą". To nie Dudka wina, że ludzie nie są odpowiedzialni za siebie nawzajem, i za swoje (i nie tylko swoje) zwierzęta. A Dudek byłby już dawno w domku, gdyby nie właśnie ta odpowiedzialność (i niekiedy mentalność) ludzi.

Ale się rozpisałam. :eviltong:

To kiedy jakieś zdjęcia?

Posted

[quote name='psiulka']
Na pewno
potencjalni nowi właściciele są informowani o tym jaki Dudek potrafi być (z resztą ja nawet w ogłoszeniach o tym pisze). Wiedzą, że pies ze skłonnościami do dominacji potrzebuje "silnej ręki", kogoś, kto już miał doświadczenie z dominującymi psami. Mają świadomość (albo dopiero w domu to zauważają =/), że to nie jest słodziutki złoty spanielek, z oklapniętymi uszkami do miziania, tylko pies, którego ktoś kiedyś skrzywdził. Pies z jakimiś problemami, które trzeba postarać się zredukować do minimum. Spaniele potrzebują dużo ruchu, o szkoleniu nie wspominając, więc przyszli właściciele powinni wiedzieć już wcześniej, na co się "piszą". To nie Dudka wina, że ludzie nie są odpowiedzialni za siebie nawzajem, i za swoje (i nie tylko swoje) zwierzęta. A Dudek byłby już dawno w domku, gdyby nie właśnie ta odpowiedzialność (i niekiedy mentalność) ludzi.

To kiedy jakieś zdjęcia?

oo:diabloti: twoje przemówienie mi sie spodobało :lol: xD:loveu::loveu:

Posted

[quote name='C&B']No moja też dostaje kropelki, bo czasem ropieją jej oczka i ją swędzą:roll: No a nochal musi być zawsze czysty:evil_lol:
Właśnie nie wiem od czego, ale chyba właśnie od alergii, Sarze zrobiły się na nosku takie strupki:roll: Nacieramy to, natłuszczamy, jest troszkę lepiej, ale może ktoś kiedyś spotkał się z czymś takim??
[quote name='deer_1987']to kiedy zdjecia?
Jak zrobię to będą:evil_lol: A tymczasem można sobie Bombkowe fotki z mojego lustra obejrzeć:evil_lol: Tu jest 10 najfajniejszych, reszta będzie na wątku u Kisses:loveu:

Picasa Web Albums - monika_sc - 10D- U Bombka
[quote name='Onomato-Peja']Własnie, właśnie fotki kiedy ? :lol:
Odpowiedź jak powyżej:lol:
[quote name='Agata_Roki']bryy :hand: :multi:
Heeejka:multi:
[quote name='psiulka']
Na pewno potencjalni nowi właściciele są informowani o tym jaki Dudek potrafi być (z resztą ja nawet w ogłoszeniach o tym pisze). Wiedzą, że pies ze skłonnościami do dominacji potrzebuje "silnej ręki", kogoś, kto już miał doświadczenie z dominującymi psami. Mają świadomość (albo dopiero w domu to zauważają =/), że to nie jest słodziutki złoty spanielek, z oklapniętymi uszkami do miziania, tylko pies, którego ktoś kiedyś skrzywdził. Pies z jakimiś problemami, które trzeba postarać się zredukować do minimum. Spaniele potrzebują dużo ruchu, o szkoleniu nie wspominając, więc przyszli właściciele powinni wiedzieć już wcześniej, na co się "piszą". To nie Dudka wina, że ludzie nie są odpowiedzialni za siebie nawzajem, i za swoje (i nie tylko swoje) zwierzęta. A Dudek byłby już dawno w domku, gdyby nie właśnie ta odpowiedzialność (i niekiedy mentalność) ludzi.

To kiedy jakieś zdjęcia?
Co nie zmienia faktu, że Duduś stał się agresywny przez złe doświadczenia i częściowo pobyt w schronie:shake:

No ale jak zawsze wina ludzi:cool1: Ehh...

