Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Agata_Roki napisał(a):
a jedziem se - na wakacje :evil_lol: Z akcji "Spełniamy psie marzenia" :razz: dawno przygłup nie taplał się w gnoju,nie spacerował po lesie,nie pływał w sadzawce z ropuchami,nie ganiał z psiskami po wiejskich polach - muszę mu zafundować wakacje jego życia - za 15 minut będzie już tylko 8 dni do jego 5 urodzin :cool3:
Mi tam się nie uśmiecha żyć tyle bez internetu i Zośki[jakoś więcej niż tydzień] ale skoro on to kocha to jako pańcia muszę mu jakoś wynagrodzić trud jaki włożył w pracę i zabawę ze mną ;);) Ależ się rozpisałam - jak zwykle :lol:

Czyli jednak nas zostawiacie:placz: Ale rozumiem;) Milej zabawy zycze Tobie, bo Roki bedzie ja miał napewno:D
Papapapa:loveu::multi:

Aha, a kiedy Wy wracacie do nas hmmm:cool3: Zebym jakichś świezych fot naszykowała:evil_lol:

• Replies 4.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Moniek193 napisał(a):
Czyli jednak nas zostawiacie:placz: Ale rozumiem;) Milej zabawy zycze Tobie, bo Roki bedzie ja miał napewno:D
Papapapa:loveu::multi:

Aha, a kiedy Wy wracacie do nas hmmm:cool3: Zebym jakichś świezych fot naszykowała:evil_lol:

Chciałabym na 10 wrócić coby zrobić Rońkowi "syskiego najlepsiego Koniu" tzn.urodzinową dżamprezę ale podejrzewam że będzie to dopiero następny weekend[wtedy też uczcimy to jakimś filmikiem ;) ]

Może doczekam się na pierwsze Caononkowe zdjęcia :evil_lol: Ja mam nadzieję na również znacznie lepszej jakości pamiątki z wakacji :loveu:

Posted

Ja mam starego canona A95 i jestem BARDZO zadowolony.
Do amatorskich zdjęć aż nadto, a można też i trochę bardziej zaawansowane robić, bo ma możliwość manualnych ustawień...
Jak brak kasy, to polecam starsze modele (serii A6xx czyli np. A610,A620 etc), np. powystawowe z Allegro. (ceny ok 300-400zł. Czasem trzeba dokupić akumulatory i/lub kartę pamięci, ale akumulatory z ładowarką to ok 40 zł, a karta kolejne 40 zł)
np.
Canon A630 - FUTERAŁ, 8 MPiX,2,5 OBROTOWY LCD, (667446497) - Aukcje internetowe Allegro

CANON A610 Gwarancja F - Vat @ a610 Polecam (666161469) - Aukcje internetowe Allegro

A że są powystawowe i mają ryski na obudowie... no cóż, jak się ponosi w kieszeni nowy, to za 3 miesiące będzie wyglądał podobnie ... :evil_lol:

Zawsze można wydać trochę więcej i mieć bez rysek ...

Canon PowerShot A630 - Aparaty cyfrowe - cena od 808,00 zł w porównywarce cen BazarCen.pl z opisem

Dużą zaletą serii 6xx jest także obrotowy ekran, który można dość dowolnie ustawiać, a także zamknąć tak aby wrażliwą częścią skierowany był do wewnątrz i nie uszkodził się w trakcie transportu ...

Trochę opinii o różnych modelach:
CANON A630/A640 - testy, opinie, porady - CyberFoto.pl - Aparaty Cyfrowe

Canon ma czułe matryce dobrze sprawdzające się także przy nocnych zdjęciach z długim czasem naświetlania

Poniższe zdjęcie zostało wykonane w KOMPLETNYCH ciemnościach

Dla udowodnienia minutę wcześniej zrobiłem to zdjęcie ...:diabloti:

Naprawdę polecam Canona ;)
Ma też fajny tryb szybkich zdjęć i dobrze mu to wychodzi, więc będzie można łapać ciekawe ujęcia Sary w ruchu ...

Posted

[quote name='M@d']Ja mam starego canona A95 i jestem BARDZO zadowolony.
Do amatorskich zdjęć aż nadto, a można też i trochę bardziej zaawansowane robić, bo ma możliwość manualnych ustawień...
Jak brak kasy, to polecam starsze modele (serii A6xx czyli np. A610,A620 etc), np. powystawowe z Allegro. (ceny ok 300-400zł. Czasem trzeba dokupić akumulatory i/lub kartę pamięci, ale akumulatory z ładowarką to ok 40 zł, a karta kolejne 40 zł)
np.
Canon A630 - FUTERAŁ, 8 MPiX,2,5 OBROTOWY LCD, (667446497) - Aukcje internetowe Allegro

CANON A610 Gwarancja F - Vat @ a610 Polecam (666161469) - Aukcje internetowe Allegro

A że są powystawowe i mają ryski na obudowie... no cóż, jak się ponosi w kieszeni nowy, to za 3 miesiące będzie wyglądał podobnie ... :evil_lol:

Zawsze można wydać trochę więcej i mieć bez rysek ...

Canon PowerShot A630 - Aparaty cyfrowe - cena od 808,00 zł w porównywarce cen BazarCen.pl z opisem

Dużą zaletą serii 6xx jest także obrotowy ekran, który można dość dowolnie ustawiać, a także zamknąć tak aby wrażliwą częścią skierowany był do wewnątrz i nie uszkodził się w trakcie transportu ...

Trochę opinii o różnych modelach:
CANON A630/A640 - testy, opinie, porady - CyberFoto.pl - Aparaty Cyfrowe

Canon ma czułe matryce dobrze sprawdzające się także przy nocnych zdjęciach z długim czasem naświetlania

Poniższe zdjęcie zostało wykonane w KOMPLETNYCH ciemnościach

Dla udowodnienia minutę wcześniej zrobiłem to zdjęcie ...:diabloti:

Naprawdę polecam Canona ;)
Ma też fajny tryb szybkich zdjęć i dobrze mu to wychodzi, więc będzie można łapać ciekawe ujęcia Sary w ruchu ...
No własnie moj panasonic wogole nie robi zdjec w ciemnosci:shake:Nic nie widac, a np. takie lampy przy drodze, to na zdjeciu wielkie rozmazane pomarnaczowe kropy:evil_lol:Probowalam juz robic w roznych trybach, ustawieniach itd. zawsze to samo, ew. z niewielka poprawą:cool1:
[quote name='Agata_Roki']Chciałabym na 10 wrócić coby zrobić Rońkowi "syskiego najlepsiego Koniu" tzn.urodzinową dżamprezę ale podejrzewam że będzie to dopiero następny weekend[wtedy też uczcimy to jakimś filmikiem ;) ]

Może doczekam się na pierwsze Caononkowe zdjęcia :evil_lol: Ja mam nadzieję na również znacznie lepszej jakości pamiątki z wakacji :loveu:
Będziemy tęsknić:placz::diabloti:
O impreza:cool3: Czuje się zaproszona:loveu::evil_lol:
Też mam nadzieje już zamawiać i jeżeli dobrze pojdzie( dzis na miescie wymienie euro) to zamowie jeszcze dzis, badz jutro:multi:
U Cie tez mam nadzieje na foteczki:cool3:
[quote name='Izuuus']Dobranoc :loveu:
Branoc Isska:loveu:A wlasciwie juz dziendobry:multi:
[quote name='deer_1987']a580 mam ale jednak co lustrzanka to lustrzanka.. lezy ten a580 juz od dawna w domu nie uzywany :P
A ta to sie tylko chwali tą lustrzanka i chwali:diabloti:
Narazie musze sobie odkupić od kolezanki ksiazke o fotografii i na moim Canoniku bede sie uczyla (bo na lz7 nie ma szans:lol:) i jak już mi i ten Canon nie bedzie wystarczał to kupię już jakąs lustrzanke:loveu: Ale wole sie najpierw pod uczyc bo widzieliscie te fotki co tu kiedys pisulka wstawila, jak jej lustrzanka focilam:evil_lol:Bez komentarza:roll::evil_lol:Jedyna wada mego Canona to waga:-o on wazy ok. 600g, prawie jak lustro:cool1:

Posted

Yana napisał(a):
jakie tu się kółko fotograficzne zrobiło :evil_lol::evil_lol:

Dziendobry:loveu: Chce sie pani u nas doedukowac:cool3:
Mamy teraz wakacyjne kursy w promocyjnych cenach:evil_lol::loveu:

Posted

Moniek193 napisał(a):
Dziendobry:loveu: Chce sie pani u nas doedukowac:cool3:
Mamy teraz wakacyjne kursy w promocyjnych cenach:evil_lol::loveu:

a kto jest prowadzącym :razz:/

Posted

Onomato-Peja napisał(a):
Ja się mogę doedukować :oops:
a może coś więcej o tych kursach ? :cool3::diabloti:

Ależ zapraszamy:loveu:
Coż wiecej:cool3: Co pani konkretnie chce wiedziec :D:D
Yana napisał(a):
a kto jest prowadzącym :razz:/

No coż ze tak powiem "każdy sobie rzepke skrobie" :D:evil_lol:

Posted

Izuuus napisał(a):
Dzień dobry :multi::multi:

Dobranoc:evil_lol::loveu:
Onomato-Peja napisał(a):
jak bez instruktora to ja nie jadę

Ale to sie nigdzie nie jedzie:D Siedzis w domku i sie edukujesz:loveu:

Posted

Izuuus napisał(a):
Dobranoc :loveu::cool1:

:loveu::evil_lol:
Onomato-Peja napisał(a):
a to taki bajer :crazyeye: a ja myślałam, że jakaś kolonia :eviltong:

A widzisz:cool3: To dopiero bajer:eviltong:

~~~~~~~~~~~~~
Teraz kilka Mońkowo-Sarowych newsów:evil_lol:
Więc miałam jutro zamawiać aparat, ale muszę się wstrzymać do poniedziałku gdyż moja koleżanka, która foci pięknie lustrzanką chce mi podobno coś doradzić, polecić i wogóle i nie wiem czy ja jeszcze innego aparatu nie kupie :D:D Mam nadzieje, że niet:evil_lol:
A u Sary, wszytsko w porzadku, kupiłam jej dziś przysmaki na treningi (Kisses ma takie same:eviltong:) i trenujemy:multi: Więc się Wam pochwale co moja zdolniacha już umie lub w miare umie:evil_lol:Więc:
-łapa
-druga łapa
-siad
-leżeć
-zostań
-noga! - podczas treningów bez zarzutów na codzień nieco gorzej:roll::evil_lol:
-obrót
-równaj
-hop - raz jej wyjdzie, a raz zupełnie nie:loveu:
I to by było na tyle, planujemy jeszcze nauczyć się slalom lub jakieś pokonywanie przeszkód, coś bardziej na orientacje, spryt, myślenie ( chociaż moja ciamajda ma z tym poblemy :evil_lol:) Dziekujemy za uwage:D Branoc:loveu:

Posted

deer_1987 napisał(a):
No bo ja lubie lustrzanke i nie zaluje ze mam olympusa teraz, wygodny lekki a swietnie sobie radzi i tani _:D

:loveu:Chcialabym byc chociaz raz w zyciu tak zadowolona ze swojego wyboru, czegokoliwek:evil_lol::loveu:

Posted

Zdolniacha z tej twojej Sarci :loveu: właśnie ją dzisiaj tak przypadkowo widziałam... :angryy: bo byłam po Ciebie z Pundzią a Ciebie nie było :angryy::angryy: zawsze trafimy nha taki moment w którym Cię nie ma...:roll:

Posted

gosiulaa napisał(a):
Zdolniacha z tej twojej Sarci :loveu: właśnie ją dzisiaj tak przypadkowo widziałam... :angryy: bo byłam po Ciebie z Pundzią a Ciebie nie było :angryy::angryy: zawsze trafimy nha taki moment w którym Cię nie ma...:roll:

a tak naprawde Monika byłaś w chałupie gdyż napisałaś posta o 15.28 a my dokładnie wtedy byłyśmy wpadłaś!!:diabloti::angryy::p

Posted

[quote name='gosiulaa']Zdolniacha z tej twojej Sarci :loveu: właśnie ją dzisiaj tak przypadkowo widziałam... :angryy: bo byłam po Ciebie z Pundzią a Ciebie nie było :angryy::angryy: zawsze trafimy nha taki moment w którym Cię nie ma...:roll:
:evil_lol:
[quote name='HuSkYy-Paulina-94']a tak naprawde Monika byłaś w chałupie gdyż napisałaś posta o 15.28 a my dokładnie wtedy byłyśmy wpadłaś!!:diabloti::angryy::p
Hehe dziś wstałam o 14.00 a już po 16.00 musiałam wychodzić z domu, a jak wyscie przyszly to bylam nieubrana, nieuczesana iwgl wygladalam okropnie, a ze wiedzialam ze i tak nigdzie z Wami nie pojde bo nie mialam czasu to wyslalam ubranego brata zeby Wam powiedzial ze mnie nie ma :D:D I w sumie na 1 wyszlo:evil_lol::diabloti:
[quote name='Onomato-Peja']Haha Monika nie ładnie uciekać przed wielbicielkami :diabloti:
:roll:Odpowiedz powyzej:evil_lol:
[quote name='Kisses']O jaa, macie Macedy? Łał :loveu:

Kiedy wpadacie do mnie? :razz:
:loveu:Nom, bardzo fajne smakolyczki:loveu:
Na dniach:diabloti:
[quote name='psiulka']Czemu nie pokazałaś ostatnio jak umie? Chciałabym zobaczyć. :)
A co to za koleżanka?
Pokaze nastepnym razem:eviltong: Obrot nauczyla sie nie dawno wiec nawet nie mialam jak Wam tego pokazac:roll:

Jaka kolezanka?? Do mnie to pytanie:D