Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wrr. :angryy:
To ja przytocze dialog jaki ja ostatnio poprowadzilam z pewna pania.

Ona: Jaki sliczny piesek (o Larze). Co to za rasa ?
Ja: Kundelek (z usmiechem)
Ona: aa.. kundeel. ja mam rasowego psa (powiedziala to takim tonem.. ze wrr.)
Ja: A ma rodowod ?
Ona: (zastanowila sie chwilke) No oczywiscie, ze ma. Jak moglaby nie miec ?!

Porozmawialam z nia jeszcze troche i dowiedzialam sie wielu cudownych rzeczy.

M.in. Jej rasowy i rodowodowy pies to mieszaniec labradora i goldena (psow jej dzieci).. A my nie jezdzimy z Lara do weterynarza, bo kazdy weterynarz wystawia rodowod, zeby zapisywac jakie lepki dostaje pies itd. :vamp:

A co do ogolnej swiadomosci ludzi. Mnie rozwala to, ze ludzie mysla, ze rodowod to tylko na wystawy jest potrzebny, a oni "nie są snobami" i oni nie musza miec. :shake:

Psy z hodowli. Psy z schroniska. Psy od znajomych <-- a to znalazlam wczoraj. Tylko niestety na takie strony zagladaja zazwyczaj ludzie, ktorzy maja jakies pojecie o psach. Mysle, ze gdyby zrobic zwykla ankiety wsrod przypadkowych ludzi wyniki bylyby o wiele gorsze.. :-(

• Replies 4.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Justy$ka']Wrr. :angryy:

M.in. Jej rasowy i rodowodowy pies to mieszaniec labradora i goldena (psow jej dzieci).. A my nie jezdzimy z Lara do weterynarza, bo kazdy weterynarz wystawia rodowod, zeby zapisywac jakie lepki dostaje pies itd. :vamp:

A co do ogolnej swiadomosci ludzi. Mnie rozwala to, ze ludzie mysla, ze rodowod to tylko na wystawy jest potrzebny, a oni "nie są snobami" i oni nie musza miec. :shake:

Psy z hodowli. Psy z schroniska. Psy od znajomych <-- a to znalazlam wczoraj. Tylko niestety na takie strony zagladaja zazwyczaj ludzie, ktorzy maja jakies pojecie o psach. Mysle, ze gdyby zrobic zwykla ankiety wsrod przypadkowych ludzi wyniki bylyby o wiele gorsze.. :-(

Buhahaha!!! Co za kobieta :evil_lol: Niezłego ma tego "rasowego" psa... buhahaa!! Z tym rodowodem to też niezłe jaja! :diabloti:

Ludzie to jednak mają nastukane w głowie...

Posted

[quote name='deer_1987']Sliczne dobranckowe
Dzięki;)
[quote name='Justy$ka']Wrr. :angryy:

Włos się na głowie jeży :angryy: Czasem nie chodzi już oto żeby człowiek znał wszytskie rasy (choć odróżnić Boksera od Bernardyna by się przydało) ale ludzie nie widzą sesnu kupowania psa z rodowodem bo takie psy są drogie, a w ich oczach takie same, są słabe jak to określił chłopak mojej koleżanki i kojarzą się tylko z wystawami:shake: Nie mówiąc już o tym że połowa Rzeszowa nie wie że w ich mieście jest schronisko :mdleje: Po prostu żenada ! Brak jakiejkolwiek wiedzy i chęci jej zdobywania :shake: Co z tego że się im tłumaczy jak oni i tak się przy swoim upierają..

Bardzo spodobał mi się dość duży plakat w Krakowie przy jednym z zoologicznych, na którym pisało: "Przygarnij bezdomnego kotka", to nie tylko przypominało ludziom, o tych biedakach, ale też dawało tym kotkom dużo większe szanse na szczęśliwy dom :)
[quote name='gosiulaa']Buhahaha!!! Co za kobieta :evil_lol: Niezłego ma tego "rasowego" psa... buhahaa!! Z tym rodowodem to też niezłe jaja! :diabloti:

Ludzie to jednak mają nastukane w głowie...
No mają, mają.. niestety:cool1:

Posted

[quote name='Izuuus']Co do tego wsyztskiego tu się nawet nie wypowiadam. :shake: Brak słów do takich ludzi i już.