Posted

Moniek193 napisał(a):

Co nie zmienia faktu, że Duduś stał się agresywny przez złe doświadczenia i częściowo pobyt w schronie:shake:

No ale jak zawsze wina ludzi:cool1: Ehh...

Przez pobyt w schronie to dlatego, że tam nie ma swojego właściciela, który mógłby z nim pracować nad jego agresją. Ja tam znam Dudka wesołego i chcącego mizianka. :loveu:

A zdjęcia od Wombata już przestarzałe - widziałam. :eviltong: Nowe!

Posted

Moniek193 napisał(a):
Właśnie nie wiem od czego, ale chyba właśnie od alergii, Sarze zrobiły się na nosku takie strupki:roll: Nacieramy to, natłuszczamy, jest troszkę lepiej, ale może ktoś kiedyś spotkał się z czymś takim??

Ja tylko u konia takie brodawki:evil_lol:
Pytałam się co to i instruktorka mówi, że czasem się takie robi, ale po jakimś czasie odpada.
Zapomniałam się zapytać czy czymś smarują:evil_lol: Ale jak u jakiegoś to widziałam to po jakimś czasie już tego nie było:eviltong:

Posted

Karolina&Lucky napisał(a):
Witamy :multi:

Hej:loveu:
psiulka napisał(a):
Przez pobyt w schronie to dlatego, że tam nie ma swojego właściciela, który mógłby z nim pracować nad jego agresją. Ja tam znam Dudka wesołego i chcącego mizianka. :loveu:

A zdjęcia od Wombata już przestarzałe - widziałam. :eviltong: Nowe!

No tak, dlatego schron nie jest dla niego (jak dla żadnego innego psa) odpowiednim miejsem:shake:

Ni mam:eviltong: Ty dasz u siebie, to ja się zastanowię:evil_lol:
C&B napisał(a):
Ja tylko u konia takie brodawki:evil_lol:
Pytałam się co to i instruktorka mówi, że czasem się takie robi, ale po jakimś czasie odpada.
Zapomniałam się zapytać czy czymś smarują:evil_lol: Ale jak u jakiegoś to widziałam to po jakimś czasie już tego nie było:eviltong:

No jej to też zaczęło odpadać, ale my smarowaliśmy:roll:
Następnym razem spytam weta:lol:

Posted

Ale jej żarówka ciągle płonie na zielono :diabloti:

chyba samemu trzeba iść spać,znowu pies podnosi łeb żeby zgasić światło a ja już głupoty plete :cool3:

Posted

Bo ona nie umie komputera wyłączać to chodzi biedak 24h :shake:

trzeba, trzeba, ale zaraz :evil_lol: Mój pies przeszedł na ciemną stronę, czyli pod łózko

Posted

[quote name='Kisses']Bo ona nie umie komputera wyłączać to chodzi biedak 24h :shake:

trzeba, trzeba, ale zaraz :evil_lol: Mój pies przeszedł na ciemną stronę, czyli pod łózko

A to niby ja mówię, że wszyscy są ułomni:diabloti:

Ej! Wombat pod żadnym łóżkiem nie jest tylko w poszewce:razz:

Posted

[quote name='Kisses']Bo ona nie umie komputera wyłączać to chodzi biedak 24h :shake:

łahaha.... :lol!:

A może Mońkowi raźniej się śpi z mruczącym komputerem ? :D

[...]
A w tej chatce same dziwy
Csst.. iskierka zgasła.:placz:

Posted

Agata_Roki napisał(a):
łahaha.... :lol!:

A może Mońkowi raźniej się śpi z mruczącym komputerem ? :D

Niee, ona tylko zamyka klapkę od laptopa, bo nie wie, że ten wtedy się nie wyłącza tylko przechodzi w stan hibernacji. :diabloti: