Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kaya93 napisał(a):
Sarcia jest codziennie oblizywana i to nie tylko przez Monike:diabloti:
a ten biedaczek :shake: on też tego potrzebuje :loveu:
takie słodkie całusy daje:lol: mniam:loveu:

Hehehe:loveu:
Kisses napisał(a):
Ten boksio jest cudny :loveu:
Tez bum bu buzi dała na miejscu Moniczkowej, rozumiem ją :diabloti:

Dziękuje za zrozumienie:evil_lol: Ale oprzeć się nie mogłam, ja go kocham normalnie:loveu:

• Replies 4.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No normalnie... położyłam łeb na skanerze i klikłam kopiuj :D

No u mnie w schronie był 1 boksio i jedna mix sunia :shake::placz:

Mów na to jak chcesz, ja wiem swoje :diabloti: Sarcia jest lizana ojj lizana :evil_lol:

Posted

Onomato-Peja napisał(a):
Boksio w schronie..... :placz::shake:
Do tego nie powinno dojść :roll:

A czy jakikolwiek pies powinien być w schronie?:cool3:

Posted

Onomato-Peja napisał(a):
No normalnie... położyłam łeb na skanerze i klikłam kopiuj :D

No u mnie w schronie był 1 boksio i jedna mix sunia :shake::placz:

Mów na to jak chcesz, ja wiem swoje :diabloti: Sarcia jest lizana ojj lizana :evil_lol:

Bosh dziecko jakie Ty masz pomysły:evil_lol:
No taaa:diabloti:
C&B napisał(a):
A czy jakikolwiek pies powinien być w schronie?:cool3:

Pewnie, że żaden:shake:
Ale boksery mają charakter, który często bardzo się zmienia bez kontaktu z człowiekiem, do tego boksery łapią ciągle alergie, przeziębienia, nie radzą sobie tak jak inne psy, często chudną, przestają jeść:shake:

Bokser i schronisko to najgorsze połączenie:placz:
No ale tak jak mówisz, żaden psiak nie powinien być w schronisku!

Posted

Moniek193 napisał(a):

Pewnie, że żaden:shake:
Ale boksery mają charakter, który często bardzo się zmienia bez kontaktu z człowiekiem, do tego boksery łapią ciągle alergie, przeziębienia, nie radzą sobie tak jak inne psy, często chudną, przestają jeść:shake:

Bokser i schronisko to najgorsze połączenie:placz:
No ale tak jak mówisz, żaden psiak nie powinien być w schronisku!

Podobnie z pekińczykami... Ale u nich chodzi bardziej o zdrowie...:shake: Oczy, krótka kufa robią swoje...
Zresztą, dłuższy pobyt w schronie zmienia chyba każdego psa:placz:

Posted

Przyszłam Ci powiedzieć dobranoc jednakże to nie jest dobry pomysł bo wcześnie jest :siara:
A może Ci jednak powiem? A może później? :bigcool:
A może jednak.. powiem Ci rano dżem dobry! :loveu:

[SIZE="1"]A co do schroniska Spaniel też nie jest dobrym połączem i tu myślę, że tak jest w przypadku każdej rasy, a ja to szczególnie chartów nie widzę :-o Jednak żaden psiak nie zasługuje na to by siedzieć w klatce, przy budzie bądź w jakimś pomieszczeniu 'zasranym (tu w przypadku hodoFFFLi:roll:) Biedne pieseczki :-(

Posted

[quote name='C&B']Podobnie z pekińczykami... Ale u nich chodzi bardziej o zdrowie...:shake: Oczy, krótka kufa robią swoje...
Zresztą, dłuższy pobyt w schronie zmienia chyba każdego psa:placz:
Hmm.. nie siedzę, że tak powiem, w pekińczykach ale faktycznie krótka kufa, oczy itd. u nich to masakra na schroniskowe warunki:shake:
[quote name='Izuuus']Przyszłam Ci powiedzieć dobranoc jednakże to nie jest dobry pomysł bo wcześnie jest :siara:
A może Ci jednak powiem? A może później? :bigcool:
A może jednak.. powiem Ci rano dżem dobry! :loveu:

A co do schroniska Spaniel też nie jest dobrym połączem i tu myślę, że tak jest w przypadku każdej rasy, a ja to szczególnie chartów nie widzę :-o Jednak żaden psiak nie zasługuje na to by siedzieć w klatce, przy budzie bądź w jakimś pomieszczeniu 'zasranym (tu w przypadku hodoFFFLi:roll:) Biedne pieseczki :-(
Bosh Issska Twój post jest powalająco-niezrozumiały:evil_lol:

No spanielki to samo, przecież one wymagają tyle pielęgnacji, praktycznie codziennie:shake: U nas jest jeden spanielek, Duduś, no niestety zakudłaczony troszkę i do tego stał się agresywny:shake:Ale dziwić mu się? Skoro rozpieszczone spaniele mają skłonność do agresji, to co dopiero te po przejściach:placz:

Posted

Moniek193 napisał(a):
Hmm.. nie siedzę, że tak powiem, w pekińczykach ale faktycznie krótka kufa, oczy itd. u nich to masakra na schroniskowe warunki:shake:

Ja mojej muszę przemywać oczka płatkiem higienicznym z przegotowaną wodą, patrzeć czy nosek jest czyściutki :evil_lol: a te małe bidy w schronisku?:placz:

Posted

Moniek193 napisał(a):

No spanielki to samo, przecież one wymagają tyle pielęgnacji, praktycznie codziennie:shake: U nas jest jeden spanielek, Duduś, no niestety zakudłaczony troszkę i do tego stał się agresywny:shake:Ale dziwić mu się? Skoro rozpieszczone spaniele mają skłonność do agresji, to co dopiero te po przejściach:placz:

o nie nie nie moja droga Dudek agresywny ?:cool1:masz na to namacalne dowody :mad::p tak sie sklada ze jak lazilam po celie i dereszke byl razem z nimi dudek i był bardzo dla mnie wyrozumiały nie byl agresywny rzucal sie na mnie zeby go glaskac wiec jezeli chodzi o agresywnosc to chyba to skakanie żeby tylko chieć sie pogłaskać :diabloti::loveu::loveu::loveu:

Posted

Moniek193 napisał(a):

Widziałam spanielki schroniskowe i te oczy mówiące 'Już dłużej tu nie wytrzymam zabierz mnei stąd:-(' mnie przerażały :shake: Ale i tak myślę, że dla każdego psiaka pobyt w schronisku to coś okropnego :shake: I pomyśleć, że niektóre nie dość, że sie tam rodzą to jeszcze umierają :-( A psy które są brane jako szczeniaki? Pies podrośnie i na ulice.. później znów schron i czasem też już z niego nie wyjdzie. :shake: Ludzie są okropni! :angryy:

Posted

HuSkYy-Paulina-94 napisał(a):
o nie nie nie moja droga Dudek agresywny ?:cool1:masz na to namacalne dowody :mad::p tak sie sklada ze jak lazilam po celie i dereszke byl razem z nimi dudek i był bardzo dla mnie wyrozumiały nie byl agresywny rzucal sie na mnie zeby go glaskac wiec jezeli chodzi o agresywnosc to chyba to skakanie żeby tylko chieć sie pogłaskać :diabloti::loveu::loveu::loveu:

:cool1: To że Duduś już dawno byłby w domku gdyby tylko zaraz po przyjeździe nie rozgonił wszytskich po kątach chyba o czymś świadczy:cool1:

Wiem, że Dudek na wybiegu czy w boksie nie jest agresywny, ale z tego co wiem to już nie pierwszy raz tak zrobił i nie ja to wymyśliłam, ale Ewa z Mati opowiadały:cool1:

Posted

C&B napisał(a):
Ja mojej muszę przemywać oczka płatkiem higienicznym z przegotowaną wodą, patrzeć czy nosek jest czyściutki :evil_lol: a te małe bidy w schronisku?:placz:

Hehe, dobrze ma tam u Cie:evil_lol:
Ja Sarze codziennie oczka zapuszczam kropelkami:roll: Wycieram śpiochy, nosek nacieram:evil_lol:

Ehhh....

Posted

Moniek193 napisał(a):
:cool1: To że Duduś już dawno byłby w domku gdyby tylko zaraz po przyjeździe nie rozgonił wszytskich po kątach chyba o czymś świadczy:cool1:

Wiem, że Dudek na wybiegu czy w boksie nie jest agresywny, ale z tego co wiem to już nie pierwszy raz tak zrobił i nie ja to wymyśliłam, ale Ewa z Mati opowiadały:cool1:

a tam rozgonil :evil_lol::evil_lol: po prostu poczul sie chwilke jak pan i chcial przez moment zwladnac rodzina a oni to wzieli na powaznie i oddali do schroniska :shake::lol::lol::evil_lol: trzeba czasami zaokrąglać moja droga :p

a i co z Sarci łapcią ??;>:p

Posted

Ja też uważam że żaden pies nie zasługuje na bycie w schronie... I nie ważne jaka rasa, każdy pies czuje się tam źle :-(

Dlatego postanowiłam sobie, że w przyszłości, o ile mi warunki na to pozwolą wezmę psiaka ze schroniska :loveu: I będą dwa Lakusie :grins:

Posted

a tam rozgonil :evil_lol::evil_lol: po prostu poczul sie chwilke jak pan i chcial przez moment zwladnac rodzina a oni to wzieli na powaznie i oddali do schroniska :shake::lol::lol::evil_lol: trzeba czasami zaokrąglać moja droga :p

a i co z Sarci łapcią ??;>:p

Ekhmm...no nie wiem warczał, szczekał to się ludzie wystraszyli:cool1:
Zaokrąglać ?? :hmmmm:

Już prawie dobrze, ale w tych chaszczach złapała pchły:-o Dobrze, że miałam Frontline! No bo jak nie tam to nie wiem, a wyczesałam jej jedną i się drapała, więc gdzie by jeszcze mogła złapać, raczej nie na ogrodzie:shake:

Posted

Karolina&Lucky napisał(a):
Ja też uważam że żaden pies nie zasługuje na bycie w schronie... I nie ważne jaka rasa, każdy pies czuje się tam źle :-(

Dlatego postanowiłam sobie, że w przyszłości, o ile mi warunki na to pozwolą wezmę psiaka ze schroniska :loveu: I będą dwa Lakusie :grins:

No :placz:
Ale te rasowce mają przechlapane:shake:

A bierz:loveu: Fajnie będzie, chociaż u nas w schronie nigdy yorka nie było oO

Posted

Moniek193 napisał(a):

A bierz:loveu: Fajnie będzie, chociaż u nas w schronie nigdy yorka nie było oO

Bo yorki to chodliwa rasa, lepiej opłaca się sprzedać za parę stów, niż oddać do schroniska :cool1:
Ale teraz bym chciała jakiegoś innego, takiego zwykłego kundelka :loveu:

Posted

No tak, żaden pies nie zasługuje na pobyt w schronisku, żaden kot, ŻADNE ZWIERZĘ. Są psy które znoszą to lepiej i psy które znoszą to gorzej, ale nie ma psów, którym z tym dobrze ...

Pomijając chęć bycia z człowiekiem, zabiegi pielęgnacyjne itp. to psy krótkowłose mają gorzej niż te średnio długowłose, a z kolei długowłose również mają nieprzyjemnie, bo są poobklejane gównem i błotem... :shake:

Nie wiem, czy gorzej, czy bokser, czy spaniel w schronie ...
Na zdjęciu był bokser, jakby był spaniel napisałabym o spanielu, jakby był kundel napisałabym o kundlu ;) Sama nie mogę się doczekać aż mi 15 lat stuknie i w końcu pójdę na wolontariat.

Ahh... smutne tu tematy są :-(

Może fot więcej.. ? :razz:

Posted

Wg. mnie to niesprawiedliwe, że yorki są tak wychwytywane, sprzedawane albo oddawane wszędzie, byle nie do schronu. Bez obrazy oczywiście ale dużo psów ma owiele więcej uroku w sobie, a too yorków w schronisku się nie widuje :shake: :eviltong:

Ale dla tych małych szczurków to w sumie dobrze. :eviltong:
Chociaż one mają tego 'farta'.

Posted

Moniek193 napisał(a):
Ekhmm...no nie wiem warczał, szczekał to się ludzie wystraszyli:cool1:
Zaokrąglać ?? :hmmmm:

Już prawie dobrze, ale w tych chaszczach złapała pchły:-o Dobrze, że miałam Frontline! No bo jak nie tam to nie wiem, a wyczesałam jej jedną i się drapała, więc gdzie by jeszcze mogła złapać, raczej nie na ogrodzie:shake:

a tam wystraszyli od razu , po prostu chciał sie bawić to jeszcze dziecko :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

pchły :crazyeye::crazyeye::crazyeye:

Posted

Izuuus napisał(a):
Widziałam spanielki schroniskowe i te oczy mówiące 'Już dłużej tu nie wytrzymam zabierz mnei stąd:-(' mnie przerażały :shake: Ale i tak myślę, że dla każdego psiaka pobyt w schronisku to coś okropnego :shake: I pomyśleć, że niektóre nie dość, że sie tam rodzą to jeszcze umierają :-( A psy które są brane jako szczeniaki? Pies podrośnie i na ulice.. później znów schron i czasem też już z niego nie wyjdzie. :shake: Ludzie są okropni! :angryy:

Ehhh... ja widzę na codzień jak w wielu oczkach gaśnie po mału nadzieja:-(Te wszytskie bannerki na dogo, wątki, psiaki w schroniskach:shake:

Mamy psiaka, który trafił do schronu jako szczeniak i do tej pory, jako staruszek z niego nie wyszedł:-(

Posted

Moniek193 napisał(a):
Ehhh... ja widzę na codzień jak w wielu oczkach gaśnie po mału nadzieja:-(Te wszytskie bannerki na dogo, wątki, psiaki w schroniskach:shake:

Mamy psiaka, który trafił do schronu jako szczeniak i do tej pory, jako staruszek z niego nie wyszedł:-(

nawet 3 takie psiaki :cool1: tyle że Burka była na poczatku w innym schronie a tak to jeszcze Fifka i Łatka ehhh :-(:-(

Posted

a tam wystraszyli od razu , po prostu chciał sie bawić to jeszcze dziecko :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

pchły :crazyeye::crazyeye::crazyeye:

Oj Paulina, Paulina:evil_lol:

No pchły:-o Sama się zdziwiłam, ale jak tam tyle psów łazi to wiesz:cool1:
Izuuus napisał(a):
Wg. mnie to niesprawiedliwe, że yorki są tak wychwytywane, sprzedawane albo oddawane wszędzie, byle nie do schronu. Bez obrazy oczywiście ale dużo psów ma owiele więcej uroku w sobie, a too yorków w schronisku się nie widuje :shake: :eviltong:

Ale dla tych małych szczurków to w sumie dobrze. :eviltong:
Chociaż one mają tego 'farta'.

Za to yorki są najbardziej opłacalne dla pseudo:shake: Zawsze się sprzedadzą:shake: Porażka:shake:
Onomato-Peja napisał(a):
No tak, żaden pies nie zasługuje na pobyt w schronisku, żaden kot, ŻADNE ZWIERZĘ. Są psy które znoszą to lepiej i psy które znoszą to gorzej, ale nie ma psów, którym z tym dobrze ...

Pomijając chęć bycia z człowiekiem, zabiegi pielęgnacyjne itp. to psy krótkowłose mają gorzej niż te średnio długowłose, a z kolei długowłose również mają nieprzyjemnie, bo są poobklejane gównem i błotem... :shake:

Nie wiem, czy gorzej, czy bokser, czy spaniel w schronie ...
Na zdjęciu był bokser, jakby był spaniel napisałabym o spanielu, jakby był kundel napisałabym o kundlu ;) Sama nie mogę się doczekać aż mi 15 lat stuknie i w końcu pójdę na wolontariat.

Ahh... smutne tu tematy są :-(

Może fot więcej.. ? :razz:

No smutne:shake:
Nie mam fot:evil_lol: Są u Bombka :loveu:
Karolina&Lucky napisał(a):
Bo yorki to chodliwa rasa, lepiej opłaca się sprzedać za parę stów, niż oddać do schroniska :cool1:
Ale teraz bym chciała jakiegoś innego, takiego zwykłego kundelka :loveu:

Kundelek:loveu: Fajowsko:loveu:

Posted

nawet 3 takie psiaki :cool1: tyle że Burka była na poczatku w innym schronie a tak to jeszcze Fizia i Łatka ehhh :-(:-(

Fifka:evil_lol:

Nom....