A Sarcia śliczna, jak zwykle. Piękne oczka ma ciamajdka :loveu:
Dziękujemy:loveu:
[quote name='deer_1987']co to za fajny dywan?
Kupiony specjalnie pod kolor do salonu, na początku był takie błyszczący, nowiutki, a teraz się brzydko zmechacił:shake: Na szczęście na zdjęciu nie widać:evil_lol:
[quote name='Feigned']ślicznotka :loveu:

lubię takie dywany :razz: miałam przez jakiś czas taki farfoclowaty :lol: (tu trochę widać http://i604.photobucket.com/albums/tt123/feigned1/Axel/P1163371.jpg)
ale kochany piesek jak był mały to lubił na niego sikać, aż w końcu tak bardzo zaczął śmierdzieć, że trzeba było go wywalić. :evil_lol:
Dziękujemy:loveu:

To nasz ma jeszcze dłuższy włos, ale za to bardzo łatwy w utrzymaniu czystości:diabloti:Co się ceni jak się ma psa:evil_lol:

Posted

[quote name='Izuuus']A my też mamy taki kudłaty dywan w salonie i mama często zgania z niego Fiodora. Biedaczkowi tak tam wygodnie :diabloti:

Ej Ty, daj więcej fot, a nie po 1! :mad:
Kudłate dywany rządzą:loveu:

Po 1 albo nic:diabloti:
[quote name='Feigned']tu się zgadzam, Axela włosów na nim nie było ani trochę widać, hah :evil_lol:

właśnie, więcej zdjęć! :razz:
Zaraz dam jeszcze 1 hah!
[quote name='gosiulaa']Śliczna Sarenka! http://i566.photobucket.com/albums/ss110/Ludwisia/DSC_9834.jpg :loveu:

[quote name='Karolina&Lucky']Hej :loveu:

Fajne zdjęcia :loveu: I Sarcia :loveu: I dywan :loveu:

[quote name='Foxowa']http://i566.photobucket.com/albums/ss110/Ludwisia/DSC_9834.jpg
Śliczna Sarcia :loveu:
Dzięki wielkie:multi:

:evil_lol:

Posted

[quote name='psiulka']Jakie legowisko super! :iloveyou: Skąd wytrzasnęłaś? Były może zielone/algowe/morskie?
Dziękuję;) No nie było.. xD
[quote name='Izuuus']Z bierdonki :multi::diabloti:
Dzięki za wyręczenie mnie:evil_lol:
[quote name='deer_1987']Co takie oczy?
Jakie ?
[quote name='Karolina&Lucky']Hej wam :loveu:

http://i566.photobucket.com/albums/ss110/Ludwisia/DSC_9833.jpg
Łaaa!!! Śliczności
Hej:multi: Dzięki wieelkie:loveu:
[quote name='Agata_Roki']A Sarcia cała się zmieści na tym legowisku ? Miękko wygląda ale dla Koniowatego muszą być 'ścianki' żeby łeb było gdzie oprzeć :cool3:

http://i566.photobucket.com/albums/ss110/Ludwisia/DSC_9833.jpg
:loveu::loveu: ja wiem co mówią te oczy.. znam ten wzrok :evil_lol::loveu:
Jak się zwinie w kłębuszek, tak jak śpi to się mieści, tzn. legowisko wogóle miało służyć jako "siedzenie" koło okna tarasowego gdzie ona często siedzi i obserwuje świat, ale co poradzić, że zamiast spać na dobrym rozmiarowo legowisku ona woli to :evil_lol:

No chciała dopaść moją zatyczkę od aparatu, a ja jej nie dałam:diabloti:

Posted

Nie wiem czy mówiłam, ale Sara uwielbia odgryzać wszelakie metki, odstające nitki itd. Dlatego gdy zauważyła na swoim kocyku metkę to oczywiście postanowiła ją odgryźć.. o 23.00:evil_lol:

Posted

[quote name='deer_1987']http://i566.photobucket.com/albums/ss110/Ludwisia/DSC_9833.jpg
tutaj taka dziwna mna :P
Normalna, boksery tak mają:evil_lol:
[quote name='HuSkYy-Paulina-94']http://i566.photobucket.com/albums/ss110/Ludwisia/DSC_9812.jpg
no to musze jej dac nie ktore moje ubrania bo sa takie gryzace metki :roll::diabloti::cool3: tylko mam nadzieje ze jak oddziera te metki to nie z polowa np bluzki?:D:D:
Nie ona jest bardzo precyzyjna :D
[quote name='Mqrtynq']Hej :loveu:
Niech sobie spokojnie obgryza :diabloti: a ja sobie w jej śliczne oczka popatrze :eviltong:
Hej:loveu: A możesz patrzeć do woli:evil_lol